• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ARKADAŞLAR BIRINIZ DIYOSUNUZ kahretsınn bırı dıo nasıl kurtulcam bırınız dıyor moralım bozuk ya NEDEN KIMSE ASI OLMAYI DUSUNMUO ILLA KOTER YAKMA DONDURMA YADA NE BILIYIM LUZUMSUZ SELERE MI PARA HARCAMAK ISTIYORSUNUZZZZZZ ANLAMIYORUM kıı AH WAH dıyene kadar aşı olunnnnnnnn ;!!!!!!

helin selam , siğillerin tamamen temizlenmeden aşı olunabiliyormu? Ya da oda işe yarıyor mu? Benim dr sırayla diyor önce temizleyelim sonra aşı..

çok şanslısın iyi bir doktora denk gelmişsin.çünkü en iyi morali onlar veriyor.senin sadece dışta mı var yoksa içeri bakılmadığı için içte olup olmadığı belli değil mi

jinekolojik muayene yaptmıştı dışta var demiştii. ama tabi o günden sonra yayılma varsa içeri doğru bilemiyorum. Doğumdan sonra başlayacağız tedaviye aşıda olacağım. bugün kontrole gitmiştim tekrar sordum onları fazla kurcalama dedi. eldivenle numismedle yıkayabilirsin dedi.. bakalım inş. geçerlerr..

helin selam , siğillerin tamamen temizlenmeden aşı olunabiliyormu? Ya da oda işe yarıyor mu? Benim dr sırayla diyor önce temizleyelim sonra aşı..

Merhaba arkadaşlar. Bahar geldi hatta yaz bile geldi sanırım :) epeydir girmiyordum. Malum ders ve işler. Bazı sayfaları okudum bazılarını ise okuyamadım. Bu hastalık ne kadar yayılmış :( okudukça üzülüyorum inanın. Ama bilinçli olmak gibisi yok. Bunun farkına vardınız ve tedaviye başladınız. Gerisi gelecek allahın izniyle. Herkes kurtuldum ben kurtuldum ben diye mesaj yazacak buraya.Ümid ediyorum.
Bilirsiniz belki beni unutmadıysanız :) Hpv 31 taşıyorum. Ne zamandır siğilim yok inanın artık hatırlamıyorum bile. Vitamin felan kullanmıyorum artık allah biliyor. Sadece kadın doğum doktorum bi vitamin önerdi günde bir tane onu kullanıyorum bazen. Çoğunlukla unutuyorum. Ama ilk başlarda o panikle neler yapmadım neler. Sizleri öyle iyi anlıyorum ki. O panik o korku :( Kısaca bahsetmek istiyorum. Beni Tanımayanlar hikayemi okuyup bir nebze olsun rahatlar belki...

Hastalığı ilk öğrendiğimden beri 3 doktora gittim. İlk gittiğim doktor yakıcı bir krem vermişti ve ben haşat olmuştum :) Buna aldırmadan doktor devam et dediği için sürmeye devam etmiştim ama her kremi sürdüğümde bastırmam gerektiği için Allahım yardım et diye söyleyip duruyor ve gözlerimden yaş akıyordu inanın. Ve bıraktım geçmediğini görünce. Dermatoloğa gittim sonra. Hala gittiğim doktorum sağolsun allah razı olsun binlerce kere. Hemen o gün tüm testler, hpv dna testi ve tip testi yapıldı. Hemen krio yapıldı. Aşı olmamı bu doktorum önerdi. Kadın doğum doktorum önermedi. Bulaştıktan sonra faydası olacagını düşünmüyorum açıkçası dedi ama sen bilirsin dedi. Tercih sana kalmış dedi. Ben dermatologumu dinledim ve hemen aşımın 1. dozunu o gün oldum. Yani siğillerim varken aşıya başlamıştım. Hiç aksatmadan aşım tamamlandı. Bu süre zarfında 2 kere nüks oldu. Hemen onlarda krio yapıldı. Bu arada 4 kutu aldara kullandım aksatmadan. Immunex kullandım. Çörek otu bal karışımı kullandım. Bal ve ısırgan tohumu karışımı kullandım. Sigarayı bıraktım. Siyah çay ve kahveyi hayatımdan çıkardım. Tamamen bitki çaylarına yöneldim. Yemek ve uyku düzenime dikkat ettim. Resmen yaşam tarzım değişti. Asıl önemlisi iyileşicem ben dedim. Ne kadar tekrarlarsa tekrarlasın bitecek bunlar dedim. Kafama takmadım sonra. Bir kere ağdaya gittim işinin ehli olmadıgı için resmen derim kalktı o gün. Ondan sonra deri tahrişi büyük olduğu için tekrar siğil çıktı 1 tane. Hemen çoğalmadan onuda sirke ile hallettim. Düzenli smear testimi yaptırdım ve hala yaptırıyorum. Tehlikeli tip taşıdıgım için 6 ayda bir smear testi yapılıyor. Ayrıca kolposkopi de.
Ve şuan. Siğiller çıkmayalı ne kadar zaman oldu inanın hatırlamıyorum bile. Diyeceksiniz çokmu rahatsın dünya güllük gülistan mı.. hayır. Hemde hiç olmadıgım kadar stres altındayım. Aöf sınavlarım var, ev var, iş var, çocuk var, eş var, annem hasta... Ne bilim herşey üstümde yani şuan. Ama ben çok iyiyim. Her karanlıktan sonra bir aydınlık geleceğini öğrendim artık. Beterin beteri oldugunu da öğrendim. Bu süre zarfında çok sevdiğim 2 insanı kaybettim. Yerine yeni doğumların müjdesini aldım. Hayat bu. Nelerin olacağını bize sormuyor. İmtihan dünyası aynı zamanda. Tedavimizi olup isyan etmeden sabır etmemiz gerekiyor. Mükafatı ise eminim ki çok büyük olur.
Kolay mı sanki kafaya takmamak diyordum bende. KEsinlikle kolay değil. Tehlikeli tip taşıdığım için, bir gün kanser olma ihtimali bile, her kızıma baktıgımda gözlerimi doldurmaya yetiyordu. Cidden zor.
Ama kesinlikle imkansız değil. Tekrarlayan arkadaşlar çok olmuş. Ama bu sanırım siğillerin agresifliği ile de ilgili birşey. Bazı tipler agresif oluyormuş. Ama bunlarında gün gelecek tekrar etme süreleri çok uzayacak yada hiç olmayacak artık. Siz kendinize dikkat ettiğiniz sürece çok düşünmeyin nolur. Çünki gerçekten stres bağışıklığı düşüren en büyük etken. Kafaya takmak acaba acaba demek tetikleyebiliyor. Aşıyı imkanı olanlar olsun bence. Sigara içenler var ise kesinlikle bıraksın yada çok çok azaltın. Siğillerin çıkmasında tetikleyici rol üstlendiği kesin.
Allah hepinizin hepimizin yardımcısı olsun. Hepinize çok çok çok geçmiş olsun. Hepinizi çok çok öpüyorum. Kalın sağlıcakla...
(çok uzun oldu değil mi.. Hakkınızı helal edin..) a.s.

sidelya canım ya ne kadar da güsel yazmışsın umut veriyosun insana.. umarım hepimiz iyileşiriz ama gecen zaman zarfında hakkaten ne çok çoğalmış ne çok tekrarlamalar olmuş.. bende bunlardan biriyim tabii.. 3 kez yaptırdım 4.cü kez de yaptırmam gerekicek. sirke ile halledemiyorum bi türlü olmuyo düşmüyo.. bide makattakiler var.. elime bişeyler geliyo ama bakmaya korkuyorum piskolojim nasıl alt üst olmuşsa .. artık neyse durum dr söylicek.. bakalım tedaviye nasıl devam edicez..

canim benim moralini bozma...seni cok iyi anliyorum ama moralimizi bozdukca cogaliyor bu lanet sigiller:( asi konusunda bende kararsizim burdaki arkadaslar muhakkak asi olun diyorlar.doktorlar ise bu konuda 2 ye ayrilmis durumdalar.ozel hastanede ve devlet hastanesinde calisan dr larin gorusu farkli..insan dusunmeden edemiyor acaba para icinmi asi olun diyorlar diye...cunku asi fiyati hicde onemsenmeyecek bir rakam degil...bazi hastanelerde 1500 e kadar cikabiliyor fiyat...benim dr um da asi olmanin gereksiz oldugunu soyledi.nasilsa o virusu kapmissin dedi...ama kafam karismis durumda-tatlicadiarzu- Allah sonumuzu hayir etsin avaloncum...bazen yeni cikan sigilleri gordukce bende cinsel hayatimin tamamen bittigini dusunuyorum senin gibi...kuculen kaybolanlari gordugumde ki bu durumla artik pek karsilasmiyorum kurtulacam bu sigillerden hersey guzel olacak diyorum...birbirimize destek olup bu hastaligi yenecegiz insallah...daha cok genciz hic bir sey bitmedi bitemez Allahin izniyle...

Devlet hastahanesinde farklı kadın-doğum doktorlarına sordum. Biri sana geçmiş zaten yaptırman anlamsız dedi, diğeri ise yaptırırsan bir daha çıkmasını engeller dedi. Benim de kafam karıştı canım. kafamçokkarıştı Fakat yaptırmayı düşünüyorum. a.s

siz en azından tedavi olabiliyorsunuz. ben hamileyim ve tedavide olamıyorum. prof a gidiyorum lohusalık döneminden sonra tedaviye başlayabilirmiş. kısmetse p.tesi günü sezaryan ile doğum yapacağım. gittikçe çoğalıyo bu meretler artık bir an önce tedaviye
başlamak istiyorum ama malesef beklemek zorundayım. durum daha kötü anlayacağınız ve canım çok sıkılıyor.hamilelik döneminde çıktı benimde vücut direncim düştüğü için çıktığını söyledi doktorum doğumdan sonra bazıları geçicek dedi ama bilmiyorum. inşallah en kısa zamanda kurtuluruz bu illetten. herkese geçmiş olsun......

yelizcim oncelikle hayirli,kolay dogum diliyorum.Allah kurtarsin canim.sezeryan sirasinda bu sigillerden kurtulabilecegini dusunuyorum.dokturunla bu konuyu konustunmu? dogum islemi bittikten sonra sigillerini de temizleyemiyorlarmi hazir narkozu almisken? en azindan lohusalik donemininin gecmesini beklemene gerek kalmaz.

Sidelyacim sanada yazin icin cok tesekkur ederim..esas sen hakkini helal et.usenmemis yazmissin sirf bizlerin icini rahatlatmak icin..gercekten moral verdin..Allah saglikli,uzun omurler versin sana da...

Merhaba arkadaşlar. Bahar geldi hatta yaz bile geldi sanırım :) epeydir girmiyordum. Malum ders ve işler. Bazı sayfaları okudum bazılarını ise okuyamadım. Bu hastalık ne kadar yayılmış :( okudukça üzülüyorum inanın. Ama bilinçli olmak gibisi yok. Bunun farkına vardınız ve tedaviye başladınız. Gerisi gelecek allahın izniyle. Herkes kurtuldum ben kurtuldum ben diye mesaj yazacak buraya.Ümid ediyorum.
Bilirsiniz belki beni unutmadıysanız :) Hpv 31 taşıyorum. Ne zamandır siğilim yok inanın artık hatırlamıyorum bile. Vitamin felan kullanmıyorum artık allah biliyor. Sadece kadın doğum doktorum bi vitamin önerdi günde bir tane onu kullanıyorum bazen. Çoğunlukla unutuyorum. Ama ilk başlarda o panikle neler yapmadım neler. Sizleri öyle iyi anlıyorum ki. O panik o korku :( Kısaca bahsetmek istiyorum. Beni Tanımayanlar hikayemi okuyup bir nebze olsun rahatlar belki...

Hastalığı ilk öğrendiğimden beri 3 doktora gittim. İlk gittiğim doktor yakıcı bir krem vermişti ve ben haşat olmuştum :) Buna aldırmadan doktor devam et dediği için sürmeye devam etmiştim ama her kremi sürdüğümde bastırmam gerektiği için Allahım yardım et diye söyleyip duruyor ve gözlerimden yaş akıyordu inanın. Ve bıraktım geçmediğini görünce. Dermatoloğa gittim sonra. Hala gittiğim doktorum sağolsun allah razı olsun binlerce kere. Hemen o gün tüm testler, hpv dna testi ve tip testi yapıldı. Hemen krio yapıldı. Aşı olmamı bu doktorum önerdi. Kadın doğum doktorum önermedi. Bulaştıktan sonra faydası olacagını düşünmüyorum açıkçası dedi ama sen bilirsin dedi. Tercih sana kalmış dedi. Ben dermatologumu dinledim ve hemen aşımın 1. dozunu o gün oldum. Yani siğillerim varken aşıya başlamıştım. Hiç aksatmadan aşım tamamlandı. Bu süre zarfında 2 kere nüks oldu. Hemen onlarda krio yapıldı. Bu arada 4 kutu aldara kullandım aksatmadan. Immunex kullandım. Çörek otu bal karışımı kullandım. Bal ve ısırgan tohumu karışımı kullandım. Sigarayı bıraktım. Siyah çay ve kahveyi hayatımdan çıkardım. Tamamen bitki çaylarına yöneldim. Yemek ve uyku düzenime dikkat ettim. Resmen yaşam tarzım değişti. Asıl önemlisi iyileşicem ben dedim. Ne kadar tekrarlarsa tekrarlasın bitecek bunlar dedim. Kafama takmadım sonra. Bir kere ağdaya gittim işinin ehli olmadıgı için resmen derim kalktı o gün. Ondan sonra deri tahrişi büyük olduğu için tekrar siğil çıktı 1 tane. Hemen çoğalmadan onuda sirke ile hallettim. Düzenli smear testimi yaptırdım ve hala yaptırıyorum. Tehlikeli tip taşıdıgım için 6 ayda bir smear testi yapılıyor. Ayrıca kolposkopi de.
Ve şuan. Siğiller çıkmayalı ne kadar zaman oldu inanın hatırlamıyorum bile. Diyeceksiniz çokmu rahatsın dünya güllük gülistan mı.. hayır. Hemde hiç olmadıgım kadar stres altındayım. Aöf sınavlarım var, ev var, iş var, çocuk var, eş var, annem hasta... Ne bilim herşey üstümde yani şuan. Ama ben çok iyiyim. Her karanlıktan sonra bir aydınlık geleceğini öğrendim artık. Beterin beteri oldugunu da öğrendim. Bu süre zarfında çok sevdiğim 2 insanı kaybettim. Yerine yeni doğumların müjdesini aldım. Hayat bu. Nelerin olacağını bize sormuyor. İmtihan dünyası aynı zamanda. Tedavimizi olup isyan etmeden sabır etmemiz gerekiyor. Mükafatı ise eminim ki çok büyük olur.
Kolay mı sanki kafaya takmamak diyordum bende. KEsinlikle kolay değil. Tehlikeli tip taşıdığım için, bir gün kanser olma ihtimali bile, her kızıma baktıgımda gözlerimi doldurmaya yetiyordu. Cidden zor.
Ama kesinlikle imkansız değil. Tekrarlayan arkadaşlar çok olmuş. Ama bu sanırım siğillerin agresifliği ile de ilgili birşey. Bazı tipler agresif oluyormuş. Ama bunlarında gün gelecek tekrar etme süreleri çok uzayacak yada hiç olmayacak artık. Siz kendinize dikkat ettiğiniz sürece çok düşünmeyin nolur. Çünki gerçekten stres bağışıklığı düşüren en büyük etken. Kafaya takmak acaba acaba demek tetikleyebiliyor. Aşıyı imkanı olanlar olsun bence. Sigara içenler var ise kesinlikle bıraksın yada çok çok azaltın. Siğillerin çıkmasında tetikleyici rol üstlendiği kesin.
Allah hepinizin hepimizin yardımcısı olsun. Hepinize çok çok çok geçmiş olsun. Hepinizi çok çok öpüyorum. Kalın sağlıcakla...

çok geçmiş olsun canım tabiki helal olsun hakkımız.ne kadar güzel yazmışsın duygularını yaşadıklarını dile getirmişsin.evet yüksek tipmiş seninki ama tatlım kontol ve muayeneni aksatmadıktan sonra geçip gidecek.smearlarında temiz geliyormuş ne kadar sevindirici bir durum.bir müddet daha çıkmazsa büyük ihtimal bu illetten kurtulmuş olursun.gerçi doktorunda diyordur belki belli bir zaman sonra vücudun ya baskıladığını ya da bu virüsü attığını.tekrar geçmiş olsun.sevdiklerinde bir ömür geçirmen dileğiyle.

helin nerelere kayboldun yagmurgülü abla yok ortalarda nerelerdesiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz

canım okuyorum arada bak laf atılınca nasıl gördüm.kaydirigubbakcemile3
ah ablacım çok yoğun işlerim başımı kaşıyamıyorum.
amaaa merak etme hiç bir yere gitmedim .
eveeeet dr um haklı çıktı ilacı kestim yani gereksiz ilacı
ne kabartı nesiğil.evet ben kendime siğil arıyormuşum resmen.
sonuçtaa herşey yolunda canım çok şükür darısı başınıca ablacım opuyorumnanaktan

eee nası yani ben doğum da yaptım kız:)) nasıl kaldı kızlık zarı:))) neyse gidicem zaten de nasıl kesiyor yaa acıyor mu kesmek deyince fena oldum... bi de o muayene koltuğu çok geriyor zaten hep doğum yapıcam gibi geliyor:)

kıs bende yaptım doğum buğüne bugün 41 yaşındayım zaaar :roflol:
yok canım hiç acımadı zaten uyuşturdu hemen cırt bitti gittiiii:lepi:

slm arkadaşlar....
herşey iyi hoşdaaa ben moralimi yüksek tutmaya çalıştıkça şu siğiller tekrar çıkmıyormu deli oluyorum!!!! insanın moralini bozuyor çok fena :( hayır kendime gayette iyi bakıyorum yani yediklerim içtiklerim temizliğim ayrıca macunumu kullanıyorum immuneks kullanıyorum daha ne yapmam lazım allah aşkına???
kızlar siğilleriniz ne sıklıkla tekrar ediyordu sizin kaçgünde bir çıkıyordu onu merak ediyorum benim 15 günde bir çıkıyor ayrıca öyle 1 tane falan değil en az 6-7 tane birden hemde doktorum şu anda içerde soruna yoğunlaştığı için siğiller çıktıkça yakarız diyor nasıl bir yaklaşımsa onuda anlamadım iyide içerdeki lezyona siğiller sebeb oldu çıkmasını engellesek daha mantıklı olmaz mı sizcede??? 4.kez yakıldı biri koterle 3 kerede canthacur adlı bir siğil ilacıyla çok yanım yanıyo valla asitle yıkanmaktan bıktım bazen cinsel hayatımın tamamen sona erdiğine kanaat getiriyorum bu siğillerle ne kadar idare edilebilir ki zaten...aşı konusunda da 2 farklı doktordan şöyle tebkiler aldım; hpv bulaşmış bir hastanın aşılanması gerekli değildir aşı koruyucudur kesinlikle tedavi edici değildir bunu herkese kabul ettirmek lazım yalnız bazı doktor arkadaşlar hala hpv taşıyan insanlar aşı olmalarını tavsiye ediyorlar onunda malesefki devlet hastanesindeki doktorlardan yada fakultelerde ki prof.lardan duymanız imkansız...eğer özel hastane veya muayenehanelerinde tedavi oluyorsanız aşının maliyeti gayette iyi bir rakkam bunu gözden kaçırmamalısınız tavsiyelerini tekrar gözden geçirin...işte arkadaşlar bunuda söyleyenler doktor şimdi biz hastalar hangisine inanmalıyız insanlar bu kadar para için çığrından çıkmış olabilirmi yazıktır yahu....

canım iyibi dr bulup inanıcaz mecbur yapcak bişey varmı:uhm:
sıkma canını ablacım herşey yoluna girer,allah dermansız dert vermesin.

Kızlık zarının parçası kalıyor tatlım vajen içinde onu aldırabiliyorsun istersen. Acıyor mu yav gerçekten jinekolog bakınca anlıyor dimi kızlık zarının parçası olduğunu? Benim de var sanırım, aldırayım.

acımıyor kuzucum hem derinde değildi,görünüyordu.
bide ben siğil sanıp asit sürünce büyümüş,yaniii artık yoook.
tabi anlar dr aldır kıs aldırmazsan hatrı kalırkaydirigubbakcemile3
şaka biyana anlamadım bile rahatsızlık veriyorsa tabiki aldır.opuyorumnanaktan

çoook sağol canım.benden yana helal olsun sende helal et.
ben seni tanıyorum zaten ,senle çok konuştuk ama benim
adım değiştiği için sen beni tanımadın.neyse tekrar tanışırız işimizne.
sana tekrar bukadar zaman ayırdığın için tşklr bitanemolumunekankayizsmile

yelizcim oncelikle hayirli,kolay dogum diliyorum.Allah kurtarsin canim.sezeryan sirasinda bu sigillerden kurtulabilecegini dusunuyorum.dokturunla bu konuyu konustunmu? dogum islemi bittikten sonra sigillerini de temizleyemiyorlarmi hazir narkozu almisken? en azindan lohusalik donemininin gecmesini beklemene gerek kalmaz.

evet sordum canım.lohusalık dönemimde kanamam olacağı için ve bu siğillerin yeride kanayacağı için enfeksiyon kaparsın dedi. o yüzden malesef beklemek durumunda kalacağım..

kendıze ıyı bakın
duzenlı 6 ayda bır smaer yaptırın
ası olun
wıtamın alın bıde gerısı unutun aşı we wıtamınler kullanmak cok onemlı sıdelya aslında cok cok ıyı acıklamısişşşşş

evet sordum canım.lohusalık dönemimde kanamam olacağı için ve bu siğillerin yeride kanayacağı için enfeksiyon kaparsın dedi. o yüzden malesef beklemek durumunda kalacağım..

anladim canim.benimkide senin ki gibi hamilelik sirasinda bagisikligin zayiflamasiyla ortaya cikti .insallah dogumdan sonra kendiliginden gecerler... .boshayallersmile ben bir umut bunu bekliyorum..cunku benim dogumuma daha var...tedaviye baslamama uzuuun bir sure var:( Allah yardimcimiz olsun...

anladim canim.benimkide senin ki gibi hamilelik sirasinda bagisikligin zayiflamasiyla ortaya cikti .insallah dogumdan sonra kendiliginden gecerler... .boshayallersmile ben bir umut bunu bekliyorum..cunku benim dogumuma daha var...tedaviye baslamama uzuuun bir sure var:( Allah yardimcimiz olsun...

kaç ay var doğumuna canım. benim dr um erken çıksaydı yakabilirdik belki ama dedi benim 7. aydan sonra çıktıkları için riske atmak istemedi.. senin dr kesin doğumdan sonramı tedaviye başlayacak?

acımıyor kuzucum hem derinde değildi,görünüyordu.
bide ben siğil sanıp asit sürünce büyümüş,yaniii artık yoook.
tabi anlar dr aldır kıs aldırmazsan hatrı kalırkaydirigubbakcemile3
şaka biyana anlamadım bile rahatsızlık veriyorsa tabiki aldır.opuyorumnanaktan

Benim de gözüküyor birşey ben de asit sürmüştüm siğil diye. kaydirigubbakcemile3 Kızlık zarı olduğundan eminim. aklinialirimsmile Doğum koltuğunda mı alıyorlar hemencecik peki? :kedi:

günaydın kızlar daha öncede sormuştum ama bir daha sormak istiyorum.küçük dudakların altında başlayıp belli yerler böyle dilin yapısı gibi pütürlümü?yoksa düzmü orası.minik minik noktacıklar var mıı

slm kızlaaar...

bakalım yanık yerlerim iyileşmeye başladı yavaş yavaş ama paranayok olduğum için ne görürsem basıyorum asitli ilacı :P sıyırdım sanırım bu arada GNC marka ÇıNKO takviyesi önermişlerdi bazı arkadaşlar onuda aldım bugün aynı zamanda immunekse de devam edicem umarım iyi gelir kızlar şimdi yara yerlerim iyileşsin ALDARA krem alıcam bide onu deniycem...veee aldara kullanan arkadaşlar nasıl kullandınız biraz anlatırsanız banaaaa yani siğil varken mi sürüyosunuz siğil olmadan kullanılıyomu çıkmasını önlemek amaçlı mesela ve memnun kalanlar varmı???? kendinize cici bakın kızlaaar...opuyorumnanaktan

slm kızlaaar...

bakalım yanık yerlerim iyileşmeye başladı yavaş yavaş ama paranayok olduğum için ne görürsem basıyorum asitli ilacı :P sıyırdım sanırım bu arada GNC marka ÇİNKO takviyesi önermişlerdi bazı arkadaşlar onuda aldım bugün aynı zamanda immunekse de devam edicem umarım iyi gelir kızlar şimdi yara yerlerim iyileşsin ALDARA krem alıcam bide onu deniycem...veee aldara kullanan arkadaşlar nasıl kullandınız biraz anlatırsanız banaaaa yani siğil varken mi sürüyosunuz siğil olmadan kullanılıyomu çıkmasını önlemek amaçlı mesela ve memnun kalanlar varmı???? kendinize cici bakın kızlaaar...opuyorumnanaktan

canım sen , koter yanıklarınımı diyosun yoksa asitle kendi yaktıklarını mı anlamadım. . benimde tekrarladılar ya hafta sonu yine dr a gidicem yine yat bakalım bayıltalım yakalım dicek sinirim bozuluyo hem bi sürü para vericem yine hem yaktırıcam hemde narkozdan sora saçlarım dökülüyo ona da sinir oluyorum:( şu çinkoyu bende alıcam ımuneks ide kullanıyroum ama iksii bir arada fazla olmasın zaten macunda yiyorum hergün 3 kere... Milletin macun yiyince çıkmışlar geri gidiyo ben yokken başladım yine çıktı ne kadersizim yaaaa:(((

günaydın kızlar daha öncede sormuştum ama bir daha sormak istiyorum.küçük dudakların altında başlayıp belli yerler böyle dilin yapısı gibi pütürlümü?yoksa düzmü orası.minik minik noktacıklar var mıı

canım böyle anlayamazsın bir sorun varmı yokmu dogrusu öylede dikkat etmemiştir kimse heralde.. Dr a sorman daha iyi olur ama piskolojini bozup herşeyde bi sorun vartmı acaba diye bakma..

canım böyle anlayamazsın bir sorun varmı yokmu dogrusu öylede dikkat etmemiştir kimse heralde.. Dr a sorman daha iyi olur ama piskolojini bozup herşeyde bi sorun vartmı acaba diye bakma..

evet canım kimse dikkat etmemiştir kesin :) sanırım birde siğil o kadar minik bit gibi olmaz o yapısı :( gidicem tatlım doktora en yakın zamanda

Back