avalon sanırım aynı kaderi paylaşıoruz. bugün smear testi sonucum için doktoru aradım,hücresel bi değişiklikvar gibi dedi, ya enfeksiyon kapmışsın yada 20- 25 yıl sonra bi rahim ağzı kanseri riski falan olabilir bi bakalım biyopsi yapalım dedii. şimdi ben biyopsi ne demek tam bilmiorum ama parça almak diye biliorum ve çokkkkkkkkkk korkuorum. anestesi olmayan küçük bi operasyon dedi. bana biyopsi nasıl yapılıyo anlatırmızın. ve sana ne için yaptılar bana söölenenlermi söylendi sanada(
(öncelikleeeeee siğil varmıydı sende bunu bir söle bana bir ara)
canım benim siğiller için gittiğimde smear testimide yapmışlardı siğiller yakıldı smear testinin sonuçları çıktı doktorum dedi ki biopsi alınması lazım beni başka bir arkadaşına yolladı bakırköy kadın doğumevinde ben muayenehanesine gittim önce o baktı gün verdi bana geçen hafta perşemde gittim kolkoskopi işlemin adı muayene olur gibi oturuyosun hiç can yakan bir işlem değil sakın çekinme korkma vajina içine bir ilaç veriyolar ordaki sorunlu hücreler kendini belli etmeye başlıyor oralardan pirinç tanesi kadar büyüklükte parçalar alıyorlar.
şimdi niye yapıldığına gelirsek hpv den ötürü orada bir sorun oluşmuş hücre anormalliği gözüküyor onlarda tam olarak neden kaynaklandığını araştırmak için parça alıyorlar ne yapılması gerektiğine karar veriyorlar mesela bana LEEP diye bir işlem yapmam gerekebilir sana demişti oda rahim ağzını traşlamakmış oda çok küçük bir operasyon öle sıkıntılı bir iş değil yani.sende hemen git bir biopsi alsınlar ona göre ne yapılcaksa yaparlar korkma ama ne olur kanser öle zırt diye olacak bir şey değil ne aşamaları var ondan sonra sen kansersin diyolar adama risk taşıyor olabiliriz en güzelide bunu çok önceden yakalayıp önlemini almaları içini ferah tut bende senin gibi ne üzüldüm ne ağladım anlatamam ama korkacak bişey yok emin ol can acıtan işlemlerde değiller içini ferah tut sen kendine dikkat et.benide habersiz bırakma lütfen fikir alışverişinde bulunuruz...
ne güzel canım valla dahabi ümitliyim şimdi
sağol. bendede tekrarlamadı şükür bayağı oldu ama yinede korkuyordum.
demek çıkmamasıda olası bişeymiş:teytey:
tşklr içime su serptin opuyorumnanaktan
eeee valla güzelmişşş darısı bizim başımıza... sen tekrarmı aşı oluyosun bu arada yoksa diğer dozlarımı bu???
kızlar kafam artık allak bullak, siğillerim 3 tane ve doktor ii gelişme gösteriosun demişti. muayeneye gitmeden bi gün önce cinsel ilişkiye girmedim ( muayeneden 2 gün önce girmiştim ) ve 1 gün önce sirkeli pamuk koymuştum saatlerce bekledi be siğilimi düşürdü. buraya kadar bi sorun yok ama muayeneye gittiğimde smear testide yaptırdım, bugün doktoru aradım ve sonuca göre bi kaç hücresel değişim var bu ya enfeksiyondan olmuş olabilir yada 20 - 25 yıl sonra bi rahim kanseri riski ile ilgili bişey olabilir, bunu anlamak içinde biyopsi yapmalıyız dedi ve ben çöktümmmmmm.smear testindeki o bozukluk 2 gün önce cinsel ilişkiden yada 1 gün önce sirkeden kaynaklanıo olabilir mi? moralim çok bozuk, biyopsi nasıl oluo zaten bilmiorummm, bütünnnn yaşama sevincim şu an yok olduuu( adet olcam 1 hafta sonra adet bitiminden 5 gün içinde gel biyopsi yapalım dedi. offff bişey sööleyin lütfen çünkü ihtiyacımmm varrr
herkese merhaba. malesef benimde siğillerim çıktı. aslında sürekli kaşıntı vardı. her adet oluşumda pedler yüzünden feci bi kaşıntı yaşıyordum ve kanatıncaya kadar kaşıyorum haliyle. ama son adetimde kaşıntı bitmek bilmedi. ne kremlerin faydası oldu ne de başka şeyin . meğer siğillerim çıkıyormuş.geçen hafta sivilce sandım. ama iki gün önce siğil olduklarını fark ettim, doktora gittim ve genital siğil dedi. yakcaz dedi. ilaçla tedavisi varmı diye sordum var dedi. ama ben yazamıyorum onkoloji yazıyor dedi. ilacın adı sizlerinde bahsettiği aldaran dı sanırım. yaktırmaktan korkuyorum, kardeşimde de olmuştu ondan biliyorum çok acıyormuş. sizden okuduğum şeylerden sonra dün elma sirkesini sürdüm ama bende öyle çok rahatsız edici bi yanma olmadı. o yüzden pamuğu komple oraya koydum. bu akşam yine yapcam . tüm gece onunla yatsam zararı olurmu, benim içimi ferahlatıcı şeyler söyleyin. haa bi de bitkisel ilaç buldum . onu da alcam. hem içiliyormuş hem siğillerin üzerine sürülüyormuş. kandaki mikrobu da temizliyormuş içtiğimizde. ben kullanıcam eğer faydasını görürsem herkese söylerim burdan. yorumlarınızı bekliyorum.
zaten siğillerim beyazladı bile gecede yatarım o şekilde. yeterki kurtulayım. aşı yı da bi şekilde halletmeye çalışırım, tanıdığım mümessiller ve eczacılar var. tipini söylemedi doktor . bende zaten çeşitleri olduğunu bilmiyordum. deri hastanesinden randevu aldım. pazartesi de oraya gitcem. orda her şeyi öğrenirim artık. umarım yakmaya gerek kalmadan kurtulurum .
o zaman bundan sonra şekeri hayatımdan çıkarcam. benim test yaptırmam gerek o halde değilmi. yoksa türünü öğrenemem. doktor muayene ederken bişey demedi . ben o elma sirkesini de içecem zaten . çok faydası varmış. iki gündür nette dolanıyorum. kafayı yicem artıkklava:
opuyorumnanaktan nette araştırdım da bir yemek kaşığı elma sirkesi, bir su bardağı su ve biraz çiçek balını karışım yapıp içince kanı da temizliyormuş ama denemiyim mi . sizin tecrübelerinize güveniyorum ben. insan böyle durumlarda napacağını bilemiyor. ama tavsiyelerinize uyacağımı biliyorum .
MASALLLL
gördüm daha önceki mesajlarını anladım siğillerin varmış seninde kaç kere aldırdın tekrarladımı?ve doktorun nasıl bir tedavi uyguluyor sana biraz anlatırmısın banada???bende benimkine sorucam bir takım şeyler ona göre fikir almak istiyorum...
ıyıdeeee smaer alınırken su haırc hıc bırsey surmeden gıtmen lazımdıııı bence bı yanlı warr 10 gun sırkeyı bırakkkk we sona smaer yaptır eyer sıgıl warsa sırkeyı kullan dustukten sonraaa 10 gun bekle ole gıt
yanlıs yapmısın be şekerrr
o zaman bundan sonra şekeri hayatımdan çıkarcam. benim test yaptırmam gerek o halde değilmi. yoksa türünü öğrenemem. doktor muayene ederken bişey demedi . ben o elma sirkesini de içecem zaten . çok faydası varmış. iki gündür nette dolanıyorum. kafayı yicem artıkklava:
siğilleri sadece bir kez yaktırdım 2 buçuk ay oluo, doktor yaktı sonra iki krem verdi kullandım yanıklarım geçti.sonra siğillerim tekrar çıktı ama eskisine nazaran az sayıdaydı, sonra burdan sirkeyi keşfettim ve kullandım siğiillerimi düşürdü. kontrole gittiğimde çok ii dedi smear istedim 1 gün önce sirke kullanmıştım acaba smearda sonuç sirkeden dolayımı bööle çıktı ya(
ee peki şimdi bide aldara krem kullanıorum buda etkilermi smearı yaptırsam pekiii hı ?
siğilleri sadece bir kez yaktırdım 2 buçuk ay oluo, doktor yaktı sonra iki krem verdi kullandım yanıklarım geçti.sonra siğillerim tekrar çıktı ama eskisine nazaran az sayıdaydı, sonra burdan sirkeyi keşfettim ve kullandım siğiillerimi düşürdü. kontrole gittiğimde çok ii dedi smear istedim 1 gün önce sirke kullanmıştım acaba smearda sonuç sirkeden dolayımı bööle çıktı ya(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?