Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

walla sen neden kaptığının farkındasın bayağı, doktordan ii bilecek değilsin ya sağlık eğitimi alsanda:)) ayrıca cahilde değiliz kesinlikle, emin olduğumuz şeyler için daha fazla açıklama yapmak istemioruz. senin bu yaklaşımından çok rahatsız oldum, zaten moralimiz bozuk siğillerden,hayır kafamızı karıştırmıor ama didikliosun.hastalığı ben kaptım, arkadaşlar büyük ihtimallede wc den kapmışım doktorum söyledi,hem de 1 doktor değil. eşim muayene oldu ve onda bu hastalık yok:)) her erkek yada kadın güvenilmez değildir, bu tür şeylerede çok önem veririz. walla ne diyeyim ki sana siğilden çok canımı sıktın, siğilin beteri warmış. madamcım üzülme canımı sıkacak değilim herkes kendini zaten bilirrr dimi yani.

evet canım biz burda birilerini yargilayacak değiliz.
sorun tedavi yöntemleri.bence artık okumayalım o yazıları:kahve:

ve ayrıca kim nerden nasıl kaptıysa kaptı kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum kimseninde açıklama yapma gibi bi zorunluluğu yok bence... öyle yada böyle hepimizin ortak noktası bu hastalıkla tanışıyor olmamız ayrıca tedavi yöntemide nasıl bulaştığına göre değişmiyor yani ne önemi varki nasıl bulaştığının... Hepinize sevgiler...

helincim hiranur hamileimiş.
diğer hamile olan arkadaş kimdi sen onunla çok konuşuyordun.
belki onun takip ettiği yol hiranuriçin çözüm olur.
yani hangi dr gitti,aynı yerdelerse belki arkadaşa yaraya bilir.

evet canım biz burda birilerini yargilayacak değiliz.
sorun tedavi yöntemleri.bence artık okumayalım o yazıları:kahve:

ya hayır insan bööle olunca kendi kendine açıklama yapmak zorundaymış gibi hissedior. evliyiz ama bilinçli, güvenilir, ve aldatma aldatılmaya karşıyız hem biz hemde eşlerimiz. çoğu insan aldatıo ama istisnalara ne demeli eee o zaman hpv gökten leylekle geldi kondu bana allah allah ya

madamcicek sen ne zaman farkettin siğil olduğunu?doktora gittin mi?tedavi oldun mu?kaç tane siğil var? bende 1 yıl önce çıktı şansımdan erken farkettim ben farkettiğimde 2-3 tane vardı, 3 seans crio uygulandı ve allaha şükür bi daha çıkmadı aslında ihmal etmemek lazım ama ben biraz ihmal ettim siğiller geçtikten sonra hiç smear yaptırmadım... Tekrar geçmiş olsun...

hayır sıkmıyorum canım iç çamaşırlarını 90 derecede kaynatarak ütüleyerek giy.çok iyi yıkanması gerekiyo.bulaşmaması için bir önlem.bir de bayo havluna da çok dikkat et molluscumlara değen kısım başka bir yerine değmesin.sanırım benim vücudumun diğer yerlerine de bu şekilde yayıldı.haftaya tekrar dondurtmaya gidicem inş bu sefer tamamen kurtulurummm :( eğer bu virüs eşinde de varsa sen tedavi olduktan sonra sana eşinden tekrar bulaşabilirmirmirmirmir[/QUah canım ya hem korkma dedin hemde iyice korkuttun beni:)bu kadarda bulaşmaz heralde.gebelik planlıyorum dediğimde bile doktor planla hiç problem olmaz korkma dedi.bu kadar korkulacak olsa eşindende uzaklaş derdi ya:(onumuzdeki hafta gidince ayrıntılı soracağım tedirgin oluorum
evet sana korkma dedim ama bende tekrar çıkmaya başlayınca çok korkmaya başladım :( deli etti beni bu hastalık :( bu hastalık genel olarak cinsel yolla bulaşan hastalık olduğu için öyle dedim sana ama sen yine de doktoruna sor :)

madamcicek sen ne zaman farkettin siğil olduğunu?doktora gittin mi?tedavi oldun mu?kaç tane siğil var? bende 1 yıl önce çıktı şansımdan erken farkettim ben farkettiğimde 2-3 tane vardı, 3 seans crio uygulandı ve allaha şükür bi daha çıkmadı aslında ihmal etmemek lazım ama ben biraz ihmal ettim siğiller geçtikten sonra hiç smear yaptırmadım... Tekrar geçmiş olsun...

canım ben geçen yaz farkettim.sadece birtane idi.
jinekolağa gittim,cildiyeye gönderdi.
allahtan görünen yerde idi.önce asit kullandım,dahasonra podafilm kullandım.
aslında bir ara çoğalır gibi oldu ama ben olan olmayan her yere asit sürdüm
bilinçsizce korkudan.tekrarlamadı. ve bu sırada nette araştırırken burayı gördüm ,
çok rahatladım burda,yalnız olmadığımı anladım.burdaki herkes sağolsun çok iyi
ve yardımcı olan kişiler.lütfen birileri tadını kaçırmasın.
bu topiği görmesem kafayı yemek üzeydim.
burdaki herkese teşekkürlera.s.

ben uzun zamandır şükürki kurtuldum darısı başınıza.

ya hayır insan bööle olunca kendi kendine açıklama yapmak zorundaymış gibi hissedior. evliyiz ama bilinçli, güvenilir, ve aldatma aldatılmaya karşıyız hem biz hemde eşlerimiz. çoğu insan aldatıo ama istisnalara ne demeli eee o zaman hpv gökten leylekle geldi kondu bana allah allah ya

takma canım kafana,işimize bakalım.

herkeste bi alem yani,kasap et ,koyun can derdinde:sm_confused:

bu arada sirkeden çok memnunum,açık yarası olmayan herkese tavsiye ederim.

evet sana korkma dedim ama bende tekrar çıkmaya başlayınca çok korkmaya başladım :( deli etti beni bu hastalık :( bu hastalık genel olarak cinsel yolla bulaşan hastalık olduğu için öyle dedim sana ama sen yine de doktoruna sor :)[/QUOTE .!.:
evet canım soracağım tabi sende yardımıcı oldun tşk ederim:)sen tedaviye başlayalı ne kadar olmuştu?

kizlar selam..2 gun once koter oldum..rahim agzi dahil heryerdekileri yaktilar, umarm gozden kacan yoktr..herhangi bir ilac, krem wermedi..

merak ettigim sey, bende maalesef hpv 45 var ve bu sigil yapmayan riskli tip..e bu sigiller neydi o zaman?? ikincisi, aktif lezyon oldugu zaman partnerimize bulastirabiliriz, ama bende sigil yapmayan cinsi varsa -sigil yokken ama virüsü tasirken- nasil bulastirabilirim?? hayatim boyunca koruncaksam nasil cocuk yapabilcem...

kizlar selam..2 gun once koter oldum..rahim agzi dahil heryerdekileri yaktilar, umarm gozden kacan yoktr..herhangi bir ilac, krem wermedi..

merak ettigim sey, bende maalesef hpv 45 var ve bu sigil yapmayan riskli tip..e bu sigiller neydi o zaman?? ikincisi, aktif lezyon oldugu zaman partnerimize bulastirabiliriz, ama bende sigil yapmayan cinsi varsa -sigil yokken ama virüsü tasirken- nasil bulastirabilirim?? hayatim boyunca koruncaksam nasil cocuk yapabilcem...
bende hpv taşıyan ve bunun tedavisini gören biriyim..kanserin bir alt seviyesindeyken öğrendim ama doğru tedavi ile geriledi çok şükür zor bir süreçti ve hala devam ediyor..
tüm doktorların söylediği bir şey var o da şu: vücud tekrar hpv virüsü ile karşılaşmazsa, 1-2 sene sonunda vücuttan atılmış oluyor.bağışıklık sistemi bununla savaşabiliyor.yani bağışıklık sistemimiz kuvvetlenmeli ve tekrar aynı virüsle karşılasmamalıyız..

hiranurcum sanırım buna cevap verecek arkadaş
var.oda hamile ve aynı hastalığı var onunda.
ama sen bir geçmiş sayfalara bak. yanlış hatırlamıyorsam 06 emine idi (emindeğilim ama)
geçmişolsun canım.sen şu son 2-3 sayfayı okuma canım.
aslında çok doğru bilgi alacağın arkadaşlar var arada bak.
geçmişolsun.:teselli:

tamam canim bakarim.ilgin icin cok tesekkur ederim.Allah hepimize acil sifalar versin...iyiki bu topik var

canim bu sabah dr a gittim.icimi cok rahatlatti.bu virus o kadar korkulacak birsey degil,abartmayin dedi.sadece suan tedavi olamazmisim .mecbur dogumu bekliycez.bircok insanda var bu virus ama cogu insan farketmiyor dedi.uzun uzun konustuk.ben artik takmayacagim kafama.dun moralim altust olmustu ozellikle internette yazilanlari okuyunca.birden kendimi kanser olmusum gibi hissetmistim.ama cok sukur bugun rahatladim.olumlu dusunelim hersey olumlu olsun..desteginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.hepimiz en kisa zamanda iyilesecegiz insallah...

bende hpv taşıyan ve bunun tedavisini gören biriyim..kanserin bir alt seviyesindeyken öğrendim ama doğru tedavi ile geriledi çok şükür zor bir süreçti ve hala devam ediyor..
tüm doktorların söylediği bir şey var o da şu: vücud tekrar hpv virüsü ile karşılaşmazsa, 1-2 sene sonunda vücuttan atılmış oluyor.bağışıklık sistemi bununla savaşabiliyor.yani bağışıklık sistemimiz kuvvetlenmeli ve tekrar aynı virüsle karşılasmamalıyız..

cok gecmis olsun canim..insallah en kisa zamanda tamamen sagligina kavusursun.ben 1-2 yil icinde vucuttan altindigini bilmiyordum.bu cok guzel bir haber.:lepi:

tamam canim bakarim.ilgin icin cok tesekkur ederim.Allah hepimize acil sifalar versin...iyiki bu topik var

canim bu sabah dr a gittim.icimi cok rahatlatti.bu virus o kadar korkulacak birsey degil,abartmayin dedi.sadece suan tedavi olamazmisim .mecbur dogumu bekliycez.bircok insanda var bu virus ama cogu insan farketmiyor dedi.uzun uzun konustuk.ben artik takmayacagim kafama.dun moralim altust olmustu ozellikle internette yazilanlari okuyunca.birden kendimi kanser olmusum gibi hissetmistim.ama cok sukur bugun rahatladim.olumlu dusunelim hersey olumlu olsun..desteginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.hepimiz en kisa zamanda iyilesecegiz insallah...

kendim gibi birini buldum sonunda ben de hamileyim cnm sen kaç aylıksın ben de siğil yok şükür bi kere oldu yaktırdım geçti hamileyken çıkmaz inş eşim çok uğraşıo ona üzülüorum yaa onun bağışıklık zayıf heralde moralimizi yüksek tutalım çıkmaz inş sen de sonra tedavini olursun sanırım sezeryan olmamız lazım ama bakacaz geçmiş olsuuun

etlik ihtisasa gittim meltem hanım vardı.canım benimki molluskum muş doktora gitmeden sirkeli pamuk surdum iki kere fayda etmeyecek die devam etmemiştim.şimdi kuruyo gibiler dondurdu çünkü doktor fucidin krem suruyorum şimdi sirke surersem çok yakar.bir dahaki gidişimde sorarım doktora sirkeyi.ne aşısı?

HPV korunmak ıcın madem hpv dılsın ası ol gardesıl yada cervılax tabı kısısel tercıhın bısı dıyemem olursan daha ıyı olur bunyen acısından ası

Canım kusra bakma ben sağlık eğitimi de almıs biriyim yani yazdıklarımı zaten doktora uzmana sorarsan doğruluğunu ispat edersin bu hastalığın kulucka süresi 2 ile 6 aydır garip dimi.evlenirken de sağlık testlerinde bakıyorlar.coğu cinsel yolla bulasan hastalıklara.
doğumla bulasmaz.bizim ülkemizde kan transfüzyonu cok iyi arastırılıyor bulasmasının baska yolu yok cinsel yol dısında.
yani açık değil mi ne demeye calıstığım..bu kadar bu virüsü taşıyan var peki neden?
coğunuz evlisiniz mutlaka senede 2 kere kontole gidiyorsunuz jinekolağa ve hastalık bir anda patlak veriyor nasıl oluyor bu...??

kulucka suresı dogru 5 we 9 ay arasında dysıtırıo ben bu hpv olmadan once de smaer teslerını olsn her ay duzunlı kontorolere gıden bııyımmmmmm % 95 bence cıddı bı rakammmmmmmmm bakırelerede cok goruluyooooo gunumuzdeee wc den cınsel yolla agdala da olsn yada bırının esyasını kullanmaklada gecen bırseyyyyyyyyy dırek bence sapbadanak cınsel yolllll demeyın lutwenmafoldumbenturkbayragi

Back