Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

haklısın kardeşim birde her kadın sene de 2 kere muayneden geçer 10 sene sonra pat diye nasıl bu hastalık cıkıyor ben anlamadım.cinsel yolla da bulastığına göre.nebilim tabi yargılamak için demiyorum sasırıyorum sadece.

bende bişey sorayım o zaman evlenmeden önce geniş kapsamlı bi kan tahlili yaptırmışlardı bide röntgen çekmiştik. onun dışında bir şey yapılmadı.
bu tahliller de temiz çıkmıştı eşimde de bende de.
hala temiziz gerçi :lepi: ama sorum bu yapılan kan tahlilinde hpv olunmuş olsaydı çıkarmıydı.? hani nerden bilecez evlenirken temizdik diye :hmm

yaptığım tahlillerden anlamadık kı bişey isimleri hep harf kodlarıydı. açıklayıcı isimleri olsa diyecem şu tahlili bu tahlili yapmıştık diye aama ne gezeeer. 6-7 tane ayrı sonuç çıkarmışlardı tek hatırladığım bu

canım tamam genelde cinsel yolla bulaşabilir ama kesinlikle bu genellemelerin dışında olanlar var. mesela bende kocam askerdeyken oldu, eşim kesinlikle bööle bişi yapamaz ne zamanı nede içi izin vermez bu tarz şeylere ondan o kadar eminimki, ben aslında hiç erkeklere güvenmezdim evlenmem diodum bu yüzdende:) ama eşim çok farklı çıktı başka bi kadınla beraber olamayacak kadar aşık ve hastalıktan korkak:) ee bende bişi yapmadım, ama benim iş yerindeki tuvaleti 2 erkekle kullanmak zorundayım ve bunlardan biri sürekli farklı kadınlarla olan biri pek önlem almadım ve bunu sonra anladım. şimdi tuvaleti ayırdım ve kullanmadan önce çamaşır suyuda döküyorum. yani ben eminimki wc den kaptım ( kimse korkmasın eşim beni aldattımı yoksa diye, evlenirken zaten yeterince test yapmıomuyuz onlara :))

helin, madam çiçek, dün gittim hastaneye doktor baktı durumun çok ii dedi. bi kaç tane küçük var sadece dedi bende çok büyükler vardı dedim sirkeyle düşürdüm dedim güldü, olurmu ööle dedi, koterden sonra tekrar çıkar ve 1 ay sonrada dökülür dedi,neden kabul etmioki doktorlar sirkenin mucizesini:)) neyse işte sonra aldara krem yazdı olan siğillerine 3 günde 1 sürcen dedi, 1 ay sonrada tekrar kontrole gelcen küçük siğillerin bile olsa yakacazki bu kez tekrarlamasını engelleyelim dedi. smear testide yaptırdım pazartesi belli olacakmış. aşıyı sööledim şuan vurulmana gerek yok virüsü zaten kapmışsın dedi, hpv nin en az 50 çeşiti var ve aşı sadece bi kaçına engel dedi, yinede vurulsan ii olur ilerisi için hpvnin başka çeşit virüsünü kapmanı engeller dedi.helin aşı ol deme olcammm:))işte bööle. şimdi krem alcam ne kadarda kabullenmeselerde sirke bi mucize benceee...
bu arada beslenme şekli itamin falan napmam gerek dedim bunun pek onlarla ilgisi yok zaten herzaman kendine bakman gerekki dedi. işte bööle şekerlerimmmm

ilaç adı vermişşin bu site kurallarına aykırı.....

umimi tuvalet kullanmaktan kapılmaz bu hastalık.Baskasının camasırını giymekten bile bir ihtimal atıyorum siz hpv siniz sizn camasırınız baskası giydiğinde bile ender ihtimal bulasır.genelde dediğin yüzde 97 cinsel yolla bulasır yani.
erkek tasıyıcı olarak uzun süre tasır ama kadında böyle olmuyor coğunlukla hemen tepki verir vücüd.eşiniz inaktifdir ama size bulastırınca sizde öyle olmaz.geçmiş olsun diliyorum ayrıca.ama wc den kapılmaz.hic bir yerde de yazmıyor böyle bir şey.
birde su var hpv ile hıv arasında cok büyük bir fark olduğunu mu düşünüyorsunuz? bu hastalığı kapan yarın hıv i de kapabilir.cnkü CYBH enfeksiyona acık hale geliyorsunuz bu hastalıkla...
ikiside cok yaygın malesef
hpv nin' ama kulucka süresi bu hastalığın 2 ile 6 aydır.yani evlendikten 10 sene sonra kapmazsınız..ya hemen kaparsınız yada kapmazsınız.......

Son düzenleme:
4-SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESı (18.03.2002 / 4134) –Ek 2

• Evlenmeye engel hastalık bulunmadığına dair sağlık raporları Sağlık Ocakları ve AÇSAP Merkezlerince verilmelidir.

• Muayene ve danışmanlık hizmetleri verilirken eş adayları birlikte Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nda belirtilen frengi, gonore, yumuşak şankr, lepra, tüberküloz, akıl hastalığı; bunlara ek olarak AıDS, Hepatit B ve C hastalıkları ayrıca genetik geçişli hastalıklar ile ilgili olarak sorgulanmalı ve genel bir muayene yapılmalıdır. Bu görüşme sırasında adı geçen bulaşıcı hastalıklar, genetik geçişli hastalıklar ve aile planlaması konularında tıbbi danışmanlık verilmeli, bu hastalıkların şüphesi veya varlığında neler yapacakları adaylara anlatılmalıdır. Dıştan açıkça görülebilen muayene bulgusu yoksa sağlık raporu düzenlenmelidir. Hekimin muayene sırasında adı geçen hastalıklarla ilgili şüphesi olması veya eşlerle yapılacak danışmanlık görüşmesi sırasında eşlerden birinin talep etmesi halinde ücretleri kendileri tarafından ödenmek üzere gerekli testler yapılmalıdır. Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nda evlenmeye engel hastalıklar olarak zikredilen bazı hastalıkların tedavi olduğu halde kişilerde kalıcı fiziksel veya serolojik sekel bırakabildiği göz önüne alınmalı (örneğin cüzzam, frengi) bu kişilerde muayene veya serelojik bulguları olmasına rağmen tedavi durumları göz önünde bulundurularak rapor düzenlenmelidir.

evlenirken yapılan testlere hpv dahil değildir arkadaşlar. kan tahliliyle çıkmaz bu virüs.
yani eşleriniz evlenmeden önce kapmış olabilir bu hastalığı. benim topiğime de böyle insanın içine kurt düşüren yorumlar yapılıyor sürekli ama sağlıkçıyım diyen arkadaşlar bile cahilce konuşuyor.

burda bişey paylaşmak bile sinir bozucu olabiliyor gerçekten.
konu a'dan 'z ye geçiyor bi anda. bilmeden etmeden insanların günahına girmeyin içine de kurt düşürmeyin. ne geçiyor elinize anlamıyorum ki!

masalcım süper bir yaklaşım.benim repliğimi çalmış gibisin.
benim eşim zaten çok tanınan biri.birlikte yemeğe gitsek en az 10 tanıdığı çıkıyor.
gelmeseler bile basından tanındığı için bu tarz kaçamağı çabuk duyulur.
kim nederse desin onun böyle bişey yapma ihtimali sıfır.
ben lazerden yada saunadan olmuştur diye tahmin ediyorum.
sanırım burda 10 kadın varsa 10 da kız var hatta hiç ilişkiye girmedim diyen kızlar var.

yani şimdi burayı okuyan kız anneleri eyvah kızım artık kızdeğilmi demeli?

evlenirken o tarz testlerin yapılmaması gercekten kötü.ben kendi jinekolığuma da sordum kendi bilgilerimle hareket etmedim.
her sene smeer yaptırıp bu hastalık cıkmıyorsa 10 sene sonra cıkıyorsa hastalık yeni kapılmıs demektir.bunu istediğiniz uzmana sorun kaldı ki bende uzman bir doktora sordum..zaten mantıksızda gelmiyor.bana.hee smeer testi yaptırmamıssınızdır senelerce (ki kadın sağlığı merkezlerinde bile ücretsiz yapılıyor her kadın teşvik ediliyor) o farklı...
karşı taraf inaktif bile olsa gerekli testler yapıldıktan sonra virüsü tasıdığını gösterir sonuclar.
hastalık gökden zembille inmez yani.isteyen istediği doktora sorsun..he cok çeşidi olan bir virüstün 70 çeşit virüsü vardır.hastalık çeşidi de 3 e ayrılır.
herkeze geçmiş olsun diliyorum.

aynen öyle.bu kadar kişinin evliliğinde demek ki oluyor bu tarz sorunlar ne kötü,ne acı.

aslında eğer böyle bir rahatsızlığın yoksa,çok rica edicem
zaten morali bozuk insanlara birde sen sorun olma canım.
sadece iyiyim şükür de ve hasta olan insanlara saygı duy lütfen.

nunnacım senin adına sevindim canım.
allah korusun gerçekten zor bi durum.
umarım asla tanışmazsın tedaviside hem pahalı
hem acı verici.:1no2:

Bende bir rahatsızlık geçirdim..CYBH çeşitlerinden biri..
ve ben sanırım bildiğim için tedavimi olurken sorunun kaynağını da çözmem zor olmadı.
oturupta CYBH'ı hamamdan kapıcak halim yok?kendimi biliyorum temizlik anlayısımıda.
zaten öyle bir yere oturunca hemen bu hastalıkları kapmıyorsunuz.
kendim tedavi olurken birlikte olduğum kişiyi de götürüm.Çünkü eğer kendimi biliyorsam gökten zembille inmeyeceğini de bilirim.her ihtimali düşünürüm evet ama yüzde 97 cinsel yolla bulasıyor sa mantıklı düşünmek gerekir.

bendede vajinal sigil rahatsizligi var...daha yeni ogrendim.kendimi cok kotu hissediyorum.ustelik hamileyim...bebegim icin endiseleniyorum.arkadaslar aranizda hamilelik doneminde bu rahatsizligi geciren oldumu?

tamam canım şimdi gider kocişleri boşarız kuzucum.

ayrıca ben sanırım sauna demiştim.
öptüm canım seni kocamaaaan

bendede vajinal sigil rahatsizligi var...daha yeni ogrendim.kendimi cok kotu hissediyorum.ustelik hamileyim...bebegim icin endiseleniyorum.arkadaslar aranizda hamilelik doneminde bu rahatsizligi geciren oldumu?

hiranurcum sanırım buna cevap verecek arkadaş
var.oda hamile ve aynı hastalığı var onunda.
ama sen bir geçmiş sayfalara bak. yanlış hatırlamıyorsam 06 emine idi (emindeğilim ama)
geçmişolsun canım.sen şu son 2-3 sayfayı okuma canım.
aslında çok doğru bilgi alacağın arkadaşlar var arada bak.
geçmişolsun.:teselli:

walla sen neden kaptığının farkındasın bayağı, doktordan ii bilecek değilsin ya sağlık eğitimi alsanda:)) ayrıca cahilde değiliz kesinlikle, emin olduğumuz şeyler için daha fazla açıklama yapmak istemioruz. senin bu yaklaşımından çok rahatsız oldum, zaten moralimiz bozuk siğillerden,hayır kafamızı karıştırmıor ama didikliosun.hastalığı ben kaptım, arkadaşlar büyük ihtimallede wc den kapmışım doktorum söyledi,hem de 1 doktor değil. eşim muayene oldu ve onda bu hastalık yok:)) her erkek yada kadın güvenilmez değildir, bu tür şeylerede çok önem veririz. walla ne diyeyim ki sana siğilden çok canımı sıktın, siğilin beteri warmış. madamcım üzülme canımı sıkacak değilim herkes kendini zaten bilirrr dimi yani.

helinnn daha önce bizimle paylaştığın bu hastalığın bulaşma yollarını tekrar yazarmısınn herkes öğrensinnn canımm

arkadaşlar uzun zamandır okuyamıyordum bu sayfayı ama üzülerek görüyorumki sayımız biraz daha artmış gibi... allah hepinize acil şifalar versin... Hiranur8 geçmiş olsun canım ama bence burada geçiren varmı diye soracağına hiç vakit kaybetmeden bi doktora görünmelisin... Allah acil şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…