aynen öyle.bu kadar kişinin evliliğinde demek ki oluyor bu tarz sorunlar ne kötü,ne acı.
haklısın kardeşim birde her kadın sene de 2 kere muayneden geçer 10 sene sonra pat diye nasıl bu hastalık cıkıyor ben anlamadım.cinsel yolla da bulastığına göre.nebilim tabi yargılamak için demiyorum sasırıyorum sadece.
helin, madam çiçek, dün gittim hastaneye doktor baktı durumun çok ii dedi. bi kaç tane küçük var sadece dedi bende çok büyükler vardı dedim sirkeyle düşürdüm dedim güldü, olurmu ööle dedi, koterden sonra tekrar çıkar ve 1 ay sonrada dökülür dedi,neden kabul etmioki doktorlar sirkenin mucizesini:)) neyse işte sonra aldara krem yazdı olan siğillerine 3 günde 1 sürcen dedi, 1 ay sonrada tekrar kontrole gelcen küçük siğillerin bile olsa yakacazki bu kez tekrarlamasını engelleyelim dedi. smear testide yaptırdım pazartesi belli olacakmış. aşıyı sööledim şuan vurulmana gerek yok virüsü zaten kapmışsın dedi, hpv nin en az 50 çeşiti var ve aşı sadece bi kaçına engel dedi, yinede vurulsan ii olur ilerisi için hpvnin başka çeşit virüsünü kapmanı engeller dedi.helin aşı ol deme olcammm:))işte bööle. şimdi krem alcam ne kadarda kabullenmeselerde sirke bi mucize benceee...
bu arada beslenme şekli itamin falan napmam gerek dedim bunun pek onlarla ilgisi yok zaten herzaman kendine bakman gerekki dedi. işte bööle şekerlerimmmm
canım tamam genelde cinsel yolla bulaşabilir ama kesinlikle bu genellemelerin dışında olanlar var. mesela bende kocam askerdeyken oldu, eşim kesinlikle bööle bişi yapamaz ne zamanı nede içi izin vermez bu tarz şeylere ondan o kadar eminimki, ben aslında hiç erkeklere güvenmezdim evlenmem diodum bu yüzdende:) ama eşim çok farklı çıktı başka bi kadınla beraber olamayacak kadar aşık ve hastalıktan korkak:) ee bende bişi yapmadım, ama benim iş yerindeki tuvaleti 2 erkekle kullanmak zorundayım ve bunlardan biri sürekli farklı kadınlarla olan biri pek önlem almadım ve bunu sonra anladım. şimdi tuvaleti ayırdım ve kullanmadan önce çamaşır suyuda döküyorum. yani ben eminimki wc den kaptım( kimse korkmasın eşim beni aldattımı yoksa diye, evlenirken zaten yeterince test yapmıomuyuz onlara :))
canım tamam genelde cinsel yolla bulaşabilir ama kesinlikle bu genellemelerin dışında olanlar var. mesela bende kocam askerdeyken oldu, eşim kesinlikle bööle bişi yapamaz ne zamanı nede içi izin vermez bu tarz şeylere ondan o kadar eminimki, ben aslında hiç erkeklere güvenmezdim evlenmem diodum bu yüzdende:) ama eşim çok farklı çıktı başka bi kadınla beraber olamayacak kadar aşık ve hastalıktan korkak:) ee bende bişi yapmadım, ama benim iş yerindeki tuvaleti 2 erkekle kullanmak zorundayım ve bunlardan biri sürekli farklı kadınlarla olan biri pek önlem almadım ve bunu sonra anladım. şimdi tuvaleti ayırdım ve kullanmadan önce çamaşır suyuda döküyorum. yani ben eminimki wc den kaptım( kimse korkmasın eşim beni aldattımı yoksa diye, evlenirken zaten yeterince test yapmıomuyuz onlara :))
bir sey soracağım cok özür diliyorum da,okadar kalabalık bir konu ki yorum en cok alan konu ve dikkati cekti istemeyerek de...
hpv virüsü cinsel yolla bulasan bir hastalıkdır(CYBH SINIFINDADIR)yazanların hemen hepsi evli...
yani madem bu kadar hastalığı tasıyan var evlenmeden önce de bu hastalık var mı yok mu diye bakılıyor sağlık taramasında falan....
Doğumda da bulaşmaz bu hastalık.
bilincsiz kan transfüzyonu ile bulasır ki bu bizim ülkemizde artık ciddi iyi arastırılıyor.
sizlere nasıl bulasmıs merak ediyorum sadece???
çünkü demek istediğim yüzde 95 cinsel yolla bulaşıyor da .....
Canım kusra bakma ben sağlık eğitimi de almıs biriyim yani yazdıklarımı zaten doktora uzmana sorarsan doğruluğunu ispat edersin bu hastalığın kulucka süresi 2 ile 6 aydır garip dimi.evlenirken de sağlık testlerinde bakıyorlar.coğu cinsel yolla bulasan hastalıklara.
doğumla bulasmaz.bizim ülkemizde kan transfüzyonu cok iyi arastırılıyor bulasmasının baska yolu yok cinsel yol dısında.
yani açık değil mi ne demeye calıstığım..bu kadar bu virüsü taşıyan var peki neden?
coğunuz evlisiniz mutlaka senede 2 kere kontole gidiyorsunuz jinekolağa ve hastalık bir anda patlak veriyor nasıl oluyor bu...??
aynen öyle.bu kadar kişinin evliliğinde demek ki oluyor bu tarz sorunlar ne kötü,ne acı.
haklısın kardeşim birde her kadın sene de 2 kere muayneden geçer 10 sene sonra pat diye nasıl bu hastalık cıkıyor ben anlamadım.cinsel yolla da bulastığına göre.nebilim tabi yargılamak için demiyorum sasırıyorum sadece.
bende bişey sorayım o zaman evlenmeden önce geniş kapsamlı bi kan tahlili yaptırmışlardı bide röntgen çekmiştik. onun dışında bir şey yapılmadı.
bu tahliller de temiz çıkmıştı eşimde de bende de.
hala temiziz gerçi :lepi: ama sorum bu yapılan kan tahlilinde hpv olunmuş olsaydı çıkarmıydı.? hani nerden bilecez evlenirken temizdik diye :hmm
Bende bir rahatsızlık geçirdim..CYBH çeşitlerinden biri..
ve ben sanırım bildiğim için tedavimi olurken sorunun kaynağını da çözmem zor olmadı.
oturupta CYBH'ı hamamdan kapıcak halim yok?kendimi biliyorum temizlik anlayısımıda.
zaten öyle bir yere oturunca hemen bu hastalıkları kapmıyorsunuz.
kendim tedavi olurken birlikte olduğum kişiyi de götürüm.Çünkü eğer kendimi biliyorsam gökten zembille inmeyeceğini de bilirim.her ihtimali düşünürüm evet ama yüzde 97 cinsel yolla bulasıyor sa mantıklı düşünmek gerekir.
bendede vajinal sigil rahatsizligi var...daha yeni ogrendim.kendimi cok kotu hissediyorum.ustelik hamileyim...bebegim icin endiseleniyorum.arkadaslar aranizda hamilelik doneminde bu rahatsizligi geciren oldumu?
Bende bir rahatsızlık geçirdim..CYBH çeşitlerinden biri..
ve ben sanırım bildiğim için tedavimi olurken sorunun kaynağını da çözmem zor olmadı.
oturupta CYBH'ı hamamdan kapıcak halim yok?kendimi biliyorum temizlik anlayısımıda.
zaten öyle bir yere oturunca hemen bu hastalıkları kapmıyorsunuz.
kendim tedavi olurken birlikte olduğum kişiyi de götürüm.Çünkü eğer kendimi biliyorsam gökten zembille inmeyeceğini de bilirim.her ihtimali düşünürüm evet ama yüzde 97 cinsel yolla bulasıyor sa mantıklı düşünmek gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?