Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sağolsun benim eşimde çok itinalı davrandı
canım benim.okadar idare ettiki beni,onu çok ama çok
SEVİYORUMopuyorumnanaktan

ne güseel benim erk ark ım da bende bişey yok diyip duruyo.. bi türlü dr a gitmeye ikna etmedim hep atlatıyo beni tamam gideriz diye:))) bişey yokmuş görünürde cıkarsa gidermiş .. sen anlamıyosundur belki dr baksın diyorum ama yookkk :S

janım 9 yas olamazzz doktoruma sordum eyer normal sartlarda bı kız 14 15 yasında adet oluyooo cınsell ılıskıyede mın dıyelım 18 baslıyorsa 9 yasında hormon gelısımıne zarar da werebılcenı bılmen grekır bız amerıka weya almanyada arastırmalara gore asıyı baz almıyoruzzzz demek ıstedım ooo ası da her hangı bı yas sınırı yooo 15 yasından sonra butun bayan we genc arkadslar yaptırabılır buna erkeklerde dahıll sonuctaa 40 yasında bı baynda omru ortalama 80 yılsa 40 yasında wajınal sıgıl olabılır 50 de rahım kanserı olabılır onemlı olan ası olan bayanın yukse tıperden korunmasırrrr...... o yusden bı yas sınırı belırtmeyınnn__

Helin Hanım lütfen mesajlarınızı yazarken dilbilgisi kurallarına uyalım.
Sizin yazdığınız mesajlarda kullandığınız dil bence çok saçma. Forum kurallarında böyle bir şey olmayabilir ama lütfen bana hitaben yazdığınız mesajlarda dilbilgisine dikkat edin!
Sonuç olarak hepimiz ilk öğretimimizi tamamladık.
Ayrıca şu an çok yoğunum, ilk fırsatta bu mesajınızda belirttiğiniz bence yanlış olan düşüncelerinize de cevap vereceğim.
Bu topic'te birçok cevap yazıyor olmanız, yani burayı domine ediyor olmanız size dilimizi yanlış kullanma hakkı vermeyeceği gibi her şeyi doğru bildiğiniz anlamına da gelmiyor. Bence yanlışlarınız var, onları da dilim döndüğünce ve size anlatacağım. Tabii anlattıklarımızın karşımızdakinin anladığı kadar olduğunu unutmadan yapacağım bunu...

Helin Hanım lütfen mesajlarınızı yazarken dilbilgisi kurallarına uyalım.
Sizin yazdığınız mesajlarda kullandığınız dil bence çok saçma. Forum kurallarında böyle bir şey olmayabilir ama lütfen bana hitaben yazdığınız mesajlarda dilbilgisine dikkat edin!
Sonuç olarak hepimiz ilk öğretimimizi tamamladık.
Ayrıca şu an çok yoğunum, ilk fırsatta bu mesajınızda belirttiğiniz bence yanlış olan düşüncelerinize de cevap vereceğim.
Bu topic'te birçok cevap yazıyor olmanız, yani burayı domine ediyor olmanız size dilimizi yanlış kullanma hakkı vermeyeceği gibi her şeyi doğru bildiğiniz anlamına da gelmiyor. Bence yanlışlarınız var, onları da dilim döndüğünce ve size anlatacağım. Tabii anlattıklarımızın karşımızdakinin anladığı kadar olduğunu unutmadan yapacağım bunu...

dikkat ederım bundan sonra farketmedım ozur dılerım sewgılı arkadaşlarım

ne güseel benim erk ark ım da bende bişey yok diyip duruyo.. bi türlü dr a gitmeye ikna etmedim hep atlatıyo beni tamam gideriz diye:))) bişey yokmuş görünürde cıkarsa gidermiş .. sen anlamıyosundur belki dr baksın diyorum ama yookkk :S

evet şaka gbibi mrs bende erkek arkasıma soledım gel dr gıdelım ası olaım bırlıkte dıye ama yok dedı bende nasılsa gectı dedı cıkarsa tkrar ası olur doktora gıderım dedı kımseeye ıylık yaramıyor ınsanlar vurdumduymazz ılla bası sıkısması lazım doktora gıttsın ben bundan bunu annıyorum kımın esı sewgılısı bole annayıslı banada bolesını wermıs allah ne dım ya pufff:(

Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlar arasında en sık görülen ikinci kanser türü ve her iki dakikada bir kadının hayatını kaybetmesine neden oluyor. Rahim ağzı kanserine karşı geliştirilen bu aşı sayesinde 250 binin üzerinde olan ölüm oranının önüne geçilmeye başlandı. Bazı ülkelerde rahim ağzı kanseri kadınlarda birinci ölüm nedeni. Oysa küçük bir simir testiyle erken aşamada yakalanan rahim ağzı kanserinin tedavisi son derece kolay. Aşı sayesinde yeni nesiller bu kanserle belki de hiç tanışmayacak.

Yüzde 90 etkili
Aşı yüzde 90 etkili. Yapılan çalışmalara göre bu aşı, ömür boyu rahim ağzı kanseri vakalarını yüzde 62 oranında azaltabiliyor. Tüm dünyada HPV'ye rastlanma oranı yüksek. Aşının ortalama cinselliğe başlama yaşı olan 12 yaşından itibaren yılda 3 doz şeklinde uygulanması öneriliyor.)(((((((( Hangi yaşta olursa olsun risk grubuna giren kadınlara uygulanıyor.))))))

Erkeğe de yapılıyor
HPV, cinsel ilişki sırasında, hemen hemen yüzde 99 erkekten kadına bulaşabildiği için erkeklere de yapılması öneriliyor. HPV'nin bulaşma nedenleri sırasında cinsel ilişki birinci sırada yer alıyor. Bu virüs ayrıca jakuzi, banyo ve umumi tuvaletlerden de kolaylıkla bulaşabiliyor. HPV virüsüne karşı geliştirilen rahim ağzı kanseri aşısı Türkiye'de de uygulanıyor. Aşının vürüsle yeni temas etmiş kişilerde tedavi edici etkisi yüksek olduğu öne sürülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılında 1800 kadın üzerinde yapıtığı güncel bir çalışmasında katılımcıların yüzde 11'inde genital siğillerin varlığı gözlenmiş. Türkiye'de de yaygın olduğu gözlenen HPV'ye karşı aşı öneriliyor.

Pap Smear Testi nedir?

“Pap smear testi, jinekolojik muayene sırasında uygulanan, rahim ağzındaki hücresel değişiklikleri taramaya yarayan bir testtir. Testin uygulanmasının ana amacı, tüm kadın kanserleri arasında en önde gelenlerden olan rahim ağzı (serviks) kanserinin yakalanmasıdır.

Rahim ağzı kanserleri erken yakalandığında hem tedavisi çok daha kolay yapılabilir, hem de iyileşme şansı çok daha yüksek olur. Pap smear testi, aynı zamanda enfeksiyon varlığını ve ileride kansere dönüşebilecek normal dışı hücreleri de saptayabilir.”

Bu test rahim kanserinde de kullanılabilir mi?

“Pap smear testi, rahim ağzı kanserinin erken tanısı için kullanılan bir tarama yöntemidir. Ancak kesinlikle rahim değil, rahim ağzı kanseri olduğunun altını çizmek gerekir. Rahim kanseri denildiğinde, rahmin daha üst kısımlarında oluşan kanser çeşidi ifade edilir.

Rahim bölgesi iki bölümden oluşuyor. Birincisi rahmin giriş kısmı olan ağzı, diğeriyse rahmin gövde kısmı. Rahmin gövdesinin kanseri konusunda bu test yeterince bilgi vermez. Rahmin ağız kısmı ise cilde benzer ince bir doku tabakasıyla örtülüdür. Bu dokuyu oluşturan hücreler sürekli çoğalırlar.

Bu çoğalma sırasında alt tabakayı oluşturan hücreler yavaşça rahim ağzı yüzeyine doğru yer değiştirerek vajinaya dökülürler. Bu çoğalma süresince bir şekilde değişiklik olduğunda anormal hücreler oluşur. ışte bu anormal hücreler kansere dönüşebilir.”
Test yapılırken kişinin canı acır mı?

“Kadınların birçoğu smear testinin ağrıya yol açtığını düşünür. Oysa bu testte örnek vajendeki akıntıdan alındığı için hiçbir ağrı oluşmaz ve özel bir alet gerekmez. Bu testi yapmak için vajinaya rahim ağzını gösteren spekulum isimli özel bir alet uygulanmaktadır.

Bazı kadınlarda pap smear testi öncesi vajinaya uygulanan bu alet rahatsızlık veya ağrı hissi uyandırabilir ancak işlemin kendisi kesinlikle can yakıcı değildir. Yani korkulacak bir işlem değildir.”

Ne sıklıkla yapılmalıdır?

“Pap smear testinin cinsel yaşama adımını atmış her kadına uygulanması gerekir. Sağlıklı bir kadında rutin jinekolojik muayene yılda bir kez önerilir. Ve kadının yaşı kaç olursa olsun, bu rutin muayenede pap smear testinin de yapılması önem taşır.

Ancak, Pap smear testinin genellikle yıllık yaptırılması önerilse de, 3 tane peş peşe pap smear sonucunuz normal bulunduğu takdirde, doktorunuz size 3 yılda bir tarama önerebilir. Buna karşılık pap smear sonucunuzda normal dışı veya riskli bir durum söz konusu ise yılda birden daha sık tarama da gerekli olabilir.”

Pap smear testinin değerlendirilmesi

“Pap smear testi sonucunun normal bulunması, hücrelerin normal görünümde olduğunu gösterir. Ancak enfeksiyon varlığında tedavi verilip, test bir süre sonra tekrar edilir.

Sonuç anormal çıktığında ise ek testlere ihtiyaç duyulur. Ancak pap smear testinin kesin tanı değil, bir tarama testi olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle anormal çıkan bir pap smear sonucu her zaman kanser veya kanser öncesi durum anlamına gelmez.”

Test olumsuz çıkarsa bu kanser olduğunuz anlamına gelir mi?

“Test sonucu olumsuz çıktığı takdirde genellikle bir kez daha tekrarlanıyor. Bulgular aynıysa, vajifa ve rahim ağzının kolposkopik muayenesini yapılır. Kolposkop adı verilen aletle ve genellikle poliklinik şartlarında uygulanabilen bu muayenede rahim ağzı ve vajen adeta mikroskop altındaymış gibi büyütülerek incelenir ve şüpheli yerlerden biyopsi alınır.

Sonuçlara göre jinekolog bundan sonra yapılacaklar ve takibin nasıl olacağı konularında hastayı bilgilendirir.”

“Pap smear testinden önce dikkat etmek gereken birkaç durum:

-Pap smear testinden önce vajina sabun veya benzeri maddelerle yıkanmamalı.
-Kullanılıyorsa vajinal ovül (fitil) veya kremlerin kullanımı bırakılmalı.
-ışlemden 1 gün önce cinsel ilişkiye girilmemeli.
-Mümkünse regl dönemlerinde pap smear testi yapılmamalı.”

janım 9 yas olamazzz doktoruma sordum eyer normal sartlarda bı kız 14 15 yasında adet oluyooo cınsell ılıskıyede mın dıyelım 18 baslıyorsa 9 yasında hormon gelısımıne zarar da werebılcenı bılmen grekır bız amerıka weya almanyada arastırmalara gore asıyı baz almıyoruzzzz demek ıstedım ooo ası da her hangı bı yas sınırı yooo 15 yasından sonra butun bayan we genc arkadslar yaptırabılır buna erkeklerde dahıll sonuctaa 40 yasında bı baynda omru ortalama 80 yılsa 40 yasında wajınal sıgıl olabılır 50 de rahım kanserı olabılır onemlı olan ası olan bayanın yukse tıperden korunmasırrrr...... o yusden bı yas sınırı belırtmeyınnn__

Helin Hanım,
Sizin doktorunuzun ne söylediği benim için çok önemli değil. Benim için önemli olan bilimsel gerçeklerdir.
Bilim diyor ki bu aşı 9 ve 45 yaş arasında yapılabilir.
Bilim diyor ki bu aşıyı hem erkekler hem de kadınlar korunmak için yaptırabilir.

Artık ne siz, ne ben, ne de sizin doktorunuz bunun üzerine bir şey koyamaz. Koyduğumuz zaman hurafelerle hareket etmiş oluruz.
//
Ayrıca bilim evrenseldir. Türkiye'de başka Almanya'da başka olmaz!
Diyorsunuz ki cinsel ilişkiye girme yaşı...
Siğillere ve rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü sadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyor ki. O zaman neden laf kalabalığı yaparak, illah kendinizi haklı / bilgili çıkartmaya çalışıyorsunuz?
//
Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin! Sizin çörekotu, bal, kuvvet macunu konularında yazdıklarınıza bir şey diyemem. O forum yönetiminin işi. Ben yönetici olsam bu tarz yazılarınızın tamamını silerdim.
Ama tıp ve tıbbi uygulamalar konusunda verdiğiniz yanlış bilgilere ve yönlendirmelere göz yumamam, kusura bakmayın.

En başa dönecek olursak; bazı eksik bilgileriniz var. Siz bu eksik bilgileri dile getirdikçe ben de gerekli düzeltmeleri yapacağım.
Tıpkı birkaç mesajdır yaptığım gibi.

Ayrıca dilbilgisi konusundaki olumlu yaklaşımız için teşekkür ederim. Umarım lafta kalmaz ve gerçekten dikkat etmeye başlarsınız.

Helin Hanım,
Sizin doktorunuzun ne söylediği benim için çok önemli değil. Benim için önemli olan bilimsel gerçeklerdir.
Bilim diyor ki bu aşı 9 ve 45 yaş arasında yapılabilir.
Bilim diyor ki bu aşıyı hem erkekler hem de kadınlar korunmak için yaptırabilir.

Artık ne siz, ne ben, ne de sizin doktorunuz bunun üzerine bir şey koyamaz. Koyduğumuz zaman hurafelerle hareket etmiş oluruz.
//
Ayrıca bilim evrenseldir. Türkiye'de başka Almanya'da başka olmaz!
Diyorsunuz ki cinsel ilişkiye girme yaşı...
Siğillere ve rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü sadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyor ki. O zaman neden laf kalabalığı yaparak, illah kendinizi haklı / bilgili çıkartmaya çalışıyorsunuz?
//
Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin! Sizin çörekotu, bal, kuvvet macunu konularında yazdıklarınıza bir şey diyemem. O forum yönetiminin işi. Ben yönetici olsam bu tarz yazılarınızın tamamını silerdim.
Ama tıp ve tıbbi uygulamalar konusunda verdiğiniz yanlış bilgilere ve yönlendirmelere göz yumamam, kusura bakmayın.

En başa dönecek olursak; bazı eksik bilgileriniz var. Siz bu eksik bilgileri dile getirdikçe ben de gerekli düzeltmeleri yapacağım.
Tıpkı birkaç mesajdır yaptığım gibi.

Ayrıca dilbilgisi konusundaki olumlu yaklaşımız için teşekkür ederim. Umarım lafta kalmaz ve gerçekten dikkat etmeye başlarsınız.

sewgılı ankara benım demeye calıstım
genel anlamda hpv cınsel yol agda wc surtunmele tabıkı bı cocugada bulasabılırr benm demeye calıstım cınsel yas sınırı turkıye de 9 olmadıdır yurt dısında oldu gbı asının normal sartlarda cınsel yasam baslamadan 5 yıl once yapıldında etkılı olmasıdır hepsı buu ayrıca asıda bı yaş sınırı yokkkk yukarda belırttım yazılarda saglık kosesınde yazılan yazılardır

corek otu macun sırke bunları ben kullanın dıe bısı demıorm eyer ılk bastan berı yazdıklarıma dıkkat etseydınızzz gorurdunuz

her zaman ılk basta tıb gelırrr ama bazeeen tıbbın da tıkandı noktalar oldunu dusunursek bunlarıda konusmadan gecmek bıraz anlamsız olur dıye dusunmekteyım

macun olayına gelınce ewet arkadasımın sıgıllerını dusurdu we kendısıde cok ıse yaradı bunu da ınkar etmıyorm soledım . ama ben ılacla tedawı oldum aldara asıt hepsını denedık en son tıb ıse yaradı oda baska bı gercek ... macunun amacı genel anlamda kımınde ve arkadasımda oldu gıbı sıgıllerı dusurken genel anlamda vıtamın kullanmayanlar ıcın vucut dırencını yukselten bısı hepsı buu kaldıkı uretıcı fırmala ozellıkle gıttım sordum hpv demedı adam ama hsv ( ucuk tedawısınde kullanan kısılerde cok ıse yaradını soledı ...en azında ben demeden soledı gercek)) hpv we hsv aynı tıpte rahatsızlıklardır..
neyse sonuc olarak saygı duyarım soledıklerıne hepsı bu.... tesekkurler

evet şaka gbibi mrs bende erkek arkasıma soledım gel dr gıdelım ası olaım bırlıkte dıye ama yok dedı bende nasılsa gectı dedı cıkarsa tkrar ası olur doktora gıderım dedı kımseeye ıylık yaramıyor ınsanlar vurdumduymazz ılla bası sıkısması lazım doktora gıttsın ben bundan bunu annıyorum kımın esı sewgılısı bole annayıslı banada bolesını wermıs allah ne dım ya pufff:(

):)) yalnız değilsin canım çocuk gamsızzzz ..ısrar etsem terslesem kesin kavga ederiz .. nerdeyse banada iyileşince aşıya ne gerek var dicek.. hele ona hiç yaptırtamam ben bi kere kontrole gitse şükredicem.. neyse hala bunun üzerinde çalışıyorum yakasını bırakmış değilim :) :oklava:

sewgılı ankara benım demeye calıstım
genel anlamda hpv cınsel yol agda wc surtunmele tabıkı bı cocugada bulasabılırr benm demeye calıstım cınsel yas sınırı turkıye de 9 olmadıdır yurt dısında oldu gbı asının normal sartlarda cınsel yasam baslamadan 5 yıl once yapıldında etkılı olmasıdır hepsı buu ayrıca asıda bı yaş sınırı yokkkk yukarda belırttım yazılarda saglık kosesınde yazılan yazılardır

corek otu macun sırke bunları ben kullanın dıe bısı demıorm eyer ılk bastan berı yazdıklarıma dıkkat etseydınızzz gorurdunuz

her zaman ılk basta tıb gelırrr ama bazeeen tıbbın da tıkandı noktalar oldunu dusunursek bunlarıda konusmadan gecmek bıraz anlamsız olur dıye dusunmekteyım

macun olayına gelınce ewet arkadasımın sıgıllerını dusurdu we kendısıde cok ıse yaradı bunu da ınkar etmıyorm soledım . ama ben ılacla tedawı oldum aldara asıt hepsını denedık en son tıb ıse yaradı oda baska bı gercek ... macunun amacı genel anlamda kımınde ve arkadasımda oldu gıbı sıgıllerı dusurken genel anlamda vıtamın kullanmayanlar ıcın vucut dırencını yukselten bısı hepsı buu kaldıkı uretıcı fırmala ozellıkle gıttım sordum hpv demedı adam ama hsv ( ucuk tedawısınde kullanan kısılerde cok ıse yaradını soledı ...en azında ben demeden soledı gercek)) hpv we hsv aynı tıpte rahatsızlıklardır..
neyse sonuc olarak saygı duyarım soledıklerıne hepsı bu.... tesekkurler

arkadaşlar neden tartışıyorsunuzki sonuçta iyileşebilmek ve başkalarına da faydalı olabilmek için hepimiz yorum yapıyoruz moralimizi düzgün tutmaya çalışırken ne gerek bu kadar tartışmaya kız çocugu olan 9 yasına gelince kendi karar verir inceler araştırır dr lara basvurur sonucta kendi kararıdır biz burda ne desek boş.. ama hepimizde 9 yaşımızı .çoktan geçtiğimize göre kendi adımıza yaptırmanın faydalarından bahsedebiliriz..

sewgılı aberkkk sen ewet senın bıldın kadarı kesınlıkle cınsel yolla bulasabılırrr jınokologdaaa calıstıysannn madem BAKIRE BAYANLARDA DA OLABILCENI BILMEN LAAZIM hayat kadınları weya normal kadın we ya genc kızla alakası yok wc den agda da cınsel yolla yuzeysel surtunme temasıyla gecebılen bısıdır hpv hsv derı teması yanııı calıstın jınekolog gıbı kısıler bu kadar bayanın basta benım gıttım ılk doktor gbı sacma salak konusmasından dolayı bu kadr ınsanın moralını bozan adı doktor olan ınsanlarrr bıde yardım edeceklerıne bole sacma yanlıs konusan ınsan parcaları .....

Evet bende bakirelerde olabileceğini biliyorum,biliyorum veya bilmiyorum demedim dikkat edersen.Fakat bu şekilde tedavisi uzun süren,yakmayla başa çıkılamayan vaginal siğillerin kökeninde muhakkak ki etkin bir virüs vardır.Ve sadece smear ile anlaşılmaz.Patolojik inceleme de şart.Kimse yanlış anlamasın herkes aynı demiyorum fakat bu şekilde olan kaç tane hastamızın eşlerinin kendilerini farklı bir ilişki yaşayarak aldattıklarını da gördük.Yani başkasından kaptığı virüsü eşine de geçiriyorlardı.Gerçekten işinin ehli bir jinekologdan daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz internetten araştırmak yanlış olur.Ayrıca bahsettiğim dr emin ol 20 senelik işinin ehli bir doktor o dediğin salak saçma şeylerle işi olacak biri değil,tanımadan yorum yapman yanlış.Yani yazdıklarından pek birşey anlamadım aslında ama demek istediğin bu tarz birşeyler herhalde.Ayrıca bakirelere ince uçlu birşeyle smear yapıldığını da söylemişler olamaz o ucu ince pamuklu çubuk kültür çubuğudur.Smear iki adet lam üzerine sürülen akıntıya bakılmasıdır, bunun içinde rahim ağzındaki akıntıdan alınmalıdır.

Son düzenleme:
Cevap veren herkese teşekkürler.
Bende tamamen iç çamaşırlarımı değişeyim o zaman en kısa zamanda. Bundan sonra temizliğe daha da çok dikkat etmemiz gerekiyor demek ki. Birde smear testi yapılırken spekulum sokuluyormuş, sonra bir fırçayla akıntı alınıyormuş galiba, yani ben böyle duydum , yanlış bir şey söyleyemeyimde. Spekulum sokulduğu zaman kızlığın gitmesi çok çok yüksek bir ihtimal. Ben bunu göze alıpta bu testş yaptıramam ki :/

Cevap veren herkese teşekkürler.
Bende tamamen iç çamaşırlarımı değişeyim o zaman en kısa zamanda. Bundan sonra temizliğe daha da çok dikkat etmemiz gerekiyor demek ki. Birde smear testi yapılırken spekulum sokuluyormuş, sonra bir fırçayla akıntı alınıyormuş galiba, yani ben böyle duydum , yanlış bir şey söyleyemeyimde. Spekulum sokulduğu zaman kızlığın gitmesi çok çok yüksek bir ihtimal. Ben bunu göze alıpta bu testş yaptıramam ki :/

BENCE gercekten ıyı bı doktorsaa kulak copu gbı seylee yuzeye temas edcek kadar ornek alabılcenı dusunuyor ben bu konuyu tam bımıyorm bakırelerde nasıl oldunu ama şu da bır gercek kızlık zarı cok cıddı bır darbe almadı surece yırtılmıcanı bılıyorm bence bır ıkı doktorla konus derım bırı alamam derse bırı alırım der dıe dusunuyorm

ben naylon camasırlamı attım pamuklular duruo camasr suyuna kaynar suya bastırıom hala kullanıyom ası ol janm bıde

Evet bende bakirelerde olabileceğini biliyorum,biliyorum veya bilmiyorum demedim dikkat edersen.Fakat bu şekilde tedavisi uzun süren,yakmayla başa çıkılamayan vaginal siğillerin kökeninde muhakkak ki etkin bir virüs vardır.Ve sadece smear ile anlaşılmaz.Patolojik inceleme de şart.Kimse yanlış anlamasın herkes aynı demiyorum fakat bu şekilde olan kaç tane hastamızın eşlerinin kendilerini farklı bir ilişki yaşayarak aldattıklarını da gördük.Yani başkasından kaptığı virüsü eşine de geçiriyorlardı.Gerçekten işinin ehli bir jinekologdan daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz internetten araştırmak yanlış olur.Ayrıca bahsettiğim dr emin ol 20 senelik işinin ehli bir doktor o dediğin salak saçma şeylerle işi olacak biri değil,tanımadan yorum yapman yanlış.Yani yazdıklarından pek birşey anlamadım aslında ama demek istediğin bu tarz birşeyler herhalde.Ayrıca bakirelere ince uçlu birşeyle smear yapıldığını da söylemişler olamaz o ucu ince pamuklu çubuk kültür çubuğudur.Smear iki adet lam üzerine sürülen akıntıya bakılmasıdır, bunun içinde rahim ağzındaki akıntıdan alınmalıdır.

sewglı arkadsım ıstıosa prof olsn en ust sewıyedekı doktor olsn onemlı olan doktorun hastaya ınsan gbı dawraması grektını dusunmekteym hepsı bu

ben bu konuda 8 tane doktora gıttım 8 de farklı seyler soledı 8 lede farklı tedawı denedık
ılk gıttım doktor bır porf du bana dedı yanında da orta yasl bı yardımcı kadın wardı
bna muane ederken demesmı kızım sen bıtmısın hyat boyu mıkroplusun dıe ordan da yardımcıya dıo bak bak gor dıo oda ordan cık cık dıo
ıkını gıttım baska bı doktor asıt kullanalım korkma dıo bır ay kullandım dayanamdım

3ucun gıttım doktor sen ölucen dedı nası yane dedım olenler war ded hpv den

4 gıttım aldara werdı bır ay ole gectı
bu arada zaman gecıo tabı
son gazı hastanesınde dondurma ıslemınden bahsettıler daha once gıttm doktor pek sıcak bakmdı ona

en sonunda pesdedım koter oldum bır hafta arala ıkı kez
ama bı odum bır oldm ılesme donemım1 ay surdu o sırada gezdımmmm onca doktoru we bana dedıklerını dusundum bırı melek gbı bana dawranırken dıyerı bı fahıseymısımgbı dawradı jınekolonuzu ıyı secınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn cok onemlııııı ıstedı kadar dedım gbı ıyı bı derecesı olsn olmasın hıc onemlı dılllll hastasının yanında dılse gozumdebes para etmez doktordurrr hepsı bu tsk

Sevgili hel_in sende çok şanssızmışsın yahu.Ne demek ölüceksin o doktorda çok komikmiş,dalga geçer gibi.Neyse çok geçmiş olsun dilerim bir daha tekrarlamaz

Sevgili hel_in sende çok şanssızmışsın yahu.Ne demek ölüceksin o doktorda çok komikmiş,dalga geçer gibi.Neyse çok geçmiş olsun dilerim bir daha tekrarlamaz

umarım ınsallah ben we dıyer bayan arkadslar kendılerıne ıyı bakar yeme ıcmelerıne we ası olurlarrrr herkez ıyı olur tsk ederım :)

Pap Smear Testi nedir?

“Pap smear testi, jinekolojik muayene sırasında uygulanan, rahim ağzındaki hücresel değişiklikleri taramaya yarayan bir testtir. Testin uygulanmasının ana amacı, tüm kadın kanserleri arasında en önde gelenlerden olan rahim ağzı (serviks) kanserinin yakalanmasıdır.

Rahim ağzı kanserleri erken yakalandığında hem tedavisi çok daha kolay yapılabilir, hem de iyileşme şansı çok daha yüksek olur. Pap smear testi, aynı zamanda enfeksiyon varlığını ve ileride kansere dönüşebilecek normal dışı hücreleri de saptayabilir.”

Bu test rahim kanserinde de kullanılabilir mi?

“Pap smear testi, rahim ağzı kanserinin erken tanısı için kullanılan bir tarama yöntemidir. Ancak kesinlikle rahim değil, rahim ağzı kanseri olduğunun altını çizmek gerekir. Rahim kanseri denildiğinde, rahmin daha üst kısımlarında oluşan kanser çeşidi ifade edilir.

Rahim bölgesi iki bölümden oluşuyor. Birincisi rahmin giriş kısmı olan ağzı, diğeriyse rahmin gövde kısmı. Rahmin gövdesinin kanseri konusunda bu test yeterince bilgi vermez. Rahmin ağız kısmı ise cilde benzer ince bir doku tabakasıyla örtülüdür. Bu dokuyu oluşturan hücreler sürekli çoğalırlar.

Bu çoğalma sırasında alt tabakayı oluşturan hücreler yavaşça rahim ağzı yüzeyine doğru yer değiştirerek vajinaya dökülürler. Bu çoğalma süresince bir şekilde değişiklik olduğunda anormal hücreler oluşur. İşte bu anormal hücreler kansere dönüşebilir.”
Test yapılırken kişinin canı acır mı?

“Kadınların birçoğu smear testinin ağrıya yol açtığını düşünür. Oysa bu testte örnek vajendeki akıntıdan alındığı için hiçbir ağrı oluşmaz ve özel bir alet gerekmez. Bu testi yapmak için vajinaya rahim ağzını gösteren spekulum isimli özel bir alet uygulanmaktadır.

Bazı kadınlarda pap smear testi öncesi vajinaya uygulanan bu alet rahatsızlık veya ağrı hissi uyandırabilir ancak işlemin kendisi kesinlikle can yakıcı değildir. Yani korkulacak bir işlem değildir.”

Ne sıklıkla yapılmalıdır?

“Pap smear testinin cinsel yaşama adımını atmış her kadına uygulanması gerekir. Sağlıklı bir kadında rutin jinekolojik muayene yılda bir kez önerilir. Ve kadının yaşı kaç olursa olsun, bu rutin muayenede pap smear testinin de yapılması önem taşır.

Ancak, Pap smear testinin genellikle yıllık yaptırılması önerilse de, 3 tane peş peşe pap smear sonucunuz normal bulunduğu takdirde, doktorunuz size 3 yılda bir tarama önerebilir. Buna karşılık pap smear sonucunuzda normal dışı veya riskli bir durum söz konusu ise yılda birden daha sık tarama da gerekli olabilir.”

Pap smear testinin değerlendirilmesi

“Pap smear testi sonucunun normal bulunması, hücrelerin normal görünümde olduğunu gösterir. Ancak enfeksiyon varlığında tedavi verilip, test bir süre sonra tekrar edilir.

Sonuç anormal çıktığında ise ek testlere ihtiyaç duyulur. Ancak pap smear testinin kesin tanı değil, bir tarama testi olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle anormal çıkan bir pap smear sonucu her zaman kanser veya kanser öncesi durum anlamına gelmez.”

Test olumsuz çıkarsa bu kanser olduğunuz anlamına gelir mi?

“Test sonucu olumsuz çıktığı takdirde genellikle bir kez daha tekrarlanıyor. Bulgular aynıysa, vajifa ve rahim ağzının kolposkopik muayenesini yapılır. Kolposkop adı verilen aletle ve genellikle poliklinik şartlarında uygulanabilen bu muayenede rahim ağzı ve vajen adeta mikroskop altındaymış gibi büyütülerek incelenir ve şüpheli yerlerden biyopsi alınır.

Sonuçlara göre jinekolog bundan sonra yapılacaklar ve takibin nasıl olacağı konularında hastayı bilgilendirir.”

“Pap smear testinden önce dikkat etmek gereken birkaç durum:

-Pap smear testinden önce vajina sabun veya benzeri maddelerle yıkanmamalı.
-Kullanılıyorsa vajinal ovül (fitil) veya kremlerin kullanımı bırakılmalı.
-İşlemden 1 gün önce cinsel ilişkiye girilmemeli.
-Mümkünse regl dönemlerinde pap smear testi yapılmamalı.”

.....................................

madamçiçek....
canım mesajını aldım ama ben sana yollayamadım. evlisin ve bu genital herpes hastalığı sende de varmış. 2-3 aydır çıkmıyo diyosun ama benim merak ettiğim evliliği ne derece etkiliyor. eşinle aranda problem oluyomu veya cinsel ilişki sırasında falan çok ağrı sancı vs. yapıyormu. ben bundan çok tedirginim. HEL-ıN vitamin al diyo hep öyle yapıyorum bendede çıkmıyo şimdi iyi hissediyorum kendimi ama ya çıkarsa tekrar ozaman beni ne bekliyo bunu bilmek istiyorum. evlencem yazın kızlar düğünüm olcak bi düşünsenize. mutlu olmak bebişler yapmak istiyorum.bu hastalık belimi bükmesin. sen evlisin madamçiçek bana bişeyler söyle

slm kızlar siğilleri yaktıralı 1 hafta oldu bugünnnn. siğiller kabuk bağlayıpdöküldü. şimdide yeni deri çıkacak herhün kremlerimi kullanıorum. umarım tekrar çıkmaz çok sinir bozucu çünkü. yaktırdıktan sonra 1 ay ilişki yasak edi doktor, arkadaşlar benim tam vajina etrafında ve rahim ağzındaydı, 1 ay sonra ilişki sırasında canım yanarmıı? madam çiçekcim sende benim gibi evlisin ve yaktırdında bana bi cevap verirmisinnnnnnn

madamçiçek....
canım mesajını aldım ama ben sana yollayamadım. evlisin ve bu genital herpes hastalığı sende de varmış. 2-3 aydır çıkmıyo diyosun ama benim merak ettiğim evliliği ne derece etkiliyor. eşinle aranda problem oluyomu veya cinsel ilişki sırasında falan çok ağrı sancı vs. yapıyormu. ben bundan çok tedirginim. HEL-İN vitamin al diyo hep öyle yapıyorum bendede çıkmıyo şimdi iyi hissediyorum kendimi ama ya çıkarsa tekrar ozaman beni ne bekliyo bunu bilmek istiyorum. evlencem yazın kızlar düğünüm olcak bi düşünsenize. mutlu olmak bebişler yapmak istiyorum.bu hastalık belimi bükmesin. sen evlisin madamçiçek bana bişeyler söyle

janım benm korkmana hıc grek yok cıkarsada korkmaaa eyer duzenlı vıtamın alırsan kendıne ıyı bakarsan cıkmaz ben vıtamınlerımı hıc aksatmıyorm bol bol yesıl salata gunluk bır tana balık yag kapsulu we cam balı macunu yıyorm gunluk 10 aydır kendıme o kadr ıyı bakıyorm kı cıkmıyo sana tawsıeyem hpv ası sı olll madem sıgılde wardı ımkanın warsa derımmm

kendını we gonlunu ferah tut dedım gbı

hı bıde batıcon warsaa kullanna hala ben 9 ay oldu hala her banyodan sonra batıcon suruyorm meselaaa sen su ıkı ay batıcon kullan sabah aksam temız tut yanlız sabunla fılan yıkama ılık suyla yıka ben genıtal temızleme jelı kullanıyorm avondan almıstım 1 senedır onu kullanyorm sabah aksam ılık suyla yıka sona su ıkı ay batıconu we kremnını sur
gerısını hıc abartmaa drım ama ası ol oldumu sıgılın yuksek tıplerıne karsı

su an yaktırmıssın bak ne gusel eyer ımaknın warsa bı kutu aldara krem al onu ıkı gunde bır sur bır ay kullan doktor bana ole dedı 9 ay ooldu asımı da oldum kendımede ıyı bakıom artık takmıom da he nettekı o sacma sıtelere bakma bosuna hıc derm ıcını ferah tut oldumu bısı olursa yaz gene msn mı ozelden atıyorm byby

Back