Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım genital herpes ne demek anlat durumunu senin içinde araştıralımmm

hpv _= genıtal sıgıl oluo
hsv de = genıtal ucuk oluo dudan da cıkan sıwılce yada ucuk gbı seler kasık bolgesınde cıkması dır

tekrarlamamsı ıcın vıtamın alırsan cıkmazzz hepsı bu neden cıkıt nasıl cıktı belı olmuo onune gecmenın tek yoluda vıtamındır tedawsı ıse ucuk cıkarsa sayet kendıne ıyı baakarsa kısı wıtamın alırca cıkmıyooo
ama dırenc duserse cıkar bu ucuk cıktında zorvılax yada vırosıl krem ıse yarıo
bende hem hpv hemde hsv wardı vırosıl kremle sabah ogle aksam yatarken hep bol bol surdum ıkı haftada gecıwerdı bılgın olsn bebıs

HPV ye bağlı siğil olmadığı kesin. zaten siğil dediğin HPV ye bağlı olmasın da neye bağlı olursa olsun :) kurtulma şansı var en azından...araştırma yaparken bu molloscuma çok denk gelmiştim ve anlattığın kadarıyla sanırım o. ilk tedaviden eyer ıyı yapılırsaaa daha sonra da tekrarlamadıklarını biliyorum. korkma

ben bı arastırım geneden bıraz bak sen ıkı 3 gun

sağolsun benim eşimde çok itinalı davrandı
canım benim.okadar idare ettiki beni,onu çok ama çok
SEVİYORUMopuyorumnanaktan

paranoyakinsan sen ne yaptın keşke hiç sıkmasaydın onları eger molloscumsa başka yerlerede bulaşmasını sagladın malesef... umarım degildir belkide kıl dibi iltihabıdır oda aynı molloscuma benzer ...bende geçen ay 7 tane molloscum çıktı onlara kriyo yaptı doktor senin anlattıkların büyük ihtimalle molloscum çok benziyor bendekilere ancak sakın bir daha sıkma sakın.. molloscum hpv gibi degil önemsiz birşey fakat mutlaka tedavini yaptırki başka yerlere bulaşmasın birde kadın doguma gitme mutlaka dermatologa git onlar daha iyi molloscum konusunda eger gideceksende ben bunu araştırırken bulmuştum doktornevra.com bu siteye bak bir karı koca bayagı iyiler bu konuda eger dermotologa gitmek istersende benim doktorum bu konuda çok iyi deri ve zührevi hastalıklar uzmanı sertaç sever kartal umut hastanesinde tedavi ücreti 50tl kriyo ise 150tl....geçmiş olsun (((( dıyooo sılver adlı kullanıcı))) sakın dokunmaaa uzerlerıne sıkmaaa da dagılması sıkmayl oluyo tewaı olunursa eyer cok yusek yane ıyı olma sansın bılgın olsn

GARDASıL adı verilen aşı HPV’nin en sık genital siğil yapan 6 ve 11 no’lu türüne ve en sık rahimağzı kanseri öncüsü lezyon ve rahimağzı kanseriyle ilşkili olduğu düşünülen 16 ve 18 türlerine karşı,CERVARıX adı verilen aşı ise yine HPV'nin 16 ve 18 no'lu türlerine karşı geliştirilmiş aşılardır

Doktora başvurarak jinekolojik muayeneden geçmeli ve eğer cinsel yaşamınız varsa Papsmear testine tabi tutulmalısınız. Cinsel yaşamı olmayan kızlarda her ne kadar daha önce HPV geçirilmiş olma olasılığı son derece düşük olsa bile doktorun dış genital bölgedeki muhtemel HPV lezyonlarına karşı genital bölgeyi gözden geçirmesi önemlidir.

Muayenenizde bir sorun yoksa ve smear testiniz de normalse, yani gözle görülür veya mikroskopla görülür HPV sorunlarına sahip değilseniz 6 aylık bir sürede toplam üç kez aşılanmalısınız.

* 9-26 yaş arası kızlar veya kadınlar aşı için uygundurlar.
* Aşılar HPV’ye bağlı oluşmuş bir hastalığı tedavi etmez, sadece koruyucudur.
* Daha önceden HPV’ye bağlı sorun yaşamış olanların aşıdan faydalanma ihtimali azalmakla beraber aşı olmak yine de mantıksız değildir, zira yaşadığınız sorun HPV’nin sadece bir türüyle ilgiliyse (çoğu durumda böyledir) aşılanmanız geriye kalan üç türe karşı korunmanıza yardımcı olacaktır.
* Aşıların gebelik döneminde uygulanması veya aşıya devam edilmesi önerilmemektedir.
* yan etkileri son derece az aşılardır.
* Uygulama kas içi (kol veya kalça) şeklindedir

ben ası oldum onumsdekı ay son dozumu olcam cervılax tanıdık dktor oldu ıcın 270 tl dılde 170 tl gelıo tek dozu tanıdık ıllaccı weyaa reprrezant tanıdı olan warsa rıca etsın getırıdırsın 100 tl oynuo aradaa cok onemlı ası olunca aynı tıp sıgıl cıkar ama yuksek tıperden korur

cervılax 2
gardesıl 4 farjku tıp vurusten koruyor 5 yıl da koruma saglıyor

* 9-26 yaş arası kızlar veya kadınlar aşı için uygundurlar.

gardesıl 4 farjku tıp vurusten koruyor 5 yıl da koruma saglıyor

Bu alıntıladığım yerdeki bilgiler, esk bilgiler.
Hemen güncellemekte fayfa var.
Gardasil artık 45 yaşına kadar yapılıyor. Birkaç ay önce AB ülkelerinde yaş sınırı 45'e kadar yükseltildi.
Koruma süresi de artık 5 yıl değil, çok daha uzun. He geçen gün de bu süre uzuyor. Şu an için "ortalama 10 yıl" ifadesini kullanmak yanlış olmayacaktır.

pekı sen we esın ası oldumu cıcek ? cok onemlı bu cunku

helincim aşı oldum kızımla birlikte ama eşim
olmadı.aşı olduğumda paylaşmıştım.ve herkese tavsiye ederim
demiştim fikrim sabit.kızım 16 yaşında onada yaptırdım aşı içim rahatladı.
sağol canım tavsiye senindiopuyorumnanaktan

evet haklısın canım.öyle olsa dr bana vermezdia.s

doktor bana adet baslangıcı we cınsel yasam baslamadan once yapılırsaaa bı kadının 80 yasında hpv yakalnadını dusunursek dedı 90 yasında yuksek tıpten korur dedı ozur dılerım orda yas belırtmeyı sılmeyı unutmusum asılarda 15 yasından sonra butun bayanlar olabılır

asının korunma suresı 5 yıl arkadslarrrrr 5 yılda bır yenılemek gerekıyorrrrrr yanlıs olmasın bence 10 dıl

Slm kızlar..
Önceden yazmıştım ben podofilm kullandım 6-7 tane siğilim vardı hepsini düşürdü ilk sürüşümde. ılk başlarda tahriş olmuştu biraz ama şimdi eskisi gibi hiç bir şey yok. Fakat podofilm kullanıpta siğili geçenler olduysa ondan sonra bir şey sürdüler mi acaba? Herhangi bir krem gibi? Ben sirke sürmeye başladım tekrar çıkmasın diye önlem alıyorum, vücut direncimi artttrımak için de eskisine göre daha sağlıklı besleniyorum.

Bir de ben pap-smear testi yaptıramıyorum, bakirelere yapamıyoruz dedi dr um. Bende ' o zaman türünü nasıl anlıcaz kanser yapan tipten olabilir mi' dedim.Dr umda siğilerime bakıp hemen senin ki Hpv 6 dedi korkma birşey olmaz dedi. Öyle siğile bakınca türü anlaşılır mı ya ? :S Dr umdan çok mennunum ama bu da bana tuhaf geldi. Test yaptıramadığım için de tedirginim aslında ama birde kanser yapıcı özellikte olanlar daha sinsi oluşuyormuş, yani siğil oluşması iyi bir şey aslında.
Bende elime para geçince hemen aşı vurulucam. Hpv'yi kaptım artık aşı işe yaramaz diye düşünmeyin, yarıyor her türlü. Tabi bu virüsü hiç kapmayan daha iyi korunur ama bizimde vurulmamız önemli.
Herkese acil şifalar!

Benim bildiğim kadarıyla bu siğiller cinsel yolla bulaşan,özellikle hayat kadınlarında bulunan virüslerden kaynaklanan rahatsızlıkmış.Yanında çalıştığım jinekolog öyle derdi.Eşlerde de aynı şikayet görülebilir çoğu zaman.Bu tarz şikayetleri olan bayanlar en kısa zamanda bir jinekolog muayenesine gitmeli ve nedenlerini daha detaylı öğrenmelilerdir bence

tubacım bende podofilm kullandım kuruttu düşürdü.
şimdi sirke ile korunuyorum.birde temizlik çok önemli.
siğil varken kullandığım çamaşırlarımı ucuz penyelerden( yani 1,5 liralık )
alıp birkez kullanıp attım. şimdi yüksek ısıda yıkatıp ütületiyorum.
3 aydır tekrarlamadı.tekrarlarsa yine podofilm kullanıcam umarım tekrarlamaz.
sanada geçmiş olsun canımkaydirigubbakcemile5

Yine bir yanlışlık söz konusu.
Yaş aralığını 9 ve 45 olarak düzeltmemiz gerekiyor.
Aşının hedeflediği bir cinsiyet de yok. Korunmak isteyen tüm insanlar aşı olabilir.

Yine bir yanlışlık söz konusu.
Yaş aralığını 9 ve 45 olarak düzeltmemiz gerekiyor.
Aşının hedeflediği bir cinsiyet de yok. Korunmak isteyen tüm insanlar aşı olabilir.

janım 9 yas olamazzz doktoruma sordum eyer normal sartlarda bı kız 14 15 yasında adet oluyooo cınsell ılıskıyede mın dıyelım 18 baslıyorsa 9 yasında hormon gelısımıne zarar da werebılcenı bılmen grekır bız amerıka weya almanyada arastırmalara gore asıyı baz almıyoruzzzz demek ıstedım ooo ası da her hangı bı yas sınırı yooo 15 yasından sonra butun bayan we genc arkadslar yaptırabılır buna erkeklerde dahıll sonuctaa 40 yasında bı baynda omru ortalama 80 yılsa 40 yasında wajınal sıgıl olabılır 50 de rahım kanserı olabılır onemlı olan ası olan bayanın yukse tıperden korunmasırrrr...... o yusden bı yas sınırı belırtmeyınnn__

sewgılı aberkkk sen ewet senın bıldın kadarı kesınlıkle cınsel yolla bulasabılırrr jınokologdaaa calıstıysannn madem BAKIRE BAYANLARDA DA OLABILCENI BILMEN LAAZIM hayat kadınları weya normal kadın we ya genc kızla alakası yok wc den agda da cınsel yolla yuzeysel surtunme temasıyla gecebılen bısıdır hpv hsv derı teması yanııı calıstın jınekolog gıbı kısıler bu kadar bayanın basta benım gıttım ılk doktor gbı sacma salak konusmasından dolayı bu kadr ınsanın moralını bozan adı doktor olan ınsanlarrr bıde yardım edeceklerıne bole sacma yanlıs konusan ınsan parcaları .....

IYIDE JANIM BENIM sıgıl warken derı parcası alıp dr gondermedımı doktorunuz tıpını daha rahat anlardı bıde ası olayanıa gelınceee ben 270 tl yerıne 170 tl oldum eyer bı tanıdık doktor warsaa yada ılaccı perrezantı arkadasın ya da arkadsının arkadsı rıca et sıgıl fılan war demene grek yok rahım kanserınden korunmak ıcın ası oluyorm de ınsalara acıklama yapma rıca ett getıtırır derım bak arada 100 tl oynuooo toplam da 300 tl yazık gunah onun yerıne gıt kendıne kendıne 90 lık kapsuldekı ezanede satılen vıtamınlerden al en az 2 senelık gunluk bır tane vıtamın alsan onu karsılıyoo ıce arasıtr bı oldumu paran cebınde kalsın vıtamın al
ben yenı bı vıtamın aldım 2 tane horbıllıfe dıe bı vıtamın bırı kapsul 90 lık 40 tl aldım her vıtmaın ıcınde war dyerıde toz bole 15 cm bısı bazı bayanlar zayıflamak ıcın alıyormus bole sut weya meywe suyunun ıcıne bır kasık atıyosn bır ogun yerıne gecıyomus tadıda cok gusel ben genlde ogle yemegınden sonra 2 saat sona ıcıorm toz olanııı dyer vıtamınlerdne farklı vucut ıdrar yolula atmıyomus vucutta depolamasıymıs optum gecmıs olsn kendıne ıyı bak bol yesıl ye:)

cıcekcım banada doktor pamuklu ıc camasırı gy dedı naylon ws ole seler kullanma oraya terleme yapar dedı sımdı onları attım once ıc camasırlanını kaynar suda yıkıyorm az bısı camasır suyu sona camasır makınasına atıyorm mıs kokulu bıde vernel atıyorm camaısr suyu kokusunu alıyor
bıde padofılme dıkkat et cok acıo dedım sanırım sana daha once sırke barı daha ıyı oda acıo ama padofılm sonadan acıtıo dıkkatlı sur kullanıyosanda optum

canım benim bakirelere smear testi yapılabilio daha incecik bi fırçalı cubukla yapıolar bunu kendini rahatlatmak istiosan böyle yaptır ben öyle yaptım çünkü... ayrıca bakıpta anlasılacagını sanmıyroum hadi dr un cok tecrübeli anladı diyelim yinede bu siğillerden 1 tanesini tip belirleme testine göndersin için rahat eder ben de bakireyim ve bunların hepsini yaptırdım tip de 6 cıktı bende kanser yapanlardan değil dedi ama yinede henüz kurtulamadım ..madem bu hastalıkla cebelleşiyrouz herşeyimizin en ince detaylarını bilmemiz gerekiyorbence. ve elbette bende aşı olucam ama önce siğillerin tamamen temizlenmesi ile ilgileniyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…