Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

[

merhaba helıncım ben yarın ankaradayım artık kesın bu aada bos durmadım ve hpv konusunda ıı olan en ıyı doktorlardan bırıne ulastım bu bır ünıversıte hastanesınıın doktoru ve prof. ayrıca ögretım görevlısı kendısıne ulastım ama muayene 2oo tl amelıyat 2 yada 3 mılyar cıvarında agzım acık kaldı hadı onu gectım hamıleyken sadece hpv ve smear testı yapılabılecegını yakılma ıslemı hamılelık bıttıkten sonra olabılecegını söyledı.cünkü bebegı olumsuz etkılermıs bu arad 2 doktora daha ulastım onlarda yakılma yapabılırız dedı kafam karıstı herkes ayrı bısey söyluyo.... kım haklı[/QUOTE]

janım benım ılla para odemek ıstıosan tabıkı sen bılrısın bıs dıyemem soncutya senın tercıhın ben sana benım doktrumu onderdım teklıf war ısrar yok benım gıttım dr ankarada ıyı olan doktorlardan bırıdır bılgın olsn..... unversıte hastanesnde ucretlr yuksektır cunku muane ucretı harıc hersey hastaene gıdıo .... ayrıca sewgılı prof olmus ama sacmalamıs hamıleyken yakılmaz olurmu hıc olurmuu oyel sey sacmalamıs doktorunnnn benceeeee ıyı bı doktor olsa bunu solemes sana tawsıem bsa bı dotkora weya benm tawsıe ettım dr gıtmen olur

yalılma koter hamıleyken olunuyor hcı aklın alıomuuu bı dusun sıgıl her yerını sarar yoksaaa hmen gıt yaktır koter ıslemı zararsız cunku yuzeysel yapılan bıısı

salak doktor deseydınnnnn...........
cınsel yolla, agdacıdan.ortak kulanım alanı wc den ya da bırının esyasından bulasabılır
eyer su an sende we esınde warsa ılesene kadar bırlıkte olmayın cunku prezerwatıf korkumuyooo bılgın olsn 4 tane sıgılın warmıs hemen koter(yaktır) derım bastan tebbırını alllll

dondurma ıslemı 20 gunde bı tekrarlıo o yuzden fazla tawsıe etmıorm
ılerde cocunuz olursaa da sezeryan olman lazım o yane su an kendıne cok ıyı bak yesıl sebze meywe ye ..... ben balık yag kapsulu ...gnc urunlerı gunluk tuketıyorm bıde meywe suyu taze olmassada meywe

hıc korkmaaa gusellık sadece kendıne ıyı bak onemlı olan o tabı bıde ımkanınız warsa ası olunnnnn

kendın aslında cewabını wermısın ....heralde bısı solememem gerek yokk

selam kızlar. nasılsınız fazla uğrayan yok bu aralar.

bunu iyiye işaret olarakmı algılamalıyım?

yani çoğumuz siğillerden kurtuldukmu yaniiiiiiiiii:uhm:

Canim cok sagol. Sanirim ayni durumlari yasamisik seninle yani ben hala yasiyorum.Benimde hep mantar diyolardi ben bu et kalkmasi gibi olan seyleri mantar sandim gercekten cünkü sigil gibi degiller sadace pisik oluruzya öle kizariklik tahrislik var sadece.1 yilda 5-6 kez oldum bu sekilde sonrada doktoru degistirdim buda virüs dedi.Yarin baska doktora gidicez bakalim insallah bu iyi biri cikarda yardimci olur. Bu arada testimide yaptirdim ama sonuc 10 gün sonra.Insallah kötü biseyler cikmaz

canim sagol bizde esimle nasil bulasir bize die düsünüyorduk imkani yok cünkü.. Ama doktorda tek bulasma sekli cinsel iliski deyince düsün artik kim kime yalan söledi die.
Canim sen yaktir demissinde bende yakilcak bisey yokki sigilim yok. sadece tahrislik var o bölge kipkirmizi ve ufak ufak et kalkmasi gibi olmus sigil degil yani minicik. Zaten doktorun dedigine göre bunlar cok kücükmüs yakilmazmiz önemli de degil dedi aslinda kendisi ama 3-4 gündür yaniyor. 5 dakkada bir wc biktim yaa. Hayir aklimda orda acidan yanmadan kasintidan hic bisey yapamiyorum.ilacta vermiyo gecmez dio ee ben bölemi yasicam ya :sinifsinif: su bi gecsin kendime cok iyi bakicam zaten basladim hergün vitamin hapi almaya balik hapida alayim birlikte kullanirim..

Bence günümüzde her çift, hatta her birey rahim ağzı kanseri aşısı olarak bu dertten korunmalı. Çünkü bu virüsün ne zaman, neredn bulaşacağı, bulaştıktan sonra da ne etki göstereceği hiç belli olmuyor.

Dogru sölüyosun ama doktor a gittiginde seni bu konuda bilgilendirmiyorlar maalesef asi olsan daha iyi olur demiyolar. E onlar demezse bi cok insan nereden billecek bu asi nedir ne durumda olur ...

tabiki öyle canım..ben oldum 2 sene oldu, eşim de oldu..
bu aşı erkeklere de uygulanabiliyor bilginiz olsun..aman ihmal etmeyin..

Sevgili Alya, HPV virüsü, cinsel yolla veya kan yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Aynı diğer virüslerde olduğu gibi vücuda bir kere alınması yeterlidir. Kadından erkeğe bulaşması rahim ağzında veya vajina ağzında çıkan papillom adı verilen siğillerrin birebir teması ile olur. Erkekte ise maalesef kadındaki kolay anlaşılamamkadır ve yine aynı yolla bulaşır. HPV nin tedavisi diğer tüm virüslerde olduğu gibi mümkün değildir. Bağışıklık sisteminizi kuvvetli tutmanız papillomların çıkmasını engelleyecektir. Bağışıklık sisteminizde sanıldığı gibi yiyecekle değil, düzenli uyku ve stresten uzak kalmakla oluyor. Kulaktan dolma bilgilerde HPV nin tuvaletten bulaşabileceği söylenir ki bu tamamen asılsızdır. Amerika da eğer bir çocukta HPV virüsüne rastlanır ise direk "Cinsel ıstismar" araştırması yapılıyor.

Rahim ağzı kanserine gelince...Evet, maalesef çoğunlukla yapıyor fakat herkes oluyor diye bir şart yok. Ancak bundan sonraki yaşamınızda düzenli olrak ve kesinlikle 6 ayı geçmeyecek şekilde jinokolojik kontrollerinizi yaptırırsanız olabilecek bir tehlikeyi erkenden teşhis etmiş olursunuz.

Sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
Hpv virüsünün kan yolu ile bulaşması
ıllaki kesin kez cinsel yoldan başka türlü bulaşma durumu olmaması ile ilgili

Konularda lütfen araştırma yaparak daha doğru bilgilerle mesajınızı yazın.

Son düzenleme:

sonuc olarak sıgıl dımı bumuu mantıksal olarak dusuursek padofılm solısyon haftada bır nokta atısıla kullanılıo yada aldara krem al baska bı dor sor
aldara krem 120 tl cıwarında
podofılm solısyon 29 tl

sana tawsıem batıcon solısyon al mıkroplardan korur ben hala batıcon kullanıyorm haftada bır kes bıde aldara krem alman olur ama aldarayı doktora tanısarak kullanman olur .....

wıtaınlere gelınce gunluk yasam halıne getır kendın ıcın sonucta yapıosn been cam balı macunu kullanıyorm altardan aldım her sey war ıcınde :)

Merhabalar,
Bende de 1 2 ay önce küçük et beni gibi birşey çıkmıştı. Ben ilk başta onu genitak temizlikten dolayı bir tahriş olduğunu düşünüp sıktım, kanattım. Daha sonra baktığımda çoğaldığını gördüm. 2 gün önce doktora gittim ve kondilom olduğu söylendi. Ailemin haberi yok tek başıma uğraşıyorum bu illetle. Henüz birşey yaptırmadım Pztsi günü daha iyi bir doktora gideceğim.

Özel hastaneye gidecek bütçem olmadğı için devlete gidicem.Bağkurluyum. Benim korkum devlete gidersem ve tedavi olursam bu konuda daha sonra ailem bunu anlayabilir mi? Yani bu sigortalrın bir dökümanı var mı?

Ve smear testi olmam gerekiyor fakat bu siğiler bana sürtünme yolu ile geçti. Yani smear testini kızlar olabiliyor mu?

Eğer siğilleri yaktıracak olursam, hastanede istiharat veriyorlar mı? :S yani yaktırdıktan hemen sonra gidebilir miyim?

Ve siğilleri yaktırsak bile bu virüs hep olacakmış. Yani sonuna kadar bu virüsle mi yaşayacağz:S
Serviks kanseri riski var offff
Birde bağışıklık sistemini güçlendirmek için nasıl besleniyorsunuz? Daha çok ne tüketiyorsunuz?
Çok soru sordum ama bunlar beni çok rahatsız edşyor

hpv bendede bi 9 ay önce vardı ama allahtan çok şanslıydım 1 kereden sonra tekrarlamadı aama ben çok erken gtmiştim doktora çok fazla yapılabilicek bişey yok smear yaptırmam gerek ama korkuyorum witamin al bol bol fazla yapılıcak bişey bilmorum ama çok sinr bozucu onu bilorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…