Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sağol helincim iyi gibi zaten ufacı bi kabartı görsem hemen ilaç sürüyorum(siğil yada değil) naparsın korku belasına.aşı olduk kızımla beraber.
işler çok yoğun sitres oldum yine allah korusun.:Saruboceq:[/QUO
KZIINLA BIRLIKTE ASI OLMANA COK COK COK SEWINDIM.....WITAMIN AL BITANEM...... OLDUMU
WALLA BEN BOSWERDM WITAMINIMI ALIYORM COK SUKUR CIKMIOOO HAYIRLISIS CIKARSADA ALLAHIN TAKTIRI DERIM ( KENDIME IYI BAKIOM KISACA WITAMIN BALIK YAG YESILLIK YIYORM BOL BOL ):lepi:
Arkadaşlar hepinize mutlu sağlıklı seneler diliyorum öncelikle...
Helincim, bazı aşı hakkındaki yazılarında okudum, çok kesin konuşuyorsun güzelim. Ve bu da aşıyı olacak kişilerin kafasının karışmasına sebep oluyor. Mesela gardasil aşı olacaklar, sen " virüsü kapanlarda gardasilin etkisi olmayacagını" söylediğin için muallakta kalıyorlar.. Kesin konuşma canım. İki aşınında etkisi belli, Her iki aşıda da kanser yapıcı yani 16-18 tiplerini kapmış bile olsan illaki bir etkisi oluyor. Ha gardasilde ise, 6-11 tiplerine karşı siğillerin çıkmasını bile engellediği yolunda etkisinden bahsediliyor. Yani her iki aşıda emin ol hem kansere hemde lezyonlara etkili canım.
Ben yüksek riskli tipini taşıyorum fakat doktorum gardasil ol dedi... Kesinlikle etki değil tercih meselesi bu..... Hem kişi hemde doktorla alakalı bir şey... Bazı doktorlar ne olursa olsun virüsü kaptıysan hiç bir aşıyı olma etkisi olmaz diyor... Ne alaka... Bu virüsün yüzlerce tipi var. Mantık alıyormu böyle birşey... ama söylüyorlar işte...
Arkadaşlar, ister virüsü kapın ister kapmayın, ister yüksek riskli tip olsun ister olmasın, aşı seçimi konusunu doktorunuzla konuşun ve tercihinizi öyle yapın... Tercih elbetteki bir taraftan olacak ama seçim yapılmamış aşıyıda tü kaka ilan etmek biraz garip oluyor değil mi... Her iki aşınında virüsü kapmış olsanız bile kanser yapıcı hücresel değişikliklerde etkisi vardır. Heleki smear testleriniz temiz çıkıyorsa... Kesinlikle psikolojik etkisininde oldugunu düşünüyorum ben. Çok şükür diyorsunuz, aşıyıda oldum kurtuldum artık diyorsunuz, böyle bir düşünce oluşuyor insanın kafasında... En azından bende öyle oldu. Aylardır rahatım çok şükür... Sağlıkla kalın arkadaşlar...
ya hanımlar aynı dert bendede var. ooooff bir kaşıntıyla başladı.3 aydır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi desem yeridir.yasemin yalçının şuayip tiplemesi gibi elim oramda dolaştım durdum.dr. kremde vermedi oofff.şimdi bu hafta yakılıcak ama ya bir daha çıkarsa.2 yı önce gözle görünmeyen minicik bişi çıktı et beni gibi meğer kuluçka dönemiymiş.o et beni sandığım şey müthiş büyüdü 1 günde.kkorkuyorumda doğumda sandalye korkusu aldı bende :gitme: hastaneden kaçmazsam iyidir. bide yaptıran arkadaşlara soruyorum yakıldıktan sonra acı oluyomu.ay herkese geçmiş olsun bende kurtulurum inşallah.yakmak işe yarar umarım :sinifsinif:
Arkadaşlar hepinize mutlu sağlıklı seneler diliyorum öncelikle...
Helincim, bazı aşı hakkındaki yazılarında okudum, çok kesin konuşuyorsun güzelim. Ve bu da aşıyı olacak kişilerin kafasının karışmasına sebep oluyor. Mesela gardasil aşı olacaklar, sen " virüsü kapanlarda gardasilin etkisi olmayacagını" söylediğin için muallakta kalıyorlar.. Kesin konuşma canım. İki aşınında etkisi belli, Her iki aşıda da kanser yapıcı yani 16-18 tiplerini kapmış bile olsan illaki bir etkisi oluyor. Ha gardasilde ise, 6-11 tiplerine karşı siğillerin çıkmasını bile engellediği yolunda etkisinden bahsediliyor. Yani her iki aşıda emin ol hem kansere hemde lezyonlara etkili canım.
Ben yüksek riskli tipini taşıyorum fakat doktorum gardasil ol dedi... Kesinlikle etki değil tercih meselesi bu..... Hem kişi hemde doktorla alakalı bir şey... Bazı doktorlar ne olursa olsun virüsü kaptıysan hiç bir aşıyı olma etkisi olmaz diyor... Ne alaka... Bu virüsün yüzlerce tipi var. Mantık alıyormu böyle birşey... ama söylüyorlar işte...
Arkadaşlar, ister virüsü kapın ister kapmayın, ister yüksek riskli tip olsun ister olmasın, aşı seçimi konusunu doktorunuzla konuşun ve tercihinizi öyle yapın... Tercih elbetteki bir taraftan olacak ama seçim yapılmamış aşıyıda tü kaka ilan etmek biraz garip oluyor değil mi... Her iki aşınında virüsü kapmış olsanız bile kanser yapıcı hücresel değişikliklerde etkisi vardır. Heleki smear testleriniz temiz çıkıyorsa... Kesinlikle psikolojik etkisininde oldugunu düşünüyorum ben. Çok şükür diyorsunuz, aşıyıda oldum kurtuldum artık diyorsunuz, böyle bir düşünce oluşuyor insanın kafasında... En azından bende öyle oldu. Aylardır rahatım çok şükür... Sağlıkla kalın arkadaşlar...
EVET TABIKI HAKLISIN SENDE ......:sinifsinif: BENIM DOKTORUM BANA GARDESIL YERINE YAZMIS OLDUM YAZIDA SOYLUYORM CERVILAXSIN SIGIL HPV TASIYAN BUNYEDE DAHA ETKILI OLDUNU SOYLEDI KALDIKI BEN ''''''''HSV VE HPV ''''''' AYNI ANDA OLDUMM.....AYRICAAAA ŞU Bı GERCEKKK ...HER NE KADAR ŞUNU YENıLEMEK ıSTıYORUM..... BIR KOTER VE DONDURMA IŞLEMI AYNI OLMAZZZ DONDURMA ISLEMI VE KOTERDE EMIN OLUN FARK WAR BUNU BILEREK SOYLUYORM ÇÜNKU BIRI 2 MM BIRI 3 MM DERI ALTINA INIYO BAZI DR ISIYI AZ TUTUO WE TEKRAR CIKIOYOR BU DURUMDA KOTER DONDURMAYA GORE DAHA ETKILI OLUYOR.... NEYSEEE KALDIKI IYI BILEN BI DOKTOR YAPARSA EĞER DONDURMA IŞLEMINI ETKILI OLUCANIDA SON YAZILARIMDAN BIRINDE SOLEDIM ıŞE YARAMAZ DEMEDIMMMM BURCINCIM IŞE YARAMAZ YADA ETKILI OLMAZ DEMEMDIM ...... BENIM ARKADSIM 3 KEZ DONDURTDU... BEN BI KES YAKTIRDIM IKIMIZDEDE AYNI ZAMANDA 1 HAFTA ARAYLA OLDUK HPV BELKIDE DEDIN GBI BUNYEDEN BUNYE YE DEYISYOR ODA OLABILIRRR......
SONUÇ OLARAKK HERKES KENDINE GORE HAKLI OLDU BI GERCEK AMA BEN KENDI YASADIM SEYLERI ANNITIYORM BURCINCIM DR WERDI BILGILERIMI PAYLAŞIYORM ÇUNKU HER HAFTA DR GIDIYORM HER GITTIMDE BISI SORUYORM BAZEN BURDAKI ARKADSLARIN SORUNLARINI DOKTORUMA ILETIYORM YANI BıŞıLER YAPMAYA ÇALISIYORM WS WS WS .... ((( AMA BISI unuttum tabı 120 uzerı hpv tıpı war oda bı gercek haklısın sıdelya))))
1. ILK ZAMANLAR INACCA COK INANIYORDUM AMA SIMDI DE EEHHH ISTE INANIYORM kaydirigubbakcemile5
2. AMA SU BI GERCEK BEN COK IYI BESLENIYORM 9 AYDIR DA CIKMIYORSAA
BALIK YAG KAPSULUMU ICIYORM
MEYWEMI YIYORM BOL BOL GUNLUK
TAZE ICMEYE CALISSAMDA IMKANIM OLMUYO mafoldumben MEYWE SUYUMU ICIOYORM
DOKTORUMUN ISTEGI VE MADDI DURUMUM COK SUKUR IYI OLDU ICIN AŞIMI OLDUM
BIDEE KOTER SONRASI DOKTORUM BANA SOLEMIS OLDU BITKI KARISIMIMI ICTIM FECI ISE YARADI sırnaşık şeysırnaşık şey(cıwan percemı,ada cayı,defne,papatya)
opuyrum arkadslarım
vereliniortak BENSİĞİLLERİMLE TANIŞTIĞIMDA BU KULÜBÜ BİLMİYORDUM. NETTE ARAŞTIRIRKEN BUSİTE ÇIKTI. BU BÖLÜM SAYESİNDE ÇOK RAHATLADIM. ÖNCE SADECE BENDE OLUP, BAŞKA KİMSENİN
BİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM. BURDA BENİM GİBİ BİRSÜRÜ KADIN HATTA KIZLA TANIŞTIM.ÖYLE YADA BÖYLE İNSANLAR İYİLİK OLSUN DİYE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYOR. YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARI ÜZMEYELİM LÜTFEN.:1no2:HEPİMİZ ZATEN KÖTÜ GÜNLER GEÇİRİYORUZ BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYELİM.EGER BU SİTEYİ BULMASAM BEN FARKLI DURUMDA OLABİLİRDİM.akannehir ZATEN KİMSE KİMSENİN TAVSİYESİNE UYMAK ZORUNDA DEĞİL .DR LARIMIZ DETAYLI BİLGİ VERİYOR GİDİNCE. BU BÖLÜMDEKİ HERKESİ ÇOK SEVİYORUM .KADER ARKADAŞLARIMIN HEPSİNE SAĞLIK DİLİYORUM.opuyorumnanaktan a.s.
ben de burcin ve sidelya ya katılıyorum... ki şu cervarix olayı şahsen benim kafamı çok karıştırdı...ben başından beri gardasili düşünüyodum ama kafam bi ara gitti geldi... neyse ben gardasil olucam kararımı bu yönde verdim...
kesin konuşmamak en doğrusu... bu meretle ilgili kesin bişi yok... bakın ben bu işte isim yapmış bi hocaya gittim... hoca yenileme riski olduğunu söyledi bu bi gerçek... bir ara konu siğillere geldi ve hoca koter krio ile ilgili de çok enteresan bişi dedi. her siğil yakılmaz dedi... kimisini yakar kimisini krio kimisini alırsın dedi... işte koter yapılıp çoğalmasının krio ile azalmasının nedeni de burda yatıyor sanırım hocanın dediğinden yola çıkıyorum tabiki.. yani sende krio onda koter ben de başka bişi ie yarıyo... siğile virüse bağlı kesin bişi yok bu merette... sana yarayan bana yaramaz... sen 3 krio yaparsın ben 5 anca geçer...
bu hpv ile savaşta bünye önemli... hoca da bunu söyledi... kişinin bünyasi bağışıklık sistemi önemli dedi.. neyse umarım anlatabilmişimdir ben de...
herkesin kafasını karıştırmamak lazım... önemli olan inancımızı, gücümüzü yüksek tutmak... kafa karıştırıp evhamlarımızı arttırmak değil...
canım ben mesajımda senin için hiç bişey söylemedim ki..
şimdi dönüp tekrar baktım sidelyaya cevap yazmışım ve tek bir yerde helincim sen de şöyle demişsin deme lütfen dememişim..sadece daha evvel okuduğum bazı yazılarda uzman olmadan kesin bilgi verilmesini yanlış ve kafa karıştırıcı bulduğumu belirterek olduğum aşıyı ve eşimin de olduğunu söylemişim..
lütfen üzerine alınıp kırılma..çünkü ben tek tek geçmişi okumadım sadece sidelya ya cevap yazdım ama senin de kesin söylediğin şeyler olmuşsa ve bundan dolayı üzerine alınmışsan lütfen kesin doğru olduğuna inanmadığın şeylerden "kesin böyledir" diye bahsetme..herkesin iyi-kötü bir doktoru var ve hasta doktor ilişkisi malum çok önemli..bırak herkes kendi doktoruna inansın ve inşallah şifa bulsun tez zamanda..
ama yanlış anlamazsan eğer birşey öğrenmek istiyorum..
siğillerinin 9 aydır olmadığını yazmışsın ve her hafta doktora gidiyorum diye de belirtmişsin..mesleğinle de alakası yok sanırım sağlık sektörüyle değil güzel sanatlarla ilgili bir mesleğin var..durum böyleyken neden her hafta doktora gidiyorsun?sadece merak ettiklerini sormak,bilgilenmek,bir nevi sohbet etmek için mi?lütfen yanlış anlama ama çok ilgimi çekti ve merak ettim..
tabı ultrasan probları gonderıyorm hastanelere cunkuu yanı kadın dogumcuların kullanmıs oldu ultrason cıhazları gırtlaık fılmı rahım fılmı ya da bebeklerıne baktıkları aletlerı kadın dogumculara hastanelere gonderıyorm ısım bu ....
gusel sanatlardayım :lepi: ama kısmet ıste ne dersın ŞenizŞenizŞenizŞeniz