Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kıslaaaar a.s.
2010 Hepimiz için SAĞLIKLI günler getirsin inşallaahh...
Bu gece naaapcesss :teytey::teytey: böleee böleee göbek atces dans etces :dance::dance:

Herkese ıyi seneleeeeer :nazar:

sağol helincim iyi gibi zaten ufacı bi kabartı görsem hemen ilaç sürüyorum(siğil yada değil) naparsın korku belasına.aşı olduk kızımla beraber.
işler çok yoğun sitres oldum yine allah korusun.:Saruboceq:[/QUO

KZIINLA BIRLIKTE ASI OLMANA COK COK COK SEWINDIM.....WITAMIN AL BITANEM...... OLDUMU

WALLA BEN BOSWERDM WITAMINIMI ALIYORM COK SUKUR CIKMIOOO HAYIRLISIS CIKARSADA ALLAHIN TAKTIRI DERIM ( KENDIME IYI BAKIOM KISACA WITAMIN BALIK YAG YESILLIK YIYORM BOL BOL ):lepi:

Arkadaşlar hepinize mutlu sağlıklı seneler diliyorum öncelikle...
Helincim, bazı aşı hakkındaki yazılarında okudum, çok kesin konuşuyorsun güzelim. Ve bu da aşıyı olacak kişilerin kafasının karışmasına sebep oluyor. Mesela gardasil aşı olacaklar, sen " virüsü kapanlarda gardasilin etkisi olmayacagını" söylediğin için muallakta kalıyorlar.. Kesin konuşma canım. ıki aşınında etkisi belli, Her iki aşıda da kanser yapıcı yani 16-18 tiplerini kapmış bile olsan illaki bir etkisi oluyor. Ha gardasilde ise, 6-11 tiplerine karşı siğillerin çıkmasını bile engellediği yolunda etkisinden bahsediliyor. Yani her iki aşıda emin ol hem kansere hemde lezyonlara etkili canım.
Ben yüksek riskli tipini taşıyorum fakat doktorum gardasil ol dedi... Kesinlikle etki değil tercih meselesi bu..... Hem kişi hemde doktorla alakalı bir şey... Bazı doktorlar ne olursa olsun virüsü kaptıysan hiç bir aşıyı olma etkisi olmaz diyor... Ne alaka... Bu virüsün yüzlerce tipi var. Mantık alıyormu böyle birşey... ama söylüyorlar işte...

Arkadaşlar, ister virüsü kapın ister kapmayın, ister yüksek riskli tip olsun ister olmasın, aşı seçimi konusunu doktorunuzla konuşun ve tercihinizi öyle yapın... Tercih elbetteki bir taraftan olacak ama seçim yapılmamış aşıyıda tü kaka ilan etmek biraz garip oluyor değil mi... Her iki aşınında virüsü kapmış olsanız bile kanser yapıcı hücresel değişikliklerde etkisi vardır. Heleki smear testleriniz temiz çıkıyorsa... Kesinlikle psikolojik etkisininde oldugunu düşünüyorum ben. Çok şükür diyorsunuz, aşıyıda oldum kurtuldum artık diyorsunuz, böyle bir düşünce oluşuyor insanın kafasında... En azından bende öyle oldu. Aylardır rahatım çok şükür... Sağlıkla kalın arkadaşlar...

ya hanımlar aynı dert bendede var. ooooff bir kaşıntıyla başladı.3 aydır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi desem yeridir.yasemin yalçının şuayip tiplemesi gibi elim oramda dolaştım durdum.dr. kremde vermedi oofff.şimdi bu hafta yakılıcak ama ya bir daha çıkarsa.2 yı önce gözle görünmeyen minicik bişi çıktı et beni gibi meğer kuluçka dönemiymiş.o et beni sandığım şey müthiş büyüdü 1 günde.kkorkuyorumda doğumda sandalye korkusu aldı bende :gitme: hastaneden kaçmazsam iyidir. bide yaptıran arkadaşlara soruyorum yakıldıktan sonra acı oluyomu.ay herkese geçmiş olsun bende kurtulurum inşallah.yakmak işe yarar umarım :sinifsinif:

Helincim, bazı aşı hakkındaki yazılarında okudum, çok kesin konuşuyorsun güzelim. Ve bu da aşıyı olacak kişilerin kafasının karışmasına sebep oluyor. Mesela gardasil aşı olacaklar, sen " virüsü kapanlarda gardasilin etkisi olmayacagını" söylediğin için muallakta kalıyorlar.. Kesin konuşma canım. İki aşınında etkisi belli, Her iki aşıda da kanser yapıcı yani 16-18 tiplerini kapmış bile olsan illaki bir etkisi oluyor. Ha gardasilde ise, 6-11 tiplerine karşı siğillerin çıkmasını bile engellediği yolunda etkisinden bahsediliyor. Yani her iki aşıda emin ol hem kansere hemde lezyonlara etkili canım.
Ben yüksek riskli tipini taşıyorum fakat doktorum gardasil ol dedi... Kesinlikle etki değil tercih meselesi bu..... Hem kişi hemde doktorla alakalı bir şey... Bazı doktorlar ne olursa olsun virüsü kaptıysan hiç bir aşıyı olma etkisi olmaz diyor... Ne alaka... Bu virüsün yüzlerce tipi var. Mantık alıyormu böyle birşey... ama söylüyorlar işte...

Arkadaşlar, ister virüsü kapın ister kapmayın, ister yüksek riskli tip olsun ister olmasın, aşı seçimi konusunu doktorunuzla konuşun ve tercihinizi öyle yapın... Tercih elbetteki bir taraftan olacak ama seçim yapılmamış aşıyıda tü kaka ilan etmek biraz garip oluyor değil mi... Her iki aşınında virüsü kapmış olsanız bile kanser yapıcı hücresel değişikliklerde etkisi vardır. Heleki smear testleriniz temiz çıkıyorsa... Kesinlikle psikolojik etkisininde oldugunu düşünüyorum ben. Çok şükür diyorsunuz, aşıyıda oldum kurtuldum artık diyorsunuz, böyle bir düşünce oluşuyor insanın kafasında... En azından bende öyle oldu. Aylardır rahatım çok şükür... Sağlıkla kalın arkadaşlar...

canım ben bir kaç defa yazdım buraya ama sık sık gelmediğim için sanırım çok da ciddiye alınmadı..
ama senin değindiğin mesele benim de dikkatimi çekti..ben uzmanlık alanımız olmayan hususlarda net bir tavırla konuşmamamız gerektiğine inanıyorum..ama deneyimleri ya da doktorlarımızın söylemlerini paylaşmak ayrı bir mevzu tabiki..
ben uzun bir süre mücadele ettim bu illetle ve bir zaman sonra varlıklarına alıştım sanırım malesef..kaç sefer yakıldı, kaç sefer donduruldu sayısını bile bilmiyorum..cerrahi müdahaleler, biyopsiler de cabası..benimkiler iyice çoğalıp içerde rahmimin üzerinde bile çıkmıştı..bu kanser yaptığı düşünülen tipler gözükmedi bende fakat düşük risk grubunda olduğum sonucuna varıldı..düşük de olsa risk risktir, kanser hafife alınacak bişey değil sonuçta..doktorum rahmini almamız gerekebilir hemen bir çocuk yap dedi bana, ama o da ne bu sefer de 1 seneye yakın korunmasız ilişki sonucu hamile kalamadım bir türlü ve bu stresle arttı siğillerim yine..son zamanlarda hep dondurma yöntemini denedik (ki bu konuda da yok yaktırma daha etkiliymiş, yok dondurma bir işe yaramıyormuş gibi bir çok yazı okudum burada..oysa yakıldıkça artan siğillerim donduruldukça azalmaya başladılar..sanıyorum bünyeyle alakalı bişey bu..ayrıca doktorum virüslerin soğuğa karşı direncinin sıcağa karşı olduğundan daha düşük olduğundan söz etmişti..ve şunu da eklemeliyim ki yakıldığında yürüyemedim,oturamadım,tuvalete çıkamadım çok korkunç geçti iyileşme dönemim fakat dondurma işleminde klinikten çıkıp şehir dışına çıktım..çok daha konforlu bir işlem bence..tabiki bu tercih meselesi tamamen..benim deneyimlerim bu yöndeydi..!!) neyse sonunda hamile kaldım çok şükür hem de çok büyük bir sürprizle ikiz bekliyorum..hamileliğimde de çıktı zaman zaman siğiller dondurduk hep şuan 2 tane var sanıyorum yine fakat doktorum doğuma kadar bekleyebileceğimizi doğum sırasında ya da sonrasında halledebileceğimizi söyledi..benim hikayem inan KISACA böyle..detaylı anlatsam sayfalar yetmez yıllardır çektiğimi anlatmaya..fakat artık varlıkları beni rahatsız etmemeye başladı..bu sivilce çıkınca sıkmak gibi bişey oldu benim için..çıkınca doktora koşuyorum hemen ve gereken yapılıyor..son derece dikkat etmeme rağmen arada 1-2 tane çıkıyor yapılacak pek bişey yok sanırım şuan..
yalnız doktorum bir keresinde bu tip virüslere vücudun 2 ila 5 yılda bağışıklık kazanabildiğinden bahsetmişti..umarım o süreç daha büyük hasarlar almadan geçer ve hakkaten yok olup giderler bir gün..
aşı meselesine gelince, ben de GARDASİL oldum ve çok inandım olduğum aşıya..bu olay inanç ve psikoloji meselesiyse eğer ki öyle biliyoruz ben olduğum aşıya sonuna kadar inanıyorum..hatta şöyle söyliyim ki aşının 3 dozunu da benimle beraber eşim de oldu..erkeklerin bu aşıyı olabileceği malesef ülkemizde yaygın bir şekilde bilinmiyor..hatta 2. dozu olacağı zaman eşimle onlarca yer gezdik yapamayız dediler..bu kadara kadar yani..bunu da bir dip not olarak eklemek istedim..
inanın bu konuda oldukça deneyim sahibi oldum..yapabileceğim birşey olursa her an yardıma ve paylaşıma hazırım..
sevgiler..

ya hanımlar aynı dert bendede var. ooooff bir kaşıntıyla başladı.3 aydır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi desem yeridir.yasemin yalçının şuayip tiplemesi gibi elim oramda dolaştım durdum.dr. kremde vermedi oofff.şimdi bu hafta yakılıcak ama ya bir daha çıkarsa.2 yı önce gözle görünmeyen minicik bişi çıktı et beni gibi meğer kuluçka dönemiymiş.o et beni sandığım şey müthiş büyüdü 1 günde.kkorkuyorumda doğumda sandalye korkusu aldı bende :gitme: hastaneden kaçmazsam iyidir. bide yaptıran arkadaşlara soruyorum yakıldıktan sonra acı oluyomu.ay herkese geçmiş olsun bende kurtulurum inşallah.yakmak işe yarar umarım :sinifsinif:

krem saten ılk asamada etkılı oluyorr.yakılması daha ıyı emın ol janım benım bı daha cıkmaması ıcın wıtamın al .. yesıllık yee .yakıldıktan sonra gunde bı bardak taze meywe yada portakal suyu ıcmeyı alıskanlık halıne getıır .DAHA SONRADA AŞINI OL.....İNAN:eek:

Helincim, bazı aşı hakkındaki yazılarında okudum, çok kesin konuşuyorsun güzelim. Ve bu da aşıyı olacak kişilerin kafasının karışmasına sebep oluyor. Mesela gardasil aşı olacaklar, sen " virüsü kapanlarda gardasilin etkisi olmayacagını" söylediğin için muallakta kalıyorlar.. Kesin konuşma canım. İki aşınında etkisi belli, Her iki aşıda da kanser yapıcı yani 16-18 tiplerini kapmış bile olsan illaki bir etkisi oluyor. Ha gardasilde ise, 6-11 tiplerine karşı siğillerin çıkmasını bile engellediği yolunda etkisinden bahsediliyor. Yani her iki aşıda emin ol hem kansere hemde lezyonlara etkili canım.

EVET TABIKI HAKLISIN SENDE ......:sinifsinif: BENIM DOKTORUM BANA GARDESIL YERINE YAZMIS OLDUM YAZIDA SOYLUYORM CERVILAXSIN SIGIL HPV TASIYAN BUNYEDE DAHA ETKILI OLDUNU SOYLEDI KALDIKI BEN ''''''''HSV VE HPV ''''''' AYNI ANDA OLDUMM.....AYRICAAAA ŞU Bİ GERCEKKK ...HER NE KADAR ŞUNU YENİLEMEK İSTİYORUM..... BIR KOTER VE DONDURMA IŞLEMI AYNI OLMAZZZ DONDURMA ISLEMI VE KOTERDE EMIN OLUN FARK WAR BUNU BILEREK SOYLUYORM ÇÜNKU BIRI 2 MM BIRI 3 MM DERI ALTINA INIYO BAZI DR ISIYI AZ TUTUO WE TEKRAR CIKIOYOR BU DURUMDA KOTER DONDURMAYA GORE DAHA ETKILI OLUYOR.... NEYSEEE KALDIKI IYI BILEN BI DOKTOR YAPARSA EĞER DONDURMA IŞLEMINI ETKILI OLUCANIDA SON YAZILARIMDAN BIRINDE SOLEDIM İŞE YARAMAZ DEMEDIMMMM BURCINCIM IŞE YARAMAZ YADA ETKILI OLMAZ DEMEMDIM ...... BENIM ARKADSIM 3 KEZ DONDURTDU... BEN BI KES YAKTIRDIM IKIMIZDEDE AYNI ZAMANDA 1 HAFTA ARAYLA OLDUK HPV BELKIDE DEDIN GBI BUNYEDEN BUNYE YE DEYISYOR ODA OLABILIRRR......

SONUÇ OLARAKK HERKES KENDINE GORE HAKLI OLDU BI GERCEK AMA BEN KENDI YASADIM SEYLERI ANNITIYORM BURCINCIM DR WERDI BILGILERIMI PAYLAŞIYORM ÇUNKU HER HAFTA DR GIDIYORM HER GITTIMDE BISI SORUYORM BAZEN BURDAKI ARKADSLARIN SORUNLARINI DOKTORUMA ILETIYORM YANI BİŞİLER YAPMAYA ÇALISIYORM WS WS WS .... ((( AMA BISI unuttum tabı 120 uzerı hpv tıpı war oda bı gercek haklısın sıdelya)))) :eek:

1. ILK ZAMANLAR INACCA COK INANIYORDUM AMA SIMDI DE EEHHH ISTE INANIYORM kaydirigubbakcemile5

2. AMA SU BI GERCEK BEN COK IYI BESLENIYORM 9 AYDIR DA CIKMIYORSAA
BALIK YAG KAPSULUMU ICIYORM
MEYWEMI YIYORM BOL BOL GUNLUK
TAZE ICMEYE CALISSAMDA IMKANIM OLMUYO mafoldumben MEYWE SUYUMU ICIOYORM
DOKTORUMUN ISTEGI VE MADDI DURUMUM COK SUKUR IYI OLDU ICIN AŞIMI OLDUM
BIDEE KOTER SONRASI DOKTORUM BANA SOLEMIS OLDU BITKI KARISIMIMI ICTIM FECI ISE YARADI sırnaşık şeysırnaşık şey(cıwan percemı,ada cayı,defne,papatya)

opuyrum arkadslarım

ben de burcin ve sidelya ya katılıyorum... ki şu cervarix olayı şahsen benim kafamı çok karıştırdı...ben başından beri gardasili düşünüyodum ama kafam bi ara gitti geldi... neyse ben gardasil olucam kararımı bu yönde verdim...
kesin konuşmamak en doğrusu... bu meretle ilgili kesin bişi yok... bakın ben bu işte isim yapmış bi hocaya gittim... hoca yenileme riski olduğunu söyledi bu bi gerçek... bir ara konu siğillere geldi ve hoca koter krio ile ilgili de çok enteresan bişi dedi. her siğil yakılmaz dedi... kimisini yakar kimisini krio kimisini alırsın dedi... işte koter yapılıp çoğalmasının krio ile azalmasının nedeni de burda yatıyor sanırım hocanın dediğinden yola çıkıyorum tabiki.. yani sende krio onda koter ben de başka bişi ie yarıyo... siğile virüse bağlı kesin bişi yok bu merette... sana yarayan bana yaramaz... sen 3 krio yaparsın ben 5 anca geçer...
bu hpv ile savaşta bünye önemli... hoca da bunu söyledi... kişinin bünyasi bağışıklık sistemi önemli dedi.. neyse umarım anlatabilmişimdir ben de...
herkesin kafasını karıştırmamak lazım... önemli olan inancımızı, gücümüzü yüksek tutmak... kafa karıştırıp evhamlarımızı arttırmak değil...

EVET TABIKI HAKLISIN SENDE ......:sinifsinif: BENIM DOKTORUM BANA GARDESIL YERINE YAZMIS OLDUM YAZIDA SOYLUYORM CERVILAXSIN SIGIL HPV TASIYAN BUNYEDE DAHA ETKILI OLDUNU SOYLEDI KALDIKI BEN ''''''''HSV VE HPV ''''''' AYNI ANDA OLDUMM.....AYRICAAAA ŞU Bı GERCEKKK ...HER NE KADAR ŞUNU YENıLEMEK ıSTıYORUM..... BIR KOTER VE DONDURMA IŞLEMI AYNI OLMAZZZ DONDURMA ISLEMI VE KOTERDE EMIN OLUN FARK WAR BUNU BILEREK SOYLUYORM ÇÜNKU BIRI 2 MM BIRI 3 MM DERI ALTINA INIYO BAZI DR ISIYI AZ TUTUO WE TEKRAR CIKIOYOR BU DURUMDA KOTER DONDURMAYA GORE DAHA ETKILI OLUYOR.... NEYSEEE KALDIKI IYI BILEN BI DOKTOR YAPARSA EĞER DONDURMA IŞLEMINI ETKILI OLUCANIDA SON YAZILARIMDAN BIRINDE SOLEDIM ıŞE YARAMAZ DEMEDIMMMM BURCINCIM IŞE YARAMAZ YADA ETKILI OLMAZ DEMEMDIM ...... BENIM ARKADSIM 3 KEZ DONDURTDU... BEN BI KES YAKTIRDIM IKIMIZDEDE AYNI ZAMANDA 1 HAFTA ARAYLA OLDUK HPV BELKIDE DEDIN GBI BUNYEDEN BUNYE YE DEYISYOR ODA OLABILIRRR......

SONUÇ OLARAKK HERKES KENDINE GORE HAKLI OLDU BI GERCEK AMA BEN KENDI YASADIM SEYLERI ANNITIYORM BURCINCIM DR WERDI BILGILERIMI PAYLAŞIYORM ÇUNKU HER HAFTA DR GIDIYORM HER GITTIMDE BISI SORUYORM BAZEN BURDAKI ARKADSLARIN SORUNLARINI DOKTORUMA ILETIYORM YANI BıŞıLER YAPMAYA ÇALISIYORM WS WS WS .... ((( AMA BISI unuttum tabı 120 uzerı hpv tıpı war oda bı gercek haklısın sıdelya)))) :eek:

1. ILK ZAMANLAR INACCA COK INANIYORDUM AMA SIMDI DE EEHHH ISTE INANIYORM kaydirigubbakcemile5

2. AMA SU BI GERCEK BEN COK IYI BESLENIYORM 9 AYDIR DA CIKMIYORSAA
BALIK YAG KAPSULUMU ICIYORM
MEYWEMI YIYORM BOL BOL GUNLUK
TAZE ICMEYE CALISSAMDA IMKANIM OLMUYO mafoldumben MEYWE SUYUMU ICIOYORM
DOKTORUMUN ISTEGI VE MADDI DURUMUM COK SUKUR IYI OLDU ICIN AŞIMI OLDUM
BIDEE KOTER SONRASI DOKTORUM BANA SOLEMIS OLDU BITKI KARISIMIMI ICTIM FECI ISE YARADI sırnaşık şeysırnaşık şey(cıwan percemı,ada cayı,defne,papatya)

opuyrum arkadslarım

canım ben mesajımda senin için hiç bişey söylemedim ki..
şimdi dönüp tekrar baktım sidelyaya cevap yazmışım ve tek bir yerde helincim sen de şöyle demişsin deme lütfen dememişim..sadece daha evvel okuduğum bazı yazılarda uzman olmadan kesin bilgi verilmesini yanlış ve kafa karıştırıcı bulduğumu belirterek olduğum aşıyı ve eşimin de olduğunu söylemişim..
lütfen üzerine alınıp kırılma..çünkü ben tek tek geçmişi okumadım sadece sidelya ya cevap yazdım ama senin de kesin söylediğin şeyler olmuşsa ve bundan dolayı üzerine alınmışsan lütfen kesin doğru olduğuna inanmadığın şeylerden "kesin böyledir" diye bahsetme..herkesin iyi-kötü bir doktoru var ve hasta doktor ilişkisi malum çok önemli..bırak herkes kendi doktoruna inansın ve inşallah şifa bulsun tez zamanda..
ama yanlış anlamazsan eğer birşey öğrenmek istiyorum..
siğillerinin 9 aydır olmadığını yazmışsın ve her hafta doktora gidiyorum diye de belirtmişsin..mesleğinle de alakası yok sanırım sağlık sektörüyle değil güzel sanatlarla ilgili bir mesleğin var..durum böyleyken neden her hafta doktora gidiyorsun?sadece merak ettiklerini sormak,bilgilenmek,bir nevi sohbet etmek için mi?lütfen yanlış anlama ama çok ilgimi çekti ve merak ettim..

Son düzenleme:
vereliniortak BENSİĞİLLERİMLE TANIŞTIĞIMDA BU KULÜBÜ BİLMİYORDUM. NETTE ARAŞTIRIRKEN BUSİTE ÇIKTI. BU BÖLÜM SAYESİNDE ÇOK RAHATLADIM. ÖNCE SADECE BENDE OLUP, BAŞKA KİMSENİN
BİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM. BURDA BENİM GİBİ BİRSÜRÜ KADIN HATTA KIZLA TANIŞTIM.ÖYLE YADA BÖYLE İNSANLAR İYİLİK OLSUN DİYE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYOR. YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARI ÜZMEYELİM LÜTFEN.:1no2:HEPİMİZ ZATEN KÖTÜ GÜNLER GEÇİRİYORUZ BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYELİM.EGER BU SİTEYİ BULMASAM BEN FARKLI DURUMDA OLABİLİRDİM.akannehir ZATEN KİMSE KİMSENİN TAVSİYESİNE UYMAK ZORUNDA DEĞİL .DR LARIMIZ DETAYLI BİLGİ VERİYOR GİDİNCE. BU BÖLÜMDEKİ HERKESİ ÇOK SEVİYORUM .KADER ARKADAŞLARIMIN HEPSİNE SAĞLIK DİLİYORUM.opuyorumnanaktan a.s.

vereliniortak BENSİĞİLLERİMLE TANIŞTIĞIMDA BU KULÜBÜ BİLMİYORDUM. NETTE ARAŞTIRIRKEN BUSİTE ÇIKTI. BU BÖLÜM SAYESİNDE ÇOK RAHATLADIM. ÖNCE SADECE BENDE OLUP, BAŞKA KİMSENİN
BİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM. BURDA BENİM GİBİ BİRSÜRÜ KADIN HATTA KIZLA TANIŞTIM.ÖYLE YADA BÖYLE İNSANLAR İYİLİK OLSUN DİYE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYOR. YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARI ÜZMEYELİM LÜTFEN.:1no2:HEPİMİZ ZATEN KÖTÜ GÜNLER GEÇİRİYORUZ BİRBİRİMİZİ İNCİTMEYELİM.EGER BU SİTEYİ BULMASAM BEN FARKLI DURUMDA OLABİLİRDİM.akannehir ZATEN KİMSE KİMSENİN TAVSİYESİNE UYMAK ZORUNDA DEĞİL .DR LARIMIZ DETAYLI BİLGİ VERİYOR GİDİNCE. BU BÖLÜMDEKİ HERKESİ ÇOK SEVİYORUM .KADER ARKADAŞLARIMIN HEPSİNE SAĞLIK DİLİYORUM.opuyorumnanaktan a.s.

hepimiz bu ve benzeri yerleri bulduğumuz için çok mutluyuz bu bi gerçek... ayrıca ben şu ana kadar kimseyi kıracak üzecek bişiler söylenildiğini düşünmüyorum.:umursamaz: aksine kimse üzülmesin diye doğru uyarılar yapılmış...alkisalkisalkis ki zaten üzülen kırılan birini de görmedim...sengözlerimebaksanab orta yol da bulunmuş zaten ...:dance:
Bazı şeyleri dogma haline getirmemek lazım :eek:lmaz:... bu tarz şeyler faydadan çok zarara neden oluyor... :eek:lmaz::eek:lmaz::eek:lmaz:

ben de burcin ve sidelya ya katılıyorum... ki şu cervarix olayı şahsen benim kafamı çok karıştırdı...ben başından beri gardasili düşünüyodum ama kafam bi ara gitti geldi... neyse ben gardasil olucam kararımı bu yönde verdim...
kesin konuşmamak en doğrusu... bu meretle ilgili kesin bişi yok... bakın ben bu işte isim yapmış bi hocaya gittim... hoca yenileme riski olduğunu söyledi bu bi gerçek... bir ara konu siğillere geldi ve hoca koter krio ile ilgili de çok enteresan bişi dedi. her siğil yakılmaz dedi... kimisini yakar kimisini krio kimisini alırsın dedi... işte koter yapılıp çoğalmasının krio ile azalmasının nedeni de burda yatıyor sanırım hocanın dediğinden yola çıkıyorum tabiki.. yani sende krio onda koter ben de başka bişi ie yarıyo... siğile virüse bağlı kesin bişi yok bu merette... sana yarayan bana yaramaz... sen 3 krio yaparsın ben 5 anca geçer...
bu hpv ile savaşta bünye önemli... hoca da bunu söyledi... kişinin bünyasi bağışıklık sistemi önemli dedi.. neyse umarım anlatabilmişimdir ben de...
herkesin kafasını karıştırmamak lazım... önemli olan inancımızı, gücümüzü yüksek tutmak... kafa karıştırıp evhamlarımızı arttırmak değil...

benım de demek ıstedım bu wıtamın almak bunyeyı guclu tutmak grektıgı kıı satennnn

eskıden moral dıodm

ama sımdı wıtamın balık yag
aşı
yesıllık
tuzlu yaglı seylerın cok tuketılmemesı grektını soyluyrm

canım ben mesajımda senin için hiç bişey söylemedim ki..
şimdi dönüp tekrar baktım sidelyaya cevap yazmışım ve tek bir yerde helincim sen de şöyle demişsin deme lütfen dememişim..sadece daha evvel okuduğum bazı yazılarda uzman olmadan kesin bilgi verilmesini yanlış ve kafa karıştırıcı bulduğumu belirterek olduğum aşıyı ve eşimin de olduğunu söylemişim..
lütfen üzerine alınıp kırılma..çünkü ben tek tek geçmişi okumadım sadece sidelya ya cevap yazdım ama senin de kesin söylediğin şeyler olmuşsa ve bundan dolayı üzerine alınmışsan lütfen kesin doğru olduğuna inanmadığın şeylerden "kesin böyledir" diye bahsetme..herkesin iyi-kötü bir doktoru var ve hasta doktor ilişkisi malum çok önemli..bırak herkes kendi doktoruna inansın ve inşallah şifa bulsun tez zamanda..
ama yanlış anlamazsan eğer birşey öğrenmek istiyorum..
siğillerinin 9 aydır olmadığını yazmışsın ve her hafta doktora gidiyorum diye de belirtmişsin..mesleğinle de alakası yok sanırım sağlık sektörüyle değil güzel sanatlarla ilgili bir mesleğin var..durum böyleyken neden her hafta doktora gidiyorsun?sadece merak ettiklerini sormak,bilgilenmek,bir nevi sohbet etmek için mi?lütfen yanlış anlama ama çok ilgimi çekti ve merak ettim..

tabı ultrasan probları gonderıyorm hastanelere cunkuu yanı kadın dogumcuların kullanmıs oldu ultrason cıhazları gırtlaık fılmı rahım fılmı ya da bebeklerıne baktıkları aletlerı kadın dogumculara hastanelere gonderıyorm ısım bu ....
gusel sanatlardayım :lepi: ama kısmet ıste ne dersın ŞenizŞenizŞenizŞeniz

tabı ultrasan probları gonderıyorm hastanelere cunkuu yanı kadın dogumcuların kullanmıs oldu ultrason cıhazları gırtlaık fılmı rahım fılmı ya da bebeklerıne baktıkları aletlerı kadın dogumculara hastanelere gonderıyorm ısım bu ....
gusel sanatlardayım :lepi: ama kısmet ıste ne dersın ŞenizŞenizŞenizŞeniz

anladım canım..sağol..

vereliniortak

kimse üstüne alınmasın ben lafı ortaya söylüyorum.herkes sonuçta dr kontrolünde.
aynı dertten müzdaribiz, birbirimizi anlayalım.vereliniortak

arkadaşlar bir şey soracam.bu hpv smear testinde çıkıo mu benim test temiz çıkmıştı da merak ettim

selam arkadaşlar. 1-2 aydır üyeyim bu siteye yazmaktan çok okumakla vakit geçiriyorum o kadar geniş yararlı bilgiler varki :)
her neyse asıl meseleye gelicem.
smear testi için 16 ocak'a randevu olacaktım hem smear hem kontrol 1,5 yıldır evliyim ancak cesaretimi topladım (bu site sayesinde) . fakat yılbaşı öncesi minik kaşıntılarım oldu bu ctesi den beri beter oldu beni inanılmaz rahatsız etmeye başladı özellikle akşam bir başlıyor kaşınmaya kesip atasım geliyo orayı :sinifsinif: aynadan baktığım kadarıyla vajina girişi gibi dudak kısınlarına doğru kızarıklık var sanki pişik olmuş gibi elimi gezdirdiğimde kabarıklık hissediyorum ama burada yazılanlar gibi et beni gibi şeyler yok.
ama çok fena kaşınıyor eşime sordum onda bir kaşıntı yok zaten şu haliyle ilişkiye de giremiyoruz inanılmaz bana acı veriyor çünkü benneyaptımki

randevuyu erkene almak istiyorum ama perşembe günü adet olucam ctesiye adetli olucam :1no2: bu yüzden hastane işi bir sonraki ctesiye kalıyor ben 2 hafta daha nasıl dayanıcam bu kaşıntıya ilk defa karşılaşıyorum. temizliğime de çok dikkat ederim. düşünüyorum neden oldu diye evlendikten sonra daha uzak yere taşındım ağdacı mı falan değiştirmek zorunda kaldım aslında dikkat ediyorum kadın yatağın örtüsünü spatulayı her seferinde değiştiriyor temiz çalışıyor gibi geliyordu CADIARZU tuvaletten geçmiş olabilir diye düşünüyorum

benim yaşadığım şeyde siğil mi tam emin değilim ama kabarıklık var ve kaşınma ve yanma fazlasıyla var. ayın 16sına nasıl dayanıcam kara kara düşünüyorum. ha birde doktora giderken çok jiletlerim diyodum ama şimdi şu durumda jilet veya ağda nasıl olacak ki :KK43: oof zaten geriliyodum hepsi üst üste geldi :KK43:

amma uzun yazmışım çok dolmuşum demek :) şu sirkeyi denesem mi acaba işe yarar mı:uhm:

slm nunna ben de ilk başlarda kaşıntı olmuştu doktor truvazol (böle mi yazılıodu ne::)bi krem verdi ii geldi

slm nunna ben de ilk başlarda kaşıntı olmuştu doktor truvazol (böle mi yazılıodu ne::)bi krem verdi ii geldi

X