Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bu konularda çok yeniyim hiç bilmiyorum.. 3 ayda bir smear istedi. 1 sene sonra mi yapar tekrar hpv dna 'yı bilemedim. Bu süreçte kendine iyi bakmak şart galiba. Bağışıklığı yüksek tutmak gerek.
Evet özellikle propolis duydum.
Ciddi bir durum olsa smear temiz çıkar mıydı acaba? Siğil yüzünden korkuyorum smear temizdi diye rahatlıyorum karmakarışık duygularım

Evet özellikle propolis duydum.
Ciddi bir durum olsa smear temiz çıkar mıydı acaba? Siğil yüzünden korkuyorum smear temizdi diye rahatlıyorum karmakarışık duygularım
Bence rahat olmayı deneyin.
Smear temiz çıkmış.
Bazı kişiler smearda bir sorun görüldüğünde hpv dna testi yaptırıyor. Doktor kendisi talep ediyor. Siz kendi isteğinizle yaptırmışsınız. Inşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏

Bence rahat olmayı deneyin.
Smear temiz çıkmış.
Bazı kişiler smearda bir sorun görüldüğünde hpv dna testi yaptırıyor. Doktor kendisi talep ediyor. Siz kendi isteğinizle yaptırmışsınız. Inşallah güzel sonuçlar alırsınız 🙏
İnşallah ikimiz de güzel sonuçlar alırız beklemek belirsizlik zor hele de böyle bir konuda.
Ben de tam tersini duydum smear temiz çıksa bile asıl sonuç hpv testinde belli oluyormuş ama yine de sonuç çok çok ağır olsaydı smearde de bir şeyler çıkardı diye düşünüyorum of çok uzattım 🙈

İnşallah ikimiz de güzel sonuçlar alırız beklemek belirsizlik zor hele de böyle bir konuda.
Ben de tam tersini duydum smear temiz çıksa bile asıl sonuç hpv testinde belli oluyormuş ama yine de sonuç çok çok ağır olsaydı smearde de bir şeyler çıkardı diye düşünüyorum of çok uzattım 🙈
Siz içinizi ferah tutun. Hiç değilse önleminizi alıp testi yaptırmışsınız. Tedavi ile herşey düzelir bende de umarım..

Kızlar benim smearler hep temiz geliyordu hpv pozitif geldi kolposkobi yaptırdım cin 1 geldi smear tek başına anlamlı değil artık malesef ki korkutmak için söylemiyorum sizi ama ihmal etmeyin diye diyorum evet bağışıklık çok önemli birde tip ne gelirse geldin lütfen mutlaka aşı olun negatife dönmenize gerek yok pozitifken aşı olabiliyorsunuz hatta benim doktorum faydası olabileceğini bile söyledi gittiğim doktor hpv alnında emin olun ki uzman bir doktor hastalarının çoğu hpv hastası

Kızlar benim smearler hep temiz geliyordu hpv pozitif geldi kolposkobi yaptırdım cin 1 geldi smear tek başına anlamlı değil artık malesef ki korkutmak için söylemiyorum sizi ama ihmal etmeyin diye diyorum evet bağışıklık çok önemli birde tip ne gelirse geldin lütfen mutlaka aşı olun negatife dönmenize gerek yok pozitifken aşı olabiliyorsunuz hatta benim doktorum faydası olabileceğini bile söyledi gittiğim doktor hpv alnında emin olun ki uzman bir doktor hastalarının çoğu hpv hastası
Merhaba cin1 kolposkobi ile belli oluyor anladığım kadarıyla. Bana doktorum bunu yapmayacağını söyledi. 3 ayda bir smear dedi. Anlamış değilim. Ya da telefonda korkutmak istemedi. Evham yapmak ıstemiyorum.. tip45 yüksek riskli geldi bende.

Bazen smearde de çıkabiliyor ama kolposkobi daha ayrıntılı bir işlem olduğu için doktorum riski belirleme amacıyla yapalım dedi zaten bende yapılsın istedim açıkcası iyi ki de yaptırmışım çünkü smearler temiz geldi her zaman ama kolposkobi cin 1 geldi açıkcası beklemiyordum cin1 i smeare güveniyordum hep temiz geliyor diye

Merhaba gece hiç uyuyamadım. Sabah kalktıgımda vajina içinde acı kaşıntı olduğunu farkettim. Dünden beri kendimi dinliyorum. Psikolojik belirtiler mi yaşıyorum bilmiyorum. Hpv pozitif olduğumu öğrendiğimden beri bende siğil çıkacak diye tedirginim. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama başaramıyorum. Kabullenemiyorum sanırım. Çok eşli değilim bir şey değilim nasıl kaptım bu illeti sürekli kendimi suçluyorum. Tip45 olayını kafama çok takıyorum. Sigara içmemem lazım ama stresten onu da bırakamıyorum. Negatif kaç sene sonra olurum sizce ? Bende tip6/61/45 var.

Kabullenene kadar böyle oluyor canım bende çok sor zamanlar yaşadım ama geçiyor korkma ahcc kullanabilirsin canım gerçekten çok destek oluyor negatife dönmek için

Umarım, bakalım bekliyorum sonuç çıkınca buraya yazacağım.
Ben de tip45i bilmiyorum ama burada görebildiğim kadarıyla yüksek riskli sonuç görüp atlatan kişiler olmuştu. Aşı yaptırmak çok önemli ben sonuç ne çıkarsa çıksın aşı yaptıracağım.
Bakalım doktor ne diyecek size? Smear sonucu çıkınca yazar mısınız?
Merhaba smear sonucu temiz çıkmış. Hücre değişikliği yokmuş.

Çok sevindim çok geçmiş olsun
Doktor ne dedi? Nasıl bir yol izlenecek?
3 ayda bir smear vereceğim. Başka bir şey yapmana gerek yok dedi. Içim hiç rahat değil. Yani ben sadece smear verseydim hpv pozitif olduğumu öğrenemeyecektim.

3 gibi gideceğim doktorun yanına. Konuşacağım vitamin vs. Ne kullanmam gerek diye. Insanın başına korktuğu geliyormuş. Ben böyle hastalıklardan çok korkardım başıma geldi. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Siz lütfen benim gibi kafaniza çok takmayın sadece sonucu bekleyin. Inşallah güzel sonuçlar elde edersiniz

3 ayda bir smear vereceğim. Başka bir şey yapmana gerek yok dedi. Içim hiç rahat değil. Yani ben sadece smear verseydim hpv pozitif olduğumu öğrenemeyecektim.

3 gibi gideceğim doktorun yanına. Konuşacağım vitamin vs. Ne kullanmam gerek diye. Insanın başına korktuğu geliyormuş. Ben böyle hastalıklardan çok korkardım başıma geldi. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Siz lütfen benim gibi kafaniza çok takmayın sadece sonucu bekleyin. Inşallah güzel sonuçlar elde edersiniz
İşte ben aynen 6 ay önce smear verdim temiz. Tamam dedim işin peşini bırakıcam. Aylarca içim içimi yedi en sonunda iki hafta önce testi yaptırdım haaaala çıkmadı sonuç.

Ben doktoruna güven derim. Bildiğim kadarıyla hpv'nin net bir tedavisi yok. Bağışıklığı güçlendirip sık sık test yaptırıcaz. Milyonlarca kadın vücudunda hpv olduğunu bilmeden yaşayıp atlatıyor.

İşte ben aynen 6 ay önce smear verdim temiz. Tamam dedim işin peşini bırakıcam. Aylarca içim içimi yedi en sonunda iki hafta önce testi yaptırdım haaaala çıkmadı sonuç.

Ben doktoruna güven derim. Bildiğim kadarıyla hpv'nin net bir tedavisi yok. Bağışıklığı güçlendirip sık sık test yaptırıcaz. Milyonlarca kadın vücudunda hpv olduğunu bilmeden yaşayıp atlatıyor.
Ben kabullenemiyorum sanırım sorun orada. Haklısınız evet çoğu kadın bilmiyor bile bu virüsü taşıdığını. Umarım bu hastalığa yakalananlar en kısa sürede negatifi görür.

Ben kabullenemiyorum sanırım sorun orada. Haklısınız evet çoğu kadın bilmiyor bile bu virüsü taşıdığını. Umarım bu hastalığa yakalananlar en kısa sürede negatifi görür.
Umarım. Bakalım benim doktorum ne diyecek? Ben de özelde yaptırdım niye hala çıkmadı sonuç off
Ben de sorayım aşıyı. Eğer yaptırmak istiyorsa yaptıralım bence

Umarım. Bakalım benim doktorum ne diyecek? Ben de özelde yaptırdım niye hala çıkmadı sonuç off
Ben de sorayım aşıyı. Eğer yaptırmak istiyorsa yaptıralım bence
Bana aşıyla ilgili hicbir şey demedi zaten yüksek risk var dedi. Olmasa düşünebilirdik dedi. Olmazsa 3 ay sonra gittiğimde sorayım tekrar

Bana aşıyla ilgili hicbir şey demedi zaten yüksek risk var dedi. Olmasa düşünebilirdik dedi. Olmazsa 3 ay sonra gittiğimde sorayım tekrar
Ben de sonucu aldım şimdi doktora göstermek için bekliyorum.
Hpv 39 ve hpv 42 çıktı.
39 olan yüksek riskmiş

X