Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba canım merak ettim siğiller tekrarladı mı benim makatımda ve genital bölgemde siğiller var siğil yapanlar iyi huylu kanser yapmaz diyorlar o yönden biraz rahatım ama doktora gittim göz ucuyla bakıp siğil olmuşsun dedi il 33 verdi ya kendin veya bir yakının sursun olmadı ben süreyim dedi ne bir test aldı ne de birşey sanırım çok ciddi görünmediği için ben suremedim il 33 u korktum çok acitirmis benim siğillerim çok çıkık değil neredeyse deriye yapışık ayın 8 ine gün aldım yaktırvam ne yapmalıyım

Canım iyi akşamlar siğillerin nasıldı acaba benim makat ve az da genital bölgede var yaktırcam galiba doktorun ne söyledi ben ilk gittiğimde göz ucuyla bir ışıkla bakıp siğil olmuşsun dedi benim pek içime sinmedi tekrar gün aldım yaktırcam galiba aldara iyi geliyor mu bu arada kendimi tek sanıyordum sayımız pek çokmus çok şükür kanser gibi ciddi birşey de okumadım Allah cümle hastalarımıza şifa versin
bu aralar çok mutluyum arkadaşlar siğilleri 2.defa yaktırcamı söylemiştim ya 1.seanstan sonra krem kullanmaya başlamıştım etkisini gösterdi hiç siğilim kalmadı kuruttu hepsini şükürler olsun inş bir daha çıkmaz

Maalesef arkadaşlar o siğillerden (kondilom) bende de .Tesadüfen onların siğil olduğunu öğrendim.Dr um verutrol verdi asitli bir ilaç.Kullan geçmez ise lazer yaparız dedi.Ama uygulaması çok zor.Çok dikkatli kullanmak lazım ve sadece siğillerin üzerine sürmek gerekiyor.Aksi taktirde yakıyor.10 gündür kullanıyorum küçüldü ve azaldı.Bir süre daha deneyeceğim geçmez ise yaktırmayı düşünüyorum.Lazer tedavisinin fiyatı hakkında bir fikri olan varmı nekadra yapılıyor.
Bana da il 33 verdi ama çok acıtıyor sanırım yaktırıcam çoğunluk makatımda ve çok zor bir durum bugün ilk defa il 33 sürdüm o da 8 ine gün aldım gidene kadar ilerlemesin diye inşallah geçer yaşım çok küçük anne olmak en büyük hayalim Allah im sen herkese yardım et

az once doktordan gelmıs bırı olarak basıma gelenlerı anlatıyım .arkadaslar bundan bır yıl once makata dogru olan kısımda kucuk et benler cıkmaya basladı korkumdan doktora gıtmedım cogaldılar derken bıgun gıttım yakılması lazım dedı.bunun uzerıne gunlerce arastırdım aramadıgım gıtmedıgım doktor kalmadı hepsının dedıgı sey aynıydı bu hpv denılen yanı kondılom adı altında sıgıl ve vucuda bırkere gırdımı bırdaha asla gıtmıyor ama bazı ınsanlarda sıgıl olarak bırdaha tekrar etmıyor bazılarında ıse dsgıller sureklı tekrarlıyor denemedıgım hıc bırsey kalmadı ınanın 1 kere nakozla amelyat oldum 6 kerede anastezı yontemı ıle yaktılar yakıldıkdan sonra asıt ıceren pofıdılın var onu uyguladı doktorum ama evde kendımın uygulamasını ıstemedı cok etkılı bı okadar tehlıkelı bır ılac o yuzden arkadaşlarım ıhmal etmek ıyı bır yonttem degıl ben de yaklasık 6 aydırda cıkmıyorsdu sımdı 3 aylık hamıleyım ve yıne cıktı okadar kotuyumkı okadar agladımkı anlatamam ama doktora gıttım hemen normal dogum yabamayacagımı aksı halde bebegede bulasacagını soyledı anestezı yabmadan lazerle yakıcakmıs nasıl dayanıcam bılmıyorum .cınsel ılıskıyle gecen bır hastalık esınızde erkeklerde genelde sıgıl olarak cıkmadıgından fark edemıyor olabılırız .o yuzden bu tur suphesı olan arkadaslar varsa hıc beklemeden gıdın .erken teşhıs herzaman ıyıdır .ben smear testlerımden tutun ılaclarıma kadar hıc ıhmal etmememe ragmen bu denlı hızlı cıkıyorlar ve malesefkı sık tekrarlaması rahım agzı kanserı yababılıyomus kendım ıcın dua edıyorum ve sızler ıcın de temennım bır an once kurtulmamız cunku ınsanın morelını cok bozuyor ozelıklede benım gıbı bırde 2 canlıysanız daha cok sey yazmak ısterdım ama morelım suanda bozuk umarım faydalı olabılırım sızlere ıyı gunler dılıyorum:a015:
Allah cümlemizin yardımcısı olsun kardeşim şimdi nasılsın

Nasil oldugunu bilmiyorum hala inanamiyorum.sunu soyleyeyim ilk ogrendigim zaman propolis aldim saglikli beslenmeye bsaladim ama bunlar cok kisa surdu yani devamini getirmedim.ama hayatim boyunca hic sigara icmedim.yani ben bagisikligi dusuk bi insanim hic atlatacagimi dusunmuyordum en enn onemilisi kabullendim kafama takmadim stres yapamdim cok sukur kurtuldum darisi hepinizin basina inslalah
Merhaba benim makatımda ve genital bölgemde var ayın sekizine gün aldım ilk doktor yakmak lazım dedi korktum kabul etmedim bir çözelti verdi sürdüm bugün epey can yaktı başka bir doktora gün aldım propolis iyi geliyor mu gerçekten çok korkuyorum siğil yapanlar iyi huylu kanser yapmaz diyorlar ama ne bileyim çok hassas bir konu bu arada herkese geçmiş olsun Allah şifa versin cümlemize

Merhaba benim makatımda ve genital bölgemde var ayın sekizine gün aldım ilk doktor yakmak lazım dedi korktum kabul etmedim bir çözelti verdi sürdüm bugün epey can yaktı başka bir doktora gün aldım propolis iyi geliyor mu gerçekten çok korkuyorum siğil yapanlar iyi huylu kanser yapmaz diyorlar ama ne bileyim çok hassas bir konu bu arada herkese geçmiş olsun Allah şifa versin cümlemize
Sizede gecmis olsun propolis kullanmakta fayda var bagisikligi guclendiriyor.evet sigil yapan tipler kanser yapmaz diyorlar.ama bana kalirsa sigilerinizi yakin kurtulun

Çok sağolun gerçekten googleye kalsa su an kanser olmuştum yemin ederim günlerdir düzenli uyuyamıyorum bile fark edeli 1.5 ay oldu 9 aydır evliyim pandemi falan randevu almak bile çok zor yaktırana kadar gıda takviyesi şart inşallah iyi gelir bütün mesajları okudum 2008 den bu yana kadar çok şükür kimsede kanser duymadım rabbim herkese şifa versin
Sizede gecmis olsun propolis kullanmakta fayda var bagisikligi guclendiriyor.evet sigil yapan tipler kanser yapmaz diyorlar.ama bana kalirsa sigilerinizi yakin kurtulun

Kızlar makatında siğil çıkan oldu mu ne gibi zorluklar yaşadınız

Bugün bir siğil bir kaç da minik parçacık düştü acaba iyileşiyorlar mı bilgisi olan var mı çözeltiden dolayı sızlayan yerler de var

İl 33 hakkinda bilgisi olan var mı ben siğillere uyguladım bir kaçı düştü ama makat çevremde ciddi yanıklar yaptı

KZİlar bu konu da en tevrubellielr burda oldugu icin buraya yazmak istedim sonuc bu kotu mu nolur gikir verin elim atagim bosaldi
AD89F542-0E52-4AEB-B8DB-7646F5C9B2B2.jpeg

Benim siğillerim var ama test yaptırmadım pandemi nedeniyle.Kendiliğinden dökülüp tekrarlıyo yaşayan var mı?

V

Bende cok saskinim. yani dediginiz gibide olabilir belki belki negatif olmusumdur daha once ama haberim yoktu hpv'.eden.umarim dediginiz gibi burdaki saglik ocagida tum tiplere bakiyordur.yoksa dusuk tiplerde cin 1 yapiyormus burdaki arkadaslar soyledi...........
V

Bende cok saskinim. yani dediginiz gibide olabilir belki belki negatif olmusumdur daha once ama haberim yoktu hpv'.eden.umarim dediginiz gibi burdaki saglik ocagida tum tiplere bakiyordur.yoksa dusuk tiplerde cin 1 yapiyormus burdaki arkadaslar soyledi...........
Bende sizin gibi çok şaşkınım. Seneler önce siğil vardı hpvnin varlığından bile haberim yoktu. Şimdi ben de sizin gibi negatifim. Sağlık ocağında yaptırmıstım. Nasıl negatif oldu bilmiyorum.

Arkadaşlar geçen gün akinti sebebiyle gittiğim doktor bana rahimagzinda yara var dedi. Fitil verdi smear aldi. İnternette türlu kötü şey yazıyor. Bu hpv illeti sebep olurmuş falan. 14 ünde çıkacak sonuç o zamana kadar yiyip bitireceğim kendimi.
Bende de sürekli akıntı ve rahim ağzı yarası oluyor bi doktora gidiyorum hayır yara yok diyor diğerine gidiyorum yara var kızarıklık var diyor. Bunun sebebi akıntılar mıdır? Daha önce hpv olmustum 6 yıl kadar oldu ama. Gecen sene hpv testi yaptırdım negatif geldi. Bu akıntılarım gecmek bilmiyor deliricem tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim. Yaraya işlem yaptırdınız mı?

Kızlar merhaba,

2019 Ekim ayında Cin2 sebebiyle leep olmuştum. Cerrahi sınırlar temiz gelmişti.
Operasyondan sonraki ilk smearim temiz gelmişti, ikincisini de bir kaç hafta önce verdim ve o da temiz geldi 🥰 Sizinle de paylaşmak istedim inşallah hepimizin tertemiz sonuçları çıkmaya devam eder 🧿

Kızlar merhaba,

2019 Ekim ayında Cin2 sebebiyle leep olmuştum. Cerrahi sınırlar temiz gelmişti.
Operasyondan sonraki ilk smearim temiz gelmişti, ikincisini de bir kaç hafta önce verdim ve o da temiz geldi 🥰 Sizinle de paylaşmak istedim inşallah hepimizin tertemiz sonuçları çıkmaya devam eder 🧿
Maşallahh🧿Sizinle aynı dönemlerde işlemler olmusuz demekki.Bende 2.Smearimi haftaya vericem..Insallah benimkiside temiz olur..HPV testi yaptırdinizmi peki..Benimde 1 seneyi geçti ögreneli hpv testi yaptirmadim..Pozitif sonucu alır üzülürüm diye cesaret edemiyorum..🙈

Bende de sürekli akıntı ve rahim ağzı yarası oluyor bi doktora gidiyorum hayır yara yok diyor diğerine gidiyorum yara var kızarıklık var diyor. Bunun sebebi akıntılar mıdır? Daha önce hpv olmustum 6 yıl kadar oldu ama. Gecen sene hpv testi yaptırdım negatif geldi. Bu akıntılarım gecmek bilmiyor deliricem tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim. Yaraya işlem yaptırdınız mı?
Hpv nasil negatif oldu

X