Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

jinekoloji bölümünde sabitli konular arasına yani ilk sayfaya sabitlendi cnm delikafadulden
hayırlı uğurlu olur inşallah alkisalkisalkis

merhaba arkadaşlar, aynı rahatsızlık bende de oluştu bir sene önce.. öncelikle herkese geçmiş olsun diliyorum. inşallah tamamen geçer. benim bazı korkularım var geleceğe dönük... ben bakireyim ve bu rahatsızlık bana ortak kullanım alanından bulaşmış. başka türlü olmasına imkan yok. çünkü kendimi biliyorum en basitinden. bir cinsel deneyimim olsa da bulaşsa tamam diyeceğim, sebebi belli.. ama böylesi çok daha zor.. bazen moralim çok bozuluyor. ağlıyorum. en son hamama gitmiştim, hamama gittikten birkaç hafta sonra bende küçük küçük birşeyler oluşmaya başladı. siğillerim öyle internetteki gibi değil. uzun et parçası gibi.. ama ben gibi yada top gibi değil. ince, uzun. bir kısmı da onlardan biraz kalın.. evlenince eşime de bulaşacak mı? iki doktora gittim bu siğiller için.. ilki bana hpv 6 11 dedi. hiç test yapmadan sadece bakarak. böyle bilmeleri mümkün mü? bakire olduğum için pap smear yaptıramıyorum. benim siğillerim kızlık zarı çevresindeymiş ve benim kızlık zarı kapalıymış. bu bölgede olduğu için ilk doktor bir şey yapamayız dedi. sebamed yıkama jeli önerdi ve biteral hap verdi. onları kullandım. ama bir gelişme yok. uykuya strese, üzüntüye göre çoğalır bir de bağışıklık sistemin zayıfladığında dedi. ikinci doktora da iki hafta önce gittim. aldara krem önerdi. tam olarak hpv değil bu.. arada bir şey... kimse test yapmadan tipini bilemez ama tehlikeli görünmüyor dedi. aşıyı hemen aynı gün oldum. kreme de 2 gün sonra alıp başladım. kremi 4 kez sürdüm. şu an canım çok yanıyor. siğiller ve siğilsiz bölgede acıyor. idrarımı yaparken yanma oluyor. idrarımın değdiği tahriş olmuş siğiller de çok acıyor. ne yapacağım? bu arada doktoru randevu için aradım. cumaya gün verdiler. cumaya kadar nasıl sabredeceğim hiç bilmiyorum. sıcak su ile yıkayınca biraz rahatlıyor. dün siğilsiz bölgeye vazelin sürüp öyle uygulayın yazmıştı bir arkadaş. bende eczaneden steril eldiven alırken danıştım. eczacı olabilir. kokusuz asitsiz bir krem olmalı, o bölgenin ph dengesini bozmamak için dedi. arko yeşil tüpteki yağlı kremi önerdi. onu sürüp öyle denedim. yanma bugün biraz daha az. ama lavaboya gideceğim diye korkuyorum. siğiller acıyor ve batıyor sanki. bir de sulanıyor gibi.. günlük ped kullanma dedi eczacı.. onlar daha çok nemlendirir o bölgeyi dedi. bana yardımcı olur musunuz? aldara çözüm mü?

Canım geçmiş olsun. Aldara çözüm bence. Ama aldara sürmeden önce siğillere değil, aldara süreceğin siğillerin çevresine yapabildiğin kadar FıTOKREM sür unutma siğil çevresine. Bu şekilde aldara siğil harici yere değmez. Aldarayı önce siğillerin üstüne minik minik koy. Bekle biraz sonra kalanı elinle yedir. Çok dağıtma. Bu şekilde acın çok hafifleyecek. Sıkma canını tamam mı. Geçecek bunlar emin ol. Rahim ağzı kanseri aşısı olmuşsun sanırım ilk dozunu. Biliyorsun 3 doz şeklinde oluyor bu aşı. ıhmal etme aşını tamamla canım. Göreceksin o siğiller çıkmayacak yakında :) Buna inan olurmu. Aynı zamanda kafana takmayacaksın. Eğer kafana takarsan çıkar bunlar, unutursan aman sende dersen biter gider emin ol gülüm. Tekrar geçmiş olsun canısı. Sevgiyle kal...

ben yaktırdım bi ay oldu asıda oldum ama bu kez siğil gibi değil et parcaları sanki uzun uzun bişeyler cıktı allah sidelyadan razı olsun en kötü zamanımda benimle konustu destek verdi şimdi bu çıkanlar ne oluyo aldara kullansammı acaba onlara siğil gibi değil et parcaları gibi yarık yarık etim sanki bide sürekli sivilce cıkıyor artık en cok merek ettiğimde ateşiniz cıkıyormu bana bazen vucuduma bi batma gibi bişey oluyor ateşlim cıkıyor bakıyorum bi kabarıklık yada bi sivilce yine bunaldım çok korkuyorumda düşünmeyeyim diyorum ama olmuyo idrarımı yaparkende yanmam var acaba bu siğillerle ilgisi varmı antibiyotik kullanıyorum bilmiyorum artık kurtulmak istiyorum cevap yazarsanız sevinirim ne olur siğil gibi değilde et gbi uzun bişeyler kesilmiş gibi yaprak yaprak bişey şimdikileride dr mi değiştiricem artık samsunda iyi bi doktor bileniniz varmı bu konuda

çok teşekkür ederim sidelya.. bu akşam kremin bir dozunu daha uygulayacağım yatmadan önce. tavsiyene uyacağım.inşallah geçecek. moralim düzeldi. bu cevap bana çok iyi geldi. çok sağol.

Rica ederim ecemelekcim. Selmacım sende sağol bitanem. Elimden geleni yapmaya hazırım hepiniz için. Tatlım bazen siğiller uzun uzun etbeni şeklinde ve kendi ten renginde de oluyor. Bendeki siğillerin 1-2 tanesi öyleydi. Diğerleri ise kahverengi idi. Onlarda siğil canım. Aldara sürebilirsin onlarada. Canım doktorunla irtibatta ol. Aşınıda tamamla canım. Takma kafana güzelim geçecek bunlar. Bak bekarsın iyileşme süreci daha hızlı olur inş. canım sıkma canını. En kısa zamanda iyileşmek dileğiyle. Sevgiyle kalın... a.s.

çok sağol canım..doğru söylüyorsun, kafama takmamam gerek. ama bazen kafamdaki sorulara engel olamıyorum. 4 yıldır sevdiğim ve görüştüğüm bir kişi var. evlenmeyi düşünüyoruz. bu konudan ona bahsedemedim henüz.. bir de bu hastalık cinsel yolla bulaştığı için.. söylemeliyim değil mi? söylemezsem ona da zarar vereceğim sankki..öyle hissediyorum. bir de bu durum ya ilişkimizi kötü etkilerse diyorum. bu hastalık tamamen geçiyor mu? hakkımda yanlış bir şey düşüneceğini sanmıyorum. çünkü birbirimize güveniyoruz. ama ilişkimizde ve ona karşı, bu durumun yarattığı huzursuzluğu, stresi hissetmek istemiyorum. çünkü onunla çok mutluyum. özellikle de onun yanında. yarın doğum günü opuyorumnanaktan onu çok seviyorum. :asigim: :nazar: kendine çok iyi bak canım a.s.

kızlarrr 2.smear testimde temiz çıktı çok şükür ki.içim tertemiz hpv ile ilgili hiç birşey yok inşallahda olmaz.siğillerimde çok uzun zamandır çıkmıyor şükürler olsun:)bu hastalıkla yeni tanışan arkadaşlar tedavinizi olun ve kafanızda bu hastalığı çook büyütmeyin çünkü bu siğiller kafaya takmakla doğru orantılı bi şekilde hızla artıyorlar moralinizi hiç bozmayın inanın geçicekler.bu sğillerden çok uzun süre çekmiş biri olarak bunu söylüyorum inanın.herkese çok geçmiş olsunn ..inşallah hepiniz en kısa sürede iyileşirsiniz..

çok sağol canım..doğru söylüyorsun, kafama takmamam gerek. ama bazen kafamdaki sorulara engel olamıyorum. 4 yıldır sevdiğim ve görüştüğüm bir kişi var. evlenmeyi düşünüyoruz. bu konudan ona bahsedemedim henüz.. bir de bu hastalık cinsel yolla bulaştığı için.. söylemeliyim değil mi? söylemezsem ona da zarar vereceğim sankki..öyle hissediyorum. bir de bu durum ya ilişkimizi kötü etkilerse diyorum. bu hastalık tamamen geçiyor mu? hakkımda yanlış bir şey düşüneceğini sanmıyorum. çünkü birbirimize güveniyoruz. ama ilişkimizde ve ona karşı, bu durumun yarattığı huzursuzluğu, stresi hissetmek istemiyorum. çünkü onunla çok mutluyum. özellikle de onun yanında. yarın doğum günü opuyorumnanaktan onu çok seviyorum. :asigim: :nazar: kendine çok iyi bak canım a.s.

Canım bence ne olursa olsun sevdiğin insana bunu söylemelisin. Ben böyle düşünüyorum. Çünki çift taraflı etkiliyor bu hastalık. 4 yıldır berabermişsiniz. Sanmıyorum kötü olacağını. Eminim anlayışla karşılayacaktır. Ayrıca şu var. Artık bunun %100 cinsel yolla bulaşan bir hastalık olmadıgıda çoğu doktorlar tarafından kesinlik kazanmış durumda. Belki sende farklı bir şekilde kaptın güzelim ne belli değil mi... Uygun bir dille anlatabilirsin bunu. Tedavisi oldugunu, aşı oldugunu söyleyebilirsin. Bilinçli olmayan bazı ilişkilerde sonuç ayrılık olabiliyor. Sanırım bazı arkadaşlarımız yaşadı bu durumu. Ama ne olursa olsun söylenmeli diye düşünüyorum. Birde bunun sıkıntısı seni strese daha çok sokar emin ol. Zaten siğil olmadımı bulaştırıcılık çoooookkkkk az derecede belkide hiç değil. O yüzden dürüst olmakta fayda var tatlım. Umarım sonuç gönlünce olur. Sevgiyle kal güzelim... a.s.

erkekten gecen türünde ise maalesef büyük ihtimalle erkeğin başka bir kadından kapmış olması gerçeği söz konusu. çoğu hastalıkta olduğu gibi hpv virüsünde de erkek sadece taşıyıcı durumunda. bir kadından alıp diğerine taşıyor.. olan biz kadınlara oluyor. kondom ise en basit korunma şekli. erkeğinizle karşılıklı dürüstlük bence bu tip hastalıkların yayılmasını önleyecektir. unutmayın ki bizim onlara olduğu kadar, onların da bize karşı dürüst olmaları gerekiyor geçmişte yedikleri naneler hakkında.

teşekkür ederim sidelyacım, haklısın. bende böyle düşünüyordum. bence de en doğrusu bu olacak.. uygun zamanda hemen söyleyeceğim. bu arada fito iyi geldi. artık yanma yok. hihoyyyt çok teşekkür ederim.çok sağol canımm herşey için.. :)

teşekkür ederim sidelyacım, haklısın. bende böyle düşünüyordum. bence de en doğrusu bu olacak.. uygun zamanda hemen söyleyeceğim. bu arada fito iyi geldi. artık yanma yok. hihoyyyt çok teşekkür ederim.çok sağol canımm herşey için.. :)

Canım benim çok sevindim inan. Bu siğilciklerden de kurtulman yakındır tatlım. Herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar. Sevgiyle kalın.. a.s.

ya bende de siğil var sanırım.2-3 aydır et benıne benzeyen seyler war genital bölgemde.son zamanlarda yanmaya basladı ınt.ten arastrdım genelede siğil diolar.doktora gtmeye cekınıorum acıkcası.aldarayı eczaneden alıp kullansam bıse olurmu kı.bide seeeyyy kızlar bu sıgııllı bölgeye agda suremıorum tuy dokucu krem yakıoo nası yapıodunuz sız temzlgı??? lıtfen yardmcı olun bana da:KK43::KK43:

ya bende de siğil var sanırım.2-3 aydır et benıne benzeyen seyler war genital bölgemde.son zamanlarda yanmaya basladı ınt.ten arastrdım genelede siğil diolar.doktora gtmeye cekınıorum acıkcası.aldarayı eczaneden alıp kullansam bıse olurmu kı.bide seeeyyy kızlar bu sıgııllı bölgeye agda suremıorum tuy dokucu krem yakıoo nası yapıodunuz sız temzlgı??? lıtfen yardmcı olun bana da:KK43::KK43:

Canım öncelikle geçmiş olsun. Eğer genital siğilden şüpheleniyorsan doktora git derim önce. Çekinecek birşey yok bunda. İlk işin bu olsun. Doktorun sana ne yapmanı söyler zaten. Çoğalmadan ve büyümeden doktora git canım. Aldarayı elbette kendin alıp kullanabilirsin ama dediğim gibi önce git bir doktora bakalım. Siğilli bölgenin temizliğini ise, benim doktorum jilet, tüy dökücü ve ağda sürme dedi. Doktor eldivenleri varya onunla çekerek al dedi. Tabi bunun için birazcık büyümesi gerekiyor. Ama emin ol çok güzel bir yol. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiyle kal canım. a.s.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Eğer genital siğilden şüpheleniyorsan doktora git derim önce. Çekinecek birşey yok bunda. İlk işin bu olsun. Doktorun sana ne yapmanı söyler zaten. Çoğalmadan ve büyümeden doktora git canım. Aldarayı elbette kendin alıp kullanabilirsin ama dediğim gibi önce git bir doktora bakalım. Siğilli bölgenin temizliğini ise, benim doktorum jilet, tüy dökücü ve ağda sürme dedi. Doktor eldivenleri varya onunla çekerek al dedi. Tabi bunun için birazcık büyümesi gerekiyor. Ama emin ol çok güzel bir yol. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiyle kal canım. a.s.
sidelya'cım cok saol ya. doktora gidicem artık karar werdim.werdiğin bilgiler için tesekkürleropuyorumnanaktan

Merhaba arkadaşlar.. Ben siğillerimle yaklaşık 1 hafta önce tanıştım maalesef. Yaklaşık birkaç gündür siz de tahmin edersiniz ki endişeli zamanlar geçirdim. Saatlerdir sizlerin paylaşımlarını okuyorum ve sayenizde yalnız olmadığımı ve bu durumun korktuğum kadar kötü olmadığının farkına vardım. Öncelikle size kısaca hikayemi anlatmak isterim. Yaklaşık 2 ay önce önce erkek arkadaşım kendisinde ufak siğiller fark etti ve tedavi olmaya başladı. Gittiği doktor bunların çok zararlı olmadığını kız arkadaşına da bulaşabileceğini ancak önemsiz olduğunu söylemiş. Biz de doğal olarak pek ciddiye almadık. Bu konuyla ilgili olarak internetten de araştırma yapmak istemedim çünkü durumun en abartılı hali ile karşılaşacağıma emindim. Erkek arkadaşım siğillerini yaktırdı yaraları iyileştikten sonra rutin hayatımıza döndük. Yaklaşık 2-3 hafta önce vajinamın arka kısmında yırtılma gibi uzunumsu çıkıntılar hissettim. Bunların siğil olmasına ihtimal veremedim çünkü hiç siğile benzemiyorlardı. Geçtiğimiz hafta kaşıntı ve akıntılarım başladı. Mantar olduğumu düşündüm ve doktora görünmeye karar verdim. Özel bir hastaneye gittim. Doktor bunların siğil olduğunu ve yayıldığını beni bayıltıp bunları yakacaklarını hiç hoş olmayan bir dille iletti sağolsun. Ben ağlaya ağlaya evin yolunu tuttum. Hemen ertesi gün için Bursa'da sadece kadın hastalıklarıyla ilgilenen özel bir hastahaneden randevu aldım ve gittim. Güleryüzlü bir doktor beni karşıladı ve durumu ondan dinledim. Durum pek de korktuğum gibi değilmiş aslında. Doktorların yaklaşımları bu aşamada insanı çok etkiliyor. Ertesi gün genel anestezi ile siğillerim yakıldı. Sadece dışta değil rahim ağzında bile siğillere rastlandı. Şimdi yaralarım iyileşiyor ve herşey yolunda gibi gözüküyor. Fakat ben bu süreçte en sonunda dayanamadım ve internetten araştırma yaptım. Gerçekten çok ilerlemiş vakalarla karşılaştım. Ancak makalelerde siğillerin ağızda ve makat bölgesinin iç kısımlarında bulunabileceği ve buralarda da kansere neden olabileceği yazılıyordu. Allah korusun tabiki muhtemelen çok abartılı durumlar için geçerlidir bu söylenenler fakat sizlerden hiç böyle bir durum duyan var mı acaba? Ve ya doktoruna danışan ve bu konuda bilgisi olan?? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.. Şimdiden çok teşekkür ederim...

merhaba sidelya, nasılsın canım? bir sorum var sana.. ben aldara kremi iki haftadır kullanıyorum, bir sıkıntım yok, çok şükür.. ama benim özel dönemim yaklaştı. özel dönemde kreme ara vermem gerekiyor mu? hem ped kullanarak nasıl olacak bu uygulama? kremi sürdükten sonra üzerini kapatacak, saracak pansuman tarzı birşey kullanmayın diyor kremin prospektüsünde... şimdiden teşekkür ederim ilgine canım. kendine çok iyi bak. görüşürüz.. :1no2:

X