• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

merhaba bende evli degilim ve cok kucugum gercekten hersey bitmis gibi hissediyorum . genital bolgedekiler atiliyor . fakat bohazda olunca tekrarlayici oluyor hatta ismide oyle bir sey tekrarlayici ... . ama tip 16 yi tam bilmiyorum ben kiz oldugumdan tiplemem bile yok . ama sigil var bogazimda mercimek kadar uc dort tane icerdekileri goremiyorum ne var ne yok allah bilir insallah onlari da yaktiricam genitaldekiler gibi . turkiyede parca alip baktirabiliuoruz ama sigil sizde varmi yokmu ona gore degisiyor
Son durumunuz nedir benimde ağzımda çıkmaya basladi

Canım, öncelikle şimdiden geçmiş olsun, dilerim bunu da en kısa sürede atlatırsın.

Tip 6 ve 11, sadece temas bölgelerinde siğile sebebiyet veren hpv virüsleridir. Ağzında bulunduğunu belirttiğin tip 6, onkojenik açıdan riskli grupta olmadığı için rahatlayabilirsin. Ağız çevremizde çıkan uçuklar bile aslında hpv dnası taşıyor ve tipi 54, o da onkojenik açıdan riskli bir grup değil, demek istediğim o ki uçuktan kanser olma şansın ne kadarsa ağzındaki tip6dan da kanser olma riskin o kadar :)

Eğer ağız içi hpv testinde 16 veya 18 tespit edilse idi, tipi belirleyen kişi seni muhakkak bir cerraha yönlendirdi alınması için. Merak etme, gönlünü ferah tut, iyisin ve sağlıklısın..

Hpv virüsünün ortalama insan vücuduna kalış süresi 1-3 yıl arası diyorlar, bazen vücut direncine göre 5 yıla kadar uzadığı durumlar da olurmış ama sendeki düşük risk olduğu için seni rahatsız etmediği sürece düşünmemeye çalış derim..
Son durumunuz nedir benimde ağzımda çıkmaya başladı

Esimde ve cocujlarda cok benim boğazıma yakın dil.ustumde var eşimde eldivenle baktı şok oldu
Bilemedimki canim inşalah oyle degildir o soz ettiginiz seyler tat tomurcuklari diye biliyorum nasillar siğilemi benziyorlar sizde genitalde sigil ciktimi çıktıysa ne zaman cikti agzinizdakilerle genitaldekiler ayni zamandami cikti. Ve hpv tipin hangisi

Bilemedimki canim inşalah oyle degildir o soz ettiginiz seyler tat tomurcuklari diye biliyorum nasillar siğilemi benziyorlar sizde genitalde sigil ciktimi çıktıysa ne zaman cikti agzinizdakilerle genitaldekiler ayni zamandami cikti. Ve hpv tipin hangisi
Makatımda vardı 4 tane 1 aydır öylece kaldı 3 gündür de ağzımda başladı. Eşim ve çocuklarımda yok , esim bakti sasti kaldi birseyler var diyor. Oda gordu. 4 tip birden cikti 16 da icinde

Hic

Birsey yapmadim bosuna korktuguma karar verdim yani biyopsi sonucumda kronik servisit cikti cok sukur baska birsey cikmadi hemde 8 senedir var bende hpv. Yani birsey olsaydi simdiye kadar cikardi sizin o soylediginiz dilin dogal yapisi ilk baktigimda bende korktum sonra cocuklarimin agzina bakinca onlardada vardi. Bosuna kendinizi yipratmayin bende bu surecten gectim sizi anliyorum ama bana kalirsa korkulacak birsye yok
Ama cocuklarima ve esime baktim onlarda yok. Eşim eldivenle boğazıma.bakti şok oldu bunlar ne böyle dedi bir suru😥

Makatımda vardı 4 tane 1 aydır öylece kaldı 3 gündür de ağzımda başladı. Eşim ve çocuklarımda yok , esim bakti sasti kaldi birseyler var diyor. Oda gordu. 4 tip birden cikti 16 da icinde
Inslalah sigil degildir icini ferah tut en iyisi bi kbbye gorunmen. Cok geçmiş olsun. Daha yenimi ogrendin hpvli olduguni

Ne yaptınız siz acaba agizdakilere, bende cikmaya başladı
Hiçbir şey yokmuş. Telaş yapmayın. Muhtemelen dilin doğal yapısıdır. Panikleyince böyle oluyor. Ben de herkese yazmıştım burda. Dilime de sürekli bakmaktan kafayı yiyordum. Dr gidin ve test yaptırın, başka türlü ikna olmazsınız zaten. Ben de paniklediğimde, burda eskilerin yorumlariyla toparlandim biraz. Siz de paralamayin kendinizi. O kadar kolay olmuyormuş o şeyler ağızda.

Ne yaptınız acaba bende de 3 gündür boğazıma yakın dil üstünde 10 a yakın birseyler çıktı agriyor
Boğaz ağrılarım faranjit, bademcikkerim çatlamış. Daha önce dilimi filan incelemediğimden, doğal yapısını da siğil sanmışım. Beyazlık Reflü başlangıcı ve nişastalı şeyler yediğimde oluyor. Dediğim gibi daha önce incelemediğimizden, yeni oluşumlar sanıyor, kafayı yiyoruz. Sizin de öyledir muhtemelen. Eşinizle ve çocuğunuzla aynı olmayabilir ağız içiniz. Sıcak yer içersiniz sizin tat tomurcukları büyüyebilir bi süreliğine.. gb

Boğaz ağrılarım faranjit, bademcikkerim çatlamış. Daha önce dilimi filan incelemediğimden, doğal yapısını da siğil sanmışım. Beyazlık Reflü başlangıcı ve nişastalı şeyler yediğimde oluyor. Dediğim gibi daha önce incelemediğimizden, yeni oluşumlar sanıyor, kafayı yiyoruz. Sizin de öyledir muhtemelen. Eşinizle ve çocuğunuzla aynı olmayabilir ağız içiniz. Sıcak yer içersiniz sizin tat tomurcukları büyüyebilir bi süreliğine.. gb
Pzt hocaya randevu aldık tıpa😣 dilimin üstü boğazın orası açıyor sanki fazlalık birşeyler var ağrı yapıyor sivilce gibi am

Hiçbir şey yokmuş. Telaş yapmayın. Muhtemelen dilin doğal yapısıdır. Panikleyince böyle oluyor. Ben de herkese yazmıştım burda. Dilime de sürekli bakmaktan kafayı yiyordum. Dr gidin ve test yaptırın, başka türlü ikna olmazsınız zaten. Ben de paniklediğimde, burda eskilerin yorumlariyla toparlandim biraz. Siz de paralamayin kendinizi. O kadar kolay olmuyormuş o şeyler ağızda.

Rabbim önce sağlık istiyorum senden başka da birşey istemiyorum . Inşallah siz haklı çıkarsınız 😥pzt ye yalvar yakar tıpta iyi bir kbb bulduk ona gorunucem. Ağarması acıması ilgincime gitti ya

İnternete yazın bakın açıklıyor zaten psikolojikmen acıdığını düşünüyorsunuz ahhhh biz kadınlar hic güçlü değiliz galiba 🙈

Back