merhaba uzun bir süre olmuş mesaj yazalı ama bir süredir giremediğim için nete yeni gördüm. ben de hpv li bir anne adayıyım. tip 51 var bende de. geçen sene temmuz ayında siğil yaktırdım bir daha çıkmadı çok şükür. hamile kaldığım andan beri tetikteyim bağışıklık sistemi zayıfladığı için siğil çıkabilir diye. siğilleri yaktırdığım doktorda çıkabilir dedi. iki ayrı hekim ile görüştü ikisi de aktif siğil yok ise doğum anında normal doğum olabilir dedi. hatta doktorlardan biri siğil çıksa bile yeri doğumu engellemeyecek şekilde ise normal olabilir dedi. bence sen de doktorun ile açık açık konuş eminim seni ona göre yönlendirecektir.Merhaba kızlar neredeyse 3 yıldır bu hpv savaşı ve bu formdayım 22 haftalık gebeyim gebeliğimin ilk haftalarda 2 adet siğil çıktı bağışıklık düştü sanırım bende yatırdım şimdi doğum için kara kara düşünüyorum sezeryan mı normalmi normal doğurmayı çok istiyorum ve de korkuyorum smear aldırmıyorum gebe oldugum için pozitif i negatif i bilmiyorum tip 31ve 59 Du en son şimdi burda hpv li olup ya da atlatıp doğum yapanlar vardır bana cvp verebilir minasıl doğum yaptınız sezeryan mi normalmi ve bebekte Bi rahatsızlık oluştumu
ben devlette yaktırdım hiç sıkıntı yaşamadım. benim doktorum genel anestezi ile yaptı yanında bir kişi olması gerekiyor bir iki saate kadar çıktım hastaneden. tipleme testini de sağlık ocağında yaptırdım. katem ile ortak taramaları oluyor periyodik olarak aile hekimine bir sor. sen istemediğn sürece kimseye bilgi veremezler. bu şekilde en ekonomik olarak oluyor sanırımTeşekkür ederim inşallah kurtulurum açıkcası ailemin öğrenmemesi daha iyi olur en azndan hpv testimi dışarda yaptırmak istiyorum yaktırma işlemi için devleti tercih edebilirim nasıl bi süreç beni bekliyor hiç bilmiyorum psikolojik olarak çöktüm desem yeridir
Hpv 51 var bende de, siğil yok ama... 4 ay önce bulaştı.. Vajen bakıyorum kontrol ediyorum yok siğil... Bu ara regl için sivilcem var, Vajen dudakta ufacık kabarcık hissettim sivilce gibi ama... Siğil olsa sivilce gibi olmazdı sanırım bu arada propolis aldım düzenli kullanacağım, vücut atıyormuşmerhaba uzun bir süre olmuş mesaj yazalı ama bir süredir giremediğim için nete yeni gördüm. ben de hpv li bir anne adayıyım. tip 51 var bende de. geçen sene temmuz ayında siğil yaktırdım bir daha çıkmadı çok şükür. hamile kaldığım andan beri tetikteyim bağışıklık sistemi zayıfladığı için siğil çıkabilir diye. siğilleri yaktırdığım doktorda çıkabilir dedi. iki ayrı hekim ile görüştü ikisi de aktif siğil yok ise doğum anında normal doğum olabilir dedi. hatta doktorlardan biri siğil çıksa bile yeri doğumu engellemeyecek şekilde ise normal olabilir dedi. bence sen de doktorun ile açık açık konuş eminim seni ona göre yönlendirecektir.
ben siğili yaktırdıktan bir kaç ay sonra tipleme yaptıdım. doktor büyük ihtimalle siğil yapan düşük riskli tipi vücudumun atmış olabileceğini söyledi. ama insan paranoyak oluyor bir kere bir de hamilelik eklenince üzerine.... doktora her gidişimde kontrol ettiricem utanmasam siğil çıkmışmı diye. doğumdan sonra tekrar hpv testi yaptırıcam bakalım ne durumdayım.Hpv 51 var bende de, siğil yok ama... 4 ay önce bulaştı.. Vajen bakıyorum kontrol ediyorum yok siğil... Bu ara regl için sivilcem var, Vajen dudakta ufacık kabarcık hissettim sivilce gibi ama... Siğil olsa sivilce gibi olmazdı sanırım bu arada propolis aldım düzenli kullanacağım, vücut atıyormuş
Ben en son doz aşımı Haziran’da yaptırdım 400-450 tam hatırlamıyorum ama 400 kesinMerhaba kızlar,
bende de birkaç siğil mevcuttu koter yöntemiyle yaktık, smear testi yapıldı şuan sonuç beklemedeyim... Şuan siğil kalmadı gördüğüm kadarıyla ama tekrar baska bir doktora muayene olacağım. Doktordan doktora ciddi fark var. Böyle bir sorunum olmasına rağmen doktora ısrarla smear testini ben yaptırdım düsünün, bir kağıda hpv test yazıp beni yolluyordu özele gitmen lazım diye. Moralimizi yüksek tutmamız gerektiği yazıyor ama gercekten böyle bi durumda cok zor, bir de maddi açıdan sıkıntınız varsa daha da zoraldara krem kullanıyorum ama inanılmaz kaşıntı yapıyor ve canım acıyor. Sabah kalktığımda bütün kemiklerim agrıyor.
Birkaç soru sormak istiyorum umarım bileniniz vardır.
1. Aldara krem kullanırken cinsel ilişkiye girilebiliyor mu ? bana bir sorun olmadığı söylendi.
2. Kremden dolayı mı yoksa mantar mı oldum anlamadım ama aldara ile travacort kullanırsam sıkıntı olur mu?
3. Smear eğer temiz cıkarsa yine de HPV testi yaptırmalı mıyım? HPV testini devlet 30 yaş altı kadınlara yapmıyormuş malesef, (25 yaşındayım) bunun için özele gitmem gerekecek. Özelde fiyatlar nasıl bileniniz varmı?
4. Diyelim ki tüm sonuçlar temiz çıktı, aşının güncel fiyatını bilen varmı?
bu arada ben de bağışıklığı yüksek tutmak için solgar beta glucans kullanmaya başladım.
cok tesekkür ederim. Peki aşıyı nerden aldın? nerede yaptırıyorsun?Ben en son doz aşımı Haziran’da yaptırdım 400-450 tam hatırlamıyorum ama 400 kesin
arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
İlk 2 dozunu özel doktora gidiyordum ordan alıp yaptılar 3.dozunu pahalı söyledi çok Doktor eczaneden alıp Tanıdığım bi hemşire arkadaşıma yaptırdımcok tesekkür ederim. Peki aşıyı nerden aldın? nerede yaptırıyorsun?
Kötü düşünüp kotüyü çagirma iyidir insallah sonuçlarinKızlar haftaya pazartesi senelik kontrolüm var. En son 8 ay önce smear verdim temizdi. Ankaradaki doktoruma gideceğim detaylı muayene ve kolposkopi ile rahim ağzına bakılacak. Ayrıca hpv testi yaptıracağım ilk kez. Vücudum negatif olmuş mu diye bakacağız. Daha önce yaptırmadım çünkü kötü bir tür varsa diye bilmek istemedim, sadece bende hpv olduğunu biliyordum düzenli kontrollere gidiyordum. Ilk kez ogrenecegim.. umarım öğrenmeden negatif sonucu alırımşimdiden çok stresliyim. Ya hucre bozulması olduysa ya cin çıktıysa ya daha kötü bi sonuç alırsam diye uyuyamıyorum geceleri bu bir hafta nasıl geçicek hiç bilmiyorum
Namus keske bacak arasinda olsa kuzum evet kadin olmak zor bende anlatamiyorum boynuzlandin mi derler diye oysaki benden once olan birsey yani hemen aldatilmismi oluyoruz sanki☹Haklısın, bence bunun bir sebebi de sex yoluyla geçiyor olması, ben bekarım mesela, ailemle bile paylaşsam mutaasıp kafa yapısıyla kimlerle ne bok yedin davasına dönüşüp oluşan psikolojiye tuz basmak gibi bir durum oluşuyor.... Zor hem kadın olmak, hem bu ülkede kadın olmak... Ama hepimiz atlatacağız merak etmeyin... Yardırın bağışıklığı
Fazla panik yapmışsın.. Dr görmüş.. Siğil olsa derdi sana siğil var diye... Ayrıca siğil sivilce gibi patlayan bir şey değil, et beni gibi bir şey, anlarsın zaten ama bu kdr pimpirik olma kendine yaparsın... Çağırma kötüyü... Geçmiş olsunhayirli gunler arkadaslar yeni uye oldum bende kafamda cok takinti oldu esimle iliski esnasinda kanamam oldu ertesi gunu baktigimda ise vajina icinde hafif yirtik kesik gibi bisey olusmus idrarimi yaparken acayip yaniyo orasi doktora gittim.doktor kuruluga bagli catlak olusmus dedi krem verdi ama ben hala endiseliyim acaba sigil vardida omu patladi sigil patlayabilen bisey mi yasayan var mi bu durumu yardimci olur musunuz lutfen?
dogru soyluyorsun tesekkur ederim yaklasik 1 haftaya yakindir vajina icinde acayip kasintilarim vardi ozellikle geceleri oluyodu mantar turu birsey olabilir mi idrar tahlili yaptirdi temiz ciktiFazla panik yapmışsın.. Dr görmüş.. Siğil olsa derdi sana siğil var diye... Ayrıca siğil sivilce gibi patlayan bir şey değil, et beni gibi bir şey, anlarsın zaten ama bu kdr pimpirik olma kendine yaparsın... Çağırma kötüyü... Geçmiş olsun
Sürekli sarı akıntı enfeksiyon mutlaka doktora gidin iyi antibiyotikler var onunla tedavi ediyorlarArkadaslar meraba bende bisey sormak istiyorum hpv 16 vardi simdi negatif bende ama surekli sari akintim var bu neden kaynaklanabilir anlamiyorum
Yeni yapildi canim.simir hpv olsaydi cikardi heraldeSürekli sarı akıntı enfeksiyon mutlaka doktora gidin iyi antibiyotikler var onunla tedavi ediyorlar
Ne kadar sürede negatif olduArkadaslar meraba bende bisey sormak istiyorum hpv 16 vardi simdi negatif bende ama surekli sari akintim var bu neden kaynaklanabilir anlamiyorum
1 senede olduNe kadar sürede negatif oldu
Tip hangisiydi leep oldunuz mu1 senede oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?