kızlar yazım biraz uzun olacak çünkü her şeyi anlatıcam lütfen okuyup bana yardımcı olur musunuz? bu konuda hiçbi şey bilmiyorum, yeni araştırmaya başladım.
benim ilişki sırasında kanamam oldu ertesi gün hemen devlet hastanesine gittim. kanamanın yara, enfeksiyon, yırtık sebebiyle vs olduğunu düşündüm. doktora şikayetimi söyleyince hemen benden smear testi almak istedi, teste dair bilgim vardı ancak yapılma sebebinin ne olduğunu bilmiyordum. düşünün o kadar cahilim
smeari aldıktan sonra beni vajinal ultrasonla muayene etti. akıntın var deyip flagyl antibiyotik ve gynomax xl vajinal fitil yazdı. smear testin 1,5 aya çıkar sonucu mutlaka gelip bana göster dedi.
eve gelince smear testinin yapılma sebebini araştırdığımda şoka girdim kanser, hpv falan yazıyordu. hpvyi de araştırdıktan sonra vulvanın dış ve iç dudaklarını kontrol ettim hiçbi şey yoktu. daha sonra aklıma takıldı ve daha önce hayatımda hiç yapmadığım bi şey yaptım vajinanın giriş kısmını incebildiğim kadarıyla inceledim ve sol tarafta bu karnabahar şeklinde denilen yuvarlak siğilden gördüm (sanırım) sağ tarafda da uzun ve ince tırtıklar gördüm ancak yuvarlak değildi çok minik minik ve fazla ancak çizgi şeklinde ilerliyor. bu vajinanın kendi yapısı mı bilemiyorum daha önce hiç bakmadığım için. şimdi size sorularım var lütfen cevap verirseniz çok sevinirim
1- doktor bana vajinal ultrasonla baktı. benim gördüğüm şeyi o görmedi mi? neden böyle bi şüpheden bahsetmedi sonuçta smear testi 1,5 ayda çıkar dedi ama bana cinsel ilişkiyi mutlaka condom kullanmak şartıyla sadece 10 gün yasakladı? bu ihmal değil mi? sizce smear sonucunu mu bekliyor? ama bu siğiller aslında gözle muayene ediliyormuş.
2- smear testi temiz dese de bu gördüğüm şeyin üstüne gitmeli miyim? böyle bi durumda başka bi doktora görünücem.
3- kadın doğumcular sadece doğum mu yapıyor? neden böyle hastalıkları geçiştiriyor? bu virüsü ''kapan'' kullanıcılar ve yorumları olmasa basit tıbbi bilgiler dışında hiçbir şey öğrenemicez resmen. üstelik her 10 kişiden 2sinin taşıdığı bi virüsmüş bu kadar yaygınken... bununla ilgili ne bilim dernek vs bir şey var mı? doktorlardan hayır göremicez belli ki.