• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Devlette mi yoksa özel de mi baktırdınız? Bende gitmek istiyorum ama devlet hastanesine gidicem orda anaskopla bakarlar mı?
Merhaba, özel bir doktora gitmiştim sanırım anoskop herkesde olan bişey değil haklısınız şu an ayıldım. Peki sgk ile anlaşmalı özel hastaneye gitseniz?

Böyle söylemeyeseydiniz iyiydi tedirgin oldum şimdi :KK43: Ama yok 3 doktora gittim ben 3ü de ilişki yoksa içeri yürümez dedi. Zaten benim siğillerim makt bölgemdeydi sadece 1 tane vajina girişi yanında var onun için gidicem. O düşmemiş yeni fark ettim. Ki onu da doktor görmüştü sorun çıkartmaz dedi.
Doktorlar bana siğil varsa düsük riskli smeare tiplemeye gerek yok demisti. Yüksek riskli cin 1 gelmisti smear testim biyopsi yapıldı 😂😂 sizin bileceğiniz iş vajina girişinin 1 mm icinde olsa yaktırmak icin kıvranırsanız inanın bence korunmadan temastan dahi kacının. Ben prezervatifsiz temas dahi etmiyorum canımı sokakta bulmadım

kızlar yazım biraz uzun olacak çünkü her şeyi anlatıcam lütfen okuyup bana yardımcı olur musunuz? bu konuda hiçbi şey bilmiyorum, yeni araştırmaya başladım.
benim ilişki sırasında kanamam oldu ertesi gün hemen devlet hastanesine gittim. kanamanın yara, enfeksiyon, yırtık sebebiyle vs olduğunu düşündüm. doktora şikayetimi söyleyince hemen benden smear testi almak istedi, teste dair bilgim vardı ancak yapılma sebebinin ne olduğunu bilmiyordum. düşünün o kadar cahilim :(
smeari aldıktan sonra beni vajinal ultrasonla muayene etti. akıntın var deyip flagyl antibiyotik ve gynomax xl vajinal fitil yazdı. smear testin 1,5 aya çıkar sonucu mutlaka gelip bana göster dedi.
eve gelince smear testinin yapılma sebebini araştırdığımda şoka girdim kanser, hpv falan yazıyordu. hpvyi de araştırdıktan sonra vulvanın dış ve iç dudaklarını kontrol ettim hiçbi şey yoktu. daha sonra aklıma takıldı ve daha önce hayatımda hiç yapmadığım bi şey yaptım vajinanın giriş kısmını incebildiğim kadarıyla inceledim ve sol tarafta bu karnabahar şeklinde denilen yuvarlak siğilden gördüm (sanırım) sağ tarafda da uzun ve ince tırtıklar gördüm ancak yuvarlak değildi çok minik minik ve fazla ancak çizgi şeklinde ilerliyor. bu vajinanın kendi yapısı mı bilemiyorum daha önce hiç bakmadığım için. şimdi size sorularım var lütfen cevap verirseniz çok sevinirim :(
1- doktor bana vajinal ultrasonla baktı. benim gördüğüm şeyi o görmedi mi? neden böyle bi şüpheden bahsetmedi sonuçta smear testi 1,5 ayda çıkar dedi ama bana cinsel ilişkiyi mutlaka condom kullanmak şartıyla sadece 10 gün yasakladı? bu ihmal değil mi? sizce smear sonucunu mu bekliyor? ama bu siğiller aslında gözle muayene ediliyormuş.
2- smear testi temiz dese de bu gördüğüm şeyin üstüne gitmeli miyim? böyle bi durumda başka bi doktora görünücem.
3- kadın doğumcular sadece doğum mu yapıyor? neden böyle hastalıkları geçiştiriyor? bu virüsü ''kapan'' kullanıcılar ve yorumları olmasa basit tıbbi bilgiler dışında hiçbir şey öğrenemicez resmen. üstelik her 10 kişiden 2sinin taşıdığı bi virüsmüş bu kadar yaygınken... bununla ilgili ne bilim dernek vs bir şey var mı? doktorlardan hayır göremicez belli ki.

Kadın doğuma muayaneye giden aktif cinsel hayatı olan herkese smear yapılır zaten istediğin sikayetle git. 10 gün ililşkiyi yasaklama nedeni ilaç kullanıyor olman + enfeksiyonun iltihabın yayılmasını ve eşine bulaşmasını engellemek. Sana önerim, siğilin olduğunu düsünüyorsan baska bi doktora gidip siğilim var mı vajina girisimde vs diye sorup detaylı muayane olmak. (Doktora mantar ve enfeksiyon için uzun süre gittim siğilim varmış meğer görmedi yada söylemedi bilmiyorum dikkatsiz olabiliyorlar hele ki vajine girisindeyse ultrasonla gözükmüyor, aparat yerlestirirken vajina dudakları ic kısmı kapattığı icin dikkatten kacıyor) mutlaka doktora siğilim mi var diyerek muayene olmak. Smear sonucu yapılan yere göre degisebiliyor ayrıntı düzeyi. Bazı smearler hpv varlığını gösterebiliyor, yada cın1-2-3 olusumundan anlanıyor. Size verilen protokol numarasıyla kontrol edebilirsin. 1.5 ay sürmüyor genelde ortalama 3 haftaya cıkıyor devlet dahi olsa. Geçmiş olsun kuruntu yapmayın, pütürlükler normal herkeste var karnınahar görünümlü şeyler şüphe uyandırabilir ama çözümü var içiniz ferah olsun

yaklasik 3 senedir idrar sonrasi yanmam oluyor.idrar yaparken degil sonrasinda beynimde hissedecegum.kadar aci oluyor.sanki oraya aci biber surulmus gibi.cok dra gittim cok antibiyotik kullandim gecmedi.benim durumunda olan var mi idrar sonrasi aci yasayan.bencw bu durum basit bir idrar yolu iltihabi degil daha farkli bisey var.

yaklasik 3 senedir idrar sonrasi yanmam oluyor.idrar yaparken degil sonrasinda beynimde hissedecegum.kadar aci oluyor.sanki oraya aci biber surulmus gibi.cok dra gittim cok antibiyotik kullandim gecmedi.benim durumunda olan var mi idrar sonrasi aci yasayan.bencw bu durum basit bir idrar yolu iltihabi degil daha farkli bisey var.
Canim sen kolposkopi yaptirmismiydin

Doktora gidip bunları anlatıp gerekli tüm tetkikleri yaptırmak istediğinizi söylemek iyi olabilir

Kadın doğuma muayaneye giden aktif cinsel hayatı olan herkese smear yapılır zaten istediğin sikayetle git. 10 gün ililşkiyi yasaklama nedeni ilaç kullanıyor olman + enfeksiyonun iltihabın yayılmasını ve eşine bulaşmasını engellemek. Sana önerim, siğilin olduğunu düsünüyorsan baska bi doktora gidip siğilim var mı vajina girisimde vs diye sorup detaylı muayane olmak. (Doktora mantar ve enfeksiyon için uzun süre gittim siğilim varmış meğer görmedi yada söylemedi bilmiyorum dikkatsiz olabiliyorlar hele ki vajine girisindeyse ultrasonla gözükmüyor, aparat yerlestirirken vajina dudakları ic kısmı kapattığı icin dikkatten kacıyor) mutlaka doktora siğilim mi var diyerek muayene olmak. Smear sonucu yapılan yere göre degisebiliyor ayrıntı düzeyi. Bazı smearler hpv varlığını gösterebiliyor, yada cın1-2-3 olusumundan anlanıyor. Size verilen protokol numarasıyla kontrol edebilirsin. 1.5 ay sürmüyor genelde ortalama 3 haftaya cıkıyor devlet dahi olsa. Geçmiş olsun kuruntu yapmayın, pütürlükler normal herkeste var karnınahar görünümlü şeyler şüphe uyandırabilir ama çözümü var içiniz ferah olsun
okuyup cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. benimki tam da dediğiniz gibi vajina girişinde o yüzden aslında fark edememesi normal zaten kanama şikayetiyle gittim siğil şikayetiyle değil. yine de ilişki sırasında kanama en önemli hpv göstergelerindenmiş göz önünde de bulundurması gerekiyordu. smear sonucum çıkınca özel bi hastaneye siğil şikayetiyle gideceğim. umarım bu smear ayrıntılıdır gerçi pek umudum yok devlet hastanesi sonuçta hpv varsa da çıkar mı :/

okuyup cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. benimki tam da dediğiniz gibi vajina girişinde o yüzden aslında fark edememesi normal zaten kanama şikayetiyle gittim siğil şikayetiyle değil. yine de ilişki sırasında kanama en önemli hpv göstergelerindenmiş göz önünde de bulundurması gerekiyordu. smear sonucum çıkınca özel bi hastaneye siğil şikayetiyle gideceğim. umarım bu smear ayrıntılıdır gerçi pek umudum yok devlet hastanesi sonuçta hpv varsa da çıkar mı :/
Smear sonucunuzu atarsanız cıkınca anladığım kadarıyla yardımcı olmaya calısırım. Hangi hastanede yaptırdınız?

Kanama durumu için iyi bir jinekolog/onkolog'un görmesinde fayda var. Smear testi aktif cinsel hayatı olan herkese kontrol amaçlı yapılır. Siğile benzettiğiniz çizgi ise enfeksiyondan kaynaklanıyor yüksek ihtimalle, tam girişte beyaz minik minik tırtık gibi görünür, aynı problem bende de vardı. Antibiyotik ve fitillerin bitmesine yakın kaybolduğunu göreceksin. Beyazlığa takılma, kanama durumu ciddi olabildiği gibi basit bir şeyde olabilir. Takibini yaparsan sorun olmaz. Prezervatife gelince de,eşler arası enfeksiyon pin-pong'u olmaması için. Çok geçmiş olsun canım,temiz sonuçlarını yazmanı bekliyoruz. Kafana fazla takma 😘

Kanama durumu için iyi bir jinekolog/onkolog'un görmesinde fayda var. Smear testi aktif cinsel hayatı olan herkese kontrol amaçlı yapılır. Siğile benzettiğiniz çizgi ise enfeksiyondan kaynaklanıyor yüksek ihtimalle, tam girişte beyaz minik minik tırtık gibi görünür, aynı problem bende de vardı. Antibiyotik ve fitillerin bitmesine yakın kaybolduğunu göreceksin. Beyazlığa takılma, kanama durumu ciddi olabildiği gibi basit bir şeyde olabilir. Takibini yaparsan sorun olmaz. Prezervatife gelince de,eşler arası enfeksiyon pin-pong'u olmaması için. Çok geçmiş olsun canım,temiz sonuçlarını yazmanı bekliyoruz. Kafana fazla takma 😘
umarım enfeksiyondan kaynaklıdır, kullandığım fitil bitti zaten 3 taneydi. antibiyotik de 2 gün sonra bitiyor umarım kaybolur :( kanamayla ilgili doktorum hiçbi şey söylemedi benim kafama o takıldı sanırım smear sonucunu bekliyor... teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :KK200:

umarım enfeksiyondan kaynaklıdır, kullandığım fitil bitti zaten 3 taneydi. antibiyotik de 2 gün sonra bitiyor umarım kaybolur :KK43: kanamayla ilgili doktorum hiçbi şey söylemedi benim kafama o takıldı sanırım smear sonucunu bekliyor... teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :KK200:

Rica ederim, her şey yoluna girecek💕 2 gün sonra tekrar kontrol edin😘

Doktorlar bana siğil varsa düsük riskli smeare tiplemeye gerek yok demisti. Yüksek riskli cin 1 gelmisti smear testim biyopsi yapıldı 😂😂 sizin bileceğiniz iş vajina girişinin 1 mm icinde olsa yaktırmak icin kıvranırsanız inanın bence korunmadan temastan dahi kacının. Ben prezervatifsiz temas dahi etmiyorum canımı sokakta bulmadım
O konuda haklısınız ama vajina içine herhangi bir temas olmadığından içim rahat açıkcası. Sadece yan tarafında iç fudak kısmında bir tane var onu da hallettim

Merhaba, özel bir doktora gitmiştim sanırım anoskop herkesde olan bişey değil haklısınız şu an ayıldım. Peki sgk ile anlaşmalı özel hastaneye gitseniz?
Bakalım olmadı gidicem özele mecbur.. Peki afedersiniz ama akadan ilişki sonrasında mı oldu? İcerde herhsngi bir şey çiktı mı

Herkese merhaba .... uzun bir aradan sonra geldım
Lütfen aşı yaptırınız
canim merhaba yazdiklarini takip ediyorum senin bebegin.var mi benim bebegim var.dusuk ve yuksek riskli hpv var.sigil de cikmaya basladi.bebegim.icin.korkuyorum.elimden ustumden kiyafetimden bir sekilde bebegimin bogazina pipisine bisey bulasir mi

Merhaba arkadaslar
2 hafta kadar önce virüs kaptigimi ogrendim. Kadin dogum smear testi istedi, sonucunu almama daha var.oncesinde cildiyeye gitmsitim zaten. 1tane siğilim vardi doktor dondurdu(bunun dışında vitamin verdi ve aldara önerdi) . Bu işlemden 3 gün sonra siğil koptu bu yüzden kremi de almaya gerek duymamistim. Yeri şuan hala açık yara gibi. Bu süreçte ayni zamanda idrar yollari enfeksiyonu da olmuşum. Vitamin ve ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum. Ama vajinam da hala yanma ve akıntı var. Bugün fark ettim bir de vajinamin tam bitiş yeri şişmiş gibi kabartilar var tam anlayamadim ama endiselendim yarın doktora gidiyorum yeniden. Internetten baktığımda belirtiler mantar gibi de sanki çünkü idrar sonrasi her temizlemem de tuvalet kağıdına çok küçücük beyaz parçacıklar geliyor. Ayrica bugün kucucuk nokta şeklinde kan da gördüm. İyice korktum... Yarin doktor randevum var ama yine de önerisi olan varsa dinlemek isterim...

Back