Merhabalar, siteye yazmayalı tam 1 sene olmuş. Bu süreç boyunca, bu hpv yüzünde kendi kendimi dertten derde soktum, depresyondan depresyona sürükledim desem abartmış olmam :)
Hatta doktorun 3 ay - 6 ayda 1 kontrole geleceksin demesine rağmen kötü bir şey çıkacak korkusuyla kontrole de gitmedim. Tedavimi oldum, aşımı yaptırdım ve bu kadar.
Benim durumuma, kızarıklıklara kimisi molluskum, kimisi siğil diyordu. Sonuçta ikisinin de tedavi yöntemi kriyoterapi olacak aynı şey dedim ve cildiyeye gittim. Gittikçe o kızarıklıkların dondurulduğu yerin etrafında sanki küçük küçük daha çok çıkıyorlar gibi geldi.
Hatta psikopata bağladım vücudumun her yerinde, görebildiğim normalden farklı olan her şeye kriyoterapi yaptırdım. Elimde, koltuk altımda, genital bölgenin üst kısmında, yüzümde, boynumda vb her yerde bence onlar vardı :)
Neyse sonuçta 3 ay gittim, artık doktor sinek ilacı sıkıyormuş gibi geliyordu bana :) her seferinde daha önce böyle çok kızarıklıklarla ya da hpv teşhisiyle gelen oldu mu, tedavileri ne kadar sürdü, ne zaman iyileştiler, bir daha geldiler mi diye de soruyordum doktora, "en kötüsü 4 aydı merak etme" dedi bana, ki o bile çok fazla geldi o an. Eskiden çok daha kolay hallediyorduk, 1-2 kontrol yetiyordu ama artık bu siğillerle çok karşılaşıyoruz, gene de tedavi edebiliyoruz dedi.
Kriyoterapi süresince ilk 1-2 ay acaba duş jeli ya da ped alerjisi mi vb diye düşünmeye başladım. Duş jelini 1 ay bıraktım, normal sabunla yıkanmaya devam ettim.
Ped için de o kısım nemli kalmasın diye pudradır, ya da enfeksiyondur diye elma sirkesidir süreyim dedim, bi baktım hepsi gitti. Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama gittiler yani :) Stresi bıraktığım için gitmiş olabilirler bilmiyorum.
Bir senedir uğraştığım saçma sapan kızarıklıklar 1 ayda birden yok oldular. Önceden elalem siğilleri okutuyor geçiveriyor ben niye bu kadar uğraşıyorum diyordum ve daha çok sinirleniyordum.
Bence elma sirkesi işe yarıyor. Bir senedir saçma sapan kendimi strese sokup depresyonlara gireceğime elma sirkesi sürseymişim keşke diyorum şimdi. Çünkü pHını falan bozarım bir şey olur diye bir onu denememiştim.
Ve bir sene sonra doktora da gittim, smear testimde de hiç bir şey çıkmadı, kızarıklıklar da yok oldu, kafaya takmayınca geçen bir şey olduğu kanısına vardım.
O kadar alkole, sigaraya, depresyona, işyerindeki yoğun çalışma temposuna ve yeme düzensizliğime rağmen bende onlar gittiyse, herkeste biter gider diyorum şimdi.
Bir de son söz olarak, doktor, geçeceğine olan inanç, sabır ve psikolojik destek çok önemli diyorum, şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar :)