• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hayır kolposkopi yapılmadı, sürekli internetten farklı şeyler okuyorum. Cin 1-2-3 diye, meselenin ne olduğunu da anlamadım. Biraz detaylandırabilirmisin canım sana zahmet vermiyorsam. Mesela hangi aşamaları izlemeliyim şu an?

Gecmis olsun canim bendede 16 var kolposkopi yapldimi sana
Hayır kolposkopi yapılmadı, sürekli internetten farklı şeyler okuyorum. Cin 1-2-3 diye, meselenin ne olduğunu da anlamadım. Biraz detaylandırabilirmisin canım sana zahmet vermiyorsam. Mesela hangi aşamaları izlemeliyim şu an?

Bende de 16 var smear sonucum cın1 geldiği için bana doktor kolkoskopi yaptı ordada kötü görünce biyosi alındı ve biyopsi sonucum daha kötü geldi sonucunda leep oldum rahim ağzımdaki kötü hücreler temizlendi şimdi patoloji sonucumu bekliyorum bi umutla temiz çıkar umarım diyerekten.. 16 varda mutlaka kolkoskopi ile baktırın derim.. smear sonucunuz nedir?

kizlar merhaba.aranizda hpv tasiyicisi anne var mi.konusabilir miyiz cok kotuyum psikolojim bozuldu.lutfen konusalim

yaklasik 3 yildir da idrar sonrasi yanmam var gecmiyor gecmiyor.bakteri cikmiati tedavi oldum yine gecmiyor.idrar sonrasi boyle yanma yasayan avr mi

kizlar cok caresizim idrar sonunda yanmam gecmiyor hpv var benim durumumda olan annelerle konusmak istiyorum.gercekten kimse yok mu benim gibi.inanin tek.basima olsam sallamaz bu kadar kendimi hirpalamazdim ama bir yavrum var ve ona bulasacak bisey olacak korkusu beni mahvediyor.

kizlar cok caresizim idrar sonunda yanmam gecmiyor hpv var benim durumumda olan annelerle konusmak istiyorum.gercekten kimse yok mu benim gibi.inanin tek.basima olsam sallamaz bu kadar kendimi hirpalamazdim ama bir yavrum var ve ona bulasacak bisey olacak korkusu beni mahvediyor.
Canım cocuguna neden bulaşsınki? Cocuguna bulaşmaz merak etme. Hangi tip hpv tasıyorsun?
Sigara içiyorsan bırak.
Düzenli şekilde spor yap.
Hergün kefir ve yoğurt tüket ama içine muhakkak çörekotu at.
Günde 3-4 bardak yeşilçay iç (hpv yi atlatman için cok önemli) ben içemem o kadar diyorsan solgar yeşil cay ekstratı al.(hap seklinde)
Siğillerin varsa bir tane dahi olsa hemen doktora git ve tedavi ettir.
İdrar yolundaki enfeksiyon için tekrar doktora git cünkü enfeksiyon durumunda hpv tutulumu kolaylasıyor.
Muhakkak 6 ayda bir smear ver.
Eşinle mümkünse 6 ay birlikte olmayın. Tüm bu söylediklerimi yapacaksan tabi.
Eğer durumun müsaitse ahcc al.

Gecmiş olsun. Bu söylediklerimi yaparsan muhtemelen 6 ayda kurtulacaksın bu virüsten. Canını sıkma Allah dermansız dert vermesin.

Canım cocuguna neden bulaşsınki? Cocuguna bulaşmaz merak etme. Hangi tip hpv tasıyorsun?
Sigara içiyorsan bırak.
Düzenli şekilde spor yap.
Hergün kefir ve yoğurt tüket ama içine muhakkak çörekotu at.
Günde 3-4 bardak yeşilçay iç (hpv yi atlatman için cok önemli) ben içemem o kadar diyorsan solgar yeşil cay ekstratı al.(hap seklinde)
Siğillerin varsa bir tane dahi olsa hemen doktora git ve tedavi ettir.
İdrar yolundaki enfeksiyon için tekrar doktora git cünkü enfeksiyon durumunda hpv tutulumu kolaylasıyor.
Muhakkak 6 ayda bir smear ver.
Eşinle mümkünse 6 ay birlikte olmayın. Tüm bu söylediklerimi yapacaksan tabi.
Eğer durumun müsaitse ahcc al.

Gecmiş olsun. Bu söylediklerimi yaparsan muhtemelen 6 ayda kurtulacaksın bu virüsten. Canını sıkma Allah dermansız dert vermesin.
Allah sonsuz razi olsun senden canim.inan dedigim gibi kendimi umursamiyorum.hem dusuk hem yuksek tipler mevcut.tuvalatten cikiyorum ustumu elliyorum bir sekilde bayanalrdan akinti geliyor ya iste o akinti bir şekilde ustume bulasir bebegim de her tarafimi elliyor elini agzina goturuyor bogazina bulasir diye korkuyorum

burda dertlesmeye cok ihtiyacim var.sen anne misin
Burda anne olanda var çocuk bekleyende çocuk isteyende.. Çocuk doğurup hpv olduğunu çok sonra öğrenen de var.. Onların çocikları çok şükür iyi bir sorun yok .. Kendini bu kadar kasma sıkma.. Yapacağın şey hijyene dikkat etmek canım.. tuvaletten çıkanca vulvana elin değince yıka mutlaka... Bide yanma enfeksiyondur geçmemiştir ya da tekrarlamıştır eşle birlikte tadavi olmanı öneririm..

Maydanoz suyunu kaynat hergün iç dereotu kaynat iç bunlar çok iyi geliyor idrar yolu enfeksiyonuna bol su tüket iki kupa yeşil çay iç ama paket değil aktardan al demleyip iç sabahları bi diş sarımsak ister doğra ister yut. Hijyene dikkat et kaşıntın da oluyorsa bir pamuğa yoğurdun suyunu koy vajen ağzına koy vajinanın içini temizlemeye çalışma florası bozulmasın

Valla canım bende yeni evliyim bebekte istiyoruz yaktırdık şükür tekrarlamadı kaç doktora gittiysem bulaşmaz dedi senin gibi çok taktım çevremdeki çocukları öpemeyecek miyim çocuğum olursa ya geçerse ama artık daha rahatım düşünsene bilmeden kaç kişi bununla yaşıyor ellerini güzel yıka temizliğe testlerine dikkat et doya doya öp bebişinin keyfini çıkar hiçbir şeycik olmaz Allahım izniyleöyle olsa bebek yapmayın derler kimse kimseye dokunmasın derler o kadar kişi de var yaygın avm lerde herkes klozete oturuyor peşine çocuklar oturuyor kaç kez duyduk çevremizde şurda siğil geçmiş çocuğa diye çok çok dikkat etmezsek belki hepimizin endişeleri var ama değmez birkaç yıl sonra yalandan heba etmişiz kendimizi dicez eminim arkadaşların dediği gibi Allah başka dert vermesin içini ferah tut kaç anne var siğili ya da Hpv yi bilmeyen normal bile doğum yapan Defne samyeli de de varmş zamanında eşinden geçmiş bak 2 tane genç kızı var gayet sağlıklı rahat ol

Burda anne olanda var çocuk bekleyende çocuk isteyende.. Çocuk doğurup hpv olduğunu çok sonra öğrenen de var.. Onların çocikları çok şükür iyi bir sorun yok .. Kendini bu kadar kasma sıkma.. Yapacağın şey hijyene dikkat etmek canım.. tuvaletten çıkanca vulvana elin değince yıka mutlaka... Bide yanma enfeksiyondur geçmemiştir ya da tekrarlamıştır eşle birlikte tadavi olmanı öneririm..
canim enfeksiyon olsa testte cikmaz mi testler temiz cikiyor buna ne dersin

Valla canım bende yeni evliyim bebekte istiyoruz yaktırdık şükür tekrarlamadı kaç doktora gittiysem bulaşmaz dedi senin gibi çok taktım çevremdeki çocukları öpemeyecek miyim çocuğum olursa ya geçerse ama artık daha rahatım düşünsene bilmeden kaç kişi bununla yaşıyor ellerini güzel yıka temizliğe testlerine dikkat et doya doya öp bebişinin keyfini çıkar hiçbir şeycik olmaz Allahım izniyleöyle olsa bebek yapmayın derler kimse kimseye dokunmasın derler o kadar kişi de var yaygın avm lerde herkes klozete oturuyor peşine çocuklar oturuyor kaç kez duyduk çevremizde şurda siğil geçmiş çocuğa diye çok çok dikkat etmezsek belki hepimizin endişeleri var ama değmez birkaç yıl sonra yalandan heba etmişiz kendimizi dicez eminim arkadaşların dediği gibi Allah başka dert vermesin içini ferah tut kaç anne var siğili ya da Hpv yi bilmeyen normal bile doğum yapan Defne samyeli de de varmş zamanında eşinden geçmiş bak 2 tane genç kızı var gayet sağlıklı rahat ol
cnaim.insallah bisey olmaz bebeklerimize ama vucuda girdiginde uzun yilllar belirti vermiyormus ya.Allahim kafayi yicem.yukaek riskli tipvir sekilde bebegimin bogazina gecerse gunelrim kabus oldu resmen.

Yeni mi doğum yaptın canım?
Canım benim hep duyduğum yüksek tip var siğil yoksa normal doğum bile yaptırıyorlar diye duydum sen bu kadar takma normal doğum da bile bebeğe geçme ihtimali o kadar düşük müş ki kafaya takmana hiç gerek yok içini ferah tut doktoruna da sorsaydın keşke bizden ziyade onun söylemesi seni daha çok rahatlatır

Back