• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar merhaba, bundan yaklaşık 2 ay önce smear testi yaptırdım ama temiz çıktı hiç bir sıkıntı gözükmüyordu. 3 4 gün önce genital bölgemde minik bir et benine benzeyen bir şey gördüm. Hpv şüphesi ile bugün devlet hastanesine gittim. Bana smearim temiz çıktığı için bir sıkıntı olmayacağını devlet hastanesinde 30 yaş altına hpv testi yapılmayacağını özele de test için boşa para vermememi söyledi. Muayene sonucu o kabartının siğil olabileceğini anestezi ile yakıp alacağını patolojiye göndereceğini söyledi. Ama bunları o kadar baştan savma dedi ki zaten çok korkuyordum, iyice telaşlandım. Test yaptırmama gerek olmadığını tekrar sordum bunun hpv testi ile ilgili olmadığını söyledi. Yani ben hpv siğiliyse eğer en azından türünü öğrenmek istiyorum. Patoloji sonucundan yeterli bilgi alabilir miyim sizce? Test yaptıracağım kesinlikle ama devlet hastanesinde 30 yaş altı yapan hiç hastane ya da doktor yok mudur? Yoksa mecburen özelde yaptıracağım. Bir de sadece bi tane siğil var bunun için genel anesteziye gerek var mıdır? Bundan da korkuyorum açıkcası tek başıma gideceğim ve anestezi beni biraz korkutuyor :(
Canım HPV testini saglik ocaginda bedavaya yapıyorlar

Biraz önce sağlık ocağına sordum onlar da 30 yaş altına yapmıyorlarmış.
30 yaş üstü kadınlara katem, aile sağlığı merkezi veya sağlık ocağında ücretsiz smear ve hpv tiplendirme testi yaptırabilirsiniz. 30 yaş altı kadınlara ise hpv tiplendirme testi araştırma hastanelerinde, üniversite hastanelerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Gecmiş olsun.

30 yaş üstü kadınlara katem, aile sağlığı merkezi veya sağlık ocağında ücretsiz smear ve hpv tiplendirme testi yaptırabilirsiniz. 30 yaş altı kadınlara ise hpv tiplendirme testi araştırma hastanelerinde, üniversite hastanelerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Gecmiş olsun.
Teşekkür ederim, okmeydanı hastanesinde 30 yaş altına yapan bir doktor buldum haftaya perşembeye randevu aldım umarım geç olmaz biraz korkuyorum :(

Arkadaslar ben bisey sormak istoyorym hpv enfeksiyonu enfeksyondan sonra cin1 e dönüşme suresi nekadar dir nerkadar sure sonra enfeksiyom cin lere dönüşüyor bilginiz varmi acaba

Teşekkür ederim, okmeydanı hastanesinde 30 yaş altına yapan bir doktor buldum haftaya perşembeye randevu aldım umarım geç olmaz biraz korkuyorum :KK43:
Geç olmaz korkmana gerek yok. Bende aylardır var henüz test bile yaptırmadim sadece çıkan siğilleri yaktırdım..

Kızlar bir de bu siğil koterizasyonu sonrası denize vs. girmede sorun olur mu ? ya da cinsel ilişki konusunda bi sakıncası var mı ? dün gittiğim doktor siğil olmayabileceğini ama gene de alınıp bakılması gerektiğini söyledi. yarın aldırıcam önümüzdeki hafta da tatile çıkıyorum tatil dönüşü mü aldırsam ne tavsiye edersiniz?

Napıcam bilmiyorum hamile oldugumu öğrenmeden 1 ay once fakettim ama et beni sandım dogum yapalı üc ay oldu 3 taneydi 6 oldu
bide büyüdüler halbuki hamile kalmadan 8-9 ay önce smear testi yaptırmıstım bu konuyu bilmiyordum herşey temizdi kanamam bitsin yaktırcam suan bile acıyor sanki

Napıcam bilmiyorum hamile oldugumu öğrenmeden 1 ay once fakettim ama et beni sandım dogum yapalı üc ay oldu 3 taneydi 6 oldu
bide büyüdüler halbuki hamile kalmadan 8-9 ay önce smear testi yaptırmıstım bu konuyu bilmiyordum herşey temizdi kanamam bitsin yaktırcam suan bile acıyor sanki
Geçmiş olsun, aksatmayın bi an önce tedavinizi olun. Malesef gebelikte siğillerde artış meydana geliyor bağışıklık düşmesi sebebiyle.. Normal doğum mu yaptınız?

Back