Arkadaşlar merhaba, bundan yaklaşık 2 ay önce smear testi yaptırdım ama temiz çıktı hiç bir sıkıntı gözükmüyordu. 3 4 gün önce genital bölgemde minik bir et benine benzeyen bir şey gördüm. Hpv şüphesi ile bugün devlet hastanesine gittim. Bana smearim temiz çıktığı için bir sıkıntı olmayacağını devlet hastanesinde 30 yaş altına hpv testi yapılmayacağını özele de test için boşa para vermememi söyledi. Muayene sonucu o kabartının siğil olabileceğini anestezi ile yakıp alacağını patolojiye göndereceğini söyledi. Ama bunları o kadar baştan savma dedi ki zaten çok korkuyordum, iyice telaşlandım. Test yaptırmama gerek olmadığını tekrar sordum bunun hpv testi ile ilgili olmadığını söyledi. Yani ben hpv siğiliyse eğer en azından türünü öğrenmek istiyorum. Patoloji sonucundan yeterli bilgi alabilir miyim sizce? Test yaptıracağım kesinlikle ama devlet hastanesinde 30 yaş altı yapan hiç hastane ya da doktor yok mudur? Yoksa mecburen özelde yaptıracağım. Bir de sadece bi tane siğil var bunun için genel anesteziye gerek var mıdır? Bundan da korkuyorum açıkcası tek başıma gideceğim ve anestezi beni biraz korkutuyor