Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bir kerede yok olup bi daha siğil vıkarmayan da var nüks yaşayan da. Ama bir kerede bitirip daha cıkarmayan az gördüm. Genelde bir süre nüks yaşanıyor.
Bende 12 13 tane var suan var biri diyorki parca parca yapar yapar acisina dayanamazsin cidden o kadar aciyor mu 1 gidiste hepsini dondurmuyormu

Bende 12 13 tane var suan var biri diyorki parca parca yapar yapar acisina dayanamazsin cidden o kadar aciyor mu 1 gidiste hepsini dondurmuyormu
Yapmadan önce uyusturuyor canım. Hiç acımadı. Acı hissi yok sadece o bölgeye buz koyuyorlarmıs gibi bi soğuma hissi oluyor o kadar. Ama muhakkak uyustursun. Benim 2 siğilimi dondurması 20 saniye sürdü seninki de en fazla 2 3 dk sürer☺️ Sonrasında da zaten hiçbir ağrı sızı olmuyor.

Yapmadan önce uyusturuyor canım. Hiç acımadı. Acı hissi yok sadece o bölgeye buz koyuyorlarmıs gibi bi soğuma hissi oluyor o kadar. Ama muhakkak uyustursun. Benim 2 siğilimi dondurması 20 saniye sürdü seninki de en fazla 2 3 dk sürer☺️ Sonrasında da zaten hiçbir ağrı sızı olmuyor.
Ya hic bisey yapmayacak diye korkuyorum cocugun teki hepsini bi anda yapmaz dedi coksa diyo

Aslında artık bitmeye baslaması lazım moralinizi bozmayın bitmesi yakındır☺️ Tedavilerinizi aksatmayın ve cinsellik konusuna dikkat edin. Jilet fln kullanmayın. Geçmiş olsun.
5 aydır bitkisel ilac kullaniyorum hem içerden hem dışardan iyilestirici olarak .azaldı 4- 5 adet minik sigil kaldı insallah tamamen geçer.ama jilet hafifcene aliyrom killar rahatsız ediyor çünkü.

5 aydır bitkisel ilac kullaniyorum hem içerden hem dışardan iyilestirici olarak .azaldı 4- 5 adet minik sigil kaldı insallah tamamen geçer.ama jilet hafifcene aliyrom killar rahatsız ediyor çünkü.
Jileti kullanmamanızda fayda var tüy dökücü krem kullanımını öneriyor doktorlar.

Riskli tip çıkınca biyopsi aliniyormu biyopsi alındıktan sonra anormal durumda tedavi nasıl oluyor bilen varmı?
Riskli tipte parca alınıyor daha sonra incelenip derecelendirmesi yapılıyor. Cin1 ise genelde ya kendi haline bırakılıyor, iyileşme ihtimali yüksek cünkü ya da jel felan verip iyileştirmeyi hızlandırıyorlar. Cin2 ya da cin3 durumunda leep denen rahip ağzındaki lezyonlu kısmı traşlıyorlar basit bir operasyonla. Ama bunların hiçbiri de cıkmayıp temiz de cıkabilir sonuc.

Riskli tip çıkınca biyopsi aliniyormu biyopsi alındıktan sonra anormal durumda tedavi nasıl oluyor bilen varmı?
önce kolposkopiyle bakıyorlar, gerekli görülürse biyopsi alınır. cin1 ve cin2de deflagyn kullanıp gerileme beklenir (çoğu doktor deflagynden bihaber) cin3te leep yapılır

X