• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba arkadlar beni hatirlayanlar bilir hvp 56 var biyopsi sonucumda kronik servisit ciktimisti. Cok afedersiniz dun iliski yasadik bugun vajinamim sag tarafi cok sismis vulva deniliyor herhalde nasil anlatsam siskinligin icinde daha buyuk bi siskinlik daha var.ve agrida var bu. Hastaneler bu durumdayken dr gidemiyorum kucuk cocuklarim var birakamam bi yere. Bunun hpvyle bi ilgisi varmi bunun. Bu durumu yasayan varmi acaba
Hpv ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Bartholin kisti gibi geldi bana. Görsellerden bi bak benziyor mu diye çok geçmiş olsun

Kızlar kolposkopi sonucumun çıkmasına daha var adet oldum normalde 3 4 gün sürer maksimum ama 7 gün oldu hala kanamam var kolposkopi ile bi alakası olabilir mi corona yüzünden cok stres yaptım grip atlattım hastaneye gidemiyorum acaba bilginiz var mı bugün yedinci gün endişelenmeli miyim?

Merhaba arkadlar beni hatirlayanlar bilir hvp 56 var biyopsi sonucumda kronik servisit ciktimisti. Cok afedersiniz dun iliski yasadik bugun vajinamim sag tarafi cok sismis vulva deniliyor herhalde nasil anlatsam siskinligin icinde daha buyuk bi siskinlik daha var.ve agrida var bu. Hastaneler bu durumdayken dr gidemiyorum kucuk cocuklarim var birakamam bi yere. Bunun hpvyle bi ilgisi varmi bunun. Bu durumu yasayan varmi acaba
Merhaba Neyle ilgili oldugunu bilemiyorum ama.Bende de leep sonrasi kontrole gittigimde doktorum fark etti.Tam vajinanin iç tarafinda bir şişlik var sivilce gibi birşey dedi.Elimi sürdürdü bana hatta sizin anlattiginiz gibi birseydi.Ben o an çok korktum tabi..Korkma HPV ile ilgili değil iltihap gibi birsey olmuş.Ben bunu şimdi patlatayim sonra kendi kendine patlarsa korkarsin dedi.Onu patlatti ve icinden sarı bir su çikti.Bir problem olmadı sonra.Bu dedigim 6 Şubatta olmuştu.Korkmayin bence benim ki gibi birsey olmuş sizin vajinadada..

Hocanin kendi klinigi mi var acaba ? Ben de ankaradayim iyi bi hoca ariyorum
Kolposkopi disinda size tedavi icin neler onerdi acaba ? Suan gidebilecek durumda degilim. Evde kendim biseyler yapmak istiyorum en azindan ilerlemesini durdurmak icin. Yag ya da herhangi bi bitki cayi vs onerdi mi acaba doktor. Yardimci olursaniz cok sevinirim

Kizlar lutfen yardim edin bana sigilleriniz icin neler yaptiniz neler kullandiniz. Agzimda cikti ve ilerlemesinden korkuyorum. Dusuk riskli olanlar da kanser yapiyor mu ? Ya da baska yerlere de sicrar mi :(( tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum. Neler kullanmaliyim gecmesi icin ? Desteginize ihtiyacim var. Kendimi kotu hissetmeye basladim bi sekilde ilerlemesini onlemem gerekiyor.

kızlar bugun sigillerim için eczaneden bi karışım hazırlatacaktım ama şimdi düşününce eczane tehlikeli bi ortam çok kişiyle temas ediyolar. ürünü alsam sıkıntı yaşar mıyım sizce ?? yağ hazırlayacaktı eczacı sorun olur mu

HPV sebebiyle ağız içi, boğaz kanserleri olan, oral yolda lezyon, sigil çıkaran arkadaşımız var mı? Hangi HPV tipi ağız içini etkiliyor, bunlarla nasıl mücadele edilir? Bilgisi deneyimi olan var mı? Teşekkürler
Merhaba. Bu konu hakkında bilgi edilebildiniz mi acaba

Özge ilgin için çok teşekkür ederim
Keşke İzmir'de yaşasaydım maalesef bana çok uzak ankaradayım ancak doktorundan kbb deki hpv konusunda aldığın bilgileri bizimle paylaşırsan çok müteşekkir olurum sana bende gördüğüm bir lezyon yok zaten Bende hiç siğilde olmadı ancak özellikle göremediğimiz boğaz bademcik alt boğaz gibi yerlerde olması muhtemel bir lezyon riski için altı ayda bir endoskopik muayene yaptırıyorum bir gittiğinde doktoruna sorarmısın bu yeterli mi yaptırabileceğim başka birşey varmı riski önlemek açısından teşekkür ederim
Merhaba ağzımda hpv mevcut ankarada yaşıyorum siz tedavi için nereye gittiniz neler yaptınız acaba

Şuan
Yanlış ifade etmis olabilirim;hakan hoca tuy dokucu krem ve jilettense nispeten agdayi onerdi. En iyisi makas, katiliyorum. Ama rahatligindan dolayi lazerden memnunum, o da ayri konu. Jelsiz yapiliyo bende lazer.

Ben kendi macunumu yapiyorum. Organik bala birer kasik çörek otu, uzum cekirdegi, polen;azcik karabiber, zencefil ve zedecal katip her sabah tuketiyorum. Ayrica propolis ve arisutu. Hepsi ilac niteliği olmayan dogal gidalar.

Ayrica 2 aydir ahcc (gunde 2 kapsul) ve coriolus( 6 kapsul) tuketiyorum. Ben bunlari doktor recetesi ve kontroluyle kullaniyorum( admine sevgiler :) cok yogun sigil nukslerim vardi ve tip 16 tasiyorum ayrics( hem genital bolge hem agiz içi) ; simdilik gecen biten bisi olmadi. Ama bir aydir falan nüksler oransal olrak baya azaldi. Bunu yazmamin sebebi; burada ahcc ve coriolus cok konusuldu ama deneyen henüz yok; benden baska. Ben baya çaba ve para harcayarak deniyorum bunlari. Deneyimjm işinize yarayabilir diye düşündüm çünkü benim deneyiminden yararlanabilecegim kimse olmadi. Bir nevi kobayiniz olarak yani :) gelismeleri de muylaka yazarim.
Şuan nasılsınız peki ? Ağızdaki hpv nasıl belirti verdi sizde boğaz baş ağrısı ve boyunda şişlik yaşadınız mı

Siz ağzınızdakinin siğil olduğundan eminmisiniz
Genital ile eş zamanlı çıktı ve normalde ağzımda olmayan yapılar belirdi birden. Dış etimde kirmizilik var ve dilimin yan kısımlarında kırmızı şişlikler mevcut. Ve çok büyük oranda hpv kaynaklı :(( tabii hemen kanser yapacak diye bi durum söz konusu değil fakat baş ve boyun kanserlerinin en temel belirtisi geçmeyen boyun sisligi ve kulağa vurması :( maalesef bu iki belirti de 1 aydır bende var. Korkuyorum

Genital ile eş zamanlı çıktı ve normalde ağzımda olmayan yapılar belirdi birden. Dış etimde kirmizilik var ve dilimin yan kısımlarında kırmızı şişlikler mevcut. Ve çok büyük oranda hpv kaynaklı :KK43:( tabii hemen kanser yapacak diye bi durum söz konusu değil fakat baş ve boyun kanserlerinin en temel belirtisi geçmeyen boyun sisligi ve kulağa vurması :KK43: maalesef bu iki belirti de 1 aydır bende var. Korkuyorum
Ben bir sağlıkçı olarak söyleyeyim hpv olduğumu öğrendiğimde ağzımı inceledim aman allahım şişlikler var acıyor dilimin yanlarında bunlar önceden olamazdı doktor arkadaşımı arayıp ertesi gün gittim bunlar hepimizde var dedi evdeki herkesi inceledim 1,5 ay ağızda boğazda acı geçmedi tekrar gittim yine birşey yok ve inandım inandıktan sonra unuttum unutunca farkettim ki hergün acıyan ağzım acımıyor ağızda siğil çok nadir ihtimal o yüzden bence biraz sakinleyin acil bir durum değil bu kötü süreç bitince muayene olursunuz geçmiş olsun

Ben bir sağlıkçı olarak söyleyeyim hpv olduğumu öğrendiğimde ağzımı inceledim aman allahım şişlikler var acıyor dilimin yanlarında bunlar önceden olamazdı doktor arkadaşımı arayıp ertesi gün gittim bunlar hepimizde var dedi evdeki herkesi inceledim 1,5 ay ağızda boğazda acı geçmedi tekrar gittim yine birşey yok ve inandım inandıktan sonra unuttum unutunca farkettim ki hergün acıyan ağzım acımıyor ağızda siğil çok nadir ihtimal o yüzden bence biraz sakinleyin acil bir durum değil bu kötü süreç bitince muayene olursunuz geçmiş olsun
Teşekkür ediyorum dilerim hepimiz en kısa sürede bu virüsü atarız vücudumuzdan. Siz kültür aldirdiniz mi ağzınızdan. Çünkü bi arkadaşıma doğal yapısı deyip gönderdiler özele gitti ağrısı gecmeyince sonra hpv olduğu anlaşıldı ağzından örnek alınınca. Genelde doğal yapı deniliyor ama işte sonra sıkıntılı olabiliyor :(( zor bi sürec yasiyoruz biraz daha normale dönünce hemen gideceğim hastaneye beklemek beni etkiledi psikolojik olarak. Ama yine de sakın olmak lazım haklisiniz

Teşekkür ediyorum dilerim hepimiz en kısa sürede bu virüsü atarız vücudumuzdan. Siz kültür aldirdiniz mi ağzınızdan. Çünkü bi arkadaşıma doğal yapısı deyip gönderdiler özele gitti ağrısı gecmeyince sonra hpv olduğu anlaşıldı ağzından örnek alınınca. Genelde doğal yapı deniliyor ama işte sonra sıkıntılı olabiliyor :KK43:( zor bi sürec yasiyoruz biraz daha normale dönünce hemen gideceğim hastaneye beklemek beni etkiledi psikolojik olarak. Ama yine de sakın olmak lazım haklisiniz
Kültür aldırmamı gerektirecek bir şey yok endoskopi ile bile bakıldı ve geçti ağrım acım filan sıkıntı yok

Temiz çıkar merak etmeyin kullanmıyorsanjz propolis yeşil çay alın propolis spreyler var ondan sıkın
Yeşil çay içiyorum bi 10 gündür günlük 2 bardak. Bugün de propolis aldım. Ayrica eczacım karışım hazırladı nioli ve Hindistan cevizi yağı ile. Bi de kekik cayi iç dedi. Bakalım doktora gidene kadar mecburum evde bişeyler yapmaya :((

Back
X