Vajinal Progestan Kullanımı hakkında tecrübeli olanlar bakabilir mi ?

Mdmray

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
5.592
9.525
398
Balıkesir
Herkese Merhaba :KK52:
Ben 5 Haftalık gebe olduğumu öğrendim, ilk gebeliğim. Doktorum ultrasonda kesenin hemen üst kısmında kanama alanı gördüğünü belirtti.
Korkulacak bir şey olmadığını ancak ağır kaldırmam ve ilişki yaşamamam gerektiğini , bunlar dışında normal yaşamıma devam edebileceğimi söyledi.
Progestan 200 lük vajinal yoldan kullanmam gerekiyormuş. Kullanıyorum fakat en fazla 3 cm ileri ittirebiliyorum zarar vereceğim korkusundan. 3 cm yeterli midir aslında merak ettiğim bu ?
Çalışan biriyim çok fazla dinlenemiyorum, düşük yapmaktan korkuyorum.. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

Herkese Merhaba :KK52:
Ben 5 Haftalık gebe olduğumu öğrendim, ilk gebeliğim. Doktorum ultrasonda kesenin hemen üst kısmında kanama alanı gördüğünü belirtti.
Korkulacak bir şey olmadığını ancak ağır kaldırmam ve ilişki yaşamamam gerektiğini , bunlar dışında normal yaşamıma devam edebileceğimi söyledi.
Progestan 200 lük vajinal yoldan kullanmam gerekiyormuş. Kullanıyorum fakat en fazla 3 cm ileri ittirebiliyorum zarar vereceğim korkusundan. 3 cm yeterli midir aslında merak ettiğim bu ?
Çalışan biriyim çok fazla dinlenemiyorum, düşük yapmaktan korkuyorum.. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Dışarı çıkmıyorsa sorun yoktur

Hamileliginiz. Hayırlı uğurlu olsun öncelikle dışarı çıkmasın yeter isterseniz doktorunuzla konuşa bilirsiniz hocam en fazla kaç cnm ileri itmem gerekiyor diye doktorun senin durumunu daha iyi biliyor riskli durumunuz varmış sonuçta en iyisi doktorunuzla bu durumu görüşün

Oncelikle ellerinizi iyice yikayin ve progestani iceride ittirebildiginiz kadar ittirin. Bundan korkmayin. Uzerine bi 15-20 dak uzanirsaniz daha iyi olur. Gecmis olsun

Hamileliğimin ilk 3 ayı ve son 1 ayı kullandım. Progestanı içeri ittire bildigin kadar ittir. 15 dk uzan. Sonra aksada bişey olmaz, korkma.

Saglıkla kucagına alırsın inşallah

Back
X