• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal mantar

Hiç yaşamadım ama geçen gün Eylül Öztürk Farmisol’ü tavsiye ediyordu bunun için. Araştırın isterseniz

Eylül Öztürk kim, kadın doğum hekimi mi? Vajinal mantar bilirkişisi mi?

Hekim olsalar dahi muayene, tetkik vs. olmadan kimseye burada ilaç önermeyin derim naçizane tavsiye. Üye kullanmasa bile bir başkası okur, kullanır, yan etkisi olur, ters teper. Sorumluluğunu alabilecek misiniz?

geçmiyorsa o bölgenin florası bozulmuş daha sert müdahaleler gerekiyor. Candida diyeti falan araştırırsan görürsün. Sabah uyanır uyanmaz gerçek ev sirkli su içicen. O bölgeye hindistan cevizi yağı sürücen. İşte kemik suyu, probiyotikler, evde yapışmış şalgam suyu turşu yoğurt kefir pancar kvass.
öğünlerinde sarımsak olacak mutlaka. Hatta gece yatarken vajinanın içine de yerleştirenler var sarımsağı ama onu ben bilemedim.
ekmek şeker kesilecek falan filan.
çok geçmiş olsun.

geçmiyorsa o bölgenin florası bozulmuş daha sert müdahaleler gerekiyor. Candida diyeti falan araştırırsan görürsün. Sabah uyanır uyanmaz gerçek ev sirkli su içicen. O bölgeye hindistan cevizi yağı sürücen. İşte kemik suyu, probiyotikler, evde yapışmış şalgam suyu turşu yoğurt kefir pancar kvass.
öğünlerinde sarımsak olacak mutlaka. Hatta gece yatarken vajinanın içine de yerleştirenler var sarımsağı ama onu ben bilemedim.
ekmek şeker kesilecek falan filan.
çok geçmiş olsun.
Sonra kukun düşecek bütün kuku problemleri bitecek sanırım 😂

Vajinal rahatsızlıkların bir nedeni de o bölgeyi sabun ile yıkayıp temizlemeye çalışmak oluyor. Sadece su ile temizlenmek gerekiyor, o bölgedeki enfeksiyonu engelleyen bakterileri öldürmemek için. Not etmek istedim buraya.

Canesten, travazol sadece bir kaç saatlik rahatlattı sonra yine aynı.

Bende gebelikte meydana geldi öncesinde hiç yaşamamıştım.

Doktorum donaxyl fitil verdi tek kullanımda bile inanılmaz etkili oldu.

Vajinal rahatsızlıkların bir nedeni de o bölgeyi sabun ile yıkayıp temizlemeye çalışmak oluyor. Sadece su ile temizlenmek gerekiyor, o bölgedeki enfeksiyonu engelleyen bakterileri öldürmemek için. Not etmek istedim buraya.
Normalde sabun ya da benzeri kullanmam ama doktora gidinceye kadar o azgın kaşıntıyı dindiren tek şey sabunla yıkamak olmuştu bende.

Gebelikte değişen şeylerden dolayı da oluyor sanırım

Eylül Öztürk kim, kadın doğum hekimi mi? Vajinal mantar bilirkişisi mi?

Hekim olsalar dahi muayene, tetkik vs. olmadan kimseye burada ilaç önermeyin derim naçizane tavsiye. Üye kullanmasa bile bir başkası okur, kullanır, yan etkisi olur, ters teper. Sorumluluğunu alabilecek misiniz?
Bahsettiğim ürün bir ilaç değil. Mantar sorunu olup kullanan ve iyi geldiğini söyleyenler var. Araştırması için tavsiyede bulundum. Ben neden sorumluluk alıyorum? Alıp kullanın çok memnun kalacaksınız mı dedim? Hiç kimsenin araştırmadan sorgulamadan önerilen herhangi bir ürünü hemen alacağını düşünmüyorum. Günümüzde her platformda envai çeşit ürün öneriliyor, araştırması için bahsettiğim ürün neden sorun olsun?

Normalde sabun ya da benzeri kullanmam ama doktora gidinceye kadar o azgın kaşıntıyı dindiren tek şey sabunla yıkamak olmuştu bende.

Gebelikte değişen şeylerden dolayı da oluyor sanırım

anlık rahatlatmıştır o sabunun ph ı çok kötü genital bölge için.
Cumlaude lab ın genital temizleme ürünü var. Beni o çok rahatlatıyor.

Sizde degil de eşinizde olabilir mantar ondan bulaşıyor olabilir sureklı, bol su ıcın, bir de banyodan sonra bacaklarınızın arasını saç kurutma makinesinin soguk ayarında kurutun pamuklu çamaşır giyin kuru kalsın orası nemli degil, bir de sabun dus jeli vs ile yıkamayın foşur foşur köpüklü. Florasını pH ini bozarsınız.
yaa aslında cokta dikkat eden biriyimdir günlük camasır zaten degistiririm kurutma makinesidi duydgumdan beri yapıyorum zatem pamuklu camasır giyerim vajinamıda üstten yıkarım öyle jeller meller sürmem yani sadece su anlamadım gitti

Sizde degil de eşinizde olabilir mantar ondan bulaşıyor olabilir sureklı, bol su ıcın, bir de banyodan sonra bacaklarınızın arasını saç kurutma makinesinin soguk ayarında kurutun pamuklu çamaşır giyin kuru kalsın orası nemli degil, bir de sabun dus jeli vs ile yıkamayın foşur foşur köpüklü. Florasını pH ini bozarsınız.
bide esimde olsa bi kasıntı olur bi kızarıklık vs onda hic bisey yok ondan bulastıgını zannetmiyorum hatta uzak tutuyorum 1 hafta 10 gun falan gecsin benim kasıntım yanmam diye

İdrar yoluna cep sodası da iyi geliyor.
Bir litre suya 1 tatlı kaşığı dök sabah hiç bir şey yemeden onu iç.
Hafta da ara vererek 2-3 kez yap.
Çok iyi geliyor.
Çok teşekkür ederim onu da deneyeyim inşallah hiç yaşamam kimse yaşamaz o ayrı tabi de bu yöntemleri de bilmek iyi geliyor😇

Yaaa inşallah 🥺 çünkü inanın bitti diyorum tekrar geliyor.. Hamilelikte hormon değişimine bağlı olarak oluşuyormuş diye duydum ama çok zor.. Akıntısı da bazen su gibi geliyor korkuyorum bebeğin suyu mu diye.. İnşallah dediğiniz gibi doğumdan sonra geçer.. Yoksa bu şekilde çok zor.. Hamilelikten önce yoktu bende böyle birşey..
Bendede yoktu işte hamilelikte çıktı. Çok iyi anlıyorum dayanılmaz bişey. Benimde sürekli geçti derken başa sarıyodu. Doğum yaptıktan sonra bi daha olmadı. İlk gebeliğiniz galiba ? Su öyle gelmiyo bende ilk hamileliğimde anlamam su gelirse diye korkuyodum hastanede doktor keseyi patlattı ama ikincide kendi patladı baya su yani onun için korkmayın

kızlar buna bi care bulanınız varmı sürekli tekrarlayan bi vajinal mantar hastalıgım var bu sene cıktı gerci ama neryse 1.5 ayda bi sürekli oluyp
travogen ve travozol krem zaten kullanıyorum bu tek kullanımlık haplar var flucan ondanda aldım ama bırakrım tekrar oldu sizin önerdiginiz baska bisey varmı baska hap basla krem vs
Ben sirkeli suda buldum çareyi benimde sürekli tekrarliyordu şükür buna başladıktan sonra kesildi

Bendede yoktu işte hamilelikte çıktı. Çok iyi anlıyorum dayanılmaz bişey. Benimde sürekli geçti derken başa sarıyodu. Doğum yaptıktan sonra bi daha olmadı. İlk gebeliğiniz galiba ? Su öyle gelmiyo bende ilk hamileliğimde anlamam su gelirse diye korkuyodum hastanede doktor keseyi patlattı ama ikincide kendi patladı baya su yani onun için korkmayın
Bazen sızıntı şeklinde de geliyormuş o yüzden endişeleniyordum.. Benim bu 3. Hamileliğim ama kayıp yaşadım biri 9 haftalık biri 18 haftalık.. Bu bebeğim 28 haftalık çok şükür geldik bu zaman kadar ama endişe hep var işte mantar olunca da akıntı değişiyor mantardan olduğunu bilsem de yine de huzursuz ediyor işte..

kızlar buna bi care bulanınız varmı sürekli tekrarlayan bi vajinal mantar hastalıgım var bu sene cıktı gerci ama neryse 1.5 ayda bi sürekli oluyp
travogen ve travozol krem zaten kullanıyorum bu tek kullanımlık haplar var flucan ondanda aldım ama bırakrım tekrar oldu sizin önerdiginiz baska bisey varmı baska hap basla krem vs

ben bir sene çekip dayanamayıp yine doktora gittiğimde hiç bu kadar yoğun mantar görmemiştim diyip sağolsun içime su serpmişti. zolax, şu ikili fitillerden, kremler ve flora düzenleyici fitillerden verdi. hepsini hiç aksatmadan kullandım. üstüne çok sıkı şeker diyeti yaptım. hamurişi, paketli ürünler, tatlılar, ekmek herşeyi kestim. bol yoğurt, sarımsak ve kekik suyu içtim. ekstradan probiyotik kamsüllerden filan aldım kullandım. çok sağlıklı beslendim. şimdi nazar değmesin çok sağlıklı bağırsak ve vajina florasına sahibim. sakın kulaktan duyma yöntemler uygulamayın. ben yandım siz yanmayın. bu işin uzmanı doktorlar.

ben bir sene çekip dayanamayıp yine doktora gittiğimde hiç bu kadar yoğun mantar görmemiştim diyip sağolsun içime su serpmişti. zolax, şu ikili fitillerden, kremler ve flora düzenleyici fitillerden verdi. hepsini hiç aksatmadan kullandım. üstüne çok sıkı şeker diyeti yaptım. hamurişi, paketli ürünler, tatlılar, ekmek herşeyi kestim. bol yoğurt, sarımsak ve kekik suyu içtim. ekstradan probiyotik kamsüllerden filan aldım kullandım. çok sağlıklı beslendim. şimdi nazar değmesin çok sağlıklı bağırsak ve vajina florasına sahibim. sakın kulaktan duyma yöntemler uygulamayın. ben yandım siz yanmayın. bu işin uzmanı doktorlar.
ya şu ara doktora gitmek istemedigim icin sordum ilac yine yoksa oraya sarımsak surmek falan sacmalık sarımsagı ye daha fazdalı oranın florası bozulur mu hic

ya şu ara doktora gitmek istemedigim icin sordum ilac yine yoksa oraya sarımsak surmek falan sacmalık sarımsagı ye daha fazdalı oranın florası bozulur mu hic
Haklısınız ama insan bazen çaresizlikten orasına neler neler sürüyor. Doktora gitmeme isteğinizi anlayabiliyorum. Ama yine de gidin derim ben.

Back
X