• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal mantar

kızlar buna bi care bulanınız varmı sürekli tekrarlayan bi vajinal mantar hastalıgım var bu sene cıktı gerci ama neryse 1.5 ayda bi sürekli oluyp
travogen ve travozol krem zaten kullanıyorum bu tek kullanımlık haplar var flucan ondanda aldım ama bırakrım tekrar oldu sizin önerdiginiz baska bisey varmı baska hap basla krem vs
Gecmis olsun, acaba vajinal mantar nasil oluyor? Ben de genital ve bacak arasindaki bolgelerde kasinti ve cesitli zamanlarda cikan sonra kaybolan sertlik hissediyorum doktora gitme firsatim olmadi, mantar boyle bir sey yapar mi?

Şekerli ve unlu mamüllerden uzak durun bir süre, barsak floranızı güçlendirin, sağlıklı beslenin. C vitamini enfeksiyon ve mantar tedavisinde epey etkili. Doktorum tavsiye etmişti bana bunları.

Kuşburnunu kırın bir güzel demleyin ama şöyle 1 saat demlensin sonrasında içine hibisküs de atın bi 10 dakikadaö öyle demlensin ve şekersiz tüketin günde 3 bardak kadar. Şu büyük kulplu bardaklarla.

Bu arada günlük ped kullanmayın, organik deterjan kullanın ve çamaşırlarınızı muhakkak ek durulama yaptırın, ütüyü de ihmal etmeyin. Günlük ped yerine pamuklu beyaz bez kullanın. Bir de nioli yağı günde bir damla muhakkak damlatın çamaşırınıza.

Bol bol ev yoğurdu yiyin hatta o bölgeye surun kefir icin. Tekrarliyorsa oradaki yararli bakteriler az demektir cogaltmak icin doğal probiyotik almak lazim .. Eczaneden probiyotik alip kullanan da varmis ama denemdim ama yogurt baya bir rahatlatıyor ve zararsiz

kızlar buna bi care bulanınız varmı sürekli tekrarlayan bi vajinal mantar hastalıgım var bu sene cıktı gerci ama neryse 1.5 ayda bi sürekli oluyp
travogen ve travozol krem zaten kullanıyorum bu tek kullanımlık haplar var flucan ondanda aldım ama bırakrım tekrar oldu sizin önerdiginiz baska bisey varmı baska hap basla krem vs
Ağır antibiyotik tedavisi sonrası çok kötü olmuştum. Sulandırılmış sirkeli su ile temizliğini yapmıştım günde bir kaç kere kuru kalmasını da sağlayınca kısa sürede geçmişti. Şimdilerde aslında idrar yolu enfeksiyonu için kullandığım ama vajinal mantara da iyi gelen bir mucizem var nioli yağı. Yine sulandırarak temizliğinde kullanılıyor. Ve çamaşıra bir damla damlatılarak kullanılıyor. Aromaterapi yağıdır. Eczanelerde bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun canım. Tam çözüm değil ama rahatlamam için biraz sirke kullan hem iç suya karıştırıp hem taharet al lavabolarinda.yakiyor mikrobu kırıyor.bende ilk evlendiğimde olmuştu kis ayıydı enfeksiyon olmuştu beyaz beyaz geliyordu ınslalah faydas olur geçmiş olsun tekrardan

Doktorunuzun önerdiği tedaviye destek olarak kuşburnu çayı önerebilirim. Yurtdışındayken doktorlar her türlü enfeksiyon için kuşburnu çayı veriyorlardı. Orada bitki çayları eczanede de satılıyordu. İdrar yollarına, vajinal enfeksiyonlara ve mantara kuşburnu çayı yazıyorlardı reçeteye. Sabah-akşam birer bardak.

En etkili sey oranın nemli kalmamasi. Her tuvalete girdiğinde temiz olduguna guvendigin tuvalet kağıdını peceteyi kalın bi sekilde ic dudaklara ve vajinanin icine degecek sekilde koy oraya tampon yap yani. Surekli nemi ceken bisey olsun orda. Ilaclari zaten yazmış arkadaslar sen de biliosundur. Ph si düşük yani asidik vajinal temizleyiciler kullanma. Günlük ped kullanma nemli oldukca oluşuyor.

Geçmiş olsun canım. Tam çözüm değil ama rahatlamam için biraz sirke kullan hem iç suya karıştırıp hem taharet al lavabolarinda.yakiyor mikrobu kırıyor.bende ilk evlendiğimde olmuştu kis ayıydı enfeksiyon olmuştu beyaz beyaz geliyordu ınslalah faydas olur geçmiş olsun tekrardan

Mantarla enfeksiyon tam tersi seydir. Enfeksiyon bakteriden olur. Mantar bakterilerin ölmesi yüzünden. Mesele antibiyotik kullanirsaniz mantar olmaniz cok olasıdır. Sirkeyi oraya sürmek nooo. Sirke asidik bakterileri öldürür.

Hamileymişsin farklı bir şey yazacaktım ama o olmaz şimdi.
Fıs fıslı bir şişeye sirkeli su yap tuvaletlerden sonra onunla yıka durulama ama.
Özellikle kaşıntına çok iyi gelecek.
Çok dar çamaşır giyme.
Bir de bu arada ütüle hepsini.
Kocanla ayrı yıka, ütüle canım
Çok geçmiş olsun.

Ağır antibiyotik tedavisi sonrası çok kötü olmuştum. Sulandırılmış sirkeli su ile temizliğini yapmıştım günde bir kaç kere kuru kalmasını da sağlayınca kısa sürede geçmişti. Şimdilerde aslında idrar yolu enfeksiyonu için kullandığım ama vajinal mantara da iyi gelen bir mucizem var nioli yağı. Yine sulandırarak temizliğinde kullanılıyor. Ve çamaşıra bir damla damlatılarak kullanılıyor. Aromaterapi yağıdır. Eczanelerde bulabilirsiniz.

İdrar yoluna cep sodası da iyi geliyor.
Bir litre suya 1 tatlı kaşığı dök sabah hiç bir şey yemeden onu iç.
Hafta da ara vererek 2-3 kez yap.
Çok iyi geliyor.

Canım hamileyim ve maalesef hamilelikte tanıştım bu illetle.. Doktorum bana fitil veriyor 2 kutu kullanıyorum hemen geçiyor.. Tabi bende de tekrarlıyor 2 ayda bir geri geliyor ama sadece fitil ile geçiyor çok şükür.. Sen muayene oldun mu?? Yoksa kendi kendine mi ilaç aldın eczaneden?? Çünkü fitil en iyisi bence tabi ki doktorunuz karar verecek..
Esli tedavi uygulamazsaniz surekli tekrarlar malesef.

Hiç yaşamadım ama geçen gün Eylül Öztürk Farmisol’ü tavsiye ediyordu bunun için. Araştırın isterseniz
Arkadaşım Eylül öztürk kim ki onun önerdiği herhangi birseyi kullanalım? O kadin para karşılığında reklam yapıyor sadece.

Konu sahibi, eşli muayene olmanız lazim. Sağlık ocağına gitseniz bile gerekli ilaçlar yaziyorlar

Vajinanin florasi bozulmus bu yediklerimizdende kaynaklaniyor en basta seker besliyor bu mikrobu
Bendede bekarligimdan bu yana sure gelen bir durumdu bagirsak floraminda bozulmasiyla diyete basladim bende idrar yolu enfeksiyonu sonrasi kullandigim antibiyotikler sonrasinda oluyodu yani antibiyotiklerde yararli florayi bozuyor
Kisir dongu devam etti boyle hep Antibiyotik Mantar dongusu
En sonunda idrar yolu enfeksiyonunu cok agir Gecirdim
enfeksiyon cok Fazla cikmisti
idrar yolu Enfeksiyonumu tetikleyen sey kummus
O Dr.danda allah razi olsun acil dr.uydu bide kum sokucu İlac vermisti 3 sene oldu diyetinde etkisiyle hic enfeksiyonum olmadi
Cok antibiyotik ve cok seker bunu tetikliyor

Arkadaşım Eylül öztürk kim ki onun önerdiği herhangi birseyi kullanalım? O kadin para karşılığında reklam yapıyor sadece.
Önerdiği şey hastanelerde de kullanılan bir ürün olduğu için araştırması için tavsiye etmek istedim. Belki önerildiği kadar vardır

aynı sorun bendede vardı travozol krem kullandm şükür geçti

Elma sirkesi de çok iyi geliyor. İlaçlar bazı bunyelere iyi gelmiyor sürekli tekrarlıyor. Her tuvalet sonrası elma sirkesini sulandirip kullanırsanız iyi gelebilir.

Esli tedavi uygulamazsaniz surekli tekrarlar malesef.
Kaç kez gittim doktora hiç eşli tedavi demedi yaa.. Hep bana fitil verdi.. Hamile olduğum için mi acaba?? Uff ne bilim saçma ama hamileysem ben hamileyim eşim değil ki eşli tedavi diyebilirdi.. Bi dahakine ben ben derim belki..

Kaç kez gittim doktora hiç eşli tedavi demedi yaa.. Hep bana fitil verdi.. Hamile olduğum için mi acaba?? Uff ne bilim saçma ama hamileysem ben hamileyim eşim değil ki eşli tedavi diyebilirdi.. Bi dahakine ben ben derim belki..
Mantarın, enfeksiyonun türüne göre değişir eşli tedavi durumu. Sizinki hamilelik kaynaklı olduğu için eş tedavisine gerek yoktur muhtemelen.

Yani bir sorun. Sizdrn esinize bulastigi icin siz gecirsebiz bile esinizden tekrar size bulasiyor. Kisir dongu.

Back
X