Vajinal mantar belası

Kızlar tam geçti gibi oldu regl oldum yine tekrarladı. İlk iş yine doktor yolu gözüktü bana regl bitince. Siz bi çare bulabildiniz mi?

Bende de tekrarlayan mantardan çektim bir sene kadar, aralıklarla. En son gittiğim doktor Cleocin ve vagiflora verdi, onunla sorunum çözüldü gitti.
Cleocin bir aparat ile vajina içine sıkılan bir krem, kullanması biraz zor olabilir ama sonuç bende mükemmeldi.

Doktorunuza danışın bence bu ilacı. Ardından florayı düzenleyici kapsülleri kullanmanız da önemli.

Senin icin cok sevindim, benim yeni randevum çarşamba günü. Not alıyorum ilaçları bir doktorumla konusayım. Umarım kesin çözüm olur

Arkadaşlar lütfen sizde tecrübelerinizi paylasın kurtulalım şundan hayattan soğudum! Cinsel ilişkiden soğudum. 1.5 aydır uğrasıyorum vajinal mantarla. Fitil krem herşeyi kullandımm geçmedi şu an yeni bi hap ve fitile baslattı doktorum bakalım ne olacak! Sizde durumlar ne bir akıl verin. Karbonat elma sirkesi demeyin lütfen doktorum sakın dedi. Probiyotik tüketiyorum sürekli çamaşırlarımı pamuklu ve ütülü giyiyorum. Hic bir jel kullanmıyorum elim kolum bağlandı. Vajinal duş önerdi bir doktor ama baska bir doktor kullanma dedi cok kararsızım sizde durumlar ne?
Şekerli gıdalardan uzak durmalısın vede moos markasının intim uıkama jelini kullan ben öyle kurtulmuştum bu beladan

merhabalar,
öncelikle vajinal mantar belasını yaklaşık 2 senedir çekiyordum. Türkiye'de kullanmadığım fitil-antibiyotik ve krem kalmamıştı. Doktorum artık verecek farklı ilaç bulamadığından değiştirip değiştirip veriyordu. Okumadığım makale, denemediğim alternatıf tıp kalmadı. En son kadın doğumda öğretim görevlisi olan hemşire bir arkadaşım türkiyede yok ama yurtdışında borik asit ovül(fitil) bulabilirsen al demişti. o sırada tesadüfen fransadaydım ancak ne yazık ki fransadaki eczanelerde de böyle bir fitil bulamadım. Türkiyeye döndükten sonra oturup araştırmaya başladım borik asit fitili nerede bulabilirim diye. Amerikada buldum. Kapsül halinde borik asit fitili üretmiş birkaç firma. Uzun uğraşlar sonucu belirli bir komisyon ödeyerek borik asit kapsülünü getirttim ve işe yaradı gerçekten.

Kapsüller bitti, birkaç ay sonra tekrar başladı ve şansıma İstanbul fatihte bir eczanede borik asit fitili üretildiğini öğrendim. Işınlanarak fatihe gittim 40 adet ovül satın aldım. her adetten sonra mantar tekrar başlayacak gibi oluyor 1-2 tane fitil koyuyorum. artık antibiyotik ve gereksiz kimyasalları vücuduma sokmuyorum. belki birilerine çare olur diye yazıyorum. Reklam sayılır mı bilemedim eczane adını yazmadım. Dileyen olursa mesaj atabilirim.

Arkadaşlar lütfen sizde tecrübelerinizi paylasın kurtulalım şundan hayattan soğudum! Cinsel ilişkiden soğudum. 1.5 aydır uğrasıyorum vajinal mantarla. Fitil krem herşeyi kullandımm geçmedi şu an yeni bi hap ve fitile baslattı doktorum bakalım ne olacak! Sizde durumlar ne bir akıl verin. Karbonat elma sirkesi demeyin lütfen doktorum sakın dedi. Probiyotik tüketiyorum sürekli çamaşırlarımı pamuklu ve ütülü giyiyorum. Hic bir jel kullanmıyorum elim kolum bağlandı. Vajinal duş önerdi bir doktor ama baska bir doktor kullanma dedi cok kararsızım sizde durumlar ne?
Vajinal dus tam tersi tekrar yapar. Banyoda bu yuzden dus basligini bile direk vajinana tutma. Ev yapimi yogurt sur yatarken. 8-10 gun. Bol su ic. Direncini guclu tut, cunku enfeksyonlar direnc dusunce ortaya cikar

Adetten once baslar direnc duser cunku.. adetten sonra ise pedden ve islakliktan dolayi olur

Kızlar soğan kürü yapın
Bende kronik vajinal enfeksiyon sorunu vardı.. iğne fitil ilaç ne varsa kullandım kontrole gidiyordum yine çıkıyordu ve çocuk olmuyordu
En sonunda soğan kürü denedim Rabbime sukurler olsun o ay hem hamile kaldım hemde ilk kez tahlillerim tertemiz cikti

31 yasındayım 11 yasında ilk adetimi oldum ve 13 yasında vajinal mantar teshisi kondu sayısız ilaç kullandım iç çamasırlarımı kaynatarak kullandım ve daha bir sürü sey ancak bagısıklıhı kuvvetli bir mantar iyileşme süreci uzun ve mesakkatli probiyotik doğru bir hareket bende kullandım ancak asırı ilaç kullanımıda mantara sebep olabiliyor vajinal dusu önermiyorum çünkü ben akıntım var diye yıllarca yaptım vajinanın reel ph dengesini bozmusum mantar iyice yayıldı ibrahim saraçoğlunun bitkisel kürleri ile kurtuldum ben araştır ve dene derim

Valla ben hamileyim ve mantar miydi yoksa enfeksiyon muydu dr soyledim ilk uc oldugu icin ilac vermedi.arastirdim elma sirkesi bir mucizeydi benim için sabah akşam kaşıntı için suya katip yıkadım çok rahatladım. Birde bir bardak suya 2 kaşık elma sirkesi ayıp içtim atlattım çok sukur

Evet benimde adetim yeni bitti hafiften biseler olmaya başladı gene 😨😨 ama cok hafif rahatım. Bide ev sicak.
Adet döneminde havasiz kalmasi ıslaklık kullanilan ped vs kasinti yapiyor neyseki 1 2 gun suruyor geciyor kremsiz atlatabiliyorum artık
Konuya yazayin da bu dertten muzdarip arkadaslara belki yardimim dokunur.
Ben bu illetten baya baya çektim,kizkardesim de..
Ben gece yataktan firliyordum ama nasil bir kaşıntı
En son nisanliyken 1 bucuk sene önce yasadim Aman Yarabbi inanmazsiniz vajinam şişti kocaman oldu kadin dogumcuda çalisan arkadasa sordum hemen doktoruna recete yaptırdı tam hatirlamiyorum yada ilacin ismini vermisti galiba, i ile basliyordu ilac ama suan unuttum :KK43: icinde 10 tane var hap gunde 2 kez iciyorsun ketoral sampuan al dedi ancak onu kullanmadim ve bu mevsimde olmustu elbise giyiyordum uzun altima ic camasiri giymiyorum malesef o dereceydi yani :KK43:
Kizlar bu yaziyi dikkatli okuyun ,

Bu mantarin en buyuk düşmani nem..mantar nemi sever.
2 si kullanilan tanga vs gibi dantelli yani polyester naylon ic camasirlari cok tehlikeli
Dar kiyafetler
Bazen tayt vs giyince o bolge icin gercekten iyi degil

Pamuklu ic camasiri giymelisiniz,denizden ya da havuzdan çıkınca ıslak mayoyla oturmayip hemen yedek bikini altı giymelisiniz. Ben oyle yapiyorum artık.

Adet doneminde k.. ile baslayan marka tercih edin bana bu yaramıştı pamuklu diye galiba

Asla günlük ped kullanmayin hem koku yapiyor hem terletiyor,akıntı sikayetiniz varsa ya yaninizda yedek ic camasiri bulundurun cantanizda ya da pecete koyun

Bir arkadasim manyak misin sen pecete mahveder demisti pecete dedigim tuvalet kagidi ,katlayıp koyuyorum
Surekli vajinanizi yikamayin

Yillarca taharet alışkanlığım yuzunden saldur suldur yıkadım bu yanlismis en son evlenince gittigim bir doktor bana enfeksiyon demisti ki ben inanmadim ya neyse bana vajina icerisine itilen cleoksin gibi bi ismi vardi bir krem siringaya koyup itiyorsunuz,fitil,hap,ve igne verdi ben daha sonra baska doktora gittiğimde bunlarin mantar ilaci oldugunu eger bende mantar olsaydı zaten hastanenin acil bölümüne kosacagimi soyledi (ki dogru soyluyor mantarin ne oldugunu iyi bilirim)
Neyse yine de varsa biseler temizlemistir o ilaclar ..
Bana enfeksiyon diyen doktor yikama yikarsan da disardan yika vajinani demisti ben zar zorda olsa tuvaletten kalkınca kucuk abdestimi yapinca sadece kuruladim tuvalet kagidiyla yikamadim uzunca bir sure.. tabi buyuk abdest yapinca yikiyordum.
Bu aliskanligi edinince mantarin m si kalmadi cok sukur bende gunde 7 8 kere idrarimizi yapiyoruz her seferinde yikadigimizi dusunsenize bu cok zararli tabiki banyoda ister istemez abdest alirken vs yikiyoruz tabi o ayrı ya da degiyor su ve sampuan

Bol bol su icin ,

Size net bi sey daha soyleyim cok iyi bir doktora gittim,ayni zamanda tup bebek uzmani bana akintinin spesifik bisey oldugunu bazi kadinda az bazi kadinda cok oldugunu kokunun ise durdukca olustugunu(mantikli) soylemisti vajinal muaynede ne enfeksiyon ne yara ne bisey hicbise gormedi cok şükür
Kizlar birsey daha,
Antibiyotik !
Arastirabilirsiniz bilenler biliyordur antibiyotik kullanimi sonrasi malesef kadinlarda vajinal mantar gorunuyor. 13 senedir antibiyotik kullanmiyordum yine 2 sene önce bende alerjik rinit var(grip ile karistirabiliyorum) acile gittigimde bana antibiyotik vermisti ki daha kutu bitmeden mantar oldum.

Kadinlarda bagisiklik sistemi çökünce mantar.olabiliyormus bide boyle bisey duymustum

Evliler,ya da ayni evi başkasıyla paylasanlar ic camasirlarinizi ayri yikayin. Ic.camasirlarinizi 60 derecede yıkayın. Yikadiktan sonra zor olmazsa ütü basın A bölümüne
Dar kiyafetler gitmeyin. Parfum,losyon vs asla kullanmayin vajinamiz zaten mikroplarla savasacak sekilde salgilar üretiyor
Adet donemi sonrasi oluşan kasinti yaz aylarinda oluyor daha cok zaten o sicaklarda.. trovogen krem surun gunde 3 kez
Ooff ben neler cektim kremi surer cirilciplak birakirdim altimi ustumde atlet uyurdum

Bi sey daha,bu gunluk pedler artik arkadasim olmuştu cantamda tasiyordum ki oyle cook bir akıntı sorunumda yok. Ne gereksiz bir aliskanlik.Ya bir koku surekli kokuyo ya diyorum ne bu iğrenç cok afedersiniz acik yaziyorum esimle iliski esnasinda da askim kokuomu dedigimde 1 2 kez evet kokuo demisti:KK43: sonra ben bu pecete olayina gecince yine sordum yoo koku gelmiyo vs dedi cidden koku yoktu
Hepsini cope attim banyo dolabinda duruyordu

Vajinal mantar insanin hayat kalitesini düşüren,insani bir yerde caresiz birakan birsey. Yasayan bilir. Adet olunca özellikle elden hicbisey gelmez. Krem surmek vs gibi
Ben 1 bucuk senedir cok rahatim,hayatimda ve bakimimda yaptigim değişiklikler sayesinde( yukarida anlattıklarım. )

Kesin çözüm sirke ve şu bende 2 ay uğraştım ilk evlendigimiz de sonucu bunda buldum geçmiş olsun pul

Arkadaşlar merhaba ben 11 yıldır bu candina mantariyla uğrasiyorum ... Artik kesip atasim gelmişti şeyimi afedersiniz evliyim ilişkide kokucak mi yok ... Kanama olucakmi yok nasil bir akinti gelicek diye tedirgin olmaktan hayati zindan ettim kendime kullanmadigim ilac ,fitil, antibiyotik kalmamisti. Sgk ,özel ,prof nereye gittiysem doktorlqr bana care bulamadi ...hap verdi yolladi ,fitil verdi yolladi neyse birtane doktorum dediki Allah binkere razi olsun fitili gece at iliskiye 2-3 hafta ara ver ve evde yapilan organik elma sirkesi her tuvaletten sonra icine siringayla sık dedi aksam fitil sabah sirke gun boyu ve yaptim geçti 🤗🤗🤗 elma sirkesini ara ara yine yapiorum nolur nolmaz diye ama deneyin cok yakarsa bir miktar suyla karistirip hep yikayin sirf bunu yazmak icin girdim vala sizde kurtulun bu illetten çok zor çunku gercekten çok zor ...

Arkadaşlar merhaba ben 11 yıldır bu candina mantariyla uğrasiyorum ... Artik kesip atasim gelmişti şeyimi afedersiniz evliyim ilişkide kokucak mi yok ... Kanama olucakmi yok nasil bir akinti gelicek diye tedirgin olmaktan hayati zindan ettim kendime kullanmadigim ilac ,fitil, antibiyotik kalmamisti. Sgk ,özel ,prof nereye gittiysem doktorlqr bana care bulamadi ...hap verdi yolladi ,fitil verdi yolladi neyse birtane doktorum dediki Allah binkere razi olsun fitili gece at iliskiye 2-3 hafta ara ver ve evde yapilan organik elma sirkesi her tuvaletten sonra icine siringayla sık dedi aksam fitil sabah sirke gun boyu ve yaptim geçti 🤗🤗🤗 elma sirkesini ara ara yine yapiorum nolur nolmaz diye ama deneyin cok yakarsa bir miktar suyla karistirip hep yikayin sirf bunu yazmak icin girdim vala sizde kurtulun bu illetten çok zor çunku gercekten çok zor ...
Bende sirke dedim canım ama cevap veren olmadı 🙄

Bende sirke dedim canım ama cevap veren olmadı 🙄
Organik elma sirkesi ev yapimi olucak hic ara vermeden siringa ile orana sikicaksin gunde 5-6 kere sık ... Birde su tarçinli su iceceksin Kabuk tarcin 1 litre suya koy hep onu iç funit diye bi hap verdi birde travocart 1 de mixovul diye fitil hepsini yaptim geçti ki ben 11 sene gitmedigim doktor kalmadi inan ki bence tekrar dene canim

X