- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Günlük demişken bugün vardı yarın yok gibi iğrenç bilgiler vermeyeceğim. Yaklaşık bir yıldan fazla bir süredir böyle bir sıkıntım var. Bu konu hakkında, muayene ve ilaçlar hakkında hiç bir fikrim yoktu. Ve bazen hala aldığım ilaçlar ile ilgili soru işaretlerine boğulabiliyorum. Açtığım başlığın amacı benimle aynı soru işaretlerini yaşayanları aydınlatabilmek ve yapmaları/yapmamaları gerekenleri söylemek. Dayanağım doktor. Ayrıntılarda gezmeden önce benim de daha önce merak edip doktora sorduğum veya sormadan öğrendiğim bilgileri tamamen bu konuya yabancı olanlar için topluca yazacağım.
- Vajinal akıntı tedavisi süresince cinsel ilişkiye girilmemeliymiş. Nedeni sürekli eşinizden tekrar tekrar bulaşabiliyor olmasıymış.
- Doktorunuzun yazdığı vajinal fitil adet döneminde kullanılmamalıymış. (Bana 14 günlük yazıldı ve adete denk geleceğinden adet sonrası başlamam gerektiği anca sorduğumda söylendi. Hastaya bu bilgiyi vermiyorlar ve ben belki bana söylenmeyen sebeplerden 4 kere doktora gidip yeniden ilaç aldım.)
- Vajinal fitil kullanımı: olabildiğince derine itilmeli. Mesela bana son yazılan fitil çok derine sokulmazsa yanma yapabilirmiş.
- Muayene olmadan sadece yaşadığınız rahatsızlığı söylediğinizde doktor vajinal muayene yapmadığından ilaç yazabiliyor. Ve fayda etmediğinden tekrar gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden mutlaka vajinal muayene olmaya çalışın ki kurtulabilesiniz.
- Smear testi her yıl düzenli olarak yapılması gereken bir testmiş. (Ben akıntı vesilesiyle gittiğimde doktor smear örneği de aldı ve ben bu sayede ileride kansere dönüşebilecek bir rahatsızlığa sahip olduğumu öğrendim. Bu yüzden 3 ay sonra tekrar smear ile durumun kontrol edilmesi gerekiyormuş.)
- Bir kere denediğiniz ilacı başka bir doktor tekrar yazarsa bunu kullanmamalı başka bir ilaç istemeliymişiz. Çünkü ilk kullanımdan sonra artık ilaca karşılıksız kalabilirmişiz.
Fitilin çok derine itilmesi, tedavide ilişkiye girilmemesi, adetken kullanılmaması, partnerle birlikte ilaç kullanılması gibi durumların hepsini uyguladım; yaklaşık 1-2 ay önce. Ancak kullandığım fitili iki hafta öncesinde de kullanmıştım. Düzensiz kullandığım için etki etmedi varsayımıyla ikinci kez kullanışımdı. Ve düzelemedim. Son tedavi de, doktorun tedavide ilişkiye girilir mi diye tepkisi üzerine dediklerini aynen uygulamış bir tedavi deneyimimin bulunduğunu söylemem üzerine aynı ilacı ikinci kez kullanışındandır yorumuyla yine yeni fitille tedaviye başlayacağım.
İlk denememde başka bir mantar sıkıntım da vardı ve akıntım ona bağlanmıştı. Halbuki ben daha öncesinde de akıntım olduğunu söylemiştim. Ama yok ondandır bilmem ne o tedavi sadece mantarı geçirdi. Neyse ki en azından onu geçirdi. Candida'm benimle kaldı. İkinci gidişimde doktor iki ilaç yazdı ve "dene gel" dedi. Denedim (altı çizili deneyim) ve geldim. Üçüncü denememde vajinal muayene oldum. Bu sırada siğiller de farkedildi. Yazdılan ilaçlar yine fayda etmedi. Son gidişim de bugünkü gidişim. Haa bir de doktorun bu ilacı iki tane yazıyorum partnerinle kullan demesi üzerine gittiğim eczanede 1 tane yazdığını öğrenip mort olmam ayrı bir olay. İkinci kutu için fazladan para çıktı. Ardından benim adetimle çakışıyor ne zaman kullanayım diye geri dönmek zorunda kalmam üzerine tekrar hastaneye sormak için dönüşümüz ilaca verdiğim paraya canımı yaktıBu sefer her türlü tedbiri uygulayacağım. 14 gün zor ama napıcaz :26: Kurtulmak için başka çare yoook...
vajinal mantar sorununu bende yaşadım arkadaşlar doktorumun verdiği ilaçları kullandım (krem,fitil ve partnerle birlikte içilmesi gereken hap)
o sıra d.kontrol hapı kullanmıyordum
bebek düşünmediğimiz için doktor d.kontrol hapı verdi(yaz24) ve seni bir çok hastalıktan bu hap korur dedi
kışın antibiyotik kullandım tekrar mantar olacak gibi oldum kaşıntım oldu biraz ama doktora gitmedim ilk verdiği kremi sürdüm
d.kontrol hapı sayesinde tekrarlamıyor
Kültür alıp mantar dediler mi? Bana hep mantar dediler ama yokmuş. Senin de aynı yanılgıya düşmeni istemem. Gerçi benim kaşıntım yok.benimde sürekli tekrarlayan mantarım var bir geldimi gitmiyor tekrarlayıp duruyor ya ALLAH beterinden korusun ama kaşıntı çok zor oluyor
kaç kez tedavi oldum bu yüzden ama buna da şükür ne diyim
heralde evlenince benimle beraber eşime de geçicek ve o zaman cinsel ilişki yaşıcağımdan dolayı bakteriler çoağalacak ve daha çok mantar olucam belkide
Kültür alıp mantar dediler mi? Bana hep mantar dediler ama yokmuş. Senin de aynı yanılgıya düşmeni istemem. Gerçi benim kaşıntım yok.
kültür alınmadı ama
doktor sorular sordu bekarım diye göstermedim zaten bende aşırı kaşıntı,idrar yaparken yanma,ve beyaz süt kesiği gibi bir akıntı vardı doktor mantar olduğumu anladı yani
Sirkeyi cok duydum ama sikinti iceride. Yani disaridan yikamak ne derece cozum olur? Yine de deneyecegim....
slmlar bnde akıntı için gittim doktora banada bir fitil birde krem verdi ama onlar 1 haftalıktı bitti ve hala sorunum devam edio.ben ne yapabilirim
Aa merhaba yine mi sen
Bende de 1 aydır aşırı akıntı var ya rengi de tuhaf arada yeşilimsi gibi normalde böyle olmazdı
Şimdi ben smear gibi kontrol muayenelerini de yaptıramam fitil de kullanamam, napıcam ben çok rahatsız edici bir şey
yine sen, yine bendoktora akıntının nasıl olduğunu anlatıyorsun ona göre ilaç veriyorlar da ben anlatınca hatta muayene olunca verdikleri ilaçlar olmadı yani. yanlış tedavi yaptılar. mantarım yokmuş hep mantar tedavisi yaptılar. ne bilim ya. o kadar doktor gezdim. hiçbirine güvenmiyorum. git doktora dicem ama güvenmiyorum yani verecekleri ilaçlara. :/
Gittim ben valla hiç de anlatıma göre değil kültür aldı ama üç buçuk attım çubukta kan görünce :18:
Zarar vermez ya doktor sonuçta o işini biliyordur dimi hani çok kıpraşmışımdır falan bir şey olmuştur diyeceğim ama yok kıpraşmadım öyle olsa söylerdi hem rahat dur diye ay rahatlatın beni :18:
Reglsin ondan kanaman var, bir şey olmaz 5 yaşındaki kızlara yapıyorum rahat ol dedi ama attım yani pis attım o üç buçuğu
Pazartesi belli olacakmış sonucum :18:
genelde bakirelere pek vajinal muayene yapmıyorlar diye biliyordum. çubukta kan görene kadar regl olduğunu bilmiyor muydunkültür aldılarsa iyi, sonucunu paylaş.
Son durum şöyle. Ultrasonda, kültürde ve kanda akıntıya neden olacak bir şey çıkmadı. Candida yok. Hijyene dikkat et dedi, şunları yap dedi ama hepsini yapıyorum zaten. Ayrıca bir krem verdi, mikrop enfeksiyon kapmasın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?