Vajinal Akıntı Günlüğü

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
Yaklaşık bir yıldan fazla bir süredir böyle bir sıkıntım var. Bu konu hakkında, muayene ve ilaçlar hakkında hiç bir fikrim yoktu. Ve bazen hala aldığım ilaçlar ile ilgili soru işaretlerine boğulabiliyorum. Açtığım başlığın amacı benimle aynı soru işaretlerini yaşayanları aydınlatabilmek ve yapmaları/yapmamaları gerekenleri söylemek. Dayanağım doktor. Ayrıntılarda gezmeden önce benim de daha önce merak edip doktora sorduğum veya sormadan öğrendiğim bilgileri tamamen bu konuya yabancı olanlar için topluca yazacağım.

- Vajinal akıntı tedavisi süresince cinsel ilişkiye girilmemeliymiş. Nedeni sürekli eşinizden tekrar tekrar bulaşabiliyor olmasıymış.
- Doktorunuzun yazdığı vajinal fitil adet döneminde kullanılmamalıymış. (Bana 14 günlük yazıldı ve adete denk geleceğinden adet sonrası başlamam gerektiği anca sorduğumda söylendi. Hastaya bu bilgiyi vermiyorlar ve ben belki bana söylenmeyen sebeplerden 4 kere doktora gidip yeniden ilaç aldım.)
- Vajinal fitil kullanımı: olabildiğince derine itilmeli. Mesela bana son yazılan fitil çok derine sokulmazsa yanma yapabilirmiş.
- Muayene olmadan sadece yaşadığınız rahatsızlığı söylediğinizde doktor vajinal muayene yapmadığından ilaç yazabiliyor. Ve fayda etmediğinden tekrar gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden mutlaka vajinal muayene olmaya çalışın ki kurtulabilesiniz.
- Smear testi her yıl düzenli olarak yapılması gereken bir testmiş. (Ben akıntı vesilesiyle gittiğimde doktor smear örneği de aldı ve ben bu sayede ileride kansere dönüşebilecek bir rahatsızlığa sahip olduğumu öğrendim. Bu yüzden 3 ay sonra tekrar smear ile durumun kontrol edilmesi gerekiyormuş.)
- Bir kere denediğiniz ilacı başka bir doktor tekrar yazarsa bunu kullanmamalı başka bir ilaç istemeliymişiz. Çünkü ilk kullanımdan sonra artık ilaca karşılıksız kalabilirmişiz.

Fitilin çok derine itilmesi, tedavide ilişkiye girilmemesi, adetken kullanılmaması, partnerle birlikte ilaç kullanılması gibi durumların hepsini uyguladım; yaklaşık 1-2 ay önce. Ancak kullandığım fitili iki hafta öncesinde de kullanmıştım. Düzensiz kullandığım için etki etmedi varsayımıyla ikinci kez kullanışımdı. Ve düzelemedim. Son tedavi de, doktorun tedavide ilişkiye girilir mi diye tepkisi üzerine dediklerini aynen uygulamış bir tedavi deneyimimin bulunduğunu söylemem üzerine aynı ilacı ikinci kez kullanışındandır yorumuyla yine yeni fitille tedaviye başlayacağım.

İlk denememde başka bir mantar sıkıntım da vardı ve akıntım ona bağlanmıştı. Halbuki ben daha öncesinde de akıntım olduğunu söylemiştim. Ama yok ondandır bilmem ne o tedavi sadece mantarı geçirdi. Neyse ki en azından onu geçirdi. Candida'm benimle kaldı. İkinci gidişimde doktor iki ilaç yazdı ve "dene gel" dedi. Denedim (altı çizili deneyim) ve geldim. Üçüncü denememde vajinal muayene oldum. Bu sırada siğiller de farkedildi. Yazdılan ilaçlar yine fayda etmedi. Son gidişim de bugünkü gidişim. Haa bir de doktorun bu ilacı iki tane yazıyorum partnerinle kullan demesi üzerine gittiğim eczanede 1 tane yazdığını öğrenip mort olmam ayrı bir olay. İkinci kutu için fazladan para çıktı. Ardından benim adetimle çakışıyor ne zaman kullanayım diye geri dönmek zorunda kalmam üzerine tekrar hastaneye sormak için dönüşümüz ilaca verdiğim paraya canımı yaktı Bu sefer her türlü tedbiri uygulayacağım. 14 gün zor ama napıcaz :26: Kurtulmak için başka çare yoook...

Son düzenleme:

?Hala sikintimdan kurtulamadim, gelismeler şoyle.

2 haftalik fitili, merhemi ve agizdan olan ilacikkullandim. Yine gecmedi. Enayi gibi ayni hastaneye 5-6. Kez gitmek yerine; Ankara Hastanesi yerine Zekai Tahir Burak hastanesine gittim. Yasimdan oturu beni genclik merkezine yonlendirdiler. Muayene oldum. Doktor ilac yazacak zannederken durun, sakin yazmayin havasinda elimi ilac kutularinin oldugu posete daldirdim. Bakin bunlari yazmayin diye cemkirmek geldi icimden. Ama yalnizca bu ilaclarin tumunu kullandim diyebildim. O da onlari cikarmana gerek yok dercesine sana kultur kan ve ultrason yaziyorum dedi. Haydaaaa Vay anasini dedim. Hadi kulture alisigiz da ultrasonla kan ne alaka acaba dedim. Ayni gun kan verdim, kultur aldilar. Yalniz akintim cok oldugu icin cok icerden almaya gerek duymadi. Sonuc olarak kan degerlerimde hic sikinti yok. Kultur sonucunda da 1-2 sey negatif ve candida GOZUKMUYOR! Peki bana muayene edip/etmeyip candida deyip, kutu kutu ilaclar yazan doktorlara ne demeli? Neyi veya kimi elestirmeliyim bilmiyorum. Bir diger sonuc kulturde idrar yollari ile ilgili bir degerin 1-2 cikmasi. Yalniz bu deger o kadar akintiyi yapacak bir deger degilmis (galiba). Sonucu tam olarak bilemiyorum, ultrasonu 2 hafta sonraya attiklarindan onu da alip gitmek istedigimden, ultrasondan sonra sonucu gorecegim. Candida yok diye sevinmek bir yana daha once kullandigim ilaclardan birinin prospektusunde idrar yollarina da verildigi yaziyordu ve o ilaci kullanirken yine gececek diye umutlanmistim belki sorun idrar yollarindadir ve bu sefer dogru ilactir hayaliyle. Yani sorun idrar yollarindaysa o ilactan sonra degisme gorurdum heralde... Boyle olunca yine cikmaza giriyorum. Akinti problemim neredeyse yil olacak doktorlarda surunusum... Umarim son gittigim yer cozum olur. Ultrasondan sonra devam edecegim...

Son düzenleme:
Doğru yerdeyim galiba, bende tam bu başlığı arıyordum. Yaşadığın tüm sıkıntılar bende de var şuanda onla uğraşıyorum.Bir haftadır rahat uyku yüzü görmedim.Bununla ilgili daha önce okumuş olduğum konular vardı.Aynı sıkıntıyı yıllarca çekmiş ve kurtulmuş bir arkadaş vardı yorumu bulup gelim hemen.

1-pupuleta kullanıcısından alıntı
Evet mucize gibi bir bitki bu çörek oru. Bende de yıl içinde sürekli tekrarlayan gece uykularımı kaçıran yaşam kalitemi düşüren bir mantar enfeksiyonu durumu vardı ki Allah düşmanıma vermesin! Ama şimdi pırıl pırıl oldum. Bunu başka yerlerde de yazdım burada da bildirmeliyim çünkü bunu ancak çeken bilir. Her sabah bir silme tatlı kaşığı çörek otunu iyice çiğnedim ve bir bardak su ile yuttum. (Çiğneme esnasında yutmayın çok acı oluyor mideniz bulanır. Çiğnedikçe acı tadı gidiyor ama gene de bir bardak su ile daha kolay yutuluyor) Bunu her sabah aç karnıma yaptım. Her akşam da bir diş sarımsağı ezip bir kaşık yoğurtla yuttum. Böylece hiç kokuda olmuyor. Denemesi size kalmış. Ben çok faydasını gördüm. Ne fitil ne hap hepsinden kurtuldum. Ne varsa bitkilerde var hanımlar:) Hepinize şifalar dilerim.

Bunu denemedim.Sarımsak yiyemiyorum mide problemim var.Çörek otunun tek başına yararlı olmicanı düşünerek denemedim.

2-100 gram çörek otu yağı ile bu sorunumu çözdüm
Kullanım şekli öncelikle bir enjektör aldım eczaneden ve çörek otu yağını buraya 10 ml grm çektirerek
vajinal bölgeye zerk ettim ve bacaklar havada kalacak şekilde 20 daki ka bekli yorsun gün aşırı uyguluyorsun hertürlü beyaz akıntı ve kahverengi akıntılarda ortadan kalkıyor ve yumurtalıklardaki kist sorunumda ortadan kalktı.

Ben 2. şıkkı denedim.her ay düzenli kaşıntı mantar yanma olan biri olarak 3 ay rahat ettim tekrarlamadı.Ama sadece bir kere yaptım.Tekrar yapmayı düşünüyorum bugun yarın.Ha gitmediğim doktor içmediğim ilaç kalmadı bu konuda ama geçmiyor ilaçlar fitiller fayda etmiyor.

Onerin icin tesekkur ederim.

Ben corek otunu baska bisey icin yemeye calismistim ama cok aci geldi yiyemedim. Vajinaya corekotu yagi sikmam kesinlikle, bence dogru degil. Corekotu yenebilir bence ama sonucta hamur islerinde gayet yiyoruz. Sarimsak bagisiklik sistemine iyi geldigi icin enfeksiyonlardan koruyordur ama tedavi edecegini sanmiyorum. Mantar sorunu yasayanlarin bunu yasamasinin sebebi bagisiklik sisteminin guclu olmamasi. Sarimsak, domates, ev yogurdu falan bagisiklik sistemi icin iyiymis. Ama sonucta bunlar sistemi guclu tutuyor, iyilestirmiyor.
Bi iyilessem bagisiklik sistemimi guclu tutmaya calisacagim ama dedigin gibi ilaclar bende tik yapmiyor. Hala iyi bir tedaviyle duzelecegimi umuyorum. Son gittigim yerin genis bir acidan bakmasi beni umutlandirdi.

bende 1 yol önce başladım bu savaşa.sadece akıntım vardı. bir sürü kültür tahlil hiç bişi çıkmıyor. sadece candida yazıyor. ben ve eşim ilaç kullanıyoruz yok geçmiyor. dr. bakteri de var ama her bakteri kültürde çıkmaz diyor antibiyotik veriyor. sonuç yine aynı. acıma kaşınma bişi yok sadece yoğun akıntı. 8 doktora gittim sonuç yok. en son gittiğim özel hastane doktoru her bakteri çıkmaz evet rahimağzına koterizasyon yapalım orası tamamen kendini yenileri bişi kalmaz dedi. özellikle sordum yara var mı diye HAYIR dedi. son çare olaak yaptırdım. ocak ayı sonunda. yaptırmaz olaydım evet akıntım geçti ama acıması ve yanması korkunç yine kültürler yapıldı yine CANDİDA. üstelikkoterizasyon yapılan bölge 2 ayda iyileşmesine rağmen benim 6 ay oldu henüziyileşmemiş. ayrıca adet olmadan 1 hafta önve lekenme başladı. hiç böyle bir sorunum yoktu.
bence en iyisi kendi haline bırakıp düzelmesini beklemek. vüzut kendi dengesini bulur nasılsa. kursaladıkça daha kötü olur.
şmdi nasıl düzelicem bilmiyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun..

Aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Sanırım hastalığımız da tamamen aynı. Kaşınmasız akıntı. Benim adetten sonra bir hafta civarında olmuyor. Senin de öyle mi?

Aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Sanırım hastalığımız da tamamen aynı. Kaşınmasız akıntı. Benim adetten sonra bir hafta civarında olmuyor. Senin de öyle mi?

canlarım mantara biberbir birşey var ben kullandım sizde kullanın kadın dogumcum vermişti bir pet şişeye su koyun ve içine 3 kapak sirke koyun iyice çarkalayın vajinal böygeyi onunla yıkayın biraz yakıyor ama degiyor mantara biberbir hem idrar yolu enfeksiyonunada iyi geliyor deneyinde görün banada dua ediceksizniz haberiniz olsun

Ne sirkesi koycaz bunu duymuştum ama deneyememiştim.

Sirkeyi cok duydum ama sikinti iceride. Yani disaridan yikamak ne derece cozum olur? Yine de deneyecegim....

Benimde cok akintim.oluyor ara ara yanmada oluyor
5 yil once falan kist vardi doktora gittim bi sure tedaci oldum
ama verdigi ilaclar yuzunden cok kilo alinca biraktim gitmedim
bidaha acaba ondan olur mu akinti
doktora gidicem ama iyi bir doktor bulamadm

Ne sirkesi koycaz bunu duymuştum ama deneyememiştim.

Sirkeyi cok duydum ama sikinti iceride. Yani disaridan yikamak ne derece cozum olur? Yine de deneyecegim....
canlarım elma üüzm sirkeside olur ama ben elme sirkesi kullandım okadar dikkat etmeme ragmen mantardan kurtulamadım doktorum dar giyinme pamuklu giyin iç çamaşırlarını 90 yıkanıcak ütülenicek evliyseniz eşinizle yaramazlık yapmadan eşiniz duş alıcekçünkü erkekler taharet alamadıkalrı için enfeksiyona meyilli bol su içilicek mümkünse enfeksiyonu olanlar maydonoz kürü kisti olanlarda sofgan kürü yapsınlar gebe kalmayanlara öneirirm ben 7 sene sonra ölen ogluma öle kalmıştım günde 3 litre su unutmayın orayı asla ıslak tutmayın orayı terletmeyin dar giyinmeyin herzaman bol suyla yıkayım samunmuş kozmetik şeylerle yıkamayın orayı bol su kuru bırakın rabbim şifa versin hepinize bebeler

canım akıntı herkezde olur sen maydonoz kürü yap bebem tavsiye eederim

adetten sonra artıyor şikayetlerim. ilaç fln kullanınca biraz hafifliyor ama hiç gelmiyor
bu mantar deil bence mantar bir ara geçer nefes aldırır ama bendeki hiç geçmiyor. hele prezervatifle ilişkiye girdiğimde canımın acısından ölüyorum..
sirkeli suyu bana dr. vermilti. 2 su bardağı su 1 çokrba kaşığı sirke ilk önce dışını yıkıyosun sonra 10cc lik enjektörle içeri sıkıyorsun. her adetten onra yap dedi. ben bıktım uğraşmaktan artık pes ettim..

koterizasyon yapılmadan öne sadece akıntı vardı. acıma , kaşınma yoktu. kurtulim dedim koter yapıldı akıntı geçti ama açıması çıktı 6 aydır canım acıyor..

Eskiden hic olmazdi bu yil akinti ve tuylenme sorunu basladi
doktora gittim tuylenme icin sarisinim ben aa seninkide
tuylenmemi yok biseyin dedi gonderdi

canım rahim agzındaki yaraya baktırdınmı ondannda acır diye bilyorumda:44::44:

oturma banyolarını tavsıye ederım.. civanperceminı kaynatıp bi legene bosaltın ve ustune oturun derım..
birde kadın hastalıklarıyla ilgili kablıcalar var oraları tavsıye ederım..şifalı suları yani bol kukurtlu olanları.... gitme imkanınız varsa bı arastırın netten yada tanıdıgınız doktorlar varsa gerci bilirlermi bilmem onlara danısın derım..

maydanoz kurude olabılır ama tansıyonu zaten dusuk olan insanların dıkkatlı kullanmalarını önerırım..normal insanlara göre daha dusuk tansıyonunuz varsa içmeyin derim.. yada arastırın oyle için..

camasırlarınızı pamuklulardan secın..akıntı oldugu zaman hemen değiştirin tercihen beyaz giyinin .. 60ta yogun yıkama veya 90da yıkayın ve utuleyın hıjjen acısından..

artık sentetık gıymeye korkar oldum dıyeblırım.. özellıkle bu sıcak yaz aylarında.

herkese gecmıs olsun..

canım rahim agzındaki yaraya baktırdınmı ondannda acır diye bilyorumda:44::44:

aa olabilir mi ? orası 2 ayda iyileşirmiş benim 6 ay oldu iyileşmedi.ama orası daha geride hem orda sinir yok diyolar acımaz diyolar. ne bilim 4 haftalık tedavi verdi doktor sonra tekrar kontrole gidicem. bu arada ilişkiye de girmicem. semar yapıldı temiz çıktı. allah nerde hasta varsa hepimize şifa versin. bu mübarek günlerde dert verip derman aratmasın..

arkadaşlar benimde bu ayki şikayetim çok fazla akıntı koku yada kaşıntı yok ama sabah evden çıkmadan koyduğum günlük ped 10 dk sonra doluyor su gibi akışkan kıvamlı bir akıntı anlamadım nedir bu.doktorada gittim kist var dedi akıntıyı söylemeyi unutmuşum böyle bir şikayetiniz oldu mu hiç?

canım eşinle yaramazlık yapmadan duş alsın eşin erkektende geçirydaa doktorum ban öle demişti bendimde canım çok yanmıştı birde doktor muayene etti ana rahimde yara varyaktırdım 20 günde kontürole çagırdı 40 gün eşimle yaramazlık yapamadım enfeksiyonlar çok oluyo ya ben ölen kızımde hem enfeksiyon vardı hemde kum döktüm böbreklerimden agrısını sen düşün allah şifa versin hepimize kadın olmak çok zor vesselam olan bizi oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…