Vajen Estetii...

kuzeyoshan arkadaıma katılıyorum ameliyatınızı hastanede yaptırın ne olur ne olmaz. iyileşme sürecine gelince kişiye göre değişiyor benim 1 ay oldu üstteki dikişler (klitorisin yanındakşler )yeni eridi. ama 1,5 haftada iyileştim sayılır kanama falan olmadı. sürekli pansumanımı yaptım kullandığım krem ve temizleyicininde etkisi olabilir. ama şunu söyleyeyim felaket kaşınıyor daha yeni geçmeye başladı. bir arkadaş sormuş kaşırken acıyormu diye evet dikiş tam düşmediyse ve yara iyileşmediyse kaşırken biraz acıyor:) ama herşeye rağmen mutluyum. yaptırdığıma değdi..

kesinlikle aynı kaşıntı bende de oldu dikişler iyileşmeye yakın cok kasınıyordu doktoruma soyledım antihistiyaminik bir hap verdi gunde 1 tane ve kaşıntımda geçti bende de ameliyat sonrası falan hiç kanama olmadı ve tam olarak dikiş izi falan geçmesi bir kaç ayı buluyor

arkadaşlar 3 aya ameliyat olmam lazım...estetik görünüm bnm için önemli plastik cerrahta karar kıldım.deniz hanım hakkında olumsuz birşey duyan oldu mu hiç ?

arkadaşlar 3 aya ameliyat olmam lazım...estetik görünüm bnm için önemli plastik cerrahta karar kıldım.deniz hanım hakkında olumsuz birşey duyan oldu mu hiç ?
estetik zaten sorunumuz olan ilk başta, hijyen vs de önemlide onu bir şekilde hallediyoruz, ama estetik cerrahta kakar kılman niye? Deniz hanım? araştırmadım, ama estetik cerrah olsa bile basit bir odada yaptırma derim herhangi bir sorunla larşılasınca müdahele edecek bir yer olsun derim, Ağızdan gastroskopi yapılırken bile damar yolumu açıp 8-9 kişi başımda kontrol altında yaptılar.. Bence kanama olabilir, bakarsan bir kaç video indilebileceğin linkler var orada kan fazla yok ama bazılarında vıcık vıcık kan var, dikkatli ol derim sağlığımız yerinde olsun yeterki diyorum ben...

deniz işcen çek ..tam taşekkülü hasteneyi mi tavsiye ediyorsunu yani?Bu işi yapan bütün dr lar özel de kendi muayenehanelerinde yapmıyor mu ki zaten??

Merabalar, ben bu sitede yeniyim.
Burada okuduklarımdan sonra cesaret alarak dün labioplasti ve klitorisi içe alma ameliyatını aynı anda oldum. Benim de ameliyat sonrası ayaga kalktıgımda tansiyon düşmesi ve mide bulantısı gibi problemim oldu ama 10 dk sakinleştikten sonra geçti. eve gidip dinlendim. ameliyat sırasında hiçbir şekilde ağrı ve acı olmuyor emin olun,sadece igne yapılırken biraz huysuzlanabilirsiniz. sonrasında yavaş yavaş uyusukluk gecince o zaman işte biraz problem yasıyosunuz. Buz koymayı sakın ihmal etmeyin gercekten rahatlatıyo. Dün gece bu sayede gayet guzel uyudum. Agrı kesiciyi siz agrımıyo derseniz bile almanızı öneririm çünkü doktorun verdigi ilaç aynı zaman da yaranın iyileşmesini hızlandırıcı özelliğe sahip. Pansumanları yapiyorum, ödem var tabiki. Kanama cok az oldu. Bugun de buz koymaya devam ettim. evde dinleniyorum boyuna. Yürürken bacaklarınızı biraz acarak yürümek zorunda kalıyosunuz, sanırım dısarı cıkmak için 1-2 gün daha dinlenmem gerekicek. Gelişmeleri isterseniz bildiririm.

Arkadaşlar bence cesaretinizi toplayın, benim sorunum şuydu :iç dudaklar gercekten sarkıktı ve çok çirkin kırışmış deforme olmuş bi görüntüsü vardı. Şimdi tabiki yeni ameliyat oldum ama şunu söyleyebilirimki o halinden kurtuldugum için içim cok rahat. Ben de sıkışmalar yasıodum dar pantolonlar sıkıntı veriodu vs...
Komik gelebilir ama bazı kız arklarım tuvalete mesela beraber girerlerdi, lavaboyla tuvaletin ortak oldugu türden yerlerde. Ben asla giremezdim utanırdım ya yanlışlıkla görünürse diye. Böle işte :)
Yazdım daha da rahatladım çünkü kimseye söleyemeden yaptırdım. Paylaşmak dileğiyle tekrardan..

life_is_ life bende çok utanıyorum kocaman bişey var sanki inanın bu yazdıklarınızı okumadan önce hastalığımı bile bilmiyordum ama ameliyettan çok korkuyorum Sırf seneye evleneceğim için yaptımak istiyorum ya nişanlım onu görürse benden soğursa ....

life_is_ life bende çok utanıyorum kocaman bişey var sanki inanın bu yazdıklarınızı okumadan önce hastalığımı bile bilmiyordum ama ameliyettan çok korkuyorum Sırf seneye evleneceğim için yaptımak istiyorum ya nişanlım onu görürse benden soğursa ....

şekerim ameliyattan korkma bence, olay sağlık birazda,zırt pırt mantar hastalığıyla mücadele etmek var birde, o daha zor, evli olmadığım halde sürekli sistit yasıyorum hergün belden aşağımı yıkıyorum temiz tutmak amacıyla..birde adet döneminde dahada titizlik başlıyor,Evli olunca daha zr olacak eminim, zaten obsesif manyaklıktan zor kurtuldum geri saracam diye korkuyorum,
Görüntü ve sağlık, herşeyden önemlisi beynini sanki saran bir bağ gibi hayatını etkiliyor insanın, ilk işiniz yaptırmak olsun derim, yarına gün almış olsam, bende soğuk soğuk terlerim elbette :nazar:

Korkmakta ve çekinmekte elbette haklısın ama en korkutucu yanı nesi geliyor sana?
Ben bu forum sayesinde okuyup yalnız olmadığımı anladım ve yaptıranlardan güç alarak koşa koşa gittim doktora. Ertesi gün de oldum bu ameliyatı. Ameliyatta korkulcak inan hiçbirşey yok.
Merak ettiklerin endişelerin varsa sor rahatça. Çünkü psikolojik olarak ve fiziksel olarak da çok rahatsız edici bir durum ne yazıkki. Herşey kendimiz için en öncelikle. Evlilikten sundan bundan önce kendimiz için bunu unutmayalım.

Korkmakta ve çekinmekte elbette haklısın ama en korkutucu yanı nesi geliyor sana?
Ben bu forum sayesinde okuyup yalnız olmadığımı anladım ve yaptıranlardan güç alarak koşa koşa gittim doktora. Ertesi gün de oldum bu ameliyatı. Ameliyatta korkulcak inan hiçbirşey yok.
Merak ettiklerin endişelerin varsa sor rahatça. Çünkü psikolojik olarak ve fiziksel olarak da çok rahatsız edici bir durum ne yazıkki. Herşey kendimiz için en öncelikle. Evlilikten sundan bundan önce kendimiz için bunu unutmayalım.

Seni tebrik ediyorum canım cesaretinden dolayı.Ne mutlu ki bu sitedeki yazdıklarımızdan etkilenip karar vermişsin .Senin gibi olupta hala cesaret edemeyen arkadaşlarımız var.Bu konuda kendini mutsuz hissedenlere bir an önce karar vermelerini diliyorum.Çünki önce kendimiz için yaptığımızı unutmayalım.:enbuyukkk:

canım şimdi ben öğretmenlik yapıyorum doğuda bu ameliyatı nerede olucam hadi karar verdim yanımda kim olacak kimse bilmiyo ameliyatolmaya karar versem yakınlarım mutlaka anlayacak özellikle erkek arkadaşım birde ameliyattan korkuyorum açıkçası

Bu durumda bence ailende en yakın olduğun kişiye açılmalısın derim. Öğretmenlik yapiyorsan bence tatilde ol bu ameliyatı. Erkek arkadaşınla cinsel hayatın var mı? Yoksa anlaması için bi neden yok. Varsa 4-6 hafta cinsel ilişki yok. O senin düşünceğin şey artık bilemiyorum.Ama ilk 2 gunde ayaga kalkarım işime giderim koştururum diyosan, öyle olmuyor söyleyeyim.Oturup kalkerken ki oturmak bir dert, zor oluyor ilk zaman. Tatili bekle ve o zamana kadar hem doktor araştır hem de bu erkek arkadaş-aile meselesini düşün derim.

canım cinsel ilişkim yok ama yaza nişan düşünüyoruz sonra evlilik ama kendimi ondan bişey saklıyormuşum gibi hissedip huzursuz oluyorum yaa aileme bile söyleyemedim ki çıldırcam sanki

ama böle yazıyorum ya nasıl rahatladım birde bazen çevremdeki kızlara bakıyorum allahım diyorum bu sorun sadece bende mi var acaba diye düşünüyorum neyse ki şuan içim rahat bilgisizlik kadar kötü bişey yok hayatta herşey için çok teşekkür ediyorum size ara ara bilgilendirirsen sevinirim sen ameliyat olmuştun sanırım nasıldı hangi doktora yaptırdın

Ben Ankarada Süleyman Eserdag'a yaptırdım.
Ameliyatın kendisinde hiç ama hiçbir şey yok. Nerde yaptırırsan yaptır, hiçbir şekilde ameliyat sırasında en ufak acı ağrı hissetmiyorsun. Asıl sorunlu kısım ameliyat sonrası başlıyo zaten. Benim bugun 5. günüm, bugun ilk defa biraz dısarı cıktım. Acım sızlamalarım daha hahfifledi çünkü. Evdeyken buz koyuyorum o çok rahatlatıyo beni. Yürürken bir problemim kalmadı ancak sandalyede dik ve rahat bir şekilde oturmak henüz mümkün değil :)

Bu arada eger söyleyemeden erkek arkadaşına ameliyat olmaya karar verirsen, 1 hafta hastayım ayağına yatarsın. Ben hiçbir kimseye söylemedim,ne anneme ne kardeşime. Hastayım diyip yatıyorum bütün gün,kapım kapalı pansumanımı yapıp yorgan altından buz koyuyorum. Sende 5 gün 1 hafta öyle yapabilirsin. Ama yanında birilerinin olması cok büyük avantaj olucaktır iyi düşün bunu. Ailenden birinin yanında olması cok büyük avantaj bunu unutma.

Bu arada eger söyleyemeden erkek arkadaşına ameliyat olmaya karar verirsen, 1 hafta hastayım ayağına yatarsın. Ben hiçbir kimseye söylemedim,ne anneme ne kardeşime. Hastayım diyip yatıyorum bütün gün,kapım kapalı pansumanımı yapıp yorgan altından buz koyuyorum. Sende 5 gün 1 hafta öyle yapabilirsin. Ama yanında birilerinin olması cok büyük avantaj olucaktır iyi düşün bunu. Ailenden birinin yanında olması cok büyük avantaj bunu unutma.

canım ya çok geçmiş olsun sen çok cesaretlisin bence inşallah o güç bana da gelir bide hangi doktor ve nerede oldun

X