E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi BENRUYARUYA
valla bende rahatsızlık duyuyorum ama eşim hiçç bi rahatsızlık duymuyo sanırım.gerçi sorun benim rahatsızlık duymam..yaptrımayı düşünmüyorum ama yeyleme geçmeye pek niyetim yok,uygun ortam ve uygun zaman yok bunun için...plastik cerrah yaparsa çok daha ii olur düşüncesindeyim ben..alan oalrak bu iş onların işi...çok büüyk bi sorun yoksa bende kafana takma..sonra sorunlarla da karşılaşabilirsin.
Edacığım abartmıyorsun,çünkü ortada senin huzurunu,psikolojini bozan bir durum var ve Seni rahatsız ediyor.Ben yıllardır böyle bir sorunla hiç kimseyle paylaşmadan kendimi yiye yiye öyle bir mucize oldu ve böyle bir şeyin çözümü olduğunu öğrendim.Tabi çok geç kalmış olarak.Eşime gelince bu konuyu fazla sorun etmedi.Üzerinde bile durmadı.Sorun benimdi.Geçte olsa bu sorunu çözmüş olmaktan mutluyum.Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum.İhtiyaç duyanlarda mutlaka olmalı.Önce sen...........Unutma.:uhm: Arkadaşlar biz kadınlar bu işi fazlamı abartıyoruzdiye düşünüyorum bazen . Mesela ben bu labioplasti işiyle kafayı bozmuş durumdayım. Erkekler bu durumda ne düşünüyor çok merak ediyorum. Tercihleri ne yönde. Hangisini daha çok beğeniyorlar.Bunuda sanırım en iyi bu sorunu yaşayıpda evli olan kadınlar biliyordur.Bu sorunun cevabını birileri yanıtlasa keşke........ :uhm:
Vajende genişleme:
Doğuma bağlı olarak vajen ön duvarı (sistosel) yada arka duvarı (rektosel) yada ikisi birlikte genişlemekte bazen vajenden dışarı çıkabilmektedir. Ayrıca bazı hastalarda vajinal doğum sonrası vajende sarkma olmadan genişleme olmakta ve kendileri ve eşleri bu durumdan rahatsız olmaktadır.
Bu genişlemelerde hasta çok iyi değerlendirilmeli ve nedene yönelik tedavi yapılmalıdır. Hafif vakalarda fizyoterapi yöntemleri (Bakınız: Kegel egzersizleri, FES, vajinal konlar, manyetik sandalye) gibi konservatif yöntemler kullanılmalıdır. Gerçekten genişlemiş ve konservatif tedaviden yarar görmeyecek olan kadınlarda cerrahi tedavi yapılmalıdır.
Vajendeki genişleme tedavi gerektiriyorsa, ön duvardaki genişleme paravajinal defekte bağlı ise paravajinal onarım, santral defekte bağlı ise kolporafi anterior yapılmalıdır. Eğer paravajinal defekti olan birine kolporafi anterior operasyonu yapılırsa nüks kaçınılmazdır. Vajenin bu tip operasyonlarında gereksiz diseksiyondan kaçınılmalı, dikiş materyalleri iyi seçilmeli ve yoğun granulasyon dokusu oluşturacak girişimler yapılmamalıdır.
Bilinmelidir ki ilk operasyon en etkili operasyondur. Eğer ikinci, üçüncü kez operasyon yapılırsa başarı oranı düşmektedir (maalesef hastalarımızın bir kısmını da bu grup oluşturmaktadır).
Vajen girişinde doğuma bağlı iz ve nedbe dokusu:
Doğum sırasında kesilen ve dikilen vagen girişindeki izler doğum sırasında kesilen daha sonra dikilen alanda nedbe dokusu yada iz kalmakta hem görüntüyü bozmakta hemde ağrı oluşturabilmektedir. Küçük cerrahi müdahale ile bu dokular çıkarılıp vajen girişi eski haline getirilir.
İç dudakların aşır büyük yada asimetrik olması:
Kadınlarda iç dudakların aşırı büyük olması cerrahi tedavi istenilen sık karşılaştığımız durumlardan biridir. İç dudakları büyük olan kadınlar dar pantolonlar ve mayo giyememekte ve cinsel ilişkide zorlukla karşılaşmaktadırlar. Ayrıca bisiklete, ata binerken ağrı hissetmekte, idrar ve adetle ilgili hijyenik problemler yaşamaktadırlar. Normalde iç dudakların görevi vajeni kapatmak, yabancı cisim ve mikroorganizmaların girmesini engellemek ve ilişki sırasında kayganlaşmayı sağlamaktır. İç dudakların küçültülmesi küçük ve risksiz bir cerrahi müdahale ile yapılmaktadır. Günübirlik cerrahi müdahale ile önceden belirlenen fazla doku fonksiyonlarını bozmayacak şekilde kesilip alınır ve iz kalmayacak şekilde dikilir
http://www.urojinekoloji.com/eskisite/new/Labiaplastioncesi.jpg
cok güzel bi noktaya değindim cnm ...erkekte tiksinde olurmu ki..yani en azından öyle olmasnı umursamasa bu bile rahatlık benimiçin ...yoksa cok kırılıırm ya .....kusur değil fazlalık bi et parcası işte ...ay bide ameliyat derdi .....bakalmmmmmmmmm
Yani kııııııslar size bile sormaya utanıyorum Çünkü çok özele giriyor.Ama Sormadanda duramiycam.Bu erkekler hangisinin daha güzel olduğunu düşünüyorlar.Evli insanlar mutlaka aralarında konuşmuşlardır.Lütfen cok ileri gittiğimi düşünüyorsanız cevap vermeyin.Merak ediyorum napim.Sizden baskada kimseye soramıyorum.Bu sorum için affınıza sığınıyorum.klava:
aynı sıkıntı bende de var .cm istanbuldaysan deniz işcen le görüş...benm var tanıdığım yatıran bende ou düşünüyorum ....ama önce su düğün bi gecsin .biraz da cesarete ihtiyacım var..