Vahşet Bitene Dek Çin Mallarını Boykot Edelim...

çok acı gerçekten, çok üzülüyorum

ama çin mallarını boykot edip almama gerçekten zor bir iş
kullandığımız hemen hemen tüm eşyalar yada gereçler çin üretimli oluyor

stellacım işin kolayına kaçarsak tabiki zor...

mümkün olduğunca çin mallarından kaçalım...yerli malı ya da avrupa malı kullanalımturkbayragi

üretim yeri çinde olan bir ürünü kullanmak demek elimizin kana bulaşması demektir...

bunu daima aklımızda tutarsak inan zor da olsa başarırız:1hug:

dünyanın bir köşesinde insanlar ölüyor soykırım yapılıyor bir ırk kurutulmaya çalışılıyor
biz sadece seyirci kalıyoruz
dünyanın barışının korunması için kurulan sivil toplum örgütleri bu durum için hiç bir çalışma yapmıyor mu acaba
ermeniler bile yıllar öncesinde yapıldığı varsayılan sözde soykırım için dünyayı ayağa kaldırdılar
destek üstüne destek yağdı
burdaysa soykırımın alası yapılıyor bizse izliyor
ne acı ne acı....
çin ürünlerini boykot edelim elbette almayalım ama
şimdi bardaktan tutunda elektronik eşyaların tümüne kadar çin el atmış durumda
hem ucuza hemde kalitesi düşürülmüş ürünlerle pazarlarımızı ele geçirmiş durumda
zaten çin malı görünüşünden kendini belli ediyor
kaliteliside vardır ama düyanın en dayanıklı malı deseler almam şu saatten sonra
elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım
bir kişi bir kişidir arkadaşlar
bir kişiden ne olur demeyin
bizim gibi düşünen nice bir kişiler toplansa kocaman bir topluluk oluşur

690 - 691 - 692 olayını ben hiç bilmiyordum, yazdığın çok iyi oldu, teşekkürlera.s.

869 Türk mallarının barkodudur arkadaşlar turkbayragi
Türkün kodu 869dur turkbayragi
Öncelikle kendi mallarımızı tercih etmeye özen gösterelim
690 - 691 - 692 barkodu koduyla başlayan ürünleri kesinlikle satın almayalım kötükedihüso

sarduşum ne kadarda çin mallarından uzak duralım desekte hemen hemen herşey onların üretimi..
rabbim ordaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun...
pis adi kominist çinliler..

cok kotu yaa Rabbım yardımcıları olsun.. :Saruboceq: bız zaten cok onceden baslamıstık esımle cın mallarını cını protesto etmeye.. :sinifsinif: bunları gordukten sonra tek bır cın malı gıremez evıme.. klava: dunyanın yarısını ele gecırdıklerı yetmıyormus gıbı masum canlara kıyıyorlar.. :çok üzgünüm: Rabbımın adaletı buyuk er yada gec tecellı edecektır.. :Saruboceq: Rabbım yar ve yardımcıları olsun sabır versın.. turkbayragi

cok sag ol canım benım yaa.. opuyorumnanaktan ben de bılmıyordum bunu bılgılendırdıgın ıcın cok tesekkurler tatlım.. :1hug:

zaten italyan ürünlerini Apo olayından boykottayım, ısrail ürünlerini Filistin yüzünden boykottayım, Çin malına zaten karşıyım ama bu olay edeniyle artık kılı kırk yararım. Maalesef üretim değil tüketim toplumuyuz herşeyin yabancısı girmiş ülkemize.. oooof offf.....

Son düzenleme:
Sağolasın sarduşum kendi derdime öyle bi dalmışımki dünyayı unutmuşum....mafoldumben

Uygurlu soydaşlarımızın şuanki durumu içimi parçalıyor onlar bizim canımız dün sinirden ağladım.çin malları almıyordum iyiki almıyorum.Allah büyüktür.biran önce bir çözüm bulunsun.özellikle uygur kadınlarının kızlarının çinliler tarafından öldürülğünü gödüğümde kanım dondu.Uygurlar bizim soydaşımız canımız... Allaha havale ediyorum çini...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

En basında saglıgını dusunen ınsanlar zaten çin mallarından mumkun oldugunca uzaktaydılar.

Kullanılan maddelerin tenle teması bıle sorun.

Bır cok elektronık urunde de orjınalıteyı bır yana bırakıp sırf hesaplı oldugu ıcın tercıh edenler aslında aldıklarının kısa omrunden zıyade fıyatına onem gosterenler.

Aslında oyle bır pozısyon yaratılmalı kı fıyatı yuzunden alınan urunlerın yerlı malı olanları daha tesvık edıcı olmalı.

Bence devletın yapacagı bır fıyat ayarlaması sayesınde otomatık olarak ınsanlar çin mallarından uzak kalabılır ama bunuda yapacak bı yureklı oldugunu zannetmıyorum...

Son düzenleme:
sarduşum duyarlılığın için seni tebrik ediyorum arkadaşımm
gerçekten insan çok ama çok üzülüyor
iş sadece çin mallarını almamakla bitmiyorki ya
çin mallarının ülkemize girmesi engellenmeli ama nerde kimse ses çıkarmıyor bile

rabbim cezalarını versin biranönce inşallah

ATO'dan tüketiciye '869' çagrisiAnkara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan

Aygün, ithal ürünler yerineBarkodu '869' ile başlayan yerli malı ürünleri

satın alma çağrısı yaptı.. Aygün, tüketim malı ithalatına giden her 6 bin

500 dolarınTürkiye'de bir kişiyi işsiz bıraktığını belirterek, '869'u al,

çocuğun ışsiz kalmasın'dedi.. Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, yabancı

markalı Ürünlerin marketraflarını istila ettiğini ve ithal ürün tüketimi

Nedeniyle Türkiye ekonomisinin çıkmaza girdiğini kaydetti.. Aygün, bir

ürünün Barkoduna bakarak hangi ülkeye

ait olduğunun anlaşılabileceğini anımsatarak, Türkiye ekonomisinin

kurtuluşunun 869 rakamında gizli olduğunu savundu.. Aygün, şöyle konuştu:

'Türkiye ekonomisi bugün güçlü ekonomiler karşısında bağımsızlık savaşı

veriyor. Bu savaşta parolamız 869'dur. Yani Türk'ün şifresi 869'dur. Savaşı

kazanmak ve başı dik gezmek istiyorsak ülkemizin ürünlerine sahip çıkalım.

ıthal ürünlere verdiğimiz her kuruş, ekonomimizi çıkmaz sokağa götürüyor,

yerli sanayinin bacası tütmez oluyor. Gençlerimize istihdam yaratılamıyor.

Yerlisi varken yabancı mal almak, kıt

kaynaklarımızın dışarıya gitmesi ve yatırımların azalmasıdır. Azalan

yatırım, çoğalan işsizliktir.'

gerçekten iş sadece bizlerin çin malı almamamızla bitmiyor devletinde buna bi düzenleme getirmesi gerekir
umarım bari bu yaşananlar harekete geçirir devleti ve çoktaaan yapılması gerekenler yapılır belki
onların kalitesiz çakma ama ucuz olan ürünlerine zaten bilinçli insanlar rağbet etmiyolardı
şimdi bi şekilde duyarsız kitleyi mecburen engelleyecek bişeyler yapılmalı
çinin yaptıkları karşılıksız kalmamalı yani ülke olarak bari şimdi basiretli olalım

Özellikle oyuncaklara dikkat

Çin malı kısırlaştıran oyuncak rezaleti

Çin malı kısırlaştıran oyuncak rezaleti Bebek ölümlerine neden olan melaminli Çin mamalarının ardından şimdi de ‘fatalat’ kabusu ortaya çıktı. Çin malı oyuncakların kısırlığa neden olduğu belirlendi.

09 Mart 2009 18:30

Bilal Çetin’in haberi

Çin malı oyuncakların yapımında kullanılan ‘fatalat‘ın kısırlığa neden olduğu belirlendi. Oyuncaklar, Avrupa üzerinden Türkiye’ye sokuluyor…

Çin, melaminli mama ve süt tozlarından sonra şimdi de oyuncaklarda kullandığı ‘fatalat’ adı verilen plastik katkı maddesi ile çocukları tehdit ediyor. Ergenlikte cinsel kimlik değişimi, kısırlık, erken göğüs büyümesine neden olduğu, cilt hastalıkları ve kanser riski oluşturduğu için AB tarafından yasaklanan fatalatlı oyuncaklar, Türkiye’ye kolaylıkla sokuluyor.

Oyuncaklarla ilgili soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’e Gümrük Müsteşar Vekili Arslan Günler yazılı cevap gönderdi. Günler, yönetmeliğe uygun bildirim yapan bazı firmaların, standart dışı oyuncaklarla gümrük denetimlerini aştıklarını ifade etti. AB kriterlerine uygunluğu gösteren ‘CE’ damgasının gerçekliğinin teknik incelemeyle denetlendiğini belirten Günler, “Oyuncak denetimleri, sürekli olarak numuneler alınarak yapılmaktadır. Yönetmeliğe uygunluğu belgelense de, ürünün güvenli olmadığı durumlarda Sağlık Bakanlığı’nca piyasaya arzı durdurulur” dedi.

SU OYUNCAKLARINA DİKKAT!

Günler şöyle devam etti: “Muhtelif oyuncaklarda yapılan analizle bazılarında kurşun miktarı fazla çıkmış, oyun hamurunun küflü olduğu belirlenmiştir. Su oyuncaklarının testinde izin verilen düzeyin üzerinde fatalat içerdiği saptanmıştır. Oyuncaklar toplatılarak firmalara para cezaları verilmiştir. Oyuncakların, Çin menşeli olduğu görülmüştür.”

İNSAN SAĞLIĞI iÇiN ÇOK ZARARLI

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enver Özdemir: “Fatalat maddesi çocukların gelişimini çok olumsuz etkiliyor. Ben bir kanser uzmanı olarak Çin’den gelen oyuncakların insan sağlığı için çok zararlı olduğunu söylüyorum.” Çin üretimi mama, çikolata, puding, süt tozu gibi gıdalarda ölümlere neden olan melamin maddesi de tespit edilmişti.

BUGÜN’ün yaptığı denetim yetersizliği haberlerinin ardından Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı melaminli gıdaları tespit edebilmek için yurt dışından cihaz getirmişti.

FATALAT DENETiMi 2007′DE BAŞLADI

Plastik katkı maddesi olan fatalat, ergenlik sürecinde cinsel kimlik değişimi, erkek çocuklarda kısırlık, kız çocuklarda erken göğüs büyümesi ve cilt hastalıklarına neden olduğu için Avrupa Birliği’nce yasaklandı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, fatalat ile ilgili çalışmalarını şöyle aktardı: “Çin’den ithal edilen oyuncaklarda yüksek oranda çıkan fatalat maddesi ile ilgili denetimler 2007 yılının son çeyreğinde başladı. Fatalat maddesi plastik oyuncakları yumuşatmak için kullanılan bir madde. Her oyuncak içeriyor. Ama bunun oranının binde bir olması lazım. Binde birin üzerinde ise sağlığa zararlıdır. 2007 yılından önce gelen oyuncaklarda bu denetimler yapılmamış. O yüzden piyasada 2007’den önce gelen oyuncaklar arasında fatalat maddesi içerenler bulunabilir.

Bozuk oyuncakların büyük çoğunluğu da Çin malı.

sabaha karsı uyudugumda
hep kabus gordum kardesımı dovuyolardı
bende onu kollarıma alıp korumaya calısıyodum
nasıl kotu oldum anlatamam
bı ruyaaa
ama ordakı gercekkkkkk
boykotttttt boykottttttttt boykotttttttttt
dua dua dua
bırey olarak yapabılceklerımız

Yıllardır boykot etmeye çalışıyor, etrafımı uyarıyorum ama maalsef benden başka uyan olmuyor.

Elimizi neye atsak çin malı, Sirkeci, Eminönü vs. her yerde çin imalatı mamuller...

Daha ucuz diye bizim üreticiler bile onları kullanyor.

Yine de bir kişi bile olsa tepki vermeli...

(Yaklaşık bir sene evvel okuduğum kullanılmış prezarvatiften saç tokası yapıp, yurtdışına sattıkları haberi kanımı dondormuştu resmen....)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…