Vah! Bana.... Vah! Bana

Öncelikle geçmiş olsun. zor bir durum ama sonuçda belli bir zamanı geçmiş biraz daha sabırlı olmalısın. Bende buna benzer bişey yaşadım hemde 3 haftalık evliyken. Bana daha hayırlı olsuna gelmeyenler ben işdeyken gündüz benim evime ben yokken ona geçmiş olsuna geliyorlardı. Heryer dağınıkdı heryer... Sabah çıkıp akşam geliyodum ve belli etmeden sinir krizleri geçiriyodum. Belki bana yaptığı kötülükler olmasa o derece gözüme batmazdı ama dediğin gibi herkesin bakalım edelim deyipde yapmacıkdan ağız yapmalarıda en gıcığı yani. sonuçda sana kalıyo hep. Tabiki normal olan herşeye rağmen Allah rızası için hastalık olduğu için sabretmek olmalı. lütfen diğer aile fertleriyle aranı çok açma, hakkını ara ama hakkını ararken sözlerinle haksız duruma düşme. Sonra işte gelin bakmak istemiyo diyolar. Kayınvalidene acil şifalar sanada bol sabırlar diliyorum. a.s.

Son düzenleme:
bellıkı ılıskılerınız esınızın aılesı ıle oldukca kotu gostermelık ılgıyle kızları dunyanın ıyılıgını yapmıs sanıyorlar kendılerını ve sızın yaptıgınız gorunmuyor sanırım....sen ınsanlık namına yap ıslerını sana dusenı fazlası ıcın cırpınma ne de olsa kayda gecmıyor...bıranonce ıyılessın dusunsene hep öle kalacagını ozaman hepten sana kalacaktı duzelsın dıye dua et...çok konusma ısını yap gecıcek gulum neler gecmıyokı haytta

evet doğru diyon arkadaşım pek konuşmak istemiyorum ama
olmuyor buhakkak beni çileden çıkarıyo gecenlrde
akşamleyin indim oturuyoruz bulaşıklarını yıkadım neyse şimdi
birşeyler anlatacak acamıyo konuyu
neyse açtı sonunda ama ben duymazdan geliyom bana o çok değer verdiği gelinini anlatıyo anlattıklarını duydugum halde karşılığını vermeden evime gittim
sabahleyinde indim gene evini süpürmeye
gene aynı o gelininin lafı gene
açtım ağzımı yeter artık dedim bana ondan bahsettme
bana verdiğin emirlerin %100 ünü anada verde göreyim dedim
bayagı söylendim o sinirden bi dal içtim
ve sinirden 2 gün sonra boyunlarım tutuldu
yapmıyçam gitmiyecem diyorum duramıyorum yaşlı oldukları için benden başka da kimse düşünmüyor onları ve bir gerçek daha çıktı
kızları su koyverdi gelmiyorlar sıra ile bakılacaktı ya
neyse o yetmezmiş gibi
biraz ayaklandıktan sonra ben indim aşağıya her yer toz olmuş
temizleyim dedim
ve gene sinir oldum oturdugu odayı süpürüyorum k.kilimi aldım silkeleyecem sobanın önünü
süpürürken kadın almış eline kilimi silkelemeye başlamasınmı
hemde üstüme üstüme
bağırdım ne yapıyon diye toz var görmüyonmu dedim
bana pişkin bir şekilde
aaaaaaaaaaaaaa onda toz yok demesinmi
ve sinirden bıraktım süpürmeyi serdim kilimi çıktım evime
eşimede demim bilmem anasına birşey dedimi
sonunda düşürdüler beni yataga
boynumdan zor duruyom diyeceksiniz
aman ne çok derdi var yazmakla bitmiyo evet
palşaçacak derdimi bir siz bir anam var
anamda anlattıgımda halime üzülüyo sabır kızım demekten başka birşey diyemiyo
senağlamasenağlama

Canım sen en iyisi bir işe gir,kurtul.Kapı gibi kızları varken geline düşmez analarını bakmak.Hiç mi utanmıyor bunlar?Bizde adet böyle ,gelin mi bakar ,diyorlar yoksa?:uhm:

Benimde kayınvalidem günde çay taşırken ağır gelen bedeniyle kösteklenip ayağını kırmıştı , 1 ay işten ona taşındım sürekli , çamaşırı bulaşığı yemeği temizliği , hafta sonum var mı yok mu karıştırdım , kendi evimi afedersiniz .. götürdü onun işlerini hallediyim derken. Eltim misafir gibi hadfta sonu birkaç saat kalıp gitti sadece. Zaten eltimin evde tencerelerin nerde olduğunu bile bilmemesi yetti bana durumun nasıl olacağını anlamam için.Velhasıl onun işlerini hallederken canı gülü oldum beni övdü herkese , Ne zaman ki ayağı alçıdan çıktı üzerime yürüdü beni hasta ettin diyerek gelmedin sormadın diyerek...
Çünkü artık bana ihtiyacı kalmamıştı..
Şimdi durum kaldığı yerden devam ediyor , aynı şekilde eşim ve beni ayırmak için çabalar son hız , arada kaybettiği o 1 aylık zaman dilimini çok güzel telafi etti , olayımı biliyorsunuz zaten.
Allah rızası için muhtaç biri gibi görüp yanında olmak sana hiçbirşey kaybettirmez canım , kazandırır.
Ama iyileşince ne olur bilmiyorum.
Allah sabır versin sinirlerine..

Boylelerinin yzuune gozune dursun yaptiginiz iyilikler.
Neyse canim sen gene yapmissin, iyiligi yap denize at balik bilmezse halik bilir. varsin bilmesin.

Arkadaşım kızı varken sana bakmak düşmez .bir kadın tutarsınız bakıcı olarak herkes eşit şekilde parasını verir sen sadece kontrole gidersin.Böyle sen kendine kötülük yapıyorsun, benimde sürekli boynum ağrır insan gergin olunca, söylemek istediklerini söyleyemeyince boynuna vururmuş.Benimde kayınvalidem ameliyat olmuştu ayağından bir tek hastaneye çıkartmaya gittim eşimle ,zaten konuşmuyorduk evine gitmedim bile ,kinci bir insan değilim fakat haksızlığa dayanamıyorum.Evde görümcem ,kaynanamın annesi benden sağlamdır kendisi onlar baktılar.Benim için elden farksızlar.Sende kendini yıpratma arkadaşım bugünler biedaha gelmez birkaç kere eşinle kavga edersin tavrını koyarsın ben sana eş geldim annene hizmetçi gelmedim dersin .Allah korusun kiloluda diyosun kaynanan için beline bişey olsa sakatlansan sana kim bakcak .Bence kaynananı kaldırıyomuş gibi yap ters hareket yaptıp belim ağrıyo ddeyip yatak döşek yat hatta abart doktora bile git .sana bir ihtiyacın varmı diye kim gelecek bakalım .Bunları sonra eşinin kafasına kakarsın.kolay gelsin arkadaşım

seninde durumun benimkinden farksız değilmiş arkadaşım
şimdi iyi olduya o değer verdiği gıcık elti yanına gelmeye başladı ufak ufak
en zor anlar gitti ya
bugün indim yanına duramadım gene
evini süpürüp banyolarını yıkayacaktım komşu bir kadın gelmiş yanına
samimi görüştüğü içeri girdim ama surat beş karış anladım birşeyler oldugunu
ordan burdan konuşurken
birden artık başladılar gelmeyenler gelmeye dedi ve
devam etti b.kaynım gelmiş dün akşam yanına dedimki dedi ölmemi beklediniz ama bak ölmedim dimdik ayaktayım dedim dedi
b.kaynımda nasıl söz o dedmiş ben duyarım her yerden dedim dedi ama tafralı bir şekilde
kimle dedikodu yapacakki o geliniyle onun uydurması oldugu belli
hiç birşey demedim sustum seviyelerine düşmedim
ne evini süpürdüm,ne sildim ,nede yemeğini yaptım önlerine bile hazırlamadım
çıktım evime inmedim bir daha
eşim neşeli gelmişti işten eve yemek yedik anasına indi ama durgun bir şekilde çıktı eve
birşeyde sormadım ondan bekledim bende demedim anan böyle dedi diye
şimdi insin kıymetli gelini
kötükedihüso

kızları gelmiyo artık çekildiler kenara evet kimseyle konuşamıyorum eşimle bile dertleşemiyorum
açıkcası içime ata ata bu hallere geldim anacığımla dertleşirim o da üzülüyor üzmekte istemiyorum
bazen çıkıp uzaklara gitmek istiyorum kimsenin yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum
öyle iki yüzlülerki anlatamam
yıllar önçe bıraktığım şu illete tekrar başladım

canım eşinede bize anlattığın gibi sıkıntılarını anlatsana.dinlemezmi seni iyilikle anlat sert konuşma.
seni anlıyorum yaptığın insanlığın değerini bilmemeleri canını sıkıyor.bende olsam üzülürdüm haklısın ama eşininde durumu zor sana anneme gitme diyemez çünkü şu an bakıma muhtaç bu yaştan sonra annesinin huyunuda değiştiremez canım ama kardeşleriyle konuşsun eşim tek başına bakamıyo sizlerde gelin ilgilenin desin
benim aklıma ancak bu geldi canım
allah yardımcın olsun ama ne olursa olsun kendini yıpratma sanada yazık

bebegım ÜZÜLME sen atlatırsın,bılıyorum zor ve yorucu gececek senın ıcın,ama sen yınede görevını yap ve bak ona..ınankı sana yaptıklarına ragmen boyle davranman ona ıyı bır ders verır ve kendınden utanır.sen bu zor gunlerınde yanında ol,hastalık hepımız ıcın.ALLAH herkesın gonlune gore verır..ne demısler senı taşlasalar bile sen ekmeğinle vur..ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM.

eşim pek dinlemiyo canısı lattan alıyo konuşmaktan kacıyo anlayacan
ama bende 3 gündür pek vurduy duymazlıga veriyorum
yeter artık eşimde beni 12 seneden beri tanıdıysa
söylenenlere aldırmasın o onun anasıysa bende karısıyım

+1

Ne garip bir dünya. Kaç yaşında kadın, düşüp ayağını kırıyor, aylarca yatması gerekiyor ama evlatları ve gelinlerinin öncelikli gündemi onun sağlığı için değil, bakım sorumluluğunun üzerlerine kalacağı için endişelenmek. Kendimi kayınvalidenizin yerine koydum da çok üzücü gerçekten. Elbette evlatları dururken bu sorumluluk size düşmez. Ancak herkes kendine yakışanı yapar. Bakmazsanız kimse sizi ayıplamaz ama imkânınız var ve bakarsanız takdir ederler. Kayınvalideniz olduğu için değil kendine yetemeyen bir hastaya sosyal sorumluluk bağlamında yardım ettiğinizi düşünerek yapın. Ya da bakıcı tutsun tüm çocukları, maliyeti bölüşsünler. Siz de gün içinde hal hatır sormaya uğrarsınız.
Allah kendinden başkasına muhtaç etmesin, bu evladın bile olsa, demekten başka bir şey gelmiyor içimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…