Vah! Bana.... Vah! Bana

öncelikle çok geçmiş olsun sana anladığım kadarıyla kaynanalık yapmış yapsın be gülüm sen genede elinden geleni yap allah rızası için onun görmesi yeterli bide bi şekilde eşininde senin yaptıklarını görmesini sağla 20 yıllık evliyim nelerden geçtim boşu boşuna konumam canım allah yar ve yardımcın olsun

canım nasılsın gelmedımı hala kayınvalıden senın zaten bı dırhem cnaın var be guzelım maasıyla kadın tutun ugrasmasende

yok canım pazartesi günü veya salı geleçek
aman aman yaklaşmam bile tutarsam kendi paramla
eşim dile getirmişti tutarsa lafını
zamana bıraktım hayatın akışını bir dolaplar dönüyorda benden habersiz gizlide kalmaz yani a.s

bence de zor günler seni bekliyor...

ama eşiniz için bunu severek yapmaya calısın...

sakın bunu kendinize dert edipte eşinizle aranızı bozmayın

acaba eşim beni severek neler yaptı ki hııhıımmm
kalbimi kırmaktan başka birşey yok elde
halada kırmaya çalışıyor ama fırsat vermiyom ablalarının yanında bir şımarmak
ki görmeyin bir şey konuşsam küçümser bir ifadeyle susturmaya çalışır aman
kafam kazan olacagına
düşünmemek bence gereken neyse hakkından gelmeye çelışaçagım

öncelikle çok geçmiş olsun sana anladığım kadarıyla kaynanalık yapmış yapsın be gülüm sen genede elinden geleni yap allah rızası için onun görmesi yeterli bide bi şekilde eşininde senin yaptıklarını görmesini sağla 20 yıllık evliyim nelerden geçtim boşu boşuna konumam canım allah yar ve yardımcın olsun

kendini üzme, bunlari kafana takma yoksa sen bunlari kafana taktikca mutlaka esinle olan iliskine, evliliginede yansiyacaktir ve belkide onu bogacak kendinden uzaklastiracaksindir :KK66:

sen evliligini düsündükce böyle iyi kalpli oldukca seni yanliz birakmayacaktir esin ...

Umarim mutlu ve huzurlu günler gecirirsin...

haklısın canım inşallah ben eşimi değilde eşim beni boğmasın kendinden uzaklaştırmasında ben hiç birşey yapmam yani
daha anası gelmeden eve boğmaya bunaltmaya sıkmaya başlar gibi tavrı var canısı
sanki ben 11 senelik evinin kadını değilmişim gibi yeni
gelinmişim gibi şunu yap bunu yap sohbet sıralarında sen ne bilirsin niye öyle demişim de böyle dememişim filan bunu da ablalarının yanında yapıyor
bende onu mars eder bir şekilde asıl sen ne anlıyon diyorum susuyor
anası eve gelince ne yapar bilmem
herşle biz ilğileniyoruz öteki abilri yok ortalıkta yani anlatacak şeyler varda can sıkmak istemiyom
aklıma koydum şimdilik sessiz kuzu olayım beni kim yemeye çalışırsa:roflol:
ağzını yakacam yania.s
gülüp oynamasam laelaelaelaelae olurum herhal anam
geleçek köyden rahatlarım biraz dertleşip a.s

canım öncelikle geçmiş olsun.. yorumları okuyamadım ama diyeceğim şuki hayatın insana ne zaman ne getireceği belli olmaz bugün sana yarın ona.. şükredip elinden gelenin yaparsan Allah sana karşılığını kat kat verecektir.. kimseyle kıyaslama yok o bakmadıda şöyle oldu böyle oldu demek sadee şeytanın vesvesesi ve yersiz.. yapacağın işin ecrinide kaçırırsın.. elbette fedakarlıke deceksin ama düşünsene karşılığında hem eşini hem annesini mutlu edip dualarını alacaksın belki o sayede Rabbim sana ne güzellikler bahşedicek..

birde şu var inanki bakana zorda BAKILANADA Bİ OKADAR ZOR.. BİZzat yaşadım ve hala yaşıyorum kolumu kırdım bir ay önce anlık durup dururken banyo bile yapamıyodum gelinimiz annem ablalarım ilgilendi onlar yoruldu Allah razı olsun ama ya ben bişey yapamamak çaresiz kalmak o kadar zor geldiki o yüzden anladımki başa gelen başta kalmazmış her şey anlıkmış ne zaman ne olacağı belli olmazmış .. görünemz kazalardan korusun Rabbim hepimizi..

Hasta bakam k zordur allah kolaylik versin ama geçmişte kötü yaşanmişlik var diyorsunuz ona bağliyorum ağlanmanizi ama yinede olsun bu belkide iyiyigösterme firsatinizdir yardimci olun kayinvalidenize hastalik bu .. herkesin yaptiği yanina kar kalir siz iyi niyetle bakin ve şikayet etmeyin iyilik yap at denize kul bilmezse allah bilir....birgün belkide onlar yaninizda olmaz ama allahim hiç ummadiğiniz ve ihtiyaciniz olduğu bir anda size yardimci olur....bilinki aldiğiniz hayir duasindandir....sevgiyle kalin.....

hepini dogru söylüyorsunuz arkadaşlarım
iyilik et denize at
ama unutamıyom geçmişte yaşananları ya hala eşim beni küçümsüyor ya
hareketleri uyuz ediyor beni
çocukmuşum gibi davranılmaktan bıktım artık ya 11 seneden beri
herkes fikirler konuşuyor bende fikrimi söyleyinçe sen ne diyon sen sus fazla konuşma ama bakmak konuşuna gelince
eeeeeeeeeeeeee s......l biz bakacaz demesi kolay
tabi doru söyleyeni kim ister
dünden beri eşim beni tersliyor ya ben ne yaptıysam ya ama işlerine k.....k gibi koştunmu ooooooo senden iyiysi yok
bakalım zaman ne gösterecek hiç altta kalamam ezdirememde

Bence fazla asiri derece alinma herseye ama tabiki dedigin gibide kendini ezdirme ve yipratma ...
annen gelecekmis galiba köyden geldimi ?
rahatlayacagina inaniyorum mutlaka rahatlarisn !
Ayy amaann bosver beaa üzme kendini

Bence fazla asiri derece alinma herseye ama tabiki dedigin gibide kendini ezdirme ve yipratma ...
annen gelecekmis galiba köyden geldimi ?
rahatlayacagina inaniyorum mutlaka rahatlarisn !
Ayy amaann bosver beaa üzme kendini

yok annem gelmedi
gelseydi varlığıyla teselli bulurdum
buğün bizimkilere öyle bir oh çekesim geldiki anlatamam k.valideme bile
ortanca gelin hiç k.validemin yanına inmedi salı geldi evine salı ve bugünden beri hoşgeldine gelmedi
meğersem bizim görümçelerle atışmış
bugün kaynanam dedi bende gülümsedim oh olsun demek geldi içimden ama demedim nasılmış bakalım
çok değer verdiğin gelinin ne yaptı adını düşürmüyordu
görümçelerede diyecektim oh olsun diye ama o kadının seviyesine düşmek istemedim
k.valide hasta olsun kendini çekiyor muhakkak birşeylikler çıkarıyor
neyse 15 günden 15 güne bakılma konusu kararlaştırıldı
k.görümçem dediki bir kişiye yüklenmek olmaz sırayla bakacaz dedi
hemen eşim yoooooo sizler nasıl gelip gideçeksiniz filan belki ağızlarını aradı veya aramadı
görümçelerin 4'dü yok dediler bir kişiye yük olmak olmaz dediler
15 gün birimiz böyle olacak dediler şaştım vallah
eeeee tabi el üstünde tuttukları gelinleri dallarını kırınca anladılar analarıyla kimin ilğilendiğini şimdi sırayla bakılacak
bakalım daha neler olacak

dur yakinda hersey ortaya cikar ztn kafana takma ...
Belkide daha güzel günler gecireceksin ve senin degerin artacak ve anliycaklar ?

Hep öyle olur ztn ummadik tas bas yarar ...Diger gelinlerine cnm cicim derler zamani gelincede o yari yolda birakir hic umulmadik biriside en iyi dostun, yoldasin olur..

dur yakinda hersey ortaya cikar ztn kafana takma ...
Belkide daha güzel günler gecireceksin ve senin degerin artacak ve anliycaklar ?

Hep öyle olur ztn ummadik tas bas yarar ...Diger gelinlerine cnm cicim derler zamani gelincede o yari yolda birakir hic umulmadik biriside en iyi dostun, yoldasin olur..

canım ben bunların iç dünyalarını ezberlemişim
şimdik analarını ayaklandırayım ve
kalksın ayaga
analarına geldiklerinde hayde o değerli hep küsen gelinlerinin kapısını acacaklar aman
gelenede kapım açık gelmeyenede ister gelsinler ister gelmesinler
insanı insan yerine koysunlar kapılarına gittikleride kardeş benim eşimde neden eşimin kapısını calmıyorsunuz ananıza ondan başka değer veren yok
bakalım nelerle karşılaşacaz
ha birde eşim demesinmi aşağıda yatar kalkarız diye
hasmetmedim o teklifine ama bakalım ne olacak evde bekar kayınvar ondan rahatsız oluyorum biraz kötükedihüso

işte böyle canısılar yanım da oldugunuz ve benimle dertleştiğiniz için sizlere
teşekkür ediyorum canısılar insanın dertleşmeye ihtiyaçı var ve benim de cevremde güvenebileçeğim yok k.valideyle dertleştim dertleştim oğluna aktardı
o gıçık eltiylede bir zamanlar şimdi boyumun olcusün de duruyorum
hepsi halime güldüler seyirci kaldılar şimdi de bana muhtaçlar
hey gidi ben hey nelerine maruz kaldım ben hey
yuvam dağılmak üzeriydi yılmadım kurtardım eşime akla karayı öğretene kadar canımdan can gitti
bazen düşünüyorumda keşke ip kopmaya başladıgı zaman koparsaymışımdı
ne bağlıyorsunki
ama suç büyüklerdeydi eşimin aklını cevirdiler oooo neler neler hele anası
o çok deger verdiği geliniyle ama şimdi yattıgı yerde üzülüyor
yaaaaaaaaa bana nisbetlik yaparsınız ha
ben gelinime böyle yapcam ve yataga düşücem yüzüm olmaz yüzüne bakmaya

Gel sen ne çektiğimi bir de bana sor
nerede nasıl yaşarım bir de bana sor
Evlerin ışıkları bir bir yanarken
Bendeki karanlığı gel de bana sor

hepsini allaha havale ettim
birazda naz yapıyor yattığı yerde ben bilirim onların içini

Çok geçmiş olsun. öncelikle Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. çünkü muhtaçlık durumu hem muhtaç olanı hem de yardım edeni zor durumda bırakır. Allahım size bol bol sabır versin; ki o sabırla bakın kayınvalidenize. Çünkü işiniz gerçekten zor ama Allah gücünü verir, siz inanın yeter. Yaptıklarınızın mutlaka iyi bir karşılığı olacaktır ya bu dünyada ya da öbür dünyada. Kolaylıklar ve bol sabır diliyorum

Çok geçmiş olsun. öncelikle Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. çünkü muhtaçlık durumu hem muhtaç olanı hem de yardım edeni zor durumda bırakır. Allahım size bol bol sabır versin; ki o sabırla bakın kayınvalidenize. Çünkü işiniz gerçekten zor ama Allah gücünü verir, siz inanın yeter. Yaptıklarınızın mutlaka iyi bir karşılığı olacaktır ya bu dünyada ya da öbür dünyada. Kolaylıklar ve bol sabır diliyorum

sağol canısı rabbimde seni güzel iyi insanlarla karşılaştırsın
inşallah seni ağlatan insanlarla karşılaşmazsın mevlamda karşılaştırmasın
tüm mutluluklar seninle ve tüm bekar genç kız kardeşlerimin olsun
dün bir komşu geldi ziyarete oldum olası hasmetmem onu
işte geçmiş olsun filan derken laf lafı açtı gitti eh işte gelinlerde kötü artık demesinmi benim yanımda
vurdum vuruşturdum kadına
akllımada gelmemişki demek senin kızlarında gelin oldular onlar da kötü değilmi diye
ama onlara göre olamaz yani
görümçemlerde dokundurdum biraz bir uçunu
aaaaaaaaaa sizlerin kızları kızda evlatta biz bizi doğuranın evlatları değilmiyiz yani
el kapısına salmışlarsa yıpratın diyemi saldılar
benimde var iki tane ama bu yaşadıklarıma göre
zülüm yapamam doğrusu herkez ana baba evladı ya
allah güzel insanlarla iyi insanlarla karşılaştırsın

of of bunalımlardayım şu sıralar ya
3 numaralı görümçe görevini tamamlayıp gitti 2 nolu görümce üç hafta baktı bayramın 4.günü gitti
şimdi sıra bende bende 3 haftamı 1 ocak günü tamamlıyacam ama kimseden ses çıkmıyo ya
gelir bakarız sen yorulmuşsundur diye k.validede beni çok bunaltıyor dır dır vır vır
o yetmezmiş gibi birde o çok değer verdigi ve kendisine bakmaya gelmeyen gelinini hala tutar vasiyette her aşağıya indiğimde bana ondan bahsediyor sustum sustum ta 2 gün evvelsine kadar ve son damla suda bardaktan taştı
bağırdım yeter dedim onu bana anlatma ondan bahsetme filan diye beni çıldırtmak içinmi onun adını bana anıyorsun dedim yok ben
aşağılarda oldugum için gelmiyormuş bakmaya
ben yemeği kendi evimdemi yapıyormuşum aşağıdamı diye soruyormuş gelip bu konuşulanları bana anlatıyor bende patladım artık
az öncede 1 nolu görümçe için arayacam ablamı gelsin azçık ben dinleneyim dedim
hem nasıl gelsin oda hasta demesinmi bana sinir etti beni sanki bizim bir yerimiz ağrımıyo boynumu tutamıyom ellerim uyucuk gibi birşey tutmıyom ya elimden düşüyor geçen akşam elimi kestim kızın hastaysa ne yapayım köle değilem ya
ya onlara indiğimde evlerini toplamaktan kendi evime bakamıyorum ya
eşimde bana tersleniyo ne bu evin hali diye
bende eşime bağırdım ne ile uğraştığımı bilmiyonmu dedim
bey efendinin umrundamı
hafta sonlarıda yardımı yok kahvede hafta içide eeee ben yorgunum sanki ben yorgun
değilem
buraya içimi dökmek için geldim birazdan inçem aşağıya inmediğimde surat yapıyor indiğimdede emirleri bitmiyor
yarın kontrolü var geldikten sonra kızını arayacam
gelsin 3 haftada kendisi baksın hepsi sırayla bakarız dediler ama su koyverdiler
sularını keseyimde görsünler :roflol:

cnm Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum işin zor :teselli: ama sabretmekten başka yapcak bişin yok :1no2:
büyüklerimizin bir sözü vardı :'' sen bir iyilik yap at denize balık bilmezse haluk bilir '' diye ..
nedense her aileden böyle sen ben gibiler haksızlıklara maruz kalıyor bunun sebebide fazla iyi olmamızdan kaynaklanıyor..ama emin ol kayınvaliden yüzüne diyemesede senin yerini farklı tututyordur içten içe ..keşke deseler yüzümüze ama demiyorlar işte şımarırız diyemi düşünüyorlar acaba..benm kayınvalidem ellere övermiş beni bitanedir o gelinlerim içinde diye ama ben isterdim ki bana davranışlarıylada bunu göstersin :nazar:

koyun can derdinde kasap et derdinde..herkesin basına her sey gelebilir...sabırlı olmak lazım..kötülüğe karşılık iyilik yapmak da erdemdir...siz iyilik yapın atın denize..karşılk beklemeyin.

cnm Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum işin zor :teselli: ama sabretmekten başka yapcak bişin yok :1no2:
büyüklerimizin bir sözü vardı :'' sen bir iyilik yap at denize balık bilmezse haluk bilir '' diye ..
nedense her aileden böyle sen ben gibiler haksızlıklara maruz kalıyor bunun sebebide fazla iyi olmamızdan kaynaklanıyor..ama emin ol kayınvaliden yüzüne diyemesede senin yerini farklı tututyordur içten içe ..keşke deseler yüzümüze ama demiyorlar işte şımarırız diyemi düşünüyorlar acaba..benm kayınvalidem ellere övermiş beni bitanedir o gelinlerim içinde diye ama ben isterdim ki bana davranışlarıylada bunu göstersin :nazar:

evet duyuyorum dediklerini dışarlardan iyi güzelde canısı ya neden bunaltma gereğinde
duyuyor beni evi toplanıyor yemeği önüne geliyor işi görülüyor
birde kendi evimi toplamaya çıkıyom yoruluyom neden böyle o zaman ya
bir insan bu kadar yordululurmu ya
emirleri çok fazla ya dır dır vır vır
allahım bana bolca sabır versin hep diliyomda zaten
işte bende o davranışlarını göremiyom illada o gıçık elti dilinde ellerinde yara çıkmışmış da hastaymışta ya ben
benim halim soran yok belim inçilleçek diye ani hareketlerden ve fazla yormamaya çalışıyom kendimi geçenlerde
belim tutuldu kalkamadım niye ötekileri düşünüyonda beni düşünmüyon
sen yoruldun ablanı çağırak o gelsin biraz baksın demiyo

koyun can derdinde kasap et derdinde..herkesin basına her sey gelebilir...sabırlı olmak lazım..kötülüğe karşılık iyilik yapmak da erdemdir...siz iyilik yapın atın denize..karşılk beklemeyin.

sabır ediyom canısı ama sabrımı taşırıyo bazen ya

vallahi canım allah yardımcın olsun gerçekten zamanında saçma sapan hareketlerine katlanmışsın o yüzden bakmak bir kat daha zorlaşır birde hala dır dırı bitmemiş, aslında biraz sende yan çizsen nasıl diğer gelinler yapıyorsa, birde ben anlam veremiyorum yani allah korusun benim annem zor durumda kalsa geline filan bırakmam alır gelirim evime bakarım kayınvalideye de kızları bakması lazım ve kızla gelini ayni şekilde düşünmemek laızm ya bence kızlara çok iş düşer onlara bakmalı gelin bakmak zorunda değil ya herkes annesine seve seve bakar kayınvalideye de kendi kızları baksın doğrusu.

X