• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun zamandır iş arıyordum sonunda bir markette işe başladım ama ağır geldi :(

iş beğenmemek çok normal bişi herkesin beklentileri farklıdır ihtiyacı farklıdır
senin beğenmediğin iş bi başkasının hayali olabilir
yani insanımız artık bunu bile söylemeye çekinir oldu valla ne hale geldi ülke
iş beğenmiyorlar lafı tamamen patronların uydurmasyonu
saçma sapan şartlarda çalıştırıp 3 kuruş verilmesinden memnun olmayan insanlarla alakalı yaşadıkları kompleks yani bu
bu mantıkla bakacak olursak afrikada çocuklar aç kalıyor diye düşünüp yenmeyecek seviyedeki yemekleri de yiyelim yani
ne alaka

sana gelince konu sahibi
iş arkadaşın sal.ağın teki ve patavatsız , kompleksli onun lafını ciddiye alma
işe devam ederim diye düşünseydin bedenin 2-3 haftada alışırdı tempoya
ama sen başka işlere bakacakmışsın yetkili kişiye msj atıp artık devam etmeyeceğini bildirebilirsin
Attım bugün çıkış işlemi için gittim.

Ay neden boşuna okuyasın? Ben bir fabrikada işe girmiştim mezun olduğumda. Çok ağırdı. İdari kısımdaydım ama çirkef bir muhasebeci kadın vardı afedersin ağzıma ediyordu. Saat 6 da servise binip 20 de geliyordum. Yediğim azarlar, sigortasız çalıştırma deneme altında, aşağılama falan derken 4 ay sonra çıktım. O bana ders oldu. Hemen kurslara başladım gelişmek için. Bir iş buldum. Haklarımı tam vermiyorlardı. Asgari ücretin yarısı maaş. Yeme içme yok sigorta zaten yok. Ama iyi insanlardı. Hırs yaptım kamçıladı beni bu olanlar kpss çalıştım ilk atamada da atandım. Eğer okumasaydım 6 yıl değil 13 yıl o işlere maruz kalacaktım. O muhasebeci manyak kadını da Allah’a havale ediyorum hala
Herkesin vardır Allah'a havale ettiği birileri. Güzel canınızı sıkmayın lütfen❤️

Masa başından sonra yurt dışında çalışmaya başladığımda her sabah ağır spor yapmış gibi uyanıyordum.Bir kaç hafta sonra alışıyor vücut.Belki de gerçekten çalışmak zorunda olmakla ilgili insan vücudum ağrıdı diye bırakamıyor

Market işi zordur. Saati uzundur. Bir yaz calismistim öğrenciyken. Resmen o yazım kayipti. Fabrikada paketleme falan gibi işler daha iyi bence. Pek çok e ticaret firması paket yapacak kişiler arıyor. O tarz işler de olabilir.

Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
Daha önce bir dershaneye başvurdum ama prosedüre uymadığı için kapatmışlar....
Bugün birkaç iş daha aradım.......😰
Biraz sabır.Kimseye kulak asma iş bulunca çıkarsın

Paraya ihtiyacınız varsa ve elinizde bir meslek yok ise bu tarz işlerden başka ne yapabilirsiniz ki. Elini çarpsan üniversite mezunu şu devirde. Sizi rencide etmek istemem ama durum bu. Bende bir zamanlar kasiyerlik yaptım sonra mağaza içinde çalıştım akşam 9 a kadar oturmak yasak sandalye bile yoktu mağaza içinde bacağımı ve belimi hissetmiyordum. Lafın kısası vasıflı eleman değilseniz yapabileceğiniz işler sınırlı.

Paraya ihtiyacınız varsa ve elinizde bir meslek yok ise bu tarz işlerden başka ne yapabilirsiniz ki. Elini çarpsan üniversite mezunu şu devirde. Sizi rencide etmek istemem ama durum bu. Bende bir zamanlar kasiyerlik yaptım sonra mağaza içinde çalıştım akşam 9 a kadar oturmak yasak sandalye bile yoktu mağaza içinde bacağımı ve belimi hissetmiyordum. Lafın kısası vasıflı eleman değilseniz yapabileceğiniz işler sınırlı.
Şimdi ne iş yapıyorsunuz?

Şimdi ne iş yapıyorsunuz?
Devlet memuruyum. Kasiyerlik ve mağaza işi yaparken üniversite yeni bitmişti daha sonra da sınava çalıştım memur oldum. Lise bitiminde kadın doğumcunun yanında çalıştım 1,5 sene inanılmaz kötüydü her şeyi gördüm orada.

Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
sana agır geldisyse çık canım.
insan dünyaya bir kere geliyor.
sankı hasta olsan sana market sahıbı mı bakacak.

bende bi ara 6 ay kadar markette çalıştım. kurumsal bir market olmasına rağmen zor geldi evet beden alışıyor ama bazılarına zor geliyor maalesef ben kısa dönem olacağını bile bile çalıştım ama o günler hiç bitmedi sanki. resmen sosyal hayatım yoktu eve gidip sadece dinlenmek istiyordum. hiç birşey yapmıyordum. istifa edince o kadar mutlu oldum ki. ben masabaşı iş insanıydım. her iş herkese uygun değil. yapamıyorsanız ayrılın.

bende bi ara 6 ay kadar markette çalıştım. kurumsal bir market olmasına rağmen zor geldi evet beden alışıyor ama bazılarına zor geliyor maalesef ben kısa dönem olacağını bile bile çalıştım ama o günler hiç bitmedi sanki. resmen sosyal hayatım yoktu eve gidip sadece dinlenmek istiyordum. hiç birşey yapmıyordum. istifa edince o kadar mutlu oldum ki. ben masabaşı iş insanıydım. her iş herkese uygun değil. yapamıyorsanız ayrılın.
Ayrıldım canım şükür

biraz ağır konuşacağım. eski konuda ailenizin de durumu olmadığından bahsetmişsiniz. kpss çalışıyorum demişsiniz ama kpss ne alaka düz tarih mezunu atabiliyor mu formasyon bile yok. yani kaç yaşında insanın çalışmaması ailesine yük olması bana tuhaf geliyor. demek ki çok da ihtiyacınız yok. ben bu sene işten çıktım birikmiş param var ailemin ikisi de emekli çalışıyor. borsadan kazanıyorum kyk kredisi alacağım buna rağmen kendimi parazit gibi hissediyorum. yani ne yapacaksınız ki? dershaneye girseniz tarih çok tercih edilmiyor tecrübe yok. hiç mi aylık harcama yapmıyorsunuz alışveriş yapmıyorsunuz. ben de kasiyerlik yaptım bu arada. zor ama insan zamanla alışıyor. ne yapacaksınız mesela şimdi plan ne? bari polislik katiplik vs deneyin kpss puanı kaçtı önümüzde polis alımı olacak

Yani ihtiyacınız varsa maalesef hem çalışıp hem başka işler bakmaktan başka çareniz yok.
Çağrı merkezi tarzı işlere bakın.

biraz ağır konuşacağım. eski konuda ailenizin de durumu olmadığından bahsetmişsiniz. kpss çalışıyorum demişsiniz ama kpss ne alaka düz tarih mezunu atabiliyor mu formasyon bile yok. yani kaç yaşında insanın çalışmaması ailesine yük olması bana tuhaf geliyor. demek ki çok da ihtiyacınız yok. ben bu sene işten çıktım birikmiş param var ailemin ikisi de emekli çalışıyor. borsadan kazanıyorum kyk kredisi alacağım buna rağmen kendimi parazit gibi hissediyorum. yani ne yapacaksınız ki? dershaneye girseniz tarih çok tercih edilmiyor tecrübe yok. hiç mi aylık harcama yapmıyorsunuz alışveriş yapmıyorsunuz. ben de kasiyerlik yaptım bu arada. zor ama insan zamanla alışıyor. ne yapacaksınız mesela şimdi plan ne? bari polislik katiplik vs deneyin kpss puanı kaçtı önümüzde polis alımı olacak
Evet,Düz dümdüz tarih mezunları da atanabiliyor.
Üslubunuz çok çirkin........ "Demek ki ihtiyacınız yok" mu? Her zaman vardı. Üniversite sınavını kazanmadan önce pastanesi çalışmıştım tepsi taşımaktan kollarımın yandığını hatırlatırım. Birkaç sayfa öncesini okuyup direk ithamlarda bulunmasanız haberiniz olurdu ne yaptığımdan. Çeşitli yerlerle konuştum,cv bıraktım. İşkur'a zaten kayıtlıyım. Market için çıkış işlerimlerimi başlattım.
Polisliği boy probleminden dolayı tercih edemedim.

Sizi çok çok iyi anlıyorum.Gida market işiyle 2015 te tanıştım.Gercekten ağırdır.3 u kurumsal 5 markette çalıştım.Paraya ihtiyacınız yoksa Calismayin.Cok rezil iştir market işi.

Herkesin yapısı bir değil zaten. Allah kolaylık versin hepimize yaa... Atanmak zor,özel sektör zor. Diğer kurumlara başvurdum bakalım.

Sizi çok çok iyi anlıyorum.Gida market işiyle 2015 te tanıştım.Gercekten ağırdır.3 u kurumsal 5 markette çalıştım.Paraya ihtiyacınız yoksa Calismayin.Cok rezil iştir market işi.
Başka yerlere başvurdum. Negatif bir yorumdan sonra çok iyi geldi. Yaşamayan anlamaz.... Çok teşekkür ederim❤️ başka yerlere başvurdum bakalım.. hayırlısı

Back