• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun zamandır iş arıyordum sonunda bir markette işe başladım ama ağır geldi :(

Teşekkür ederim. Annemler yemek yerken ağladım. Durumumuz yokken bile üniversite okurken kykya yerleştiğimde bile borç alıp depozito yatırmıştık. 😰 Maddiyat her şey değil ama işsizlik üzüyor. Yarın bir daha birkaç yere gideceğim bakalım.
Sanırım tarih okumuşsunuz dershanelerde önce stajyer olarak başlasanız denemelere vs girseniz. Tecrübeniz olunca sizi alırlardı denediniz mi acaba?

Allah yardımcınız olsun. Her iş her insana göre değildir. İlla olacak diye bir kural yok. İnşallah çok daha iyisini bulursunuz 🙏

Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
Daha önce bir dershaneye başvurdum ama prosedüre uymadığı için kapatmışlar....
Bugün birkaç iş daha aradım.......😰
Diğer çalışanın söylediği şey mobing değil. Söylediği tek şey bu işe. Mobing çok daha ciddi bir şey. Ama iş ağır haklısınız. Marketcilik kolay bir şey değil. Ayak uyduramadiginiz için kendinizi kötü hissetmeyin.

Çalışansan iş hayatı savaş arenası gibi. Aynı şeyi bende yaşadım. Üniversitede Radyo tv sinema okudum. Mezun olunca babam Ankara’da yerel bir kanalda bana iş buldu. Gittim ordaki bir kaç kadın “Ee senin durumun iyiymiş. İşe ihtiyacın yok ki” dediler. Ağlayarak eve geldim. Babama dedim “Bir daha gitmeyeceğim”
Türkiye’de iş ahlakı diye bir şey yok. Başkalarının üstüne basarak yükseleceğini düşünüyor pek çok insan. O yüzden de çok yıpratıcı.
Oradaki kadınların ve bu konudaki iş arkadaşının terbiyesizlik yaptığı konusunda hem fikiriz. Türkiye'de iş ahlakı olmadığı konusunda da. Ama siz de mesajınızda babanızın torpille size iş ayarladığından bahsettiğinizde iş ahlakına aykırı davranmış olmuyor musunuz?

Oradaki kadınların ve bu konudaki iş arkadaşının terbiyesizlik yaptığı konusunda hem fikiriz. Türkiye'de iş ahlakı olmadığı konusunda da. Ama siz de mesajınızda babanızın torpille size iş ayarladığından bahsettiğinizde iş ahlakına aykırı davranmış olmuyor musunuz?
Yok torpil yapılmadı. İşi babam buldu. Zaten benim alanım olan bir iş ve düşük kademeden başladım. Arşiv yapıyordum. Direk onların tepesine gelmedim.

Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
Markette yoneticilik staji yaptim ben de dayanamadim inanilmaz zor bir is ve ekinizde somut bir meslek olmuyor.onun yerine konfeksiyona girip calissaniz en azindan elinizde bir meslek olur.ilerde teezilik falan yaparsiniz .genelde bu isi 5 10 sene yaoanlar okumayip baska caresi olmayanlar zaten .

Dil öğrenmeye çalışıyorum, en iyi meslekler de garsonluk ce resepsiyon oluyor bu durumda.
Tercih meselesi ama İngilizce bilen yazılımcı için kendi işini yapıp diğer zamanlarda dil kursu + sosyalleşme vs bana göre çok daha efektif oluyor. Hatta Dil öğrenenler için meeting clublar vs var, ücretsiz şekilde cok fazla kişi ile tanışıyorsun. Dili iyi bilmeyen birisini zaten reception için almazlar, garsonluk ok.

Çıkış evraklarını imzalamaya gittim bugün. Keşke bırakmasaydın dediler. Beden işçiliği zor oluyor dedim.
Yolun açık olsun falan dendi. Abla biraz asık suratlıydı ama kalıcı değilim olsun.

Market işini bilmiyorum ama liseden mezun olduğumuz sene arkadaşlarla Colgate in fabrikasına paketleme işi için gitmiştik. Lady speed stick deodantralari b.m marketleri için her kutuda farklı renklerde kolileyip paletlere koyuyorduk. Yevmiye hesabı ve ben yeni olduğumdan o kadar çok koli hazirlayip taşımıştım ki... iş çıkışı annemi beklerken parkın duvarında ayaklarımı sallayarak oturuyormuşum. Birde o para ile sadece baton pasta alabilmiştim ☺️ demem o ki beden işi herkesin yapabileceği şeyler değil, ha alisilir mi tabi ki alisilir ama farklı birsey yapabilecek donanımda iken cok zorda kalmadıkça gerek yok bence.

Market işini bilmiyorum ama liseden mezun olduğumuz sene arkadaşlarla Colgate in fabrikasına paketleme işi için gitmiştik. Lady speed stick deodantralari b.m marketleri için her kutuda farklı renklerde kolileyip paletlere koyuyorduk. Yevmiye hesabı ve ben yeni olduğumdan o kadar çok koli hazirlayip taşımıştım ki... iş çıkışı annemi beklerken parkın duvarında ayaklarımı sallayarak oturuyormuşum. Birde o para ile sadece baton pasta alabilmiştim ☺️ demem o ki beden işi herkesin yapabileceği şeyler değil, ha alisilir mi tabi ki alisilir ama farklı birsey yapabilecek donanımda iken cok zorda kalmadıkça gerek yok bence.
Evet yaa

Şu an aynı işi yapan iş arkadaşım son zam sonrasi bu rakami alıyor.
Ben yazılımcıydim.
Yeni bir ülkede hayat kurmak kolay değil.
Bir kaç ülkeden vize aldım, böyle geçici işlerde çalışıp en sevdiğim kalmak istediğim ülkeyi bulmaya çalışıyorum.

Niye kendi işini yapmıyorsun ablacım :KK57: Yazılım hiç dil falan gerektirmeyen bir iş, İngilizceyle tüm dünyaya açılırsın. En kötü eski işinde uzaktan çalışırdın.

Ay neden boşuna okuyasın? Ben bir fabrikada işe girmiştim mezun olduğumda. Çok ağırdı. İdari kısımdaydım ama çirkef bir muhasebeci kadın vardı afedersin ağzıma ediyordu. Saat 6 da servise binip 20 de geliyordum. Yediğim azarlar, sigortasız çalıştırma deneme altında, aşağılama falan derken 4 ay sonra çıktım. O bana ders oldu. Hemen kurslara başladım gelişmek için. Bir iş buldum. Haklarımı tam vermiyorlardı. Asgari ücretin yarısı maaş. Yeme içme yok sigorta zaten yok. Ama iyi insanlardı. Hırs yaptım kamçıladı beni bu olanlar kpss çalıştım ilk atamada da atandım. Eğer okumasaydım 6 yıl değil 13 yıl o işlere maruz kalacaktım. O muhasebeci manyak kadını da Allah’a havale ediyorum hala

Herkes her işi yapamaz, adapte olamaz, bünyesi kaldıramaz. Markette çalışanlar nasıl yapıyor ya demek çok alakasız kusura bakmayın. Biz bir cam silince yamuluyoruz ama her gün temizliğe giden kadınlar var yani onun bünyesi dayanıyor alışmış, market işi de böyle. Çalışmayın borcunuz harcınız yoksa canınızdan iyi mi?

iş beğenmemek çok normal bişi herkesin beklentileri farklıdır ihtiyacı farklıdır
senin beğenmediğin iş bi başkasının hayali olabilir
yani insanımız artık bunu bile söylemeye çekinir oldu valla ne hale geldi ülke
iş beğenmiyorlar lafı tamamen patronların uydurmasyonu
saçma sapan şartlarda çalıştırıp 3 kuruş verilmesinden memnun olmayan insanlarla alakalı yaşadıkları kompleks yani bu
bu mantıkla bakacak olursak afrikada çocuklar aç kalıyor diye düşünüp yenmeyecek seviyedeki yemekleri de yiyelim yani
ne alaka

sana gelince konu sahibi
iş arkadaşın sal.ağın teki ve patavatsız , kompleksli onun lafını ciddiye alma
işe devam ederim diye düşünseydin bedenin 2-3 haftada alışırdı tempoya
ama sen başka işlere bakacakmışsın yetkili kişiye msj atıp artık devam etmeyeceğini bildirebilirsin

Şu an aynı işi yapan iş arkadaşım son zam sonrasi bu rakami alıyor.
Ben yazılımcıydim.
Yeni bir ülkede hayat kurmak kolay değil.
Bir kaç ülkeden vize aldım, böyle geçici işlerde çalışıp en sevdiğim kalmak istediğim ülkeyi bulmaya çalışıyorum.
Birkac ulkeden bize Alma islemi nasil oluyor? Birinde iken baska ulke icin mi vizeye basvuruyorsunuz

Back