• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun zamandır iş arıyordum sonunda bir markette işe başladım ama ağır geldi :(

Benim eşimde markette çalışıyor. Şuan geçici bi süre için. zor durumları ve maceralı anları var . Eve sipariş getirme de var öyle olunca yoğun oluyor işler haliyle (Üniversite mezunu kendisi daha önce kendi işini yapıyordu sigortacılık 2 yıl sonra devretti .) bi şekilde idare ediyor . bi yandan başka işlerde bakıyor arayışta.

haftada 1 gün tüm gün izin var . Onun dışında 2 vardiya mevcut birine sabah gidip akşam 5 buçuk 6 gibi gelir diğerine öğleden sonra gider ve akşam 9 buçukta gelir . (Çok acil durum olursa sabah gidip akşam 9 buçukta gelir genelde haftanın bi günü böyle denk geliyor)

Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
Daha önce bir dershaneye başvurdum ama prosedüre uymadığı için kapatmışlar....
Bugün birkaç iş daha aradım.......😰
Millet de isinden mutsuz oldugunu soylemeye korkar oldu. Is begenmemek bir haktir! Bizim millet kraldan cok kralci. Isverenlere canak tutuyorlar...
Bunun disinda o size denilen sey mobing fln degil. Abartmayin.

Geçen ramazan döneminde girdi bu işe bazı iftarları tek başıma yaptm yemek yedim öyle ilginç ve farklı oluyor :) ilk kez böyle olmuştu. evde olmadığında mesaisi olduğunda orda iftar yapıp oruç açardı

Çalışansan iş hayatı savaş arenası gibi. Aynı şeyi bende yaşadım. Üniversitede Radyo tv sinema okudum. Mezun olunca babam Ankara’da yerel bir kanalda bana iş buldu. Gittim ordaki bir kaç kadın “Ee senin durumun iyiymiş. İşe ihtiyacın yok ki” dediler. Ağlayarak eve geldim. Babama dedim “Bir daha gitmeyeceğim”
Türkiye’de iş ahlakı diye bir şey yok. Başkalarının üstüne basarak yükseleceğini düşünüyor pek çok insan. O yüzden de çok yıpratıcı.

Türkiye'de çalışırken aylık 90-100 bin TL maaş aldığınız işi merak ettim. 🙄
Eski mesajına baktım bende merak edip. 🙂 55 bin tl maaş alıyormuş. İstanbul’da yetirememiş. Yurtdışına geldim, burda da sürünüyorum demiş. Gittiği için pişman sanırım 🙁

Şu üniversite okuyanlara laf söyleyenler ciddi anlamda kompleksliler çünkü kendileri deneyimleyemedi.
5 -6 yıl sigortalı olunca ne oluyor bir insan yıllarca çalışır ki bir bizim ülke de var bu mobbing ve ageizm. Yurtdışında asla yok bu bir insan sağlık ve zinde hissettiği sürece çalışır ve kapatır arayı.
İnsanlara lütfen bakma ve kendine uygun iş bak mutsuz olduğun ortamda çalışamazsın asla. Psikoloji falan da kalmaz.
Durumda da yazmıştı konu sahibi, onu diyen arkadaş çeyiz yapıyormuş. Yarın evlenecek zort diye işi bırakıp çocuk yapacak. O zaman anlar vasıf ne işe yaramış.

Durumda da yazmıştı konu sahibi, onu diyen arkadaş çeyiz yapıyormuş. Yarın evlenecek zort diye işi bırakıp çocuk yapacak. O zaman anlar vasıf ne işe yaramış.

Çeyiz girl en önemli vasıf evlilik değil mi onlar da kendine göre iş tecrübe ediniyorsun da millete ne yorum yapıyorsun herkesin hayat görüşü farklı bana biri ne dedi burda sen bekarsın yorum mu yapıyorsun ilişki koçu gibi hahah üstelik konu sahibi de evli değildi normal bir ilişkisi vardı. Bunların hepsi aynı mantalite 🍄🤣🤣

Ben Türkiye'de iyi bir pozisyonda, asgarî ücretin 7-8 katı bir maaşa çalışıyordum.
Şu an yurtdışında, günde 8-10 saat garsonluk yapıyorum.
İlk üç hafta hareket edemiyordum bel ağrılarından, çünkü yaş olmuş 30, hep ofiste rahat rahat calisiyordum bedenim alışkın değil.
Tepsi taşırken yoruluyordum.
Şimdi bedenim biraz daha uyum sağladı, belim ağrıyor ama o kadar değil zamanla adaptasyon sağlanıyor.

Diğer konu ise bu kadar hassassaniz iş arkadaşınızın soylemesi hafif bir durum daha çok duyacaksınız.l
Merak ettim şartlarıniz iyiymiş neden yurt dışı:?

Türkiye'de çalışırken aylık 90-100 bin TL maaş aldığınız işi merak ettim. 🙄
Şu an aynı işi yapan iş arkadaşım son zam sonrasi bu rakami alıyor.
Ben yazılımcıydim.
Yeni bir ülkede hayat kurmak kolay değil.
Bir kaç ülkeden vize aldım, böyle geçici işlerde çalışıp en sevdiğim kalmak istediğim ülkeyi bulmaya çalışıyorum.

Diger çalışanın söylediği hos degil ama mobbing de degil. İşi bırakmaya bahane aramissiniz , başkasına suç aramayın. Zor olabilir ama bir sürü insanin yaptigi isi yapmak imkansiz , yapılamaz falan da olamaz. Eger bu ise mecbursaniz prenseslik triplerini birakmaniz gerekiyor
Ne prenseslik tripi ya siz memurluğu bile yapmamışsınız insan dışı çalışma şartlarına prenseslik yapamazsın diyemezsin. Git kendin çalış bir insanın ihtiyacı var diye köle şartlarında mı çalışması gerekiyor. Bu kadar tepeden konuşmayın bir gün başınıza gelir ağlayarak evin yolunu tutarsınız

Marketinden marketine değişiyor iş yoğunluğu
Gidipte A101 de çalışırsan herkesten nefret edersin
diğerleri de kötünün iyisi işte
Bence çok eğlenceli
Kolileri zaten market arabasıyla taşıyoruz
Biraz tecrübesizlik yormuş sanki
Türkiyeye dönsemde markette çalışsam diye hayal kuruyorum :KK53:
Vizyonsuzluğuma laf etmeyin sjsjsjsjsj

Şu an aynı işi yapan iş arkadaşım son zam sonrasi bu rakami alıyor.
Ben yazılımcıydim.
Yeni bir ülkede hayat kurmak kolay değil.
Bir kaç ülkeden vize aldım, böyle geçici işlerde çalışıp en sevdiğim kalmak istediğim ülkeyi bulmaya çalışıyorum.
Madem yazicilimcisin, garsonluk yapana kadar freelance yazılım işleri bulmaya çalışsan daha iyi değil mi? Remote olarak dünya kadar is var

Banada okumamis bir akrabam onca sene bosuna okumussun, ev hanimi oldun dedi bir kac sefer. En azindan okumus ve kendini gelistirmis bir ev hanimiyim derdim bende. Okumak sadece para kazanma araci degildir, kendini gelistirmek, ufkunu genisletmek ve duzgun bir referans cercevesine sahip olmak için olmazsa olmaz bir zarurettir. Bu bahsettigim akraba ben is hayatina atilincada niye kendi meslegini yapmiyorsunki parayla birilerini tutup sinava sokabilir, denkligini (yurt disinda okdugum için) o sekilde alabilirdin dedi. Bu sefer bunun uzerinden elestirmeye calisti beni. O gun anladimki boyleleri hep konusur hep elestirir. Kendi ulasamadigi cigere mundar der hesabi. Isi birakma konusuna gelince, size fiziksel olarak agir geliyorsa biraktin tabi, sagliginiz herseyden daha onemli. Nasil soylerim falan, bu strese hic girmeyin. Deneme surecinde degilmisiniz hic bir sebep belirtmeksizin isi birakma hakkina sahipsiniz zaten.

Back