• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun tirnaklar sizce nasıl?

Slania

♪♫
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
5.765
282
373
Ne düsünüyorsunuz bu konuda? Bakimli da olsa uzun tirnaklari igrenc bulan var mi? Uzun tirnakli birinin yaptigi yemegi yer misiniz?
Benim tirnaklarim baya uzadi. Seviyorum onlari, yakistiriyorum kendime. Kesmeye kiyamiyorum. Bir arkadasimla konusurken konu acildi ve uzun tirnakli birinin yaptigi yemegi yiyemeyeceginden bahsetti. Daha önceden de buna benzer seyler duymustum özellikle erkeklerden. Kafama takildi. Yemek yapmiyorum ama ilerde yapmaya basladigimda insanlar böyle düsünürse üzülürüm.

Ne düsünüyorsunuz bu konuda? Bakimli da olsa uzun tirnaklari igrenc bulan var mi? Uzun tirnakli birinin yaptigi yemegi yer misiniz?
Benim tirnaklarim baya uzadi. Seviyorum onlari, yakistiriyorum kendime. Kesmeye kiyamiyorum. Bir arkadasimla konusurken konu acildi ve uzun tirnakli birinin yaptigi yemegi yiyemeyeceginden bahsetti. Daha önceden de buna benzer seyler duymustum özellikle erkeklerden. Kafama takildi. Yemek yapmiyorum ama ilerde yapmaya basladigimda insanlar böyle düsünürse üzülürüm.

kışıden kışıye değışır. cok uzun ve bakımsız tırnağa kımse taHHammul edemez değıl mı ? bu yuzden bence çok fazla uzun olmamalı ve bakımlı olmalılar bu durumda pek ığrenç oldukları söylenemezz:71::51::61::61::61:

Çok uzunsa kötü bir görüntü bencede ama normal uzunlukta temizse sorun yok diye düşünüyorum.. Bakımlıysan ki seviyorum dediğine göre iyi de bakıyorsundur problem yok arkadaşın uzatamıo diye kıskanıyodur :63:

bende uzun tırnak sevenlerdenım ama esım de sevmıyor:D aslında sevmıyenlerde haklı mesela arkadsınızın dedıgını esımde dıyor ben zaman zaman uzun tırnakla gezınırım ama bakımlıdır pıs tırnagı sevmem esımde kımısını haklı olarak yemek yapar o pıs tırnaklara heryere degıyor sonucda elımız ne kadar yıkasakda hıjyenı saglayamıyor olabılıyoruz onada hak verıyorum bu yuzden yıne uzun ama kut tarzında takılıyorum artık:D

Ben de normalde belirli bir uzunlukta tutarım tırnaklarımı çok kısa kesince güzel durmuyor oje filan sürünce ince uzun değiller çünkü. Ama şu bir gerçek uzun tırnakla rahat yemek yapılmıyo. Şu an devamlı yemek yapmıyorum gerçi arada yapıyorum annem yapıyor genelde ben ayda yılda bir eserse. Ama rahat değil haliyle aralarına bir şeyler giriyor ya da doğrama yaparken tırnaklarımı kesiyorum çoğu zaman. Gerçi elimin kesilmesinden iyidir ama düzenli yemek yapmaya başlayınca mecburen çok uzatamam gibi geliyor.

Tırnaklar vücudumuzdaki en kirli yerdir..Her ne kadar yıkasakta o mikroplar orda gizlenir çünkü mikropların en sevdiği yer tırnak dipleridir ! bu yüzden de bende asla tırnakları uzun birinin yemeğini yemem..o en sevdiğim yemek bile olsa:1:

Peki sizin bahsettiginiz tirnak uzunlugu ne? Cok uzatinca zaten icinde pek pislik barinmiyor. Icinde pislik barinmamasi icin ya dibinden kesmeliyiz ya da sürekli yikayip fircayla temizlemeliyiz. Ilkini asla yapamam ama ikincisini hep yapiyorum zaten. Ikincisi yeterli degil mi? :44:

ne kadar yıkayıp fırçalasakta mikroplar ve pislikler o tırnakların içinde kızlar mümkün olduğunca kısa tutulmalı bence tırnaklar...

canım fırçayla temizlesen bile gözle görülmeyen mikroplar kalır içerisinde..mesela bi tanidığımız var kadın 65 yaşında tırnakları upuzun maşallah bazen onlara gideriz ben yemek yemem mesela orda elimde deil yani yiyemiyorum..ama sen illaki uzatıcam diyorsan orta uzunlukta yap ve antibakteriyel sabunla yıkadaktın sonra yemeğini yap:78:

mrb kızlar başlığı gördüm cevap yazamadan edemedim evet bence de uzun tırnak güzel görünüyor ama sadece görüntüde kalıyor, düşünsenize her wc ye gittikten sonra bile dakikalarca sabunlayıp fırçalıyor musunuz o uzun tırnaklarınızı? ki wc gün içinde yaptıgımız en basit işlem ve defalarca oluyor. ben şahsen uzun tırnaga dayanamam, o uzun tırnaklarla bide hamur işi yapıldıgını düşünsenize :52::52::52:
tırnaklarda ne var ne yok hop hamurun içine oradan da midelere ohhhhh afiyet bal şeker olsun:)
ben de ara ara uzatacak olurum ama dayanamaz keserim

Bende bi ara hafif uzattım nişanlımın isteği üzerine (kendisi uzun tırnağı çok severde :35:)daha sonra dayanamayıp kestim..tahammül edemedim daha fazka :27:

normal uzunluktaki ve düzenli bir şekilde bakımı ve temizliği yapılan bir tırnak gayet hoştur. :69:

Benim anlatmaya calistigim sey aslinda su; tirnaklarin asil pislenen yeri dipleri, yani istedigimiz kadar uzatalim ya da kisaltalim diplerinden iyice kesmedigimiz sürece tirnak pislik tutar. E ben de ne kadar kisaltirsam kisaltayim diplerinden kesmem; tirnaklarim kisa olsa da asil pislenen yerler, tirnak dipleri hala durur. Bence insanlarin igrenmelerinin sebebi basli basina tirnagin igrenc olmasi, ayni kil gibi. Yani bir cogu tirnak dibi falan düsünmüyor, özellikle erkekler. Aslinda benim icin simdilik sorun yok, yemek yapmiyorum ama yine de merak ettim sizlerin bu konuda düsüncelerini. Paylastiginiz icin tesekkürler. :71:

Hamura gelince; bence hamur eldivenle yogurulmali. Öbür türlü tirnak uzun da olsa kisa da olsa ben igrenirim. Eldeki tüyler yeter benim igrenmem icin.

bu kadarda nanemolla olmaya ne gerek varki..evde kedi besleyip kahvaltı maasında gezdiren var mesela((ki beuna karşıyım)) orada napacak birine gitse..insan bakımını yapıyorsa ne olacak uzunsa..benimde bazen uzun oluyor bende seviyorum ama şu yemek bile yiyememi anlamış değilim..tırnağın uzunluğuna değil bakımına önem veririm ben..ne kısa tırnaklılar var ama ellerini yemek yedikten sonra bile yıkamıyor üşenip yada şimdi yazamamda bazı oda gibi yerden çıkarken yıkamıyor kısa olunca onun yemeklerinimi afiyetle yiyecek..saçma bana göre..

Tırnak fırçası denen bir şey var, isteyen alır kullanır, ben uzun yıllardır her elimi yıkayışta kullanırım. Tırnakları benimkilerden kısa olan ama benimki gibi tertemiz olmayan bir dolu insan gördüm. Temizlik tırnağın boyuyla alakalı değildir ama aşırı uzun tırnak görsel olarak kötü, parmakları kullanmayı kısıtlayacağı için de kötü. Estetik anlamda, tırnağın et üstünde kalan kısmının 1/3'ü uzunluğundaki beyaz kısım idealdir diye duymuştum, bence de doğru bir tanımlamadır bu.
Bir de şu "uzun tırnaklı elden yemek yemem" diyen insanların saflığına ya da saf ayağına yatmalarına çok gülüyorum, her yerde her şeyi yerler, nasıl ellerle tutulduğu hazırlandığı belli olmayan dürümleri, hamburgerleri, sonra tırnak muhabbeti yaparlar. :)) Sokak satıcılarından aldıkları yiyecekler, restoranlarda yedikleri yiyecekler, acaba nasıl ellerle hazırlanıyordur? Mesela, kısa tırnaklı olup da wc'den çıkınca ellerini doğru düzgün yıkamayan bir dolu kadın görüyorum AVM'lerin wclerinde, onların elleri daha mı temiz şimdi, kısa tırnaklı oldukları için? Komik! :)))

Back