• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Şekillendiriciler Uzun süredir (2-3 veya daha senedir) düzleştirici kullananlar.

• Konu Sahibi Konu Sahibi huzellik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

huzellik

Ziyaretçi
*Düzleştiricinin saçınıza verdiği zararlar çok mu?
*Ne gibi zararlar veriyor?
*Zararların önlenmesi için özel bir bakım yapıyor musunuz?

cevaplarınızı bekliyorum.. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
liseden (16-17 desek) bu yana düzleştirici kullanıyorum
yani nereden baksan 7-8 yıl olmuş...
elbette saca zarar veriyor
fakat bakım yapmayı ihmal etmiyorum
bi kere bitkisel sampuan kullanmaya özen gösteriyorum
john frieda'nın saç bakım ürünlerini kullanıyorum
bitkisel yağlardan destek aliyorum zaman zaman
ve tabii arada uclarına jilet uyguluyorum
kısaltmaya gönlüm razı değil cunku :icecream:
şu sıra ucları epey kırıldı fakat genel anlamda sağlıklı gorunuyorlar

Haftada 1-2 kere falan yapsam genede zararını görür müyüm?

liseden (16-17 desek) bu yana düzleştirici kullanıyorum
yani nereden baksan 7-8 yıl olmuş...
elbette saca zarar veriyor
fakat bakım yapmayı ihmal etmiyorum
bi kere bitkisel sampuan kullanmaya özen gösteriyorum
john frieda'nın saç bakım ürünlerini kullanıyorum
bitkisel yağlardan destek aliyorum zaman zaman
ve tabii arada uclarına jilet uyguluyorum
kısaltmaya gönlüm razı değil cunku :icecream:
şu sıra ucları epey kırıldı fakat genel anlamda sağlıklı gorunuyorlar

uçlarına jilet uyguluyorum derken nasıl yani :uhm:

bakımınıda yaparsan o kadar çok zarar vermiyor yerimseniben
ama yapmazsan
benim gibi bütün paranı yağlara verirsin saçını toparlamak için :roflol:
haftada bir iki kere yapmaktan zarar gelmez gamyoncuiremsu

bende 4 yıldan beri kullanıyom hala devam ediyom kullanmaya
bi problem olmadı hafif kırıklar hariç
özel bi bakım yapmıyorum arada durulanmayan bakım kremleri kulanıyom daha yumuşk oluo saçım,ve bitkisel şampuan kullanıyom
ayrıca 2 kere yapmak zarar vermes yani:lepi:

4 yıldan beri kullanıyorum.hergün saç yıkayıp bu işlemi yapan biri olarak.saçın %90 ı sağlıklı kalıyor.sadece uçlarında azar azar kırılmalar oluyor.bende kırıklardan çok rahatsız olduğum için peryodik olarak 4 ayda bir saçımı uçlarından aldırıyorum.durulanan ve durulanmayan bakım kremi kullanıyrum.birde sadece hafta 1 kez kullanılabilen durulanan bakım kremi kullanıyorum.ve saçlarım boyalı.

lisede ve sonrasında ütü yapardım ya da föne giderdim yaklaşık 3 yıldır düzleştirici kullanıyorum haftada en az 2 kere.
saçlarım yıpranıyor elbette yıpranmadan öte uç kısımlarında beyaz beyaz nokta gibi oluyor :sinifsinif: eskiden uçları yün yumağı gibi olurdu ama sadece allahtan uçları böyle diplere doğru gayet parlak
ve bence düzleştiricinin uygulanış şekli de çok önemli bir kere saç kupkuruyken ya da çok nemliyken kullanılmamalı ahh ah bir kere tam kurumamuştı düzleştirirken buharlar çıktı nasıl yandı o zaman anlatamam mafoldumben
artık muhakak haftada 2 kere karıştırdığım yağlarla bakımımı yapıyorum. ve saçlarımı yıkadıktan sonra muhakkak koruyucu krem veya sprey uyguluyorum sonra düzleştiriyorum fönlü gibi duruyor artık daha bilinçliyim yerimseniben

Haftada 1-2 kere falan yapsam genede zararını görür müyüm?

elbette gorursun ama 2günde bir yapanlar kadar değil yerimseniben

uçlarına jilet uyguluyorum derken nasıl yani :uhm:
saçlarımı tutam tutam ayirip kendi etrafinda bukuyorum
kırıklar cıkıyor gün yüzüne
üstünden jilet geçiyorum
gayet işe yariyor kaydirigubbakcemile2

gün aşırı saçlarıma düzleştiriciyle lüle yapıyorum
2.5 sene oldu başlayalı

kırıklar oluşuyor... arada gidip kuaförde aldırıyorum.. 6 ayda bir falan
hiç bakım yapmadım. sevmiyorum zaten saçıma öyle şeyleer sürmeyi... Allaha şükür birşey de olmadı fazla... saçım boyalı bu arada...

canım hangi düzleştirci zarar vermio kı yaa.. ben braununkini kullanıorum elbette saçımda kırıklar var ama çok aşırı deil.2seneden beride hiç dokunmadm saçlarıma ekstırmedm..çunkü kuaförlerdn korkar oldum artık bn gayet memnunum valla 4 yıldn beri de kullanıorum... ;))

Ben 3 senedir kullanıyorum.Saçlarım çok kırılmıyor fakat düzleştiriken saçımı çok mu çekiştiriyorum bilmem o yüzden saçlarımı döküp yoluyorum biraz

canım , düzleştiricilerin genelde hepsinde ısı kademeleri vardır. sen mümkün olduğunca düşük ısılarla yap. zaten normalide düşük ısıyla yapmaktır.
ben 3 senedir kullanıyorum rowenta lissima nınkini sadece kırık oluşuyor onlarıda düzenli aralıklarla aldırıyorum çok problem olmyor..ama yüksek ıısyla yaparsan saçların çok yıpranır!!!...-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile2

5yıl önce ütü yapıodum 1sene rowenta lissima kullandım 4yıldırda düzleştirici kullanıyorum mahvoldu saclarım walla sac tellerim yassılastı yuvarlak deiller kesinliklee...
ama daynamıyorumda anneme verdim saklasın die 2 hafta daynabildim sadece yalvaryakar geri aldım:D
bagımlılık yapıo bu merett...

ya bnde babyliss kullanıorm 230 derece. hergün düzleştriiyorum yani saçımın tipinden sanırım yatarken bozuluo her sabah çekiorum yni. kırıklar oluşuo nası bi bakım yapabilirim:s

yaklaşık 5 yıldır Philips düzleştirici kullanıyorum hiçbir zararını görmedim.her gün kullanmıyorum şöyle 4-5 günde 1 haftada bir kullanıyorum.yaklaşık 2 ay önce de braun saç maşası aldım.ondan da memnunum.şampuan ve saç kremi olarak loreal kullanıyorum. tavsiye ederim.

Benim saçımın ucunda beyaz beyaz noktacıkalr old kuruk gibi değil gibi:(

En az iki yıldır kullanıyorum,olmazsa olmazlarımdan..ben 180 de uyguluyorum 230 bence biraz fazla..saçlarımın uçları elbette biraz kırılıor ama abartılı değil,zaten saça bir işlem uygulamasan da zamanla uçları yıpranabiliyor..

saçının doğal yapısı kıvırcık yada dalgalıysa, yapısını bozuyor

kızlar ben 2 senedir düzleştirici kullanıyorum. geçen sene sinbo kullandım, bu sene braun kullanıyorum. herkes düzleştiricinin saçı kırdığından bahsetmiş ama 2 senede -allaha şükür- hiç bi şekilde kırılma olmadı. sadece uçlarda var biraz. ama sıkıldıkça badem yağı-zeytinyağı maskesi yaparım bunun bi etkisi olmuş olabilir.

Back