Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ben de hep evdeyim hapsoldum resmen ama şu var benim bunyem aşı oldugum.halde her turlu enfeksiyona açık saglik sorunumdan dolayi
Bir de bizim toplumda şöyle bir sey var
Bazi insanlar disaridan gelir kapi önünde soyunur/dusa girer, elinde eldiven cift kat maske takar, marketten aldiklarini 2 saat bekletip dezenfektanli bezlerle silerler, camasir suyu evlerinin baş tacidir :)
Diger tarafta ise maske takmayan, hic dikkat etmeyen, virusu oradan oraya dağıtan, sosyal mesafeye dikkat etmeyen, girdiği ciktigi yerler belirsiz insanlar.
Mesela ben evden cikmiyorum çünkü cikmak zorunda kaldigimda yolda goruyorum insanlar dibimden geçiyor koca sokak, maskeler burun/cene altinda uzaktan uyarıyorum dinleyen yok. Eee ben dışarı cikip.neden kendimi riske atayim
Komsularim bile maskesiz birbirlerine girip çıkıyorlar, bahçede dipdibe oturuyorlar.
Ben öyle dus alayim aman virus kaptim kafasinda olmasam da maskeme dikkat ediyorum elimde dezenfektanla geziyorum :) market alisverisi sonrasi dolaba konacaklari koyar diğerlerini bekletirim, disaridan gelince ellerimi yikar ustumu degistiririm. Evimde camasir suyu kullanmıyorum. Bunlar pandemiden once de yaptigim rutin şeylerdi:) yani cok uçta yasamasam da hijyene dikkat eden biriyim zaten.