Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
mrb rapunzel aranıza yeni katıldım bnm de saçlarım sarı ama boyu göğüs altımda belimin altına gelmesini istiyorum snnkiler gibi sinemakili kürü dün 3.kez uyguladım 1cm lik fark oldu 3haftadır ancak saçlarımın daha da sağlıklı uzaması için başka neler yapabilirim ek olarak yani sen neler yapıyorsun bana da önerir misin seninkiler harika görünüyor ben deöyle istiyorum

O kadar çok şey söylemişsiniz ki hangisini yapsam karar veremiyorum . Saçlarım kırık , güçsüz cansız ve hiç şekillenmiyor aynı zamanda seyrek ve elektrikli anlayacağınız saçlarımla başım dertte ne yapmalıyım uzamasını da çok istiyorum rapunzel bi baksan buraya :KK43:

rapunzeel merhaba saçlarına bayıldım harika görünüyorrrrr sinemakili kürü bende kullanmıştım zaten çok yavaş uzayan bi saç yapım var ve cansızzolabildiği kadar iyi gelmişti:KK9: ama sarımsaklı zeytinayğı kürü bi mucizee benim ölmüş saçlarımı bile yumuşatıp parlattı herkese tavsiye ederm :)benim saçlarımın bu kadar cansız olmasının sebebi hergün düzleştirmem ve doğal sarı olmasına rağmen plastik gibi duruyodu. sana sormak istediğim bi şey var sen saçlarını düzleştirici fön veya gibi yıpranmalara karşı koruyomusun:26:

Merhaba rapunzeelin yazdığı yöntemi denedim bende ...
öncelikle hayatımdan saç kremini çıkarttım.
daha doğal şampuan ve saç açıcı markaları buldum onları kullandım
ve en sonda rapunzeel arkadaşımızın dediği yöntemi denedim.
eskiden sarı saçlarımın rengi hemen solardı..uzun süre oldu sarı boyatalı sarılar gittikçe canlandı saçımda güçlendi...
teşekkür ediyorum bu bilgilendirme için...

saçların için maşallah diyorum :) benimde saclarım fönlü halde seninki kadar uzun ama fönsüz dogal hali kıvırcık oldugu için su senin resmindekinden 1 karıs kısa oluyor.bende kıvırcık haliyle belime kadar olsun istiyorum :) saclarım sarı kırılmasın dıye cok sık boyatmıyorum 6 ayda bır röfle boya şeklinde yapıyorum.şu sinamekinin dogal saç rengini açması ve uzatması olayına bayıııııldımmm.mutlaka deniycem.birde dip boyası yapıyormussun ya sacına sen kendin mi yapyosun kuaföre mi gidiyosun sinamekiden sonra dip boyasınıda kendin yapıyosan ve bu renk oluyosa süper :)

1. mesajdaki fotoğraflarına bakarak yazıyorum bence saç uçlarından biraz kestirmelisin çok nasıl desem saçaklı gibi duruyor uçları

Bende 1,5 aydır sinemaki kürünü her hafta düzenli olarak kullanıyorum, saçlarımda gözle görülür şekilde uzama oldu ve özellikle ben bişey demeden nişanlımın dile getirip saçların uzuyor demesi beni daha çok mutlu etti :)
Uzun olan saçlarımı bi anlık sıkıntıyla ense boylarında kesmistim.. suanki boyu ise omuzlarimdan 5 parmak aşağıda, ve uzadığıni görmek beni mutlu ediyor :-)
1,5 aydır her hafta saçlarıma sinemaki kürünü uyguluyorum ve her banyodan sonra saçlarımı havluyla hafif ıslaklığını aldıktan sonra saçlarıma gliserin sürüyorum kuruyup kırılma olmaması için muhteşem yapıyor deneyin :-) ve yine bu küre başladıgımdan beri zeytinyagini ısıtıp saçlarımda 2 saat bekletiyorum haftada bir kere yapıyorum. aşırı yoğun yapmamanizi tavsiye ediyorum çünkü saçlar kendi yağından bile besleniyorlar onları yormamak lazım :))

kizlaaarr bende kafama gore evde ne varsa karistirip kafama surdum cikmadi sacimdan yaa duruladim saci baktim beyaz beyaz kalmis bidaha yikadim baktim cikmadi hazir maskem vardi onu surdum yikadim anca cikti :KK52:

yumurta sarisi
badem yagi
sarimsak yagi
zeytinyagi
bal

saclarim yapisik yapisik oldu taranmadi vallahii... normalde balsiz ve yumurtasiz sadece yag surerdim cikardi kolayca. siz nasi kullaniyorsunuz bunlari:26:

kizlaaarr bende kafama gore evde ne varsa karistirip kafama surdum cikmadi sacimdan yaa duruladim saci baktim beyaz beyaz kalmis bidaha yikadim baktim cikmadi hazir maskem vardi onu surdum yikadim anca cikti :KK52:

yumurta sarisi
badem yagi
sarimsak yagi
zeytinyagi
bal

saclarim yapisik yapisik oldu taranmadi vallahii... normalde balsiz ve yumurtasiz sadece yag surerdim cikardi kolayca. siz nasi kullaniyorsunuz bunlari:26:

Direk sıcak suyun altına girdiysen o yumurta pişmiştir :KK1: Ondan çıkmamıştır bence. Yumurtayı ılık veya soğuk suyla akıtmak lazım:KK31:

bende 1,5 aydır sinemaki kürünü her hafta düzenli olarak kullanıyorum, saçlarımda gözle görülür şekilde uzama oldu ve özellikle ben bişey demeden nişanlımın dile getirip saçların uzuyor demesi beni daha çok mutlu etti :)
uzun olan saçlarımı bi anlık sıkıntıyla ense boylarında kesmistim.. Suanki boyu ise omuzlarimdan 5 parmak aşağıda, ve uzadığıni görmek beni mutlu ediyor :-)
1,5 aydır her hafta saçlarıma sinemaki kürünü uyguluyorum ve her banyodan sonra saçlarımı havluyla hafif ıslaklığını aldıktan sonra saçlarıma gliserin sürüyorum kuruyup kırılma olmaması için muhteşem yapıyor deneyin :-) ve yine bu küre başladıgımdan beri zeytinyagini ısıtıp saçlarımda 2 saat bekletiyorum haftada bir kere yapıyorum. Aşırı yoğun yapmamanizi tavsiye ediyorum çünkü saçlar kendi yağından bile besleniyorlar onları yormamak lazım :))

acaba sık yıkamak mı dogru yoksa kendı yagıyla beslemek mı? Bı fıkrn var mı

rapunzeel merhaba saçlarına bayıldım harika görünüyorrrrr sinemakili kürü bende kullanmıştım zaten çok yavaş uzayan bi saç yapım var ve cansızzolabildiği kadar iyi gelmişti:KK9: Ama sarımsaklı zeytinayğı kürü bi mucizee benim ölmüş saçlarımı bile yumuşatıp parlattı herkese tavsiye ederm :)benim saçlarımın bu kadar cansız olmasının sebebi hergün düzleştirmem ve doğal sarı olmasına rağmen plastik gibi duruyodu. Sana sormak istediğim bi şey var sen saçlarını düzleştirici fön veya gibi yıpranmalara karşı koruyomusun:26:

sarımsaklı zeytınyagı kurunu nasıl yaptın ?

maşallah saçlarına nazar değmesin :) şampuana katınca vitaminlerin ve sarımsağın etkisi geçmez mi? zaman geçtikçe değişime ugruyor ya

saçlarımı bugün kestirdim çok kötü yıpranmıslardı ve çok dökülüyodu zaten saçlarımda az ama uzatmakta istiyorum sinemakili kürü az önce uyguladım artık saçlarımı hep yağlarla beslicem umarm kısa sürede sonuç alırım 2 aya kadar saçlarımın uzaması lazımm

Rapunzeeel ltfn bana yardm et.sirf sanden yrdm almk icin siteye uye oldum.dedigin sac kurlerini uygulamak icin dun hepsini temin ettim.sampuanin icine kattiklarini aynen kattim.durulanmayan fisfisli suyuda hazirladm.ilk once sinemakili kuru yaptm.dha snra karisimlari ilave ettigim sampuanla sacimi yikadm.ve dustan cikincada fisfisli sudan siktim.sabah bi kalktm sacim yag icinde.kirli gibi.nerde yanlis yaptim ? Karisimla sampuandan sonra normal bi sampuanlami yikamam gerekiyodu ? Yoksa fisfisli sudan mi oldu

X