Uzun olacak ama lütfen okuyun..

Bence sadece kendine güven lazım bu da kehdine bi uzmanlk alanı seç menden geçer. Spor sanat boyama vb. Ğibi

O arkadaşımla hala iletişimim var ama okuldaki gibi olmuyor herkesin hayatı var kimisi bana uzak oturuyor kimisi evli kimisi işte çalışıyor okulda her gün görüşüyorduk başkaydı canım
sosyal çevrede insanın mutlu olmasına bi etken ama herşeyde değil.birazda insan mutluluğunu kendi yaratmalı.hobilerinle mesela..sürekli mutsuzum,hayatım kötü dersen dahada kötü olur.gez dolaş,spor yap kendine vakit ayır.kendinle barışık ol gör bak kekemeliğin nasıl geçiyor.

yaşadıkların kolay şeyler değil ama kendni fazla dinliyorsun, artık geçmişe bakmayı bırak geleceğe yönel, kendini fazla dinleme, sivilceleride kafaya takma,cildiyeye git,evde sivilceler için bakımlar yap

Bireylerin farkinda olmaniz çok önemli
Ve sorunlarinizin farkindasiniz.
Oyleyle onlarla basedebilirsiniz de

Psikoloğun size abarttığınızı söyleme hakkı var mı ? Bence olmamalı. Ve ben sizi anlıyorum çocukluğımuz şimdimizi etkiliyor ve sizin çocukken yaşadıklarınız sizi bu hale getirmiş. Aileniz sizi pasifize etmiş ve zorluklarla mücadele etme yetinizi kaybetmissiniz. Ama önünüzde güzel bir hayat var okulunuz bitince iş hayatıma atılınca eminim daha iyi toparlarsınız. Fiziksel özellikleri de dert etmeyin her şeyin çözümü vardır.

insafsız bi yorum olmasını istemiyorum ama çoğu çocuk yaşıyo bunları bende yaşadım bizim gibi birsürü insan sen bunlardan ders çıkarıp hayatına daha sıkı sarılmalısın en azından kendi hayatına çeki düzen vermelisin ilerde kendi çocuklarına bunları yaşatmamalısın bahanelere sığınmak oydu buydu en kolayı.

ben seni gayet iyi anladım
neden mi ???????????
ÇÜNKİ KENDİNİ GAYET İYİ ANLATTIN
çünki sen zaten sorununun kaynağını biliyorsun

bunların bir çoğunun kuruntu olduğunun da farkındasın

geçmişindeki olumsuzluklara sarılıp
kendi mutsuz etme çabanı destekelemiycem
sana ah yazxıkk vahhh kıyamam demiycem
SEBEBİ:
SENİNDE ARTIK KENDİNE BUNLARI SÖYLEMEMEN GEREKTİĞİ

şu yazını okuduğumda beni asıl etkileyen şey ne oldu biliyormusun

???????????????????????

YAŞADIKLARINI ANLATIRKEN ACINILMAK İSTENDİĞİN
bence yanlış yaoıyorsun
etrafında sana acıyan insanların olması
seni daha mutlu yapmayacak

aksine seni mutsuz olmana kılıf bulmuş olacaksın
:

madem bu sıkıntıların dan kurtulmak istiyorsun
o halde
önce kendin bunları bir kenera bırak
ne yaşandı ise yaşandı
bir üniversite öğrencisinin
6. sınıftaki sıkıntılarına bu denli sıkı sıkıya tututunp bırakmaması
üzücü

cildin için sivilcelere git, okulun bitince çalışma hayatına atılırsın inşallah ve herşey düzelir. morailni bozma üzüldüm adına, geçmişi de unutamıyorsan tekrar doktora git en azından unutamadıklarınla yaşamayı öğrenirsşn

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler bu kadar uzun yazmamın sebebi kekemeliğimin ve özgüvenimin çocukluğuma bağlı olması, yoksa ben unuttum artık dayak olayını affetmedim ama unuttum hatırlamıyorum veya ben dayak yedim diye acındırmıyorum kimseye kendimi ama dediğim gibi lisede çok çok güzel bir 4 yıl geçirdim ilaç gibi gelmişti ama okul bitince boşluğa düştüm dilim de hep keşkeler oldu keşke lise ye dönebilsem falan.. tabiiki saçma ama insanın içinden bu geliyor daha sonra sivilcenin çıkmasıyla gün yüzüne çıkan takıntılarım var birde kuzenime anlatırken o obsesifsin diyor ama dr öyle bir teşhis koymadı hani benim amacım yada istediğim çok çok güzel olmak değil ben zaten kendimi boyumu tipimi ne bileyim vs seviyorum çokta bakımlıyımdır yani lisedeyken öyleydim sivilcelerden sonra saldım kendimi dr gittim ama iyi bir dr değiildi işe yaramadı birde bnmki hassas yanaklarım var yani o yüzden de korkuyorum bir şey kullanmaya kızarabiliyor, konuşma problemim için şimdi bir yer buldum oraya gidicem umarım geçer çünkü aslında ben çekingen biri değilim sırf konuşma bozukluğu var diye kendimi çekiyorum gerçi çekingen olsam daha iyi olurdu konuşma bozukluğu daha kötü bir durum insanların aptal bakışlarına çok maruz kaldım maalesef...... ama artık onları takmamayı da öğrendim herkesin büyük dertleri var ama kekemelik çok başka bir olay insanı nasıl yorduğunu yaşayamayan bilemez..

SSelen34 Merhaba,

Şuan yaşadıklarını unutup mutlu olma zamanı. Bu günlerin kıymetini bilmelisin. Çalışma hayatı okul hayatına bnzemiyor. İnsanlar hep koltuk derdinde. Yapman gereken kendini geri çekme. Ortamlarda bulun sohbetlere katıl. Kendine arkadaş edin.

İlerleyen yıllardada görüşebileceğin dostların olsun. 1 Tane bile olsa sana yeter inan. Yeterki içten olsun.

Sivilcelerine gelince, Kalıcı birşey değil nasıl olsa. Para biriktirebiliyorsan, kendine bak. Değişik kıyafetler al. Kuaföre uğrasık sık. Bu seni mutlu ederken, güveninide yerine getirecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…