Uzun olacak ama lütfen okuyun..

SSelen34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
21
13
3
32
İçimde biriken haykıramadığım şeyler bunlar.. Lütfen bir yorumu çok görmeyin..
Arkadaşlar ben 24 yaşındayım çocukluğumda çok şey yaşadım psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, hor görme, kıyaslanma, bir o kadar da baskı sonra evet bunların çoğu ailem tarafından yapıldı ilk çocuktum ben ve tüm zorluklarını yaşadım durumumuz yoktu sürekli ev değiştirdik oradan oraya oradan oraya küçüktüm çocukluğum gitti elimden ana sınıfa bile gidemedim sonra ilk okulda içime kapandım ders çalışmayı sevmiyordum kimse benimle ilgilenmedi zaten kardeşimde oldu annem babam ders gösterirken anlamadığım zaten bağırıyorlardı kızıyorlardı öğretmenim verimli değildi yapamayınca vuruyordu ilgisizdi sonra bir takım problemlerim başladı çok kapandım ama kimsenin umrunda değilim bir keresinde burnu kanamıştı dayaktan hiç unutmam.... oraya gitme bunu yapma şunu tutma diye diye özgüvenimi emdiler ailem bundan bir şey olmaz diye düşnüyordu hep kardeşimin üzerine düştüler ne yazık ki 6.sınıfta konuşamayaya başladım yarı kekeme oldum okulda herkes benimle dalga geçmeye başladı ama anlatacak tek bir insan bile yoktu kalma yoktu bir şekilde bitirdim okulu tabii öğretmenlerim bu çocuğu psikoloğa götürün falan demişler gittik ama bir şey olmadı dersler olduğu zaman herkes konu anlatırdı ben hariç öğretmenler nasıl olsa anlatamıyor diye beni yok sayarlardı hep içime ağlardım ne ailem ne dostum vardı beni anlayan oks ye hazırlandığımda yakın bir akrabamız öldü sürekli ölü evindeydik zaten benden beklentileri yoktu meslek lisesine girdim hatta okulu bırakıcaktım iyi ki devam etmişim lisede bu sorunlarım azaldı en azından dayak kalktı ve konuşmam baya düzeldi yalnız baskı devamdı özgüvenim azaldı neyse ki toparladım lise hayatım güzeldi dostlarım oldu sonra üni için hayalimdeki şehiri kazandım ama babam göndermedi ardından tekrar girdim şimdi üni okuyorum son sınıfım özgüvenim hiç bu kadar azalmamıştı bu sefer sivilceler beni yerle bir etti eskiden alnımda çıkardı ergenlikte şimdi yanaklarımda çıkıyor uçsuz ama sinir bozucu aynayla geziyorum ergenlikte böyle psikopata bağlamamıştım yani bir de saplantılı mıyım takıntılı mıyım çok değişik taktım mı bir şey aklımdan silinmiyor ama geçmişte yaşadıklarım beni hala etkiliyor konuşmam hala tam düzelmedi heyecanladığım an kopuyor film ve çok heyecanlı biriyim eve kapadım kendimi çok çaresizim herkes konuşmanda abartılacak bir şey yok diyor cildin de bir şey yok diyor ama ben aşırı saplandım orada bir adım ileri gidemiyorum bir türlü gelecekten bi umudum yok gibi bir şey, aşık olamıyorum istediğim şehirde yaşayamıyorum o kadar tanışmak istediğim kişiler var ama beni böyle kekeme tanımasınlar diye kendimi geri çekiyorum 4 duvar arasında ölücem galiba şuan da gözlerim doldu psikoloğa da gidiyorum oda abarttığımı düşünüyor bir de kekemelik durumum farklı benim yani mesela konuşma durumumu unuttuğum zaman asla bozuk konuşmuyorum ama aklıma geldiği an genelde kekeliyorum yani kelimeyi çıkartamıyorum bu benim hayatımı çok engelliyor bir de pireyi deve yapıyorum lise hayatımı da çok özlüyorum geçmişle geleceğe sıkıştım lütfen bir şeyler yazın bana Allah rızası için şimdiden teşekkürler arkadaşlar ayrıca okuduğunuz içinde.. uzun oldu baya

Ay cnmmm.kiyamammm.yaninda olsamda sarilsam sana....benim arkadasimda heyecanlandiginda kekeler...normaldeiyi.benim gibi hep eskiyle yasiyor,su anda mutluysan bile,mutsuz oluyorsun.

Sivilcelerini dert etme.stres yaptikca artar.rabbim amansiz dert vermesin diye dua et.ve onlari unut.terkedecektir seni.sogan suyu sur..aksamlari sogan suyu.sabahlari limon.

Valla bana kalırsa siz herseye bahane bulmayaalismissiniz. B'nde 24 yaşındayım çocukluğumun ilk 15 yılı Diyarbakır'da teröristlerle uğrasan babamla gecti. Bazen oturduğumuz lojmanı tararlardi silahla. Ilkokulda sınıfta 56 kisiydik falan filan sana bir sürü sey yazarım daha burdan. Fiziksel şiddet gormuş olmanı konu disi bırakıyorum ki fiziksel şiddet kabul edilir sey degil. Ama kardeşin olmus seni sevmemişler,öğretmenler ilgilenmemiş,ders sevmiyomussun,sivilcen çıkmış bunlar kendini hayattan soyutlayip sucu da cevreye atmak icin yeterli sebepler degil

Tatlım sivilcelerinin çözümünü söyleyeyim hemen.

Eğer çok iltihaplı ve ağır sivilcelerse, doktora gidip tahlil yaptırıyorsun. Tahlil sonuçlarına göre Roucutan veya acnegen diye haplar var. Biraz ağırdır kullanımı ama sivilcelerini yok eder. Doktor daha sağlam bilgi verecektir.

Yok öyle çok iltihaplı değilse, geçen baharda gittiğim doktor bana azitro diye bir hap verdi. 3 gün kullanıp 4 gün ara verdim. Sonra krem verdi 2 tane. 1i imex, sabah ve öğlen olmak üzere günde 2 defa sürdüm yüzüme. Birde gece yatmadan önce Clindoxil diye bir krem vardı, onu sürdüm. Sivilceleri kurutmak için.

Ben tedaviye ara verdim, bu yüzden tekrar başladı ama sen yine bi git doktora, bu ilaçları sor, eğer sana uygunsa yazar o da zaten. Hiç dert etme sivilcelerini.

Diğer şeyler için ise ne desem bilemedim. Umarım en kısa sürede kurtulursun o evden. İşini bul, paranı kazan ve kendini kullandırtma. Mümkün olan en kısa sürede ayrıl o evden.

Bazı çocuklar güçsüz olur daha fazla ilgi ister ben öylemişim demek ki bunları yaşadım yoksa dayak yiyen bir çok insan da kekemelik sorunu ortaya çıkmayabilirdi ama bende çıktı kardeşim olsada olmasada ilgilenmiyorlardı bir çocuk kendi başına 1.sınıfı nasıl atlatsın bilmiyorum evet pireyi deve yapıyorum bazı konularda ama daha farklı büyüseydim eminim çok farklı yerlerde olurdum demek siz benden daha güçlüymüşsünüz ne diyebilirim ki

Reactions: mbz
Canım yüzünü her akşam temizleyicilerle yıka cildine uygun bir tonik bul ve sür. Kesinlikle makyajlı yatma sivilceler azalacaktır. Zaten çok abartı olduğunu düşünmüyorum sen fazla takmışsın. Kekemelik içinde özel kurslar var bir araştır istersen. Benim kuzenimde arada heyecanlandığında falan kekeler ama hiç dikkatimizi bile çekmez. Kendine kuruntu yapma.

Yetişkin bir birey olmuşsun artık herşeyi geride bırak lütfen. Biliyorum söylemesi kolay ama bir uzmandan yardım alabilirsin. Aile bir yere kadar sonra herkes tek başına. Ha yanında olsalardı ekstra mutluluk ama sana zarar veriliyorsa bırak gitsin. Kimse senden daha değerli değil.

Tovbe Yarabbim ya gece gece sinirlerim zipladi. Tabi hanimefendi bi dahaki sefere size sorar neye uzulup uzulmeyecegini. Sonucta sizde sikinti yasamissiniz siz iyiyseniz herkeste iyi olmali. Ya sabirr

Güzelim sivilcelerin için cildiyeciye gitsene, artık çok etkili ilaçlar var. Roaccutane gibi..

bu hapın başka bir versiyonunu kullandım sadece alnımda vardı sivilce zoratenin vermişti dr geçti ama 2 yıl sonra yanaklarımda çıktı kızarıklık gibi uçsuz şeyler cildim hassaslaştı

bu hapın başka bir versiyonunu kullandım sadece alnımda vardı sivilce zoratenin vermişti dr geçti ama 2 yıl sonra yanaklarımda çıktı kızarıklık gibi uçsuz şeyler cildim hassaslaştı

Canim benim uni sondasin yavas yavas hayata atilacaksin artik oncelikle bi cildiye uzmanina git durumun var mi bilmiyorum ama evdede yapavilecegin bakimlar var kendine bak. Ayrica heyecanlaninca konusma sikintisi yasiyosan bunun icinde terapiye gidebilirsin ben duzelicegine inaniyorum daha cok gencsin her sey cok guzel olur insallah hayatinda

Teşekkür ederim canım ilgin için <3

Evet canım bazı cocuklar güçsüz olur evet ama den artık cocuk degilsin. Ister inan ister inanma ben senin iyiliğin icin söylüyorum.ben burda seni poh pohlayabilirm bu zor bisey degil. Ama hayat boyle degil. Hayat acımasız. O yuzden artık bu gecmiste hissettiğin acizliği bi kenara bırak. Universite bile okumussun bir sivilce seni yildirmamali. Evet bende baska şartlarda olsam baska olurdum ama eger durum buysa bunun en iyisi olmak zorundayız. Ve bunu kimse icin degil kendin icin yapmalısın. Beni kotu görebilesin onemli degil ama aynaya bak ve kendine gel
24 yaşındasinkorunmasiz bir kız cocuğu degilsin universite okuyan bir genc bayansin bunun farkına var

Tovbe Yarabbim ya gece gece sinirlerim zipladi. Tabi hanimefendi bi dahaki sefere size sorar neye uzulup uzulmeyecegini. Sonucta sizde sikinti yasamissiniz siz iyiyseniz herkeste iyi olmali. Ya sabirr
Bende size sorarım ne yorum yapacağımı. Arkadasım belki benim de kendime gorinsanlari gaza getirme hayata döndürme tarzim
Var. Ben konu sahibiyle muhattabım seninle degil

Bende size sorarım ne yorum yapacağımı. Arkadasım belki benim de kendime gorinsanlari gaza getirme hayata döndürme tarzim
Var. Ben konu sahibiyle muhattabım seninle degil
Evet gercekten cok gaza gelinecek bi yorum yapmissiniz tebrik ediyorum sabah uyaninca kendisini adriana lima sanacak arkadas hatta ben bile kendimi oyle hissettim o kadar gaza getirecek bi yorum sizinkisi

ne diyim ki psikolojin bozulmuş senin gerçi psıkologada gitmişsin ama düzelememişsin takma bence bu kadar herşeyi hayat kısa ömrümüz ne ki şurda hayatının geri kalan ömrünü güzelleştirmeye çalış bence geçmişi aklına getirip kendini iyice mutsuz etme. şu dünyada tekerlekli sandelyede gözü görmeyen yada ne bilim eli kolu olmayan nıce ınsan hayat dolu evlenıyo çoluk çocuga karışıyo da sana noluyo yat kalk haline sükret bence ben çocuk yuvasında staj yapıyorum orda kızına fuhuş yaptırandan tut nıce hayatlara tanık oldum , senden beter durumda olanları aklına getirsen iyi olur senın açından ..

Kekemeligin tedavisi var. Sivilceninde tedavisi var. Bunlar dert edilecek seyler degil bana gore.
Cocuklukta yasadigin seyleri unutmak kolaydegil ama unutmasan bile gecistirmen lazim. 24 yasinda genc bir yetiskinsin ileride cocuklarina depresif bir anne olmak istemiyorsan veya cevren tarafindan kabul gormek istiyorsan kendini biraz aşman lazim.. kimse surekli mizmizlanan bir arkadas istemez malesef..
allah kolaylik versin.

Psikoloğa bunlarin hepsini anlattinmi şiddet gördüğünü filan? Bende şiddet gördüm seni anliyorum ama sen benden daha kötü şeyler yaşamişsin. Sana sadece şunu söyleyeyim, çalişmaya baslayip hayata atildiginda pek çok şey değişecek çok daha iyi hissedeceksin ama bu yaşadiklarini asla tamamen unutamayacaksin. Bununla yaşamayi öğrenmek zorundayiz hepimiz ve şiddet görmeyen bunu anlayamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…