• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun Kv ziyareti

Yılda 1 kez geliyormuş o yüzden 1 ay kalıyormuş uzak mesafeden geldiği için.
Başka ülkeden gelse bile bence bir ay çok uzun bir süre . Yani ramazan mi bu bir ay gelip birinin hayatında kalsın . Maksimum bence on gün bir insan ziyaret edilir . Ben kendi ailemde kalamam bir ay açıkçası . Benim ailem arabayla on sekiz saatlik mesafede ben oraya gittiğimde on gün kaliyorum . Herkesin kendi düzeni bir hayatı var . Bu kadar iç içe olmak hiç iyi değil

Valla benim kayinvalidemde 3 aysa bir 10-15 gun gelir. Gelirken erzak getirir cok miktarda bizde karsiligini vermeye calisiriz hediyeler falan aliriz. Benim kayinvalidemde bizi cpk varlikli goruyordu o yuzden diger ogluna kiyamazken bize kiyardi ama ben acik acik yasadigimiz maddi sorunlari anlattim ona oda sag olsun anladi simdi yardim etmeye bile calisiyor. Bizdede hijyen sorunu pluyor ama cani sag olsun esim ayrim yapmaz benim ailemde yilda 1 de olsa gelir 1 ay kalir bazen daha fazla. Artik ben strese girmiyorum valla hatta kaynanami yanlislikla sigaraya alistirmis olabilir gel kiz yakalim virer tane diye diye. Elbette cok farkli oldugumuz uyusamayacagimiz konular var ama ben artik diyorum ki "aile olmak boyle bir sey herkesin birbirinde ters gordugu seyler var ama birbirimizi oldugu gibi kabul etmek lazim" kimse kimsenin hayatina karismiyorsa sal gitsin. Herkes kafasina gore takilsin arada bir gelen insana da uyum saglanir ne olacak sanki. Yeterki ayrimcilik olmasin. Yani benim ailemede esiminkinede ayni sekilde musamaha gosterildigi surece sorun etmem.

Yine herkesin çok farklı farkı baktığı bir konu. Bizim eve kimse 1 ay gelip kalamaz, kendi ailemi de istemem eşimin ailesini de. Kimse benim paramla başkasına hediye de alamaz, ne kadar kazandığım beni ilgilendirir. Bu tarz görüşü olan biri olarak kendim gibi düşünen biriyle evlendim. Sizin eşiniz farklı düşünüyorsa ya biriniz kendi fikrinden feragat edecek ya da kavga gürültü hiç bitmeyecek.
Ben de seninle aynı düşünüyorum ama burda bu fikirleri söylediğimiz zaman “Eşim anneme verdiğim paraya karışamaz cart curt” denilerek kötü gelin ilan ediliyoruz. Bizim paramızla neden başkalarına hediye alınıyor? Anneye alınsa bir yere kadar anlarım ama paran varsa hediye alırsın yoksa almazsın. Burdaki bazı insanlar yüzünden kendimi kötü biri gibi hissetmeye başlıyorum bazen.

Ben de seninle aynı düşünüyorum ama burda bu fikirleri söylediğimiz zaman “Eşim anneme verdiğim paraya karışamaz cart curt” denilerek kötü gelin ilan ediliyoruz. Bizim paramızla neden başkalarına hediye alınıyor? Anneye alınsa bir yere kadar anlarım ama paran varsa hediye alırsın yoksa almazsın. Burdaki bazı insanlar yüzünden kendimi kötü biri gibi hissetmeye başlıyorum bazen.
Yani kötü gelin lafı da benim için bir şey ifade etmiyor. Ben birinin gelini değilim, kimse de benim bir şeyim olmasın. Parası olan hediyesini alsın olmayan almasın, ben hayır kurumu değilim. Bu şekilde ama napim o da benim annem diyen biriyle birlikte olmazdım, tarzım değil.

1 ay cok uzun bir süre misafirlik icin. Ne kadar anne baba da olsa evler ayrildiktan sonra misafirlik oluyor. Kitalari asip gelmiyorsa 1 ay kimsenin kendi duzeni disinda kalmasini anlamiyorum

Ya bu kadını haksız bulanlar neyin kafasını yasıyor merak ediyorum.
Sizin kartınızda para olsa kayınvalideniz kartınızı alıp millete hediyeler alsa gercekten hosunuza mı gidecekti?
Bu bildigin adamı gerizekalı yerine koymak.
Cebimde 100 tl olsa benim paramdan birisinin 2 tl ye baskasına cikolata alması bile batar gözüme. Ben istersem o hediyeyi ben alırım düsünemiyormuyum almayı ister alırım ister almam?
bi kere kaynananın size saygısı olsa böyle birseye cesaret etmez cünkü hos olmayan bi hareket bu.
Kadın emrivaki millete hediye alıyor baskasının parasıyla(belki de ben aldım diyor hava atıyor) siz de ne varmis canim alsın diyorsunuz pes.

Back