Uzun ilişki kritik karar. Çok tıkandığım bir noktadayım görüşlerinize ihtiyacım var…

Kendisi mekatronik mühendisi ama inşaat işleri yapıyor. Kendi mesleğini yapmasını ya da memuriyeti olmasını istemişler. Bende mimarım iş sebebiyle tanıştık.
Siz gecinebileceginizi dusunuyorsaniz neden olmasin? Sizin kendi aileniz de veto verir mi bilmiyorum ama.
Erkekler uzun sure ask acisi vs cekebilecek varliklar degiller. Coktan ismini, cismini bile unutmus olabilir aslinda. Hatirlatmadiktan sonra sorun cikartmaz.

Genelleme yapmak her zaman dogru bir yaklasim degildir.
Her iliskinin dinamigi farklidir.
7 sene cok uzun bir sure. Belki iliskiyi cok fazla tukettiler. Surec icerisinde yavas yavas ayrilik fikrini kabul edip mantikli bile bulmus olabilir.
Yani sevgilisi 7 senenin sonunda bir anda hayatindan cikmadigina, ani bir kayip olmadigina gore ayriligi coktan sindirmis olabilir.
Bence onyargili olup kestirip atmak yerine tanimaya calisin. Hayirlisi olur umarim.

Siz gecinebileceginizi dusunuyorsaniz neden olmasin? Sizin kendi aileniz de veto verir mi bilmiyorum ama.
Erkekler uzun sure ask acisi vs cekebilecek varliklar degiller. Coktan ismini, cismini bile unutmus olabilir aslinda. Hatirlatmadiktan sonra sorun cikartmaz.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. 🙏

Genelleme yapmak her zaman dogru bir yaklasim degildir.
Her iliskinin dinamigi farklidir.
7 sene cok uzun bir sure. Belki iliskiyi cok fazla tukettiler. Surec icerisinde yavas yavas ayrilik fikrini kabul edip mantikli bile bulmus olabilir.
Yani sevgilisi 7 senenin sonunda bir anda hayatindan cikmadigina, ani bir kayip olmadigina gore ayriligi coktan sindirmis olabilir.
Bence onyargili olup kestirip atmak yerine tanimaya calisin. Hayirlisi olur umarim.
Umarım 👑

Kişiye göre değişir bu durumlar. 7 yıl aşk böceği gibi gecmediyse, sorunlar yasandiysa, bi seyler tukendiyse bittiginde nefes almia da hissedebilir insan ama 6 ay gibi bi sürede kafayi tamemen toparlamak bence cok mumkun değil.
Siz ne zamandir tanışıyorsunuz ki, en fazla birkaç aydir tanıdığı birine nasil evlenme teklif edebiliyor?
Uzun iliskimde sonuca varamadim, uzun uzadiya tanismaya gerek yok gibi sacma dusunceleri varsa zaten kafa yapısına fazla güvenilmez.

Sakın ha sakın .7 sene cok uzun bir zaman en az 1 sene bir kafa dinlemek gerekiyor . Ben iyi niyetli goremedjm oğlanı. Ya bir an once biri bana bu kizi unuttursun duzenimi kurayim pesinde ya da bak sen beni kabullenmedin eden cikti havasi atacak . Burda nikahtan hemen sonra esinin eski sevgilisi ile seni unutamadim vs tarzi yazismalarini goren bir arkadasimiz vardi . Sonun oyle olmasin

Uzun iliskiyle ilgili unutmamistir yorumlarina katilmiyorum. 6 senelik iliskim bittikten sonra dunyanin en mutlu ve pozitif insani olmustum. Bircok seyi tukettigimiz, hasarli bir iliskiymis. Kus gibi hafiflemistim. Iliskim bittikten kisa sure sonra esimle tanistim 1,5 sene sonunda da evlendik. Su konuyu okuyana kadar eski sevgilim aklima bile gelmemisti. Bence karsinizdakine bir sans verin

Merhaba arkadaşlar.
İçinden çıkamadığım bir konuyu sizlere sormak istedim. 6 yıl süren bir ilişkimden sonra 4 yıl kimseyle görüşmedim şuanda bir evlilik teklifi ile karşı karşıyayım. Evet diyebileceğim birisiydi ancak 7 yıl uzun bir ilişkisi olmuş ama biteli sadece 6 ay olmuş. Kendim de bu durumu yaşadığım için karar veremiyorum ve güvensizlik yaşıyorum. 6 ay çok kısa bir süre sürekli kendi yaşadıklarımla kıyaslıyorum sanırım mantıklı bir karar veremeyeceğim. Siz ne yapardınız ??

Şimdilik emin değilsen tanimaya devam et derim. Bende ayrıldıktan 6 ay sonra eşimle tanıştım, 7 aylik tanisma sürecinden sonra evlendik. Bu cok kisisel bir mevzu bence. Ha otuzlu yaslardaysaniz bir nebze daha kolay, insan ne istediğini daha iyi bilmis oluyor. Birde insan ilişki icerisinde de karsi taraftan kopabiliyor, bende öyleydi en azindan. Eski erkek arkadasim direttigi için bir müddet daha devam etmiştim ama zaman içerisinde fark ettim olmayacagini. Belki görüştüğün insanda da durum öyle olmustur. Geçmişi unutabilmis mi? Sindirebilmis mi yaşadıklarıni? Senin hissiyatın ne yönde? Dedigim gibi, cekincelerin varsa kesinlike acele karar verme.

Merhaba arkadaşlar.
İçinden çıkamadığım bir konuyu sizlere sormak istedim. 6 yıl süren bir ilişkimden sonra 4 yıl kimseyle görüşmedim şuanda bir evlilik teklifi ile karşı karşıyayım. Evet diyebileceğim birisiydi ancak 7 yıl uzun bir ilişkisi olmuş ama biteli sadece 6 ay olmuş. Kendim de bu durumu yaşadığım için karar veremiyorum ve güvensizlik yaşıyorum. 6 ay çok kısa bir süre sürekli kendi yaşadıklarımla kıyaslıyorum sanırım mantıklı bir karar veremeyeceğim. Siz ne yapardınız ??
Belki unutmuştur ama barışma ihtimalleri yüksek en azından nişanlılık döneminde vazgeçebilir gibi geldi

Şimdilik emin değilsen tanimaya devam et derim. Bende ayrıldıktan 6 ay sonra eşimle tanıştım, 7 aylik tanisma sürecinden sonra evlendik. Bu cok kisisel bir mevzu bence. Ha otuzlu yaslardaysaniz bir nebze daha kolay, insan ne istediğini daha iyi bilmis oluyor. Birde insan ilişki icerisinde de karsi taraftan kopabiliyor, bende öyleydi en azindan. Eski erkek arkadasim direttigi için bir müddet daha devam etmiştim ama zaman içerisinde fark ettim olmayacagini. Belki görüştüğün insanda da durum öyle olmustur. Geçmişi unutabilmis mi? Sindirebilmis mi yaşadıklarıni? Senin hissiyatın ne yönde? Dedigim gibi, cekincelerin varsa kesinlike acele karar verme.
Konusu açıldığında geçmişi ile ilgili rahatlıkla yorum yapıyor. Unutma çabasında değil gibi geldi bana. Helalleştik ayrıldık diyor.

Merhaba arkadaşlar.
6 ay çok kısa bir süre, dikkat edin sizi yara bandı niyetine kullanmasın...

Merhaba arkadaşlar.
Çok erken…sakın seni sıkıştırmasına izin verme.. zaten seni seven insan seni ve istediğin zamanı bekler… hele bir yılı doldurun sevgikilikte iyice pekişsin sakın öyle bir hata yapma

Kişiye göre değişir bu durumlar. 7 yıl aşk böceği gibi gecmediyse, sorunlar yasandiysa, bi seyler tukendiyse bittiginde nefes almia da hissedebilir insan ama 6 ay gibi bi sürede kafayi tamemen toparlamak bence cok mumkun değil.
Siz ne zamandir tanışıyorsunuz ki, en fazla birkaç aydir tanıdığı birine nasil evlenme teklif edebiliyor?
Uzun iliskimde sonuca varamadim, uzun uzadiya tanismaya gerek yok gibi sacma dusunceleri varsa zaten kafa yapısına fazla güvenilmez.
Daha çok yeni tanıyorum. Kısa bir iş üzerine tanıştık bu teklifi yaptı. Tanışmak konusunda zaman veriyor.

Merhaba arkadaşlar.
Bence acele karar vermeyin. Siz de uzun bir ilişkiden çıkmışsınız. Ve 4 yıldır kimseyle görüşmemişsiniz. Çok da doğru yapmışsınız. Kendinizi toparlamanız ne kadar zaman almış. Beyefendi muhtemelen karşı tarafa nispet yaparcasına hemen evlilik teklifinde bulunmuş. Çok ani alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.
Siz hazırsınız belki yeni bir ilişkiye ama 6 ayda 7 yıllık ilişki unutulmaz bitmez öyle kolay kolay.

Bence acele karar vermeyin. Siz de uzun bir ilişkiden çıkmışsınız. Ve 4 yıldır kimseyle görüşmemişsiniz. Çok da doğru yapmışsınız. Kendinizi toparlamanız ne kadar zaman almış. Beyefendi muhtemelen karşı tarafa nispet yaparcasına hemen evlilik teklifinde bulunmuş. Çok ani alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.
Siz hazırsınız belki yeni bir ilişkiye ama 6 ayda 7 yıllık ilişki unutulmaz bitmez öyle kolay kolay.
Evet öğrenince kendi ilişkimden örnek verip acele karar verdiğini söyledim cevabımı da olumsuz verdim ancak yineledi teklifini. Yanındayken net olduğunu hissediyordum ama kendi başıma kalınca cevabım olumsuz oldu.

Kişi kolay atlatan biri mi? Ben mesela ayrildiysam bitmiştir, ciddi ilişkiden üç gün sonra yeni birine ağzımin suyu akmaya başlayabilir. Biten bitmiştir yani...
Ayrıca sizin ilişkiniz nedir? Aranızda uyum var mı? Sizi seviyor mu yoksa 'sevdim de ne oldu, bulayım öylesine birini yuvamı kurayım' mi diyor içten içe? Bence bu da onemli

Ben eski ilişkinin zamanına göre yeni ilişkiye başlama aralığı belirlemeye inanmıyorum. Örneğin 1 yıllık ilişkiye 3 ay, 6 yıllık ilişkiye 18 ay mı beklemek gerekecek?😁 Uzun ilişkiler genelde ektrem bi durum olmadıkça çat diye bitmiyor zaten, olmayacağı yürümeyeceği sindirildikten sonra ayrılınıyor. Yani 6 ay yeni ilişki için olabilir bir süre ama evlilik dersen o başka, evlilik kararı için acele edilmiş olur, gereksiz. Yaşlarınız kaç bu arada? Belirli yaşlardan sonra da insanlar yıllarca flört etmek istemiyor bu da anlaşılır bir şey.

X