• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun ama birkaç cümle bile olsa size ihtiyacım var :(

simeron

TATLIŞ'yla çok mutlu :))
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
516
6
118
37
selam arkadaşlar.. sitenin bu bölümüne yazacağım aklıma gelmezdi.. fakat gidecek sağlam arkadaşım olmadığından ve sözlümde uzakta olduğundan birden bakınırken ve ağlarken bende yazayım dedim.. umut işte..mirmirmirmir

dediğim gibi ağlamam yeni kesildi...sorun kendi ailem.. ve bu sabah olanlar.. ben lise mezunuyum... iki yıllık bilgisayar okudum yaşadığım şehirde ama mezun olamadım bikaç dersim kaldı ama kayıt yenileyemediğim için kayıdım silindi fakat çaba göstermişsemde ne okulu ne bölümümü sevemedim.. sayısal yetenek gerektiren bir bölümdü ve ben iletişim istemiştim hep.. lise giriş sınavlarında yatılı okumak gazetecilik okumak için aileme yalvardım ama hayır dediler.. yollayamayız.. güvenemeyiz.. peki dedim ama başka hiçbir araştırma yapmadan ticaret lisesine yollandım oysa ki güzel sanatlara da gidebilirdim ve ordan istediğim bölüme geleceğim vardı.. 4 yıl güzel güzel okudum.. sonra şehir dışı üniversiteye zaten hayır dediler.. sayısal çıkışlı olduğum için seçebileceğim ( o zamanlar)bölümler sınırlıydı ve hepsi ya pc öğretmenliği yada pc programcılığıydı.. nitekim iki yıl okudum ama sevgi olamyınca bi yerde kalıyosun.. edebiyat dersi vardı iki yıllık üni de benim yazılarım bakışım orda daha değişiyodu sevdiğim için.. okulda dergi çıkardık ilk biz hatta yazılarım beğenildi hep koşturuyodum... vs vs ama asıl derslere ilgi göstersemde yapamıyodum işte.. yetenek bi yerde..iki yıldan sonra hadi dedim iş bakayım.. üni sınavlarından önce kipaya girmiştim çanakkaleye yolladılar hem iş hem eğitim olsun diye 15 gün çalıştım ama burdaki mağazaya geldiğimde bıraktım zaten okul başlayacaktı ve iş vardiyalıydı.. bi kasiyerlik için okul düzenimi bozmak istemedim.. neyse.. iki yıldan sonra iş aradım ama yaşadığım yer çok küçük ve illa ki tanıdık torpil olması laızm.. gördüğüm her ilana cv verdim.. gittim konuştum.. genelde deneyim aradıklaır ve bende olmadığı için olamadı( bi yerden başlamadan nasıl deneyim olacaktı?? bunu anlamıyorum zaten ya neyse) bir iki emlakçıya girdim ama olmaıd.. adamım bekar konuşmaları çevredeb duyduklaırm falan dedim kalsın.. sonra bi yere girdim pazarlama olarak.. köy köy gezip tansiyonmasaj aleti satıyoduk bikaç kız ve erkek ama onlarda dolandırıcı çıktı paramızı bile alamadık..bu olalı 5 ay olucak işte.. çıkıp iş aramak gibi lüksüm yok çünkü küük şehir dediğim gibi.. iş sayfalarında bile yok yani.. herşeyi başından anlatıyorum kusura bakmayın ama daha iyi ifade edebilmem için..geçen ağustosta sözlendim.. bir buçuk yılın sonunda.. o istanblda çalışıyo mesafe 1.45 dk fazla değil ama maddi açıdan sarıcı biraz haftada bir yada iki haftada bir görüşüyoruz zaten onun baskısı mevcut bende.. kardeşimde öss ye hazırlanıyor dershaneye gidiyor..geçen sene istediği puan olmadı bu sene tekrar gidiyor.. bilgisayar bizim odada.. ev sobalı salon kapalı ve annem bilgisayarı salona götüreceğini söyledi bu sabah.. kardeşim ders çalışamıyormuş.. vs vs kardeşim asla beni muhatap almaz gider anneme yada baba anlatır.. oysa bana dün gelince film izleyeceğim pc de ona göre dedi.. bu nasıl bir ikilioynamaktır ben anlamadım?? dedim ben ne yapıcam peki?? yok işte ben hiçbişey yapmıyomuşum bi işe yaramıyomuşum iki yıllık bi okulu bile bitirememişim evlenip gittiğimde yerde çok laf ederlermiş bana ben zaten çok ağlıcakmışım da bilmem ne de.. ben nasıl ağlıyorum ama.. ben neden kardeşime engel olaıym ?? bunu bana söyleyebilirdi dimi?? kendi alıyo test kitabını klavyenin yanına hem pc hem test çözüyo bunu söylediğimde duymuyolar ama! döndürüyo bana kipadan neden çıkmışım zamanında ( 3 seneik olay ve her defasında bana bunu söyler okul ve kipa) işte iş bulup çalışmıyormuşum!! kendi arkadaşlarının 4 yıllık bitirmiş çocukları evde oturuyo!!! buranın şartlarını biliyo ve bana sarmaya devam ediyo.. öyle çok ağladım ki odama gelip kimsenin umru değilim.. bi posta babam gelip söylendi bırak o kazansın üniyi bilmem ne.. işte sen paylaşmayı bilmiyosun ya ne alakası var kalk diyince pc den kardeşim yemin billah kalkıyorum ya!!! ben anlayamıyorum artık ama çok yoruldum bana neden böyle davranıyolar en küçük bişeyde ben suçlanıyorum ağladığımda kazık kadatmışım ağlıyomuşum bişey yapmıyomuşum neler neler.. gerçekten insanın onurunu zedeliyo bi yerde yaşayan bilir. ben nasıl dert ediyorum kendime bilmiyolar.. yok burda iş çalışamıyorum bütün gün evdeyim ara sıra çok nadir arkadaşlarla çıkıyoruz.. sözlüm geldiğind çıkıyorum yada ben gidiyorum hayatım bundan ibaret.. sabahları uyanmak istemiyorum bile.. ruh halim öyle kötü ki size anlatamam ya :/ hep okurdum burayı ama bu seferde ben paylaşmak istedim.. uzun oldu ama içimi dökmeye öyle ihtiyacım var ki.. bu arada ben 23 yaşımdayım.. belirtmek istedim bunu da..
mafoldumben

canım şöyle yapsan bu sene açıköğretimde çok güzel bölümler açıldı. edebiyat gibi 4 yıllık fakülteler , 2 yıllık halkla ılışkıler falan. bılıyosun bunları kazanmak çok da zor değıl.
ya da 2010 daki lise kpss ye çalıışabılırsın.
böylece senın de ışın olabılır.

bak bir zamanlar bende yaşadım ama benim kardeşim küçüktü aman küçük o aman şöyle böyle bi kaç zaman sustum sonra sesimi çıkartmaya başladım kısaca delirdim şimdi aman sen bağırma yeterki diye birşey demiyolar tavsiye ederim bide hayata bağırabilsemmm

Sen takma kardeşini boşver ne derse desin. Dove haklı bak. Sen de kpssye hazırlan hem vaktin var. Annenle baban da kardeşin üniversteyi kazansın diye üstüne düşüyorlardır. Sanmam ayrım yapacaklarını. Kötü düşünme bozma psikolojini.

ya hep benzer sıkıntıları yaşıyoruz aslında.bazen anne babalar çok bağnaz oluyorlar.çocuklarına özgüven aşılıyacakları yerde,daha varolan güvenlerinide ellerinden almaya çalışıyorlar.bende 24 yaşındayım.2 yıllık evliyim.bekar hayatımda annemler abimle benim aramda belirgin bir ayrımcılık yapıyorlardı.o erkek,sen kızsın.eee o senin abin,saygılı ol.ee kızım sen ona ablalık et bari.o çift dersaneye giderde üni. kazanır.ben kendi çabamla evdeki kitaplarla kazanırım.evde para biriktirilir,abime verilir araba alması için.hemde iki defa.ben düğün yapmadan evlenirim,tek bir takı takılmaz.vb. birçok ayrım yapıyorlar.topu topu iki evlat arasında eşitliği sağlamak niye bu kadar zor bilmiyorum.seninle aynı durumu yaşayan çok var arkadaşım.kafana çok takma.bak ben kpss hazırlanacam.kesinlikle sende hazırlan.kendi maaşını kazanman,hayatının her döneminde senin için avantaj olacak.

çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.. dikkate alıyorum her dediğinizi.. bazen öyle bi an geliyo tak diyor yani.. off offvereliniortak

ailenede kardeşinede söylücek söz bulamıyorum acıkcası...kaydirigubbakcemile

Öss eyi kendi enden gecen yıl kazanamadı.
Madem sen den cok üstünse kazanaydı kaydirigubbakcemile

canım şöyle yapsan bu sene açıköğretimde çok güzel bölümler açıldı. edebiyat gibi 4 yıllık fakülteler , 2 yıllık halkla ılışkıler falan. bılıyosun bunları kazanmak çok da zor değıl.
ya da 2010 daki lise kpss ye çalıışabılırsın.
böylece senın de ışın olabılır.

bu öneriyi dikkate al canım
hatta kpssyi kazanıp hem çalışıp hem de açık öğretimden okumaya devam da edebilirsin
tabi çok çalışman gerekiyor
inşallah gönlünce olur herşey

canım bende bandırmadayım ve bizim burasıda küçük bende 2 yıllık işletme mezunuyum aöf 4 teyim 2 dersim kaldı ama annem aynı senin gibi bişey olsa bana bağırır gittiğin yerde bunu böyle yaparsan iki günde kapıya koyarlar bişeyi yapamıyomuşum iş yokmuş çalışmak istemiyomuşum aslında çalışıyorum sadece maaşım düşük ve sigortam yok dışarı gideyim derim yok eee burdada iş yok bi düğün olur saçımı yaptırırım daha kapıdan girmeden yok olmamışda işte ben herkesin fotosunu çekmişimde kendim hiç çekinmemişim hava soğuk die etekli takımı giydirmedi işte çok üşüyomuşumda etekli takımı giymemişim ya misafir gelir kapıda dikilirim çayları az doldurmak için niye dikiliyomuşum sen düşün artık niye onun çalıştığı yere başvurmamışım ya daha bi yığın şey benle evlenmek isteyen biri var ve aileside seviyolar beni öncesindede görüşüyorduk annesiyle çocukla geç tanıştık ama neyse işte onumu layık görmüşüm kendime ben konuşmayı bilmiyomuşum ondan iş bulamıyomuşum bişeyi çok uzatıyomuşum varya artık konuşmuyorum eve gidiyorum yemek hazırla bulaşık yıka el işini al ör yatakları yap yat ağzımı açınca suç oluyo çünkü bende dayanamıyorum ama bakalım ne kadar gidicek ya kafam çok atıcak ben artık evleniyorum siz istemesenizde dicem yada başka birşey bide şu var ben ilkokul 5ten çıktığımdan beri ev işleri yemek temizlik hepsi bende buna rağmen ben hiç bişey bilmeyen biri ilan ediliyorum varın gerisini siz düşünün ama canım sabır trabbim deniyo sınıyo bizide bu şekilde bak sen sözlüymüşsün bende oda yok ve bende 24 yaşındayım...mafoldumben

deymezsin; okuyunca yürekten hissettim içindekileri emin ol canım :teselli: annem benim yaptığım işi beğenmez.. iş yapmadığım için yakınır ama yaparım olmamış der bozar kendi yapar.. herkes onun şekliyle yapsın ister.. komşular falan bile söylüyo ya yani bırak kız kendi bildiği gibi yapsın herkesin yorumu farklıdır diyolar ama .. annem pek oralı değil.. ağır yemek yapmasını bilmem mesela.. çorba makarna vs vs yaparım amaöyle etli yemekler sebze yemekleri bilmem... çünkü annem ne öğretir ne de izin verir... ama lafa gelince söylenir.. e ben şimdi napaıym? bizim burda da iş yok güç yok.. dedim istanbulda babaannemde kalıyım gider gelirim neymiş efendim gen geçimden anlamazmışım tüm parayı yermişim! :çok üzgünüm: haydaa diyorum bu sefer kavga çıkıyo... tek bir allahın kulu yok evde arka çıkan... kardeşimse beni karıştırmayın der çekilir.. abla bile demez bana zaten pelin diye hitap eder.. amcamın kızlar falan aralarında biizm gib bikaç yaş olanlarda abla diyolar biizmki yok demez yani.. babam emekli.. bu ara maddi sıkıntı var.. ayrıldığı yerden çağrılma ihtimali var ama sadece ihtimal yani.. ee söz olalı 6 ay olcak artık nişan olması lazım.. erteleyip duruyolar.. nasıl olacak nasıl bitecek bilemiyorum ama içten içe kahroluyorum :çok üzgünüm:

deymezsin; okuyunca yürekten hissettim içindekileri emin ol canım :teselli: annem benim yaptığım işi beğenmez.. iş yapmadığım için yakınır ama yaparım olmamış der bozar kendi yapar.. herkes onun şekliyle yapsın ister.. komşular falan bile söylüyo ya yani bırak kız kendi bildiği gibi yapsın herkesin yorumu farklıdır diyolar ama .. annem pek oralı değil.. ağır yemek yapmasını bilmem mesela.. çorba makarna vs vs yaparım amaöyle etli yemekler sebze yemekleri bilmem... çünkü annem ne öğretir ne de izin verir... ama lafa gelince söylenir.. e ben şimdi napaıym? bizim burda da iş yok güç yok.. dedim istanbulda babaannemde kalıyım gider gelirim neymiş efendim gen geçimden anlamazmışım tüm parayı yermişim! :çok üzgünüm: haydaa diyorum bu sefer kavga çıkıyo... tek bir allahın kulu yok evde arka çıkan... kardeşimse beni karıştırmayın der çekilir.. abla bile demez bana zaten pelin diye hitap eder.. amcamın kızlar falan aralarında biizm gib bikaç yaş olanlarda abla diyolar biizmki yok demez yani.. babam emekli.. bu ara maddi sıkıntı var.. ayrıldığı yerden çağrılma ihtimali var ama sadece ihtimal yani.. ee söz olalı 6 ay olcak artık nişan olması lazım.. erteleyip duruyolar.. nasıl olacak nasıl bitecek bilemiyorum ama içten içe kahroluyorum :çok üzgünüm:

insan 1kez hadi bilemedin 2 kez yer ama sonra aç kalınca yetirmeyi ğrenir...öğretmezlerse siz nerden bilceksiniz ki değil mi ama? ben gazetecilik öprencisiym.izmirliyim izmirde okuyorum..ailem son ana kadar hep söyledi istanbula gitmek istiyorsan gidebilirsin dediler ben istemedim...hayır başka şehirde ne var niye geçinemiceksiniz ki...size imkan sağlamamışlar ki başarılı oabilesinz...hiç üzülmeyin lütfen ve eğer ki sözlünüz destek veriyorsa ünv sınavına girip yeniden deneyin şansınızı....ailenize dicek bişey yok zaten...

haklısın merveee ama işte :/ birşey yaparken daha ev işi olsun yemek olsun gelip karışıyo annem vay efendim bu böyle mi olur şu şöyle mi olur ben böyle mi yapıyorum ah ah şeklinde.. inanın damarlarım çekiliyo artık.. bende bırakıyorum orda canı istemiyo ne heves bırakıyo ne başka bişey.. sonrada komşular aa bırak yapsın yapar o dedikleri zaman öyle susup bakıyo bana hani yapmaz gibisinden kalıyorum öyle yahu :S ağzımla kuş tutsam olmuyor anlayacağınız.... sabrediyorum sadece.. bu yılbaşı sözlümle geçirmek istiyorum.. bu yaşıma dek hep her defasında bayram seyran yılbaşı evdeydim.. izin vermediler.. ama bu sefer dışaır çıkmak istiyorum bakalım nasıl olacak bilemiyorum... bu yüzden bu ara canım hiçbişi yapmak istemiyor.. öğlen 1 de kalkıyorum.. iştah yok.. heves umut yok.. devamlı başağrısı isteksizlik.. cümle kurmak laf anlatmak kim olursa olsun işeknce halini almış duurmda.. başımı alıp kafa dinleyeceğim yerde yok lanet şehirde.. of..akannehir

ve gazetecilik küçüklükten beri hayalimdir... eklemeden geçemeyeceğim.. meslek hayatında boLL başarılar dilerim yürekten hemde !!!!alkisalkisalkis

ve gazetecilik küçüklükten beri hayalimdir... eklemeden geçemeyeceğim.. meslek hayatında boLL başarılar dilerim yürekten hemde !!!!alkisalkisalkis

çok teşekkür ederim canım umarım senin de şansın döner,hala hiç bişey için geç değil unutma... sözlünüz az çok biliyordur durumunuzu,o ne diyor buna? ve sözlünüzle nasıl tanıştınız?

böyle bir ailede bende var.. cok kafam taktıgımdan ruh durumum sarsıldı.. ama en gzeli calısmak vs bi sekilde evden uzaklasmak. ya da umursamaz olcan takmıcan ki o da zor ..
baskın olcaksın susmucaksın .yoksa tepene cıkarlar.. bende oldugu gibi. artık bende susmuyorum .. annem gene aynı tbi susmuo daraltıo beni ama napcan aile atsan atılmıo satsan satılmıyor. kendıne mesgale bul canım.

sözlüm ne yapsın ya.. uzağız.. yapabilecekleri kısıtlı.. ama herşekilde arkamda yanımda olduğunu hissediyorum.. hissettiriyor.. onunla önce arkadaştık zaten.. bir buçuk 2 seneye kaın arkadaşlığımız var.. sonra önce onun tarafında aşka dönüştü sonra beni ikna etti pes etmedi vs vs.. ama zorlu bir başlangıç oldu benim açımdan... uzun hikaye kaydirigubbakcemile4

sinoplu ; canım iş baktım çok heryere cv verdim ama tık yok.. el kol bağlanıyo bi yerde... takmamaya çalışınca daha da göze batıyosun... iki gün iyi 3.gün kesin kötü oluyosun...

bence hala geç değil üniversite sınavlarına hazırlanabilirsin....şansını denemelisin,bu sana güç vercek inan...

sözlüm ne yapsın ya.. uzağız.. yapabilecekleri kısıtlı.. ama herşekilde arkamda yanımda olduğunu hissediyorum.. hissettiriyor.. onunla önce arkadaştık zaten.. bir buçuk 2 seneye kaın arkadaşlığımız var.. sonra önce onun tarafında aşka dönüştü sonra beni ikna etti pes etmedi vs vs.. ama zorlu bir başlangıç oldu benim açımdan... uzun hikaye kaydirigubbakcemile4

sinoplu ; canım iş baktım çok heryere cv verdim ama tık yok.. el kol bağlanıyo bi yerde... takmamaya çalışınca daha da göze batıyosun... iki gün iyi 3.gün kesin kötü oluyosun...

inan ki senin le aynı durumdayım.. bende is arıyorum ama aradıgın zaman kıran giriyor sanki. nasıl bir talihse bu :1no2:benneyaptımki

allah yardımcımız olsunmafoldumben

mervecim sayısal çıkışlıyım.. kendi başıma altından kalkabileceğim bi durum değil tekrar öss.. ayrıca kardeşim hzırlanıyor iki senedir dershaneye gidiyor.. ona masraf ediliyor.. o iş ancak evlenince olur anlayacağın.. bi an önce evlensem aslında daha huzurlu olucam.. çünkü sözlüm kafa dengim.. bana detsek oluyo çok.. ama işte bu süreç yok mu.. engeller yok mu :(

mervecim sayısal çıkışlıyım.. kendi başıma altından kalkabileceğim bi durum değil tekrar öss.. ayrıca kardeşim hzırlanıyor iki senedir dershaneye gidiyor.. ona masraf ediliyor.. o iş ancak evlenince olur anlayacağın.. bi an önce evlensem aslında daha huzurlu olucam.. çünkü sözlüm kafa dengim.. bana detsek oluyo çok.. ama işte bu süreç yok mu.. engeller yok mu :(

o zaman sabretceksin canım..ve şu anda kendini geliştirmeye adıcaksın zamanını...dil öğrenmeye çalış ya da kitap oku....bi şekilde geliştirebilirsin kendini....

Back