Üzülmek ve ağlamak istemiyorum

pratik123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
1.303
1.937
32
Ailesel sorunlarım var. Annemle ilgili. Bana özensizligi ve ilgisizliği ile ilgili. Daha önce cok konu açtım. Ama ben bu konuda artık üzülmek ve ağlamak istemiyorum. Haftada bir arıyorum zaten. Cuma aradim. Açmadı istedir dedim gece oldu geri aramadı. Cumartesi yine aradim. Açmadı bir süre sonra geri aradı marketteydim. Soğuk değildi sesi. Ben de soğuk yapmadım. Nasılsın iyi misin konuştuk biraz. Sesiniz iyi geliyor dedi. 2dk 5sn konusmusuz toplam. Ben annemle her gün konuşmak isterdim onunla dedikodu yapmak dertleşmek gülüşmek... ama daha önce de anlattığım gibi bir derdim oldu ve o kadar kayitsizdi ki ben mutluyken ben arayıp dururken ben ona ilgi gösterirken mutluyuz. Ben çok üzülüyorum. Banyoda tuvalette yatarken kalkarken hep bu geliyor aklıma ağlıyorum. İnsan çocuğu aramasa bile arar diyorum. Ben evladımı aramadigimi düşünemiyorum ya. Uzağım bir de kilometrelerce. Arasam her gün sıkıntı yok konuşur eder. O kadar öksüz hissediyorum ki 😢😢😢 iyi gün dostum benim... Kötü günümde yanımda olmadı 😢
Ya biliyorum birçok insanın var böyle dertleri ama ben fazla takıyorum. Gün sayıyorum annemi aramak için sevgi kırıntısı için ama o aradığımda neden aramadın bunca zaman kızım bile demiyor. Ya da sesini duymayı özledim kızım deyip aramiyor.
Ben artık hislerimi aldırmak istiyorum.
Keşke ölse diyorum ya acıtmaz bu kadar
Ya da keşke kötü bir şey yapsa da bagimi kesip atsam
Böyle sevgi kırıntısı ile beklentide yaşamak çok üzücü
Ben çok kötü hissediyorum.
Antidepresan kullanıyorum ama yetmiyor ben şu kafamı dondurmak istiyorum yeter 😢

Ailesel sorunlarım var. Annemle ilgili. Bana özensizligi ve ilgisizliği ile ilgili. Daha önce cok konu açtım. Ama ben bu konuda artık üzülmek ve ağlamak istemiyorum. Haftada bir arıyorum zaten. Cuma aradim. Açmadı istedir dedim gece oldu geri aramadı. Cumartesi yine aradim. Açmadı bir süre sonra geri aradı marketteydim. Soğuk değildi sesi. Ben de soğuk yapmadım. Nasılsın iyi misin konuştuk biraz. Sesiniz iyi geliyor dedi. 2dk 5sn konusmusuz toplam. Ben annemle her gün konuşmak isterdim onunla dedikodu yapmak dertleşmek gülüşmek... ama daha önce de anlattığım gibi bir derdim oldu ve o kadar kayitsizdi ki ben mutluyken ben arayıp dururken ben ona ilgi gösterirken mutluyuz. Ben çok üzülüyorum. Banyoda tuvalette yatarken kalkarken hep bu geliyor aklıma ağlıyorum. İnsan çocuğu aramasa bile arar diyorum. Ben evladımı aramadigimi düşünemiyorum ya. Uzağım bir de kilometrelerce. Arasam her gün sıkıntı yok konuşur eder. O kadar öksüz hissediyorum ki 😢😢😢 iyi gün dostum benim... Kötü günümde yanımda olmadı 😢
Ya biliyorum birçok insanın var böyle dertleri ama ben fazla takıyorum. Gün sayıyorum annemi aramak için sevgi kırıntısı için ama o aradığımda neden aramadın bunca zaman kızım bile demiyor. Ya da sesini duymayı özledim kızım deyip aramiyor.
Antidepresan kullanıyorum ama yetmiyor ben şu kafamı dondurmak istiyorum yeter 😢
Önceki açtığın konulara denk gelmedim. Annen ile aranda ne geçmiş olursa olsun bu denli davranması çok kötü bir durum. Sen ne durumdasin evli misin sebebi ne bilmiyorum ama kendi modunu dusurme derim. Açık açık annen ile konus istersen

Annenle konuştun mu ?

Önceki açtığın konulara denk gelmedim. Annen ile aranda ne geçmiş olursa olsun bu denli davranması çok kötü bir durum. Sen ne durumdasin evli misin sebebi ne bilmiyorum ama kendi modunu dusurme derim. Açık açık annen ile konus istersen
Konuştum tabi hem de birçok kez öyle değil diyor ama öyle olduğu apaçık belli davranışlarından

26 yaşındayım annemle bi kez sevgi dolu konuşmadık, bi kez saçımı okşadığını hatırlamam , kızım demişliği bile yok. Eskiden kahrolurdum ama ne kadar aptalca olduğunu fark ettim. Bazı insanlar böyle , anne olunca otomatik mükemmelleşmiyorlar. Bazı anneler çocuklarını sevmiyor. Yapacak bişey yok ben de arayı soğuttum hayatıma bakıyorum . Sende kendini sev onun boşluğunu doldurmaya çalışma , kendin suçlama. Bazı insanlar için annelik uygun değil.

Peki terapi aliyor musunuz?
Bu konu aklima rahmetle andigim ve cok sevdiğim, kendisinden cok sey öğrendiğim Prof.Dr.Dogan Cüceloglu'nun "annen yoksa kimsen yok" cümlesi geldi. Kendisi de anne sevgisinden eksik büyümüş. Belki de bu yarası onun insanlari anlayabilmesi ve bu konuda uzmanlasmasi için bir sebep olmuş.
Anneniz size belki kendince sevgisini gosteriyordur ama sizin beklentinizi karşılamadığı icin eksik geliyor olabilir. Anneden beklediğiniz o sevgiyi, şefkati, merhameti once siz kendinize verin. Çünkü artik kucuk cocuk değilsiniz, buyudunuz ve artik sorumluluk alma zamani. Duygu ve düşüncelerimizi kontrol edemeyiz ama eylemlerimiz bizim kontrolumuzde. Buna dair youtube videolari izleyebilirsiniz.
Sizin sorununuz anneniz degil aslinda, sizin içinizdeki eksik hisseden cocuk yaniniz.

Peki anneniz, kendinizle ilgili mutlu bir haber verdiğinizde sizinle sevincinizi paylaşır mı, mutlu olur mu?

Gamsız ise dertlerinizi umursamıyor olabilir. Karakteri öyledir.

Belki tam denk olmayacak ama teyzem ve kızı da zıt gibi. Kızı sevilmek istiyor, köyü anlarında destek istiyor ama anası dalga geçer gibi yaklaşıyor. Teyzemin değişeceği yok. Kuzenim kendi içinde halledecek anca.

Annenizle ilişkiniz yüz yüze iken de mi böyle?

X