- 19 Şubat 2007
- 5.078
- 11
Yemem diyen bile bayılır:))
Ispanakları önceden yıkayınız....
1 Kilo Ispanak
2 yumurta
1 kuru soğan,Bir kaç dal yeşil soğan
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 su barrdağı peynir(beyaz,çökelek vs.vs.)
Bir kaç çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Bir tutam nane ve kırmızı pul biber
tuz
Arkadaşlar bu tarifi deneyin pişman olmayacaksınız,benden söylemesi..Ben hem yapılışını hem de malzemeleri bir arada verecem,sizin için daha kolay olacak..
Bir kilo ıspanağı yıkayın,doğrayın bir kenara alın..
Büyükçe bir kaba,2 yumurtayı kırın ama birinin sarısını ayırın.
Yumurtalara ilaveten,bir baş kuru soğan,varsa bir kaç dal yeşil soğan,1/2(yarım) su bardağı yoğurt,1/2(yarım) su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı un(içine bir paket kabartma tozu ekleyin lütfen),1 su bardağı peynir(kırık lor,çökelek vs.),biraz kaşar peyniri rendesi,bir tutam pul biber,bir tutam nane ekleyiniz..
(Yok malzeme çok gibi ama değil,hepsini okuduğunuzda aslında evlerinizde var olan malzemeler olduğunu anlayacaksınız..)
Bu karışıma,yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin,güzelce karıştırın..Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye aktarın..Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne fırça yardımı ile sürün..
150 derecede fırında bişmeye verin..
Sonra bayıla bayıla çayın yanında afiyetle yiyin..Bugün ben sahur için yaptım..Üstelik oğlum hiç ıspanak yemezken,bu börek sayesinde yedirebiliyorum çaktırmadan..
Not:Karışıma tuzu az atın lütfen,peynir çoğunlukla tuzlu olur,buna dikkat ederseniz daha güzel olacaktır böreğiniz..
Afiyet olsun....
Tarif benim,foto tadLi'nindir...
Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri
Ispanakları önceden yıkayınız....
1 Kilo Ispanak
2 yumurta
1 kuru soğan,Bir kaç dal yeşil soğan
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 su barrdağı peynir(beyaz,çökelek vs.vs.)
Bir kaç çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Bir tutam nane ve kırmızı pul biber
tuz
Arkadaşlar bu tarifi deneyin pişman olmayacaksınız,benden söylemesi..Ben hem yapılışını hem de malzemeleri bir arada verecem,sizin için daha kolay olacak..
Bir kilo ıspanağı yıkayın,doğrayın bir kenara alın..
Büyükçe bir kaba,2 yumurtayı kırın ama birinin sarısını ayırın.
Yumurtalara ilaveten,bir baş kuru soğan,varsa bir kaç dal yeşil soğan,1/2(yarım) su bardağı yoğurt,1/2(yarım) su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı un(içine bir paket kabartma tozu ekleyin lütfen),1 su bardağı peynir(kırık lor,çökelek vs.),biraz kaşar peyniri rendesi,bir tutam pul biber,bir tutam nane ekleyiniz..
(Yok malzeme çok gibi ama değil,hepsini okuduğunuzda aslında evlerinizde var olan malzemeler olduğunu anlayacaksınız..)
Bu karışıma,yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin,güzelce karıştırın..Sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye aktarın..Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne fırça yardımı ile sürün..
150 derecede fırında bişmeye verin..
Sonra bayıla bayıla çayın yanında afiyetle yiyin..Bugün ben sahur için yaptım..Üstelik oğlum hiç ıspanak yemezken,bu börek sayesinde yedirebiliyorum çaktırmadan..
Not:Karışıma tuzu az atın lütfen,peynir çoğunlukla tuzlu olur,buna dikkat ederseniz daha güzel olacaktır böreğiniz..
Afiyet olsun....
Tarif benim,foto tadLi'nindir...
Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri
Son düzenleme: