- 24 Temmuz 2008
- 2.511
- 8
- 42
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
merhabalar bana yardımcı olursanız sevinirim bu yıl 6.sınıfa giden kızım var herkes gibi sbs marotonu başladı dersane okul arasında devam ediyor dersleri çok iyi öğretmenleride memnun en büyük hayali hemşire olmak saglık meslek lisesi istiyor onun ne istediği benim için önemli fakat kızım çok heycanlı bir çoçuk her deneme sınavı öncesi terliyor sürekli panik anlayamadım gitti ve son zamanlarda bir bıkkınlık başladı hayyattan bezmiş gibi davranıyor stresten alerji oldu kendine bir özgüvensizlik başladı ya baraşaramazsam duygusu bunun önemli olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama yok denemelerde 370 üstüne çıkmıyor ben o halde grip bu kadar aldığına dua ediyorum ama biliyorum ki daha fazlası var kızımda keza okul ders notları çok çok iyi ve en büyük sorunumuz denemelerden aldığı puanları ögrenince aglamaya başlıyor yemek yemiyor odasından çıkmıyor ben nasıl bir yol izlemeliyim akıl verin
Merhaba bende bu yıl ygs ye girdim.Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olacağım.Diploma notum 4,4.5 arası gelecek.AOBP da yüksek olacak.Tahmini 80 kadar.YGS 4 den kendi alanımın devamı olan Çocuk Gelişimi ve Öğretmenliği bölümünü istiyorum.Mat çok fazla yapamadım ama sözel netlerim iyi.Sizce mat yapmadan sözel netlerimle bu bölüme yerleşebilirmiyim?Bölümde sözelden alıyor.
şansınız yüksek. burda önemli olan sizin gibi bu bölümü isteyenlerin sizden düşük net çıkarması ya da sizden yüksek net yapanların bu bölümü tercih etmemesi. biliyorsunuz puanları tercih yapanlar belirler...matematik yapanlara matematik ek puan getirecektir ama ygs4 için öncelik sözel netleridir.
merhabalar.dilerim sizden kesin bir yanıt ve bilgi alabilirim.daha öncede danıştım birilerine fakat aklım hala karışık.şöyle anlatayım size.ben 2003 yılında bir yüksek okul bitirdim.şimdilerdeyse açık meslek lisesine tekrar kayıt olup çocuk gelişimi bölümü için alan değiştirmek maksadıyla tekrar okunabileceğine dair birşeyler duydum.daha önce danıştığım kişiler bu mantıksız dediler ama bu olay türkiye de oldu.hala geçerli mi bilemiyorum kimi evet diyor kimi hayır diyor.bulunduğum ilde aradım açık lise bürosunu yüksek öğretime giriş yaptırdığını için bile kaydınız alınmaz dediler.fakat okuyanlar varmış yani bu iddaalar yalan mı madem yasak nasıl okunuyor anlayabilmiş değilim.rica etsem bu konuda kesin bilgiye ulaşabilirmisiniz acaba?merhaba arkadaşlar, ben uzman psikolojik ve rehber öğretmenim..Kadınlar Kulübünde zaman geçirirken psikolojik danışman olduğumu yorumlarıma fazla karıştırmamaya özen gösteriyorum, çünkü hem benim yapıma hem de mesleğimizin etik ilkelerine göre sizleri tanımadan psikolojik değerlendirme yapmak ya da bu şekilde yorum yapmak uygun düşmez...ancak, düşündüm de sizlere (öğrenci arkadaşlarımıza, eğitime devam eden arkadaşlara ve anne olan arkadaşlara) rehberlik konularında destek verebilirim...kendi bilgilerime ve diğer uzmanlardan alacağım yanıtlara göre sizlere yanıt verebilirim....ilk yönlendirmeyi yapabilirim....bu konular, anasınıfı, ilköğretim ve ortaöğretimle ilgili herşey, gerek sbs, gerek öss, diğer sınavlar, alan seçimi, üniversiteler ve aklıma gelmeyen bir çok rehberlik hizmeti olabilir. zamanım oldukça bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım...
ben bir ilköğretim okulunda okul öncesi öğretmeniyim.3. senemi çalışıyorum.bir rehber öğretmen gerçekten benim için bulunmaz nimet çünkü okulumuzda rehber öğretmen yok. sınıfıma okullar açıldıktan 1 ay sonra yeni bir öğrenci geldi. öğrencim 3,5 yaşından beri okuma yazma biliyormuş.ama bunun yanısıra dikkatini sadece kendi istediği şeye odaklayan,bunun dışında da insanlarla iletişim kurmayan bir çocuk.Bir şey söylerken kesinlikle yüzüme bakmıyor,ten temasından hoşlanmıyor. bazı takıntıları var;mesela çöplerin çöp kovasına atılacağını söyledim ve gösterdim.şimdi ne bulursa çöpe atıyor.öğrencilerin yere düşen boyalarını kalemlerini vs. atıyor.masamdan izinsiz ıslak mendil alıp alıp çöpe atıyor.onu uyardığımda yüzüme bakmıyor,beni duyup duymadığını , anlayıp anlamadığını kestiremiyorum.sonra biz kitap çalışması yaaparken o kendi dünyasında yaşıyor,genele hitab ederek verdiğim komutları hiç dinlemiyor,gidip çöpün başına oturuyor dakikalarca kapağını açıp kapıyor ve çok mutlu oluyor.ya da gidip dolabının kapağındaki kulbu döndürüp duruyor dakikalarca.uzaktan seslenmem hiç bir işe yaramıyor,yanına gidip söyleyerek ve onu yönlendirerek ancak yerine oturtabiliyorum.sonra oyun saatinde hep tek başına,kimseyle iletişimi yok.tamamen kendi iç dünyasında yaşıyor.bir keresinde eline geçen oyuncakla sırf denemek amaçlı yanından geçen bir çocuğa vurdu.ama bunu saldırganlıkla değil öylesine yaptı.6 yaşında ve bunun doğru olmadığını anlattığım halde devam ediyor bu tip davranışlara.annesine anlattım ve psikiyatra götürdü,doktor bu yaşlarda dikkat dağınıklığının olabileceğini,vurmasını da çelimsiz olduğu için kendini güçsüz hissedip savunmaya geçmesine bağlamış ve vitamin yazıp göndermiş.bana biraz başından savmış gibi geldi... sizce şimdi ne yapmalıyım?
ben de okul öncesi öğretmeniyim. hemen bir yazı ile ram a yönlendirin geç kalmadan. yazdıklarınız otizm belirtilerine benziyor. orgm sitesinden eğitsel değerlendirme isteği diye bir bölüm var onu doldurup yazı ile ram a yönlendirmeniz gerekiyor