- 24 Temmuz 2008
- 2.511
- 8
- 42
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
merhabalar.yeni sınav sistemi hakkında bilgi istiyorum.coğrafya dersinin ağırlığı var mı?
merhaba...umarım bana yardımcı olabilirsiniz...
ben türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ve şu anda öğretmen olabilmek için tezsiz yüksek lisans yapıyorum diğer bir deyişle formasyon alıyorum.
sınıf yönetimi dersiyle ilgili bir araştırma ödevim var ve belki bana yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm.
herhangi bir liseye gidip derse girerek öğrencileri gözlemleyeceğim ve bunların içerisinde sınıf yönetimine etki eden yani problem çıkaran öğrencileri belirleyerek onlarla görüşmeler yapacağım.amacım bu öğrencilerin davranışlarının toplumsal sebeplerini bulmak...yani ailevi mi ekonomik mi vs..
sorum şu..öğrencinin bana problemini anlatmasını nasıl sağlayabilirim?
yani nasıl yaklaşmalıyım ki çekinmeden rahatsızlık duyduğu şeyleri söyleyebilsin?
çeşitli sorular sorayım dedim ama nasıl?
şimdiden teşekkür ederim..
öğrencinin sana güvenip sana açılması tamamen o andaki durumuna bağlı canım...bazen beni ilk gören çocuk herşeyini anlatıyor..bazen de yıllardır beni tanıyan çocuk kilitlenip kalıyor...ama yapman gereken önce güven ortamı oluşturmak ve açık olmak..neden orda olduğunu, kim olduğunu ve amacını anlatırsan ve konuşulanların aranızda kalacağını ve hiçbir şekilde çocuğun izni olmadan amacın dışında kullanılmayacağı belirtirsen işin kolaylaşır..ve konuşma sırasında çocuğa onu gerçekten dinlediğini ve anladığını hissettir..
ben TRda yabanciyim. kendi memleketimdan universite mezunuyum.yabanci dil-inglizce uzerine. burda masterlik filan yapmayi dusunuyorum. yabancilar icin universiteden sonra ayri egitim cesiti varmi.bu hakda bilginiz varmi.yardimci olsaniz sevinirdim
Öncelikle hmerhaba
Anadolu ve Fen Liselerine öğrenci seçimi için yapılacak olan sınava giriş şartları arasında 2 yıl hizmet istiyorlar. Benim 1 yıl 9 ay kadrolu olarak hizmetim var ancak daha öncesinde 4 ay da 4/B'li olarak görevim vardı. Bu durumda sınava girmeye hak kazanır mıyım?
merhaba yaşım 16.Anadolu meslek lisesi grafik ve fotoğraf öğrencisiyim.2-3 tane liseye girebilecekken ailem yüzünden meslek lisesine gittim.Seneye düze geçip sözel seçmeyi düşünüyorum.Ama ailem hayır sözelciden adam olmaz sayısal dersleri sevmiyorsan meslekte kal diyorlar.Her gün aileme lanet olsun diyorum.Sanırım anadolu liseleri beni kabul etmez.lise 1.sınıfım.Tarihi-dil anlatımı-fizik-biyolojiyi ve matematiği seviyorum.Tarih-dil anlatım-coğrafya çalışınca çok güzel edebiyatı ilk kez bu sene gördüğüm için biraz zorlandım ama düzelecek gibi inş. fizik-biyolojiyi anlıyorum çalışırsam olucak biliyorum ama geçen sene çok çalıştığım için bu yıl içimden gelmiyor.Matematik ve geometri asıl mesele.Anlıyorum çalışıyorum çalışıyorum olmuyor.Sınavda ya göremiyorum ya işlem hatası yapıyorum.Kimyadan aten nefret ediyorum.Fizik ve biyolojiyi yapan hepsini yapar sayısal yada tm seçmelisin diyor herkes ama yapamıyorum.SBSde tarih full türkçe 1 y 1b fenden 14 d 3 y 3 b mat 7 d 7y ingce 14 d 2 y 1 b.Sizce ben hangi alanı seçmeliyim.Ailem bana çok haksızlık yaptı düzden sözelden kazanılır mı?Birde sınav stresi yüzünden sürekli yemek yemekten 46 kilo ben oldu 67 kilo veremiyorum aynalardan kaçıyorum üstüne üstlük kendimi bildim bileli tırnak yiyorum.Artık zayıflama haplarına falan başlayacağım heralde :ecrin_bebek: Ders çalışırken nesquik çikolata vs yemezsem hiç bir şey anlamıyorum.Bana neler önerebilirsiniz?Sanırım sorunum çok :bbo: mafoldumben:çok üzgünüm:
Hadi ya o kadar kötü mü kafamçokkarıştı ne doktoruna gidicem peki ben psikolog psikiyatrist ?Off off
merhaba 33 yaşında 13 yaşında erkek evlat sahibi bir anneyim.oğlum şu an 7.sınıf.okulda dersleri normal zayıf dersi yok fakat geçen yıl sbs den 302 puan aldı.o yüzden bu yıl 6 kişilik sınıflardan oluşan bir dersaneye gönderdim ama ne fayda şu anda hala denemeler310 330 arası...çabalıyorum ama anne olmuyor diyor.sabah 7 den 12 ye kadar okul hafta içi 3 ten 6 ya kadar dersanede yoruluyor da ama bu gidişle anadolu lisesine giremeyecek çok üzülüyorum.ona nasıl davranmalıyım.akşamları en fazla 40 soru çözebiliyor.onu nasıl yönlendirebilirim...ne kadar soru çözmeli ders planımız asıl omalı..dersanenin verdiği çalışma planında 6 da dersaneden çıktıktan sonra saat 7 den 11 e kadar ders bu da sabah 6 da uyanacak bir çocuk için ağır olduğunu düşünüyorum zaten de uygulayamıyor...sizin de fikirlerinizi almak isterim teşekkürler...