Uzman rehber öğretmenim,buradan sorularınızı sorabilirsiniz..

bu hassas bir konu, yaşı gereği hareketli çocuklara bile hiperaktif diyebiliyorlar ülkemizde.
ya da birkaç olayla çocukta dikkat eksikliği olduğu söyleniyor....ancak bunun kararını kesinlikle bir uzman verebilir...sonuçta bu bahsettiğiniz olaylar, çocukta dikkat eksikliği olduğunu da gösterebilir ya da farklı bir şeyi....şimdi çocuğun başarılı olup olmaması bunun bir ölçüsü değil, eğer ortada bir tanı varsa, çocuk başarılı daolsa, başarısız da olsa bilinmeli...bunu sadece çocuğun başarısı için gerekli bir durum olarak düşünmeyin..ilk önce bir uzmana danışın....tanı konursa uzman size gerekli açıklamaları yapacaktır...yok eğer başka nedenlerden dolayı ilgisi hemen dağılıyorsa da onları bulup ona göre önlemler alırsınız..sevgiler....

buarada beni endişelendiren şeyi yazmayı unuttum.dikkatini toparlayamaması veya ders çalışmaması şu an için derslerinde bir problem yaratmıyor ama böyle devam ederse ilerde nasıl olur bilmiyorum. dikkatini toparlamayı sağlıycak evde yaptırabileceğim exersizler varsa sizden öneri bekliyorum.'MANDALA'diye bir eksersiz duymuştum faydası olurmu.veya önerebileceğiniz başka birşey var mı.

cevaplar için çok teşekkür ederim.psikoloğamı yoksa psikiatra mı gitmemizi önerirsiniz

bence bir psikiyatra gitmeniz gerekir..tanı koyma ve ilaç yazma işlemi için.....ancak doktor gerekli görmezse ve böyle bir tanının olmadığını söylerse psikolog ya da psikolojik danışmanlardan dikkatini uzun süreli toplama konusu için destek alabilirsiniz...belki herhangi bir tanı konmayacaktır ama yine de bilmekte yarar var.....ne olursa olsun, erken önlem almak herzaman iyidir...

Merhaba...
Ben suan Almanyada okuyorum ama üniversiteyi türkiyede okumak istiyorum.
Istedigim Bölüm Otel Yönetimi türü birsey ama cok degisik bölümler var

Turizm Isletmeciligi
Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik
Turizm ve Otel Isletmeciligi
Turizm ve Otelcilik

Yani gercekten kafam cok karisti...
Bu bölümlerin arasindaki farklar neler ve hangi bölüm sizce daha iyi?
Simdiden cok tesekkür ederim...

Son düzenleme:

birbirine çok yakın gibi görünse de birbirinden ayrılan yanları var, ben sana mezun olduktan sonra yapabilecekleri işleri anlatan bir yazıdan alıntı gönderiyorum canım..sen hangisine yakın görüyorsan kendini onu seç...

Turizm İşletmeciliği

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Turizm işletmeciliği programını bitirenlere "Turizm İşletmecisi" ünvanı verilir. Turizm işletmeciliği meslek elemanları otel ve motellerde, ön büroda müşterilerin giriş çıkış, bagaj, ön kasa, işlemlerini yapar. Konaklama işletmelerini (otel ve motellerin, odalarının ve ortak kullanılan bölümlerinin temizliğini, bakımını, mutfakların istenen şekilde sunulması, kalite ve fiyat yönünden işletmeye uygun malzemenin alınmasını sağlamak seyahat işletmelerinde yurtiçi ve yurtdışı turların düzenlenmesi gibi işleri yapar.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Bu programı bitirenler "Turizm Yöneticisi" olarak, çeşitli tesislerde, değişik düzeylerde görev alırlar.Bu görevlerde başarılı oldukça üst kademelere yükselirler. Turizm işletmecisi ünvanı ile otel yöneticisi olarak çalışan turizm yöneticisi otele gelen müşterilere sadece geceyi geçirecekleri bir oda sağlamaktan değil, aynı zamanda onların yiyip içmeleri ve eğlenmeleri için gereken koşulları hazırlamaktan da sorumludur. Bugün büyük oteller bir barınak olmanın ötesinde, giderek çok çeşitli sosyal etkinliklerin (nişan, düğün, kongre, konferans, seminer vb.) yapıldığı yerler haline gelmektedir. Otel yöneticisi çeşitli beğenileri olan müşterilere çeşitli hizmetler veren bir otelin işleyişinden sorumludur. Otel, motel, lokanta vb. turizm tesislerinin yöneticisi, otelin çeşitli hizmet birimlerinde (resepsiyon, restoran, santral, oda servisi, alım-satım vb.) sorumlu kişileri görevlendirir ve bunların çalışmalarını denetler; müşteriye verilecek hizmetlerin çeşidini ve ödenecek ücreti saptar. Hizmetlerin sunuluşunda çıkan sorunları çözmek, müşterilerin şikayetlerini dinleyip, giderici önlemler almak otel yöneticisinin başlıca görevlerindendir.

Turizm ve Otelcilik
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Mezunlar "Turizm Meslek Elemanı" ünvanını kazanırlar. Turizm meslek elemanı, turistlik otellerde müşterilerin ihtiyaçlarını belirlemek ve bu ihtiyaçları karşılamak için gerekli düzenlemeleri yapmada turizm işletmecisine yardımcı olur; resepsiyonist, muhasebeci olarak görevleri yürütür, seyahat işletmeciliği, tur operatörlüğü yapabilir.

alıntı

Son düzenleme:
Bana zaman ayiripta sorumu cevapladiginiz icin cok tesekkür ederim..a.s.
Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik ile Turizm & Otel Isletmeciligi arasinda fark varmi peki ?
Bu konuda bir bilginiz varmi ?

Son düzenleme:
Bana zaman ayiripta sorumu cevapladiginiz icin cok tesekkür ederim..a.s.
Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik ile Turizm & Otel Isletmeciligi arasinda fark varmi peki ?
Bu konuda bir bilginiz varmi ?

canım, daha ayrıntısını yarın yazarım...hem 2 yıllık ve 4 yıllık olanları da belirtirim olur mu?

Turizm & Otel Isletmeciligi ile Turizm ve Otelcilik bölümleri birbirlerine yakın bölümler.....

Son düzenleme:
turizmle ilgili soru hakkında:

canım, arkadaşımla da konuştum ve araştırdım da bu bölümler az çok yakın bölümler ama turizm işl. ve otelcilik daha kapsamlı geldi bize...ayrıca üniversitelerin bu bölümleriyle ilgili bilgiyi nette de bulabilirsin, ayrıntılarına üniversite adreslerinden bakabilirsin...tüm bu bölümlerin hem 2yıllıkları hem de 4 yıllıkları bulunuyor..kolay gelsin....

Arastirdiginiz icin cok tesekkür ederim...
Bilgileriniz gercekten cok faydali oldu bana..a.s.

canım oğlumda söylediğin yöntem çok işe yaradı.:Saruboceq: biraz önce ilk uzayan tırnaklarını kestik çok mutluyum çok herşey için minnettarım
birde sana birşey sormak istiyorum.oğlum r harfini tam söyleyemiyor.seneyede bire başlıyacak bu eğitiminde bir sorun yaratırmı.bana bu konudada bilgi verirsen sevinirim.buda kafamı biraz karıştırıyorda.:uhm:

eğitiminde sorun yaratmaz, ama birlikte kelime çalışmaları yapabilirsiniz.ayrıca bunun için eğitim veren yerlerden destekte alabilirsiniz.....ama şimdi çocuğu çok fazla strese sokmaya gerek yok.....ilk önce tırnak olayını tam olarak halledin....

merhaba hocam ben dgs hazırlanmak ıstıyorum nasıl hazırlanmalıyım sızce nasıl bır program ızlemelıyım :? şimdiden tşk ederim

merhaba hocam ben dgs hazırlanmak ıstıyorum nasıl hazırlanmalıyım sızce nasıl bır program ızlemelıyım :? şimdiden tşk ederim

canım, ben de tam senin konuna yorum yazıyordum,sonra burdaki sorunu gördüm...öncelikle dgs sınavının kolay bir sınav olmadığını ve kontenjanlarının sınırlı sayıda olduğunu belirtmekte yarar var ama yapılamayacak birşey değil..yapanların da 2 eli 2 gözü var sonuçta....sınava iyi bir hazırlık şart...onun içinde motive olman gerektiğini düşünüyorum...öncelikle daha sınava girmeden izmirde nasıl okurum sorusunun kafanı çok fazla meşgul etmesine izin verme.....ayrıca geçmiş yıllarda çıkmış sorular elinde varsa onları mutlaka çöz......çünkü böyle sınavlarda sorular genelde birbirinin benzeri sorular olur canım....

selam arkadaşım
ben eğitim sistemine hergün lanet eden birisiyim nedeni ise ben 6 yaşından beri anaokuluöğretmeni olucam diye bi hedef koydum ve o yönde gittim liseyi çocuk gelişimi olarak bitirdim ama üniversitede takıldım devlet bana kültür dersi vermedi çok fazla bölüm derleri verdi ve össde başarılı olamadım açıköğretim okulöncesini eğitim bölümünü açtılar ama onada kota koydular ben şimdi napayım açıköğretim işletme 3sınıfta okuyorum ama zar zor kusa kusa lanet ede ede çünkü sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama diploma sahibi olmak için de mecburum ben şimdi açıköğretim ok.ön.eğ.bölümünü okumak için ne yapmalıyım onların sınavsız geçişi varmı veya öyle bi hak çıkıcakmı canım kusura bakma uzun oldu ben bu arada 2001 mezunuyum

canım, kota koydular demekle neyi kastettiğini anlamadım. çünkü benim bildiğim kadarıyla açıköğretimde bu bölümü okumak için meslek lisesi mezunu olman gerek...ben de okuyacaktım açıköğretimden, ilgili olduğum için ama meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunlarını alıyorlar sadece....herhangi bir değişiklikten de bilgim yok...

canım kota değiğim 2000-3000 kişi mesala sınır getirdiler yoksa 160 puanı alanher çocuk gelişimi mezunu girebiliyomu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…