Bu da hak verdiğim bir başka konu. Hudut namustur, bunun farkına varan yok. Devlet eliyle göz yumuluyor çoğu şeye…Tabii ki geçsin hayrı şerri mi kalmış artık suriye sınırında kelle koltukta birileri olacaksa gitsin sığınan suriyeliler dursun versinler ellerine silah, sokakta milleti telefonla taciz edip nargile içeceklerine bir halta yarasınlar . Tamam vatanı seviyoruz Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim ama maalesef biz o her yerde huzurlu değilsek onlarda olmasın delice ülke aşkına lüzum yok şu durumda + lütfen mesajımı kimse alıntılamasın hiçkimsenin mülteci seviciliğiyle uğraşamam
Bu işin formu bu ama şuana kadar İstanbul 'dan ve ailelerden ayrılmamış olmanız bu durumun bu işi yapanların tümü için geçerli olduğu anlamına gelmiyor ki. Eşinizle birlikte bu işe başlayıp bu süre zarfında ailesinden uzakta olan pek çok meslektaşı var işin şu an bize sağladığı şartlar yaşam kalitemize uymuyor diye daha net durumu ifade edebilirsiniz diye düşünüyorum ayrıyeten vatan millet Sakarya'ya bağlamanız bana pek de etik gelmedi. Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim diye düşünüyorsanız buyurun o zaman ailecek, bu bayrağın dalgalandığı her yerde hizmete siz de katılın. Umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim. Amenna. Ama 4 yıl boyunca sürekli oradan oraya gezmek, kelle koltukta yaşamak, sürekli ailelerden ayrı kalmak istemiyoruz artık. Ve eşim mesleği bırakmayı düşünüyor
Yalnız o hemen olmuyor çok yakınım yaklaşık 7 yıl felan bekledi ve maddi anlamda çok zorlandı tek artısı çocuğu ve eşi yoktu.Kızlar merhaba… Eşim piyade uzman çavuş. Meslekte 8. yılı. Evlendik, İstanbul’a çıkmıştı tayinimiz. Ben burada büyüdüm, ailem burada. 2 evladımı da bu şehirde dünyaya getirdim. Sürekli ailemle görüştüm. Şimdi tayinimiz Bayburt’a çıktı. Ve orası kaydırma birlik. (Oraya evi taşısak bile eşim 3 ayda bir 6 ayda bir anca gelip gidecek yanımıza. Suriye sınırında olacak çoğunlukla.) Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim. Amenna. Ama 4 yıl boyunca sürekli oradan oraya gezmek, kelle koltukta yaşamak, sürekli ailelerden ayrı kalmak istemiyoruz artık. Ve eşim mesleği bırakmayı düşünüyor. Meslekte 7 yılı dolduran personel zabıta, belediyede memur, gardiyan vs olabiliyormuş. Benim sorum şu, eşimin mesleği bırakması hayırlı olur mu? Mesleği bırakan uzman çavuş eşi veya tanıdığı olan var mı? Aynı bu şekilde uzmanlıktan zabıtalığa vs geçiş yapıp pişman olmayan birileri var mı? Tüm bilgi birikimine ve deneyimlerine açığım. Çok ince bi yol ayrımındayız, ne yapacağımızı bilemiyorum.
Sağlam dayısı varsa olur, yoksa işsiz kaldığı yanına kar olur.Meslekte 7 yılı dolduran personel zabıta, belediyede memur, gardiyan vs olabiliyormuş.
Hanımefendi işin iç yüzünü bilmeden etmeden ne diye böyle yorum atarsınız ki onu anlamıyorum. Maalesef bu forum ortamında da bi işin düşse bi konuda yardım istesen böyle birkaç tip mutlaka çıkıyor. Ben bilgisi, deneyimi olan var mı diye yorum atmışım. Yazdığınız yorumda ne deneyim ne de fikir var. Eşim 4.5 yıl Hakkari'de sınır bölgesinde çalıştı. En yakın arkadaşı yanı başında şehit oldu. Siz ne biliyorsunuz da ne yazıyorsunuz? Ben bunu bilerek evlendim, bunu bilerek bir yola çıktık ama malesef her zaman bilmen de tamam demen de yetmiyor. Psikolojik getirileri, 2 çocuğun olması çok büyük etken. Daha evlenme arefesindeyken, ''bak asker eşi olmak zordur, oradan oraya kaplumbağa gibi evimizi sırtımızda taşıyacağız, buna tamam mısın?'' demezdi. Ben de baştan sonuna kadar demezdim. Evlendik, doktor çok zor çocuğumuz olacağını söyledi benim hastalığımdan ötürü, çok üzülsem de içim rahattı, her yere giderim dedim. Peşpeşe 2 çocuk oldu. Özlük haklarında sıkıntı var, bu meslekte çiçek ekene kadro var, bize yok! Devlet biri gider biri gelir gözü ile bakıyor. Hep sıvalı evlerin çocukları şehit oluyor. Hakları verilmediği gibi, işten atma prosedürleri de çok geniş. Biz 8 yılın tamamını da İstanbul'da geçirmedik yani! Velev ki geçirsek bile bu işi yapanlarının tamamının bu şekilde ilerlemediğini de gayet iyi biliyoruz. Ayrıca vatan millet sakaryayı da biz yapmayacaksak kim yapacak, para babası kodamanlar mı sorması ayıp? Sonuna temenni içeren bir cümle bırakıp öyle istediğinizi yazıp gidemezsiniz. Sizin de yorumunuz hiç etik değil. Bana rahat battı, zor geldi de evet eşim o yüzden mesleği bırakacak (!) :)Bu işin formu bu ama şuana kadar İstanbul 'dan ve ailelerden ayrılmamış olmanız bu durumun bu işi yapanların tümü için geçerli olduğu anlamına gelmiyor ki. Eşinizle birlikte bu işe başlayıp bu süre zarfında ailesinden uzakta olan pek çok meslektaşı var işin şu an bize sağladığı şartlar yaşam kalitemize uymuyor diye daha net durumu ifade edebilirsiniz diye düşünüyorum ayrıyeten vatan millet Sakarya'ya bağlamanız bana pek de etik gelmedi. Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim diye düşünüyorsanız buyurun o zaman ailecek, bu bayrağın dalgalandığı her yerde hizmete siz de katılın. Umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Ben sizi daha önce başka böyle bir konuda görüp hemen merhaba diye mesaj atmıştım :) Sizin fikrinizin olacağı muhakkaktı, danışmak istemiştim. Oyak var ama 10. yıldan sonra nema veriyor aynı dediğiniz gibi. BES de vardı, doğum esnasında bozdurduk onu. Oyak duruyor. Benim de eşim 4,5 yıl Hakkari'de görev yaptı. Şuan bulunduğum lojmandan da bir arkadaşıma Tunceli çıktı ama kaydırma birlikmişmesleği bırakıp öyle işlere girmesi için maalesef ki torpil lazım adamınız olmazsa hiç bir yere gelemezsiniz . Oyak konut birikiniz var mıydı ? Onlar 10. Yıldan sonra nema vermeye başlayacak . Eşim güneydoğuda küçük bir şehirde görev yapıyordu bende evlenince işimi ailemi herşeyi bırakıp buraya yerleştim . Ondan önce eşim 1 sene ırakta görev yaptı korkunçtu. Evlendik 6 ay sonra afrin başladı oraya girdiler bende ailemle kaldım . Oradan 8 ay sonra döndü görevlendirme ile . 5 senedir şehir merkezinde görevlendirme ile çalışıyordu çok stresli bir görevdeydi ama aile birliği olduğu için iyiydik . 8. Senedeyiz ve tayin istedik mecbur . Siirt’ten elazığa verdiler . 4. Bölgeden 3. Bölgeye düştük . 6. Tercihimizdi hiç hak etmedik 8 sene görev yaptık biz . Elazığ birliği Hakkari’de görevli şuan ve bir ömür orada olacaklar . Aile birliğimiz bozuldu . Ama şöyle bir durum oldu bizde eşimin burada görev yaptığı pozisyon gideceğimiz birlikte açıkta ve krıtik bir pozisyon. Görevlendirmemiz yazılacak inşallah bu hafta ama gideceğimiz yer Tunceli hozat oldu biraz karışık durumumuz . Eviniz arabanız bir birikim vs yoksa istifa etmek felaket getirir benim gözümde . Zaten piyade komando da değil Suriye şuan çok iyi durumda . Sizin yapmanız gereken İstanbul’daki düzeni bozmayın çocuklarla orada yaşamaya devam edin eşiniz gider gelir
Merhaba, Eşiniz hangi kurumda çalışıyordu acaba? Hiç torpil olmadan geçiş olabileceği imkansız deniyor, böyle yorumları görünce de umutlanıyorum. :)Eşimin çalıştığı kuruma çok sayıda uzman cavusluktan geçen oldu. Sözleşmeli personel.olarak başladılar. Sonra kadroya alındılar. Torpil olayını hiç duymadım.
Yok, işsiz kalmaz Allah'ın izni ile. Elinde hem başka bir mesleği, hemde baba mesleği var. Ne olursa yaparım diyor. Ha aynı şartlarda olur muyuz bilmiyorum elbette ama her akşam evine geleceğini bilmenin rahatlığı olacak..Sağlam dayısı varsa olur, yoksa işsiz kaldığı yanına kar olur.
Öncelikle hangisinin size hayırlı olacağını burada hiç kimse söyleyemez. Ona diyecek bir şeyim yok.Kızlar merhaba… Eşim piyade uzman çavuş. Meslekte 8. yılı. Evlendik, İstanbul’a çıkmıştı tayinimiz. Ben burada büyüdüm, ailem burada. 2 evladımı da bu şehirde dünyaya getirdim. Sürekli ailemle görüştüm. Şimdi tayinimiz Bayburt’a çıktı. Ve orası kaydırma birlik. (Oraya evi taşısak bile eşim 3 ayda bir 6 ayda bir anca gelip gidecek yanımıza. Suriye sınırında olacak çoğunlukla.) Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim. Amenna. Ama 4 yıl boyunca sürekli oradan oraya gezmek, kelle koltukta yaşamak, sürekli ailelerden ayrı kalmak istemiyoruz artık. Ve eşim mesleği bırakmayı düşünüyor. Meslekte 7 yılı dolduran personel zabıta, belediyede memur, gardiyan vs olabiliyormuş. Benim sorum şu, eşimin mesleği bırakması hayırlı olur mu? Mesleği bırakan uzman çavuş eşi veya tanıdığı olan var mı? Aynı bu şekilde uzmanlıktan zabıtalığa vs geçiş yapıp pişman olmayan birileri var mı? Tüm bilgi birikimine ve deneyimlerine açığım. Çok ince bi yol ayrımındayız, ne yapacağımızı bilemiyorum.
Hayırlısının aslında ne olduğu kabak gibi ortada ama yine de pişman olanlar var mı diye öyle sormak istedim :) Bahsettiğim gibi belediyeye memur olarak girse hemen hemen aynı maaşı almış oluyor ayrıca, arada çok fark oynamıyor. Tanıdığınız şuan ne iş yapıyor acaba? Nasıl girdiği hakkında fikriniz var mı ya da duyumunuz. Teşekkür ederim şimdidenÖncelikle hangisinin size hayırlı olacağını burada hiç kimse söyleyemez. Ona diyecek bir şeyim yok.
Daha önce asker olupta görevi bırakan bı tanıdığım vardı. Zabıta olmadı başka bir memuriyette. Ama işinden gayet memnun. Eğer sıkıntı olursa maaş konusunda sıkıntı olur size. Cunku uzman çavuşlar güzel paralar alıyorlar. Bir de Suriye fln maaşlar daha artıyor. Normal memurun maaşı belli. Avantajı ayrı kalmamanız. Düzenli çalışma saatleri, daha az stresli bir yaşam.. zabitalik meslek olarak pek matah degil. Yeri geliyor onlarda polis desteğiyle geziyorlar. Ama biktiysaniz gezmekten neden olmasın.
Keşke 7 yıla tamamlasaydı..Arkadaşımın sevgilisi 5 yıldır uzman Suriye’ye gidecekti bıraktı 6 aydır boşta geziyor işe giremedi diye psikolojisi bozuldu. Umarım en hayırlısı olur sizin ve eşiniz için
Bildiğim kadarıyla gideceği yeri kendi ayarlamış. Yani tamam hakkı var ama torpilini bı şekilde kendi bulmuş bı belediyeye girmiş. Sonrasında da başka bi bakanliga atanmış. O işi nasıl yapmış bilmiyorum. Muhtemelen bı tanıdık bulmustur.Hayırlısının aslında ne olduğu kabak gibi ortada ama yine de pişman olanlar var mı diye öyle sormak istedim :) Bahsettiğim gibi belediyeye memur olarak girse hemen hemen aynı maaşı almış oluyor ayrıca, arada çok fark oynamıyor. Tanıdığınız şuan ne iş yapıyor acaba? Nasıl girdiği hakkında fikriniz var mı ya da duyumunuz. Teşekkür ederim şimdiden