Uzman Çavuş Mesleği Bırakmak..

Bu da hak verdiğim bir başka konu. Hudut namustur, bunun farkına varan yok. Devlet eliyle göz yumuluyor çoğu şeye…

Bu işin formu bu ama şuana kadar İstanbul 'dan ve ailelerden ayrılmamış olmanız bu durumun bu işi yapanların tümü için geçerli olduğu anlamına gelmiyor ki. Eşinizle birlikte bu işe başlayıp bu süre zarfında ailesinden uzakta olan pek çok meslektaşı var işin şu an bize sağladığı şartlar yaşam kalitemize uymuyor diye daha net durumu ifade edebilirsiniz diye düşünüyorum ayrıyeten vatan millet Sakarya'ya bağlamanız bana pek de etik gelmedi. Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim diye düşünüyorsanız buyurun o zaman ailecek, bu bayrağın dalgalandığı her yerde hizmete siz de katılın. Umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

mesleği bırakıp öyle işlere girmesi için maalesef ki torpil lazım adamınız olmazsa hiç bir yere gelemezsiniz . Oyak konut birikiniz var mıydı ? Onlar 10. Yıldan sonra nema vermeye başlayacak . Eşim güneydoğuda küçük bir şehirde görev yapıyordu bende evlenince işimi ailemi herşeyi bırakıp buraya yerleştim . Ondan önce eşim 1 sene ırakta görev yaptı korkunçtu. Evlendik 6 ay sonra afrin başladı oraya girdiler bende ailemle kaldım . Oradan 8 ay sonra döndü görevlendirme ile . 5 senedir şehir merkezinde görevlendirme ile çalışıyordu çok stresli bir görevdeydi ama aile birliği olduğu için iyiydik . 8. Senedeyiz ve tayin istedik mecbur . Siirt’ten elazığa verdiler . 4. Bölgeden 3. Bölgeye düştük . 6. Tercihimizdi hiç hak etmedik 8 sene görev yaptık biz . Elazığ birliği Hakkari’de görevli şuan ve bir ömür orada olacaklar . Aile birliğimiz bozuldu . Ama şöyle bir durum oldu bizde eşimin burada görev yaptığı pozisyon gideceğimiz birlikte açıkta ve krıtik bir pozisyon. Görevlendirmemiz yazılacak inşallah bu hafta ama gideceğimiz yer Tunceli hozat oldu biraz karışık durumumuz . Eviniz arabanız bir birikim vs yoksa istifa etmek felaket getirir benim gözümde . Zaten piyade komando da değil Suriye şuan çok iyi durumda . Sizin yapmanız gereken İstanbul’daki düzeni bozmayın çocuklarla orada yaşamaya devam edin eşiniz gider gelir

Yalnız o hemen olmuyor çok yakınım yaklaşık 7 yıl felan bekledi ve maddi anlamda çok zorlandı tek artısı çocuğu ve eşi yoktu.

Belediyede sağlam torpili varsa evet geçebilir tabiki
belediye başkanını çok iyi tanıyor olmak gibi öyle çok mesleği bırakıp da açıkta kalan oldu söz aldığı halde giremediler
girenlerde vardı yok değildi ama dediğim gibi çok sağlam torpil lazım
yaşın önemi yok bildiğim kadarıyla
tüm özlük haklarıyla geçiyor biliyorum

Maalesef o kadar kolay değil o geçişler.Belediyede tanıdığınız varsa torpille olabilir.Kucuk yerlesim yerleride belediyelerde şansınız daha yüksek olabilir.Bir işi garantilemeden bırakmaması da en doğrusu olur tabiki.Verilen sozler her zaman tutulmuyor.

Su an en doğru dönem aslında seçimlere çok az zaman var. Keske genel secim oncesi arasaydiniz. Ama çok dolaşmaniz lazım hemen cevap almanız çok zor. Birde belediyeler cadı kazanı gibidir gül bahçesi beklemeyin ama bir arada olursunuz
Torpil de bilindiğinden farklıdır cumhurbaşkanı da gelse ya alır sonra bahane ile uzaklaştırır yada almaması gerektiğine ikna eder dönüp sizi ikna etmeye çalışırlar.
Bir ilçe belediyesi sifir bağlantı ile dilekçe üzerinden dönüş yapmış o dönem personel ariyorlarmis örnekler yok değil.
Zabıtayi belediyelerden ayırmayı düşünüyorlar öyle de olursa çok rahat olur

Eşimin çalıştığı kuruma çok sayıda uzman cavusluktan geçen oldu. Sözleşmeli personel.olarak başladılar. Sonra kadroya alındılar. Torpil olayını hiç duymadım.

Hanımefendi işin iç yüzünü bilmeden etmeden ne diye böyle yorum atarsınız ki onu anlamıyorum. Maalesef bu forum ortamında da bi işin düşse bi konuda yardım istesen böyle birkaç tip mutlaka çıkıyor. Ben bilgisi, deneyimi olan var mı diye yorum atmışım. Yazdığınız yorumda ne deneyim ne de fikir var. Eşim 4.5 yıl Hakkari'de sınır bölgesinde çalıştı. En yakın arkadaşı yanı başında şehit oldu. Siz ne biliyorsunuz da ne yazıyorsunuz? Ben bunu bilerek evlendim, bunu bilerek bir yola çıktık ama malesef her zaman bilmen de tamam demen de yetmiyor. Psikolojik getirileri, 2 çocuğun olması çok büyük etken. Daha evlenme arefesindeyken, ''bak asker eşi olmak zordur, oradan oraya kaplumbağa gibi evimizi sırtımızda taşıyacağız, buna tamam mısın?'' demezdi. Ben de baştan sonuna kadar demezdim. Evlendik, doktor çok zor çocuğumuz olacağını söyledi benim hastalığımdan ötürü, çok üzülsem de içim rahattı, her yere giderim dedim. Peşpeşe 2 çocuk oldu. Özlük haklarında sıkıntı var, bu meslekte çiçek ekene kadro var, bize yok! Devlet biri gider biri gelir gözü ile bakıyor. Hep sıvalı evlerin çocukları şehit oluyor. Hakları verilmediği gibi, işten atma prosedürleri de çok geniş. Biz 8 yılın tamamını da İstanbul'da geçirmedik yani! Velev ki geçirsek bile bu işi yapanlarının tamamının bu şekilde ilerlemediğini de gayet iyi biliyoruz. Ayrıca vatan millet sakaryayı da biz yapmayacaksak kim yapacak, para babası kodamanlar mı sorması ayıp? Sonuna temenni içeren bir cümle bırakıp öyle istediğinizi yazıp gidemezsiniz. Sizin de yorumunuz hiç etik değil. Bana rahat battı, zor geldi de evet eşim o yüzden mesleği bırakacak (!) :)

Arkadaşımın sevgilisi 5 yıldır uzman Suriye’ye gidecekti bıraktı 6 aydır boşta geziyor işe giremedi diye psikolojisi bozuldu. Umarım en hayırlısı olur sizin ve eşiniz için

Ben sizi daha önce başka böyle bir konuda görüp hemen merhaba diye mesaj atmıştım :) Sizin fikrinizin olacağı muhakkaktı, danışmak istemiştim. Oyak var ama 10. yıldan sonra nema veriyor aynı dediğiniz gibi. BES de vardı, doğum esnasında bozdurduk onu. Oyak duruyor. Benim de eşim 4,5 yıl Hakkari'de görev yaptı. Şuan bulunduğum lojmandan da bir arkadaşıma Tunceli çıktı ama kaydırma birlikmiş Karı koca aslen Elazığ'lı oldukları için Tunceli çıkmasına sevindiler, arası yakın arabayla git gel yapar ailelere yakın oluruz diye. Allah'ım herkese bir kolaylık nasip etsin inşallah. Eşim üni. mezunu, elinde mesleği var, baba mesleği de var onu da yaparım diyor. Bu işin, bu seromoninin devamı olmayacak diyor 4 yılda bir aynı terane. Araba vardı, ev almak için sattık. Ev var fakat içeride de kiracı oturuyor oraya da geçme şansım yok. Son cümleye istinaden.. Daha 2023 yılı içinde birçok şehit verildi. Ve çocuğunun rütbesine bakınca da her şey net: P.Uzm.Çvş Daha 2 gün önce pençe kilit harekatı içerisinde 2 şehit verildi.

Eşimin çalıştığı kuruma çok sayıda uzman cavusluktan geçen oldu. Sözleşmeli personel.olarak başladılar. Sonra kadroya alındılar. Torpil olayını hiç duymadım.
Merhaba, Eşiniz hangi kurumda çalışıyordu acaba? Hiç torpil olmadan geçiş olabileceği imkansız deniyor, böyle yorumları görünce de umutlanıyorum. :)

Sağlam dayısı varsa olur, yoksa işsiz kaldığı yanına kar olur.
Yok, işsiz kalmaz Allah'ın izni ile. Elinde hem başka bir mesleği, hemde baba mesleği var. Ne olursa yaparım diyor. Ha aynı şartlarda olur muyuz bilmiyorum elbette ama her akşam evine geleceğini bilmenin rahatlığı olacak..

Öncelikle hangisinin size hayırlı olacağını burada hiç kimse söyleyemez. Ona diyecek bir şeyim yok.
Daha önce asker olupta görevi bırakan bı tanıdığım vardı. Zabıta olmadı başka bir memuriyette. Ama işinden gayet memnun. Eğer sıkıntı olursa maaş konusunda sıkıntı olur size. Cunku uzman çavuşlar güzel paralar alıyorlar. Bir de Suriye fln maaşlar daha artıyor. Normal memurun maaşı belli. Avantajı ayrı kalmamanız. Düzenli çalışma saatleri, daha az stresli bir yaşam.. zabitalik meslek olarak pek matah degil. Yeri geliyor onlarda polis desteğiyle geziyorlar. Ama biktiysaniz gezmekten neden olmasın.

Hayırlısının aslında ne olduğu kabak gibi ortada ama yine de pişman olanlar var mı diye öyle sormak istedim :) Bahsettiğim gibi belediyeye memur olarak girse hemen hemen aynı maaşı almış oluyor ayrıca, arada çok fark oynamıyor. Tanıdığınız şuan ne iş yapıyor acaba? Nasıl girdiği hakkında fikriniz var mı ya da duyumunuz. Teşekkür ederim şimdiden

Bildiğim kadarıyla gideceği yeri kendi ayarlamış. Yani tamam hakkı var ama torpilini bı şekilde kendi bulmuş bı belediyeye girmiş. Sonrasında da başka bi bakanliga atanmış. O işi nasıl yapmış bilmiyorum. Muhtemelen bı tanıdık bulmustur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…