Uzman Çavuş Mesleği Bırakmak..

kaczynski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2020
25
29
Kızlar merhaba… Eşim piyade uzman çavuş. Meslekte 8. yılı. Evlendik, İstanbul’a çıkmıştı tayinimiz. Ben burada büyüdüm, ailem burada. 2 evladımı da bu şehirde dünyaya getirdim. Sürekli ailemle görüştüm. Şimdi tayinimiz Bayburt’a çıktı. Ve orası kaydırma birlik. (Oraya evi taşısak bile eşim 3 ayda bir 6 ayda bir anca gelip gidecek yanımıza. Suriye sınırında olacak çoğunlukla.) Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim. Amenna. Ama 4 yıl boyunca sürekli oradan oraya gezmek, kelle koltukta yaşamak, sürekli ailelerden ayrı kalmak istemiyoruz artık. Ve eşim mesleği bırakmayı düşünüyor. Meslekte 7 yılı dolduran personel zabıta, belediyede memur, gardiyan vs olabiliyormuş. Benim sorum şu, eşimin mesleği bırakması hayırlı olur mu? Mesleği bırakan uzman çavuş eşi veya tanıdığı olan var mı? Aynı bu şekilde uzmanlıktan zabıtalığa vs geçiş yapıp pişman olmayan birileri var mı? Tüm bilgi birikimine ve deneyimlerine açığım. Çok ince bi yol ayrımındayız, ne yapacağımızı bilemiyorum.

Geçebiliyorsa tabiki memurluğa geçsin, detayları tam bilin ama ortada kalmasın, düzenli memuriyet hayatı kim istemez ki, rahat edersiniz gündüz çalışır akşam beraber olursunuz mis gibi.

Ama geçebilir mi? O zaman herkes geçerdi.Kim
8-5 çalışmak varken kelle koltukta düzensiz hayat ister ki

Son düzenleme:
Mesleğini seviyorsa siz İstanbuldan ayrılmayın.Esiniz gidip gelsin.

Evet, elbette ki öyle. Burada okudum geçenler de varmış, deneyimlerini öğrenmek istedim

Evet benim kurumda da öyle hayalim başka bir kurumda düz memur olmaktı,ama nüfus müdürlüğüne bile geçmek için bakanlıktan referans gerekiyor.

Kurum seni kabul etse de bizimkiler RED veriyorlar

Evet benim kurumda da öyle hayalim başka bir kurumda düz memur olmaktı,ama nüfus müdürlüğüne bile geçmek için bakanlıktan referans gerekiyor.

Kurum seni kabul etse de bizimkiler RED veriyorlar
Yani nüfusa bile geçemiyorsan
Şaka bir yana bizim kendi birimlerimizden biri nüfus ve gerçekten çok zor işleri çok

Yani nüfusa bile geçemiyorsan
Şaka bir yana bizim kendi birimlerimizden biri nüfus ve gerçekten çok zor işleri çok

Düşün polisleri ona bile geçirmiyorlar aşırı yoğun ama 8-5, bizim kurumdan cazip ama sadece çok referansı olan geçebiliyor

Sizin bulunduğunuz kurum nedir? Oraya uzman çavuşluktan geçmek için talepte bulunanlar oluyor muydu yani? Nasıl red yediler?

Ben bu düzene lanet ediyorum ya. Devlet hak tanıyor, eğer torpilin yoksa kadro yok denilip gönderiliyor. Millet bu torpili nereden buluyor?

Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne meraklı değil kimse kimseyi sevdiği için değil acayip değişik işler dönüyor o kadarını söylüyüm

Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne meraklı değil kimse kimseyi sevdiği için değil acayip değişik işler dönüyor o kadarını söylüyüm
veren düdüğü çalar mı diyorsunuz Hangi kurumdasınız? Bu şekilde geçiş yapan birileri olduğunu biliyor musunuz? Var mı bu şekilde geçenler yani

veren düdüğü çalar mı diyorsunuz Hangi kurumdasınız? Bu şekilde geçiş yapan birileri olduğunu biliyor musunuz? Var mı bu şekilde geçenler yani

Dedim Ya nüfusa geçti bizim biri bakan torpiliyle.

Başvuruyla olsa ohoooo kimse kalmaz ki, geçer uzman çavuşluğa ordan belediyeye kapağı atar rahat eder.

KPSS ile denesin olmadı eşiniz o zaman torpile de çok gerek kalmaz

Kpss ye hazırlanacak ne imkan ne de vakit var. 2 bebe ile kısıtlı imkanlarla çok zor. Bilemiyorum hayat bize nasıl bir yol çizecek. Bakalım buradan birileri çıkacak mı geçiş yapmış olan. Yemin ederim stresten 10 yıl gibi geçti şu son birkaç haftam..

Kimse torpille geçtim demez ki , şunu unutma en torpil yaptıran kişi ‘ benim torpilim yok başvurdum oldu’ diyen tiptir en sinsi insan tipi

Tabii ki geçsin hayrı şerri mi kalmış artık suriye sınırında kelle koltukta birileri olacaksa gitsin sığınan suriyeliler dursun versinler ellerine silah, sokakta milleti telefonla taciz edip nargile içeceklerine bir halta yarasınlar . Tamam vatanı seviyoruz Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim ama maalesef biz o her yerde huzurlu değilsek onlarda olmasın delice ülke aşkına lüzum yok şu durumda + lütfen mesajımı kimse alıntılamasın hiçkimsenin mülteci seviciliğiyle uğraşamam

Kimse torpille geçtim demez ki , şunu unutma en torpil yaptıran kişi ‘ benim torpilim yok başvurdum oldu’ diyen tiptir en sinsi insan tipi
Tabi ki söylemez… Üşüşmesinler diye başına Bir de memuriyete geçişte yaşın önemi var mı? Eşim 33 yaşında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…