Üzerime yürüyen kadınla konuşmalı mıyım?

Sonuna kadar haklısınız. Yöneticinizde de iş yokmuş. Bence görevli kadın muhatabınız değil. Yöneticiye karşı bu konuda geri adım atmayın. Bir de keşke ihbar etseydiniz.

Keske onlar toplanmisken polis cagirsaydiniz terbiyesiz alirdi boyunun ölçüsünü. Ayrica aidat oderken ben olsam eksik verip asaginin elektrik giderini dustum onu kapicidan alin derdim

apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.

şimdi tekrar düşündüm

ben kadın dükkanları işletme gibi kullanıyor sanmıştım

oysa heves etmiş bir dükkanda çocuğuna doğum günü yapmış

yaktığı elektrik deyince yanan iki ampul yani, sanki kadın oraya dokuma makineleri koymuş da yıllardır işletiyor gibi yazmışsınız

kadının ben burayı temizledim demesinin nedeni de yani burası kullanılmıyordu zaten ben parti yapmak için emek verdim partiyi yapıyorum ne var bunda içerikli imiş

muhtemelen yöneticiye de söylemiştir o da göz yummuştur
Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.

ancak sizi1,5 ay sonra konu açmaya iten bu cümleniz

neden herkese sessizken benim üstüme yürüdü, beni neden kolay lokma gördü, bana neden saygı duymuyor vs

bunun sebebini bilemeyiz ikili ilişkilerinizi tartamayız sizi de onu da tanımayız

ama şikayet ettikten sonra oraya gitmiş olmanız bence olayı fitillemiş zira kadın kapınıza gelip de sizinle kavga etmemiş

bu aşamada aradan 1,5 ay geçtikten sonra neden gidip konuşacaksınız

kendinizden özür diletip egonuzu mu tatmin edeceksiniz

toplantıda şikayetinizi tekrarlar, dükkanların özel işler için kullanılması uygun değil, karar alalım dersiniz, yöneticiyi de anlatır değiştirelim dersiniz

Sener sen ve ilyas salman geldi aklıma. Sizin ilyas salman rolünü üstlenmişsiniz boyle devam ederseniz daha cok azar işitirsiniz. Şuan gidip konusmayı dusunuyo olmanız bile normal değil. Çöpünüzü almayacagından kapınızı silmeyeceginden vs endişe ediyorsanız öyle bir durumda çöpünüzü yığın kapıya gerekirse apartman koksun ne için endişelendiğinizi anlamadıgımdan bu örnekten yola cıktım. Dik durun lütfen.

Konu yanan iki elektrik değil, pandemi dönemindeyiz. Yasaklar ve kısıtlamalar var yaptığı doğru mu? Ayrıca senelerce dükkanı kullanıyor ve kimseden de izin almamış bunu da yönetici dedi. Benden özür dilemesini istemiyorum, hatasını anlamasını istiyorum, orta yol bulmak istiyorum ama siz ne yazık ki insanların sağlığı için endişe ettiğimi anlamadınız. O küçücük dükkanda 15 çocuk vardı kimsede maske yoktu ve daha önce korona geçirmiş komşumuz o kutlamadaydı. Benim yaşlı ve hasta anne babam var, onlar yüzünden hasta olmalarını istemiyorum buna hakkım vardır değil mi. Ben egoist bir insan olsam kapıcıyla uzlaşmak ister miyim? Niyetim özür dilemesi değil, böyle bir insandan özür beklemiyorum. Niyetim uzlaşmaktır. İnşallah beni de anlamışsınızdır

Boyle bır tıpı neden sakınlestırdınız ve neden konusasınız?
Hanımefendi görmeliydiniz, kendini nasıl yerden yere attı. Komşular başımıza toplandı, herkes bana bakıyordu tabii kimse üzerime yürüdüğü anları görmedi ama güvenlik kameraları kaydetmiştir inşallah. Ben aşırı merhametli bir insanım yani bu benim istemsiz yaptığım bir şey aslında. Karşımdaki düşmanım bile olsa o an düşünmeden yardım ederdim. Annem de sizin gibi "neden sakinleştirdin. Suçlu değilsin ki" dedi ama dediğim gibi istemsiz yapıyorum

Merhametten maraz dogar, karsıındaki dusmanınsa ona dusunmeden yardım fılan etme. Elinde su olsa ve yansa suyu ıc.
Polise sikayet et bır dahakine muhattap olma.
Copunu de gelıp alacak kapıdan herkes Isını yapmak zorunda.

Sağlık için endişe etmiş gibi değilsiniz zira

Öyle olsaydı konuda dükkanın elektriğinin ödenmedi olmazdı

Gider kadına bak virüs var hasta olursunuz derdiniz keza 1,5 ay sonra neden başkasına sessiz de benim üstüme yürüdü diye takmazdınız

Aslında amacım uzlaşmak, onu anlamaya çalışmak. Neden yaptığını anlamıyorum.
6 senedir bizimle çalışıyor, 6 senedir illaki şikayet almıştır. Örnek veriyorum; 2020 eylül de boluya gidip, abisinin karısının kayınvalidesinin cenazesine katılmış. Bunu duyan bir komşumuz, site görevlimizi baya fırçalamış hatta görevlimize bağırmış. Sen nasıl gidersin ya senin yüzünden korona olsaydık vb demiş. Görevlimiz de bunun üzerine boynunu büküp kadından özür dilemiş.

Ben görevlimizi azarlamadım, saygısızlık yapmadım zaten yöneticiye bile güzel bir üslupla şikayetimi yaptım amacım kimseyi kızdırmak değildi ama buna rağmen site görevlisi sadece benim üzerime yürüdü. İşte bunu anlamıyorum. Onu fırçalayan komşuma hiçbir şey demeyip, özür dilerken neden benim üzerime yürüdü. Üstelik aramızda hiçbir sorun yoktu

Evet taktım. Takmamalı mıydım. Üzülmemeli miydim. Hanımefendi, belki bilmiyorsunuz ama site görevlileri, sitedeki dükkanlara karışamazlar. Avukat bey böyle demişti, yönetici de karışamaz dedi. Kimseden izin almamış, bunu da yönetici dedi. Yasaklara uymak varken, neden uymayı tercih etmiyor. Ona bir ev verildi 85 metrekarelik bir dairesi var. Böyle güzel bir dairesi varken neden illa 20 metrekarelik ona kanunen yasak dükkanda dükkanda yapmak için ısrar ediyor. Neden o dükkanı sırf temizledi diye benimsiyor.
Sizin kurallarınızı bilmem ama kanunlara göre yaptığı yasak, ben bunu bilir ve buna göre hareket ederim.

Hamur acarken sikayet edilemeyecegini de burada okudum.
Sikayet icin randevu mu almak gerekiyormus?
Fikrimi sorarsaniz ne yoneticiye ne de bu gorevliye selam dahi vermezdim. Uzerinize yurume cureti gostermeyi basarabilen, utanmadan kendini yerden yere vuran bu kisiyle konusma tenezzulunde bulunmak bir tarafa, mesafemi korurdum.
Yoneticiye de kullanmadigim dukkanin elektrik parasini odemiyorum, kim kulkandi ise o odesin derdim.

Hani konu sağlıktı

Sonuçta olay o dükkanı kullanıyor diye yöneticiye şikayet ettiniz tekrar soruyorum sonra neden gittiniz yanına

Yönetici burayı kullanamazsın derken seyretmeye mi

Çöpümü gelip alıyor, o konuda sorun yok ama 6 senedir kendisini tek şikayet eden kişi ben değilim.
Eylül ayında bir komşumuz, görevlimizi baya fırçalamış hatta bağırmış bile. Bağıran kadına bir şey dememiş, özür dilerim demiş.
Niyetim benden özür dilemesi değil, onun özrünü istemiyorum ama neden tek 1 tanecik şikayetimde benim üzerime yürüdü; bunu anlamak istiyorum. Kendisiyle bir sorunum da yoktu neden üzerime yürüyüp kendini yerden yere attı. Çok sağlıksız geliyor, aklım almıyor. Bu yüzden onunla konuşmak istiyorum neden yaptın demek istiyorum ama korkuyorum yeniden üzerime yürümesinden

Bağıran kadın ona mesafelıdır zaten, herkes birbirinin kim oldugunu bilerek hareket etmıs o konuda ve kadın covidi one surmus haklı da
Siz kankınızden bahseder gibi davranıyorsunuz yazıyorsunuz suan, o da sizi bagıracagi ozur dılemeyecegı kankısı olarak goruyor muhtemelen tıpkı sizin onu gordugunuz gıbı... neden sizden ozur dilesin ki?

Niye bu kadar sessizsiniz ki anlamadım. Ne demek beni sinirlendirdin şikayet ettin filan ? Gidin şikayet edin kullanım hakları yoksa yoktur bu kadar basit. Bide üstünüze saldırmış anında polis çağıracaktınız yesinler cezalarını akılları başlarına gelsin. Sizin bu kadar karşılarında ezildiğinizi bildikleri için tavırları bu şekilde zaten.

O olaydan sonra ikisini de engelledim. Sitenin Whatsapp grubundan ayrıldım. İkisiyle de konuşmuyorum. Şöyle bir karar aldım, siteyle ilgili komşu veya site görevlisiyle ilgili bir şikeyetim varsa direkt polise ihbar edeceğim en azından polisimize güveniyorum adımı vermeyecektir.
Yöneticinin savunması şuydu;"ben hamur açarken şikayet ettin çok sinirlendim" dedim.
Yani ben suçlu oldum

Biz olaysız bir aileyiz yani bizden zarar vermez bunu da kapıcı gayet iyi biliyor. Ben sessiz ve uzlaşmacı bir kızım yani ben bu zamana kadar hiçbir komşumla tartışmadım yapım böyle. Bunu bildiği için görevli zaten üzerime yürüdü. Çok üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…