- 10 Mayıs 2014
- 3.403
- 7.004
- 358
- Konu Sahibi Pembetokaaa
-
apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.
Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.
moralinizi bozmayın daha fazla, yatıp uyuyun, bir kez daha böyle bir kutlama yapmasını bekleyin, nasılsa hata yapacak, belli ki korona morona dinlemiyor, polisi aramak istemezseniz böyle bir şeye bir daha şahit olduğunuzda fotograflarını çekin ve cimere online şikayet edin, fotografları da yükleyin, gerisine karışmayın, isimsiz ihbar yapın, isminiz karşı tarafa verilmez
demokrasilerde çareler tükenmez. aksiyon aldığınızda ille de onlarla muhatap olacaksınız diye birşey yok, böyle bir partiye bir daha denk gelirseniz güvendiğiniz komşularınıza da söyleyin, tüm sitenin haberi olsa belki resmi mercilere gitmeden kadın uyarı alır, hatasını anlar ve bir daha yapmaz
üzerinize yürümesi kısmını bilmiyorum, iyi ki benim gibi eski sporcu ve fevri birisi değilsiniz. Çok sakin kalmışsınız maşallah
Konu yanan iki elektrik değil, pandemi dönemindeyiz. Yasaklar ve kısıtlamalar var yaptığı doğru mu? Ayrıca senelerce dükkanı kullanıyor ve kimseden de izin almamış bunu da yönetici dedi. Benden özür dilemesini istemiyorum, hatasını anlamasını istiyorum, orta yol bulmak istiyorum ama siz ne yazık ki insanların sağlığı için endişe ettiğimi anlamadınız. O küçücük dükkanda 15 çocuk vardı kimsede maske yoktu ve daha önce korona geçirmiş komşumuz o kutlamadaydı. Benim yaşlı ve hasta anne babam var, onlar yüzünden hasta olmalarını istemiyorum buna hakkım vardır değil mi. Ben egoist bir insan olsam kapıcıyla uzlaşmak ister miyim? Niyetim özür dilemesi değil, böyle bir insandan özür beklemiyorum. Niyetim uzlaşmaktır. İnşallah beni de anlamışsınızdırşimdi tekrar düşündüm
ben kadın dükkanları işletme gibi kullanıyor sanmıştım
oysa heves etmiş bir dükkanda çocuğuna doğum günü yapmış
yaktığı elektrik deyince yanan iki ampul yani, sanki kadın oraya dokuma makineleri koymuş da yıllardır işletiyor gibi yazmışsınız
kadının ben burayı temizledim demesinin nedeni de yani burası kullanılmıyordu zaten ben parti yapmak için emek verdim partiyi yapıyorum ne var bunda içerikli imiş
muhtemelen yöneticiye de söylemiştir o da göz yummuştur
ancak sizi1,5 ay sonra konu açmaya iten bu cümleniz
neden herkese sessizken benim üstüme yürüdü, beni neden kolay lokma gördü, bana neden saygı duymuyor vs
bunun sebebini bilemeyiz ikili ilişkilerinizi tartamayız sizi de onu da tanımayız
ama şikayet ettikten sonra oraya gitmiş olmanız bence olayı fitillemiş zira kadın kapınıza gelip de sizinle kavga etmemiş
bu aşamada aradan 1,5 ay geçtikten sonra neden gidip konuşacaksınız
kendinizden özür diletip egonuzu mu tatmin edeceksiniz
toplantıda şikayetinizi tekrarlar, dükkanların özel işler için kullanılması uygun değil, karar alalım dersiniz, yöneticiyi de anlatır değiştirelim dersiniz
Hanımefendi görmeliydiniz, kendini nasıl yerden yere attı. Komşular başımıza toplandı, herkes bana bakıyordu tabii kimse üzerime yürüdüğü anları görmedi ama güvenlik kameraları kaydetmiştir inşallah. Ben aşırı merhametli bir insanım yani bu benim istemsiz yaptığım bir şey aslında. Karşımdaki düşmanım bile olsa o an düşünmeden yardım ederdim. Annem de sizin gibi "neden sakinleştirdin. Suçlu değilsin ki" dedi ama dediğim gibi istemsiz yapıyorumBoyle bır tıpı neden sakınlestırdınız ve neden konusasınız?
Merhametten maraz dogar, karsıındaki dusmanınsa ona dusunmeden yardım fılan etme. Elinde su olsa ve yansa suyu ıc.Hanımefendi görmeliydiniz, kendini nasıl yerden yere attı. Komşular başımıza toplandı, herkes bana bakıyordu tabii kimse üzerime yürüdüğü anları görmedi ama güvenlik kameraları kaydetmiştir inşallah. Ben aşırı merhametli bir insanım yani bu benim istemsiz yaptığım bir şey aslında. Karşımdaki düşmanım bile olsa o an düşünmeden yardım ederdim. Annem de sizin gibi "neden sakinleştirdin. Suçlu değilsin ki" dedi ama dediğim gibi istemsiz yapıyorum
Konu yanan iki elektrik değil, pandemi dönemindeyiz. Yasaklar ve kısıtlamalar var yaptığı doğru mu? Ayrıca senelerce dükkanı kullanıyor ve kimseden de izin almamış bunu da yönetici dedi. Benden özür dilemesini istemiyorum, hatasını anlamasını istiyorum, orta yol bulmak istiyorum ama siz ne yazık ki insanların sağlığı için endişe ettiğimi anlamadınız. O küçücük dükkanda 15 çocuk vardı kimsede maske yoktu ve daha önce korona geçirmiş komşumuz o kutlamadaydı. Benim yaşlı ve hasta anne babam var, onlar yüzünden hasta olmalarını istemiyorum buna hakkım vardır değil mi. Ben egoist bir insan olsam kapıcıyla uzlaşmak ister miyim? Niyetim özür dilemesi değil, böyle bir insandan özür beklemiyorum. Niyetim uzlaşmaktır. İnşallah beni de anlamışsınızdır
Aslında amacım uzlaşmak, onu anlamaya çalışmak. Neden yaptığını anlamıyorum.Sener sen ve ilyas salman geldi aklıma. Sizin ilyas salman rolünü üstlenmişsiniz boyle devam ederseniz daha cok azar işitirsiniz. Şuan gidip konusmayı dusunuyo olmanız bile normal değil. Çöpünüzü almayacagından kapınızı silmeyeceginden vs endişe ediyorsanız öyle bir durumda çöpünüzü yığın kapıya gerekirse apartman koksun ne için endişelendiğinizi anlamadıgımdan bu örnekten yola cıktım. Dik durun lütfen.
Evet taktım. Takmamalı mıydım. Üzülmemeli miydim. Hanımefendi, belki bilmiyorsunuz ama site görevlileri, sitedeki dükkanlara karışamazlar. Avukat bey böyle demişti, yönetici de karışamaz dedi. Kimseden izin almamış, bunu da yönetici dedi. Yasaklara uymak varken, neden uymayı tercih etmiyor. Ona bir ev verildi 85 metrekarelik bir dairesi var. Böyle güzel bir dairesi varken neden illa 20 metrekarelik ona kanunen yasak dükkanda dükkanda yapmak için ısrar ediyor. Neden o dükkanı sırf temizledi diye benimsiyor.Sağlık için endişe etmiş gibi değilsiniz zira
Öyle olsaydı konuda dükkanın elektriğinin ödenmedi olmazdı
Gider kadına bak virüs var hasta olursunuz derdiniz keza 1,5 ay sonra neden başkasına sessiz de benim üstüme yürüdü diye takmazdınız
Evet taktım. Takmamalı mıydım. Üzülmemeli miydim. Hanımefendi, belki bilmiyorsunuz ama site görevlileri, sitedeki dükkanlara karışamazlar. Avukat bey böyle demişti, yönetici de karışamaz dedi. Kimseden izin almamış, bunu da yönetici dedi. Yasaklara uymak varken, neden uymayı tercih etmiyor. Ona bir ev verildi 85 metrekarelik bir dairesi var. Böyle güzel bir dairesi varken neden illa 20 metrekarelik ona kanunen yasak dükkanda dükkanda yapmak için ısrar ediyor. Neden o dükkanı sırf temizledi diye benimsiyor.
Sizin kurallarınızı bilmem ama kanunlara göre yaptığı yasak, ben bunu bilir ve buna göre hareket ederim.
Çöpümü gelip alıyor, o konuda sorun yok ama 6 senedir kendisini tek şikayet eden kişi ben değilim.Merhametten maraz dogar, karsıındaki dusmanınsa ona dusunmeden yardım fılan etme. Elinde su olsa ve yansa suyu ıc.
Polise sikayet et bır dahakine muhattap olma.
Copunu de gelıp alacak kapıdan herkes Isını yapmak zorunda.
Bağıran kadın ona mesafelıdır zaten, herkes birbirinin kim oldugunu bilerek hareket etmıs o konuda ve kadın covidi one surmus haklı daÇöpümü gelip alıyor, o konuda sorun yok ama 6 senedir kendisini tek şikayet eden kişi ben değilim.
Eylül ayında bir komşumuz, görevlimizi baya fırçalamış hatta bağırmış bile. Bağıran kadına bir şey dememiş, özür dilerim demiş.
Niyetim benden özür dilemesi değil, onun özrünü istemiyorum ama neden tek 1 tanecik şikayetimde benim üzerime yürüdü; bunu anlamak istiyorum. Kendisiyle bir sorunum da yoktu neden üzerime yürüyüp kendini yerden yere attı. Çok sağlıksız geliyor, aklım almıyor. Bu yüzden onunla konuşmak istiyorum neden yaptın demek istiyorum ama korkuyorum yeniden üzerime yürümesinden
Niye bu kadar sessizsiniz ki anlamadım. Ne demek beni sinirlendirdin şikayet ettin filan ? Gidin şikayet edin kullanım hakları yoksa yoktur bu kadar basit. Bide üstünüze saldırmış anında polis çağıracaktınız yesinler cezalarını akılları başlarına gelsin. Sizin bu kadar karşılarında ezildiğinizi bildikleri için tavırları bu şekilde zaten.Şöyle bir durum var, belirtmedim.
Apartmanın yöneticisi olan kadın ile site görevlimiz kadın çok yakın arkadaşlar yani kanka dediğimiz türden yakınlıkları var. Yöneticimiz, site görevlimizi çok seviyor hatta "haticeyi (kapıcımızın adı) görmek için çöpleri geç çıkıyorum" demişti. Öyle tuhaf bir sevgi.
Yönetici olaydan sonra sadece "yanlış yaptım ama Pembetokaa sende beni sinirlendirdin. Ben hamur açarken bana şikayette bulundun" dedi.
Ben o an onun hamur açtığını bilmiyordum tabii. Yani hakkımı aradım diye suçlu oldum
O olaydan sonra ikisini de engelledim. Sitenin Whatsapp grubundan ayrıldım. İkisiyle de konuşmuyorum. Şöyle bir karar aldım, siteyle ilgili komşu veya site görevlisiyle ilgili bir şikeyetim varsa direkt polise ihbar edeceğim en azından polisimize güveniyorum adımı vermeyecektir.Hamur acarken sikayet edilemeyecegini de burada okudum.
Sikayet icin randevu mu almak gerekiyormus?
Fikrimi sorarsaniz ne yoneticiye ne de bu gorevliye selam dahi vermezdim. Uzerinize yurume cureti gostermeyi basarabilen, utanmadan kendini yerden yere vuran bu kisiyle konusma tenezzulunde bulunmak bir tarafa, mesafemi korurdum.
Yoneticiye de kullanmadigim dukkanin elektrik parasini odemiyorum, kim kulkandi ise o odesin derdim.
Biz olaysız bir aileyiz yani bizden zarar vermez bunu da kapıcı gayet iyi biliyor. Ben sessiz ve uzlaşmacı bir kızım yani ben bu zamana kadar hiçbir komşumla tartışmadım yapım böyle. Bunu bildiği için görevli zaten üzerime yürüdü. Çok üzüldümNiye bu kadar sessizsiniz ki anlamadım. Ne demek beni sinirlendirdin şikayet ettin filan ? Gidin şikayet edin kullanım hakları yoksa yoktur bu kadar basit. Bide üstünüze saldırmış anında polis çağıracaktınız yesinler cezalarını akılları başlarına gelsin. Sizin bu kadar karşılarında ezildiğinizi bildikleri için tavırları bu şekilde zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?